Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paranoid Şizofreni (Akıl Oyunları)

Özürlü raporum yok ama tanıdıgım psikiyatri doktoru sordum bu şekilde yuzde %20 verirler dedi

sizin ilacı ne kullanıyosun

Zypraxa 10 mg dan gece de 2 tane alıyorum 6 yıl oldu Paranoid şizofreni belirtilerinin tamamı var ama doktorun yanında konuşamiyorum

bende seroquel 200 mg , rexapin 20 mg , abifily 15 mg kullanıyorum hayattan zevk alamıyorum artık bu hastalık beyin kanseri gibi lanet olsun
A.garip ne gibi belirtiler var sizde bende şizofreni hastasıyım 5 buçuk yıldır savaşıyorum. ama çok zorlanıyorum artık ne yapıcam bilmiyorum lanet olsun

kullandığım ilaçlar çok güçlü ama yinede fayda etmiyor

insanda inanç sistemi olmadıgında beyin vesvese üretmeye başlıyor.korkular,kaygılar,mutsuzluk,çevresindekilere şüpheyle bakmalar artık beyni ve vucudu kemirmeye başlıyor.anlatamayacagım olaylar yaşadım.intihar noktasındaydım bir gün tesadüfen biriyle tanıştım oda çok hastalık çekmiş.namaz kılmamı önerdi.zikir çek dedi.önce zikirle başladım namaz kılmak zor ve yorucu geliyordu.1 ay sonra içimden gelen istekle namaz kılmayada başladım.çok şükür iyiyim hiç bir psikiyatrik ilaç kullanmıyorum.uyku hapı dahil.her şeyim düzene girdi tavsiyem önce inanın Allah bize yeter.

storm1974

çok güzel bence mantıklı yalnız kardeş uyku hapın ismi ne ve kaç miligıram

birçok uyku hapı kullandım.hiçbiri işe yaramadı kilo aldırdı.en son ativan kullanıyordum 5mg. ileri derecede uykusuzluk vardı,majör depresyon,panik atak,okb tedavisi aldım 3 yıl ilaç kullandım..7 aydır kullanmıyorum uykumda düzene girdi.inanın abdest alınca su bütün vucudu topraklama yapıyor tüm negatif enerji gidiyor.namaz ruhu terbiye ve disiplin ediyor.inanılmaz huzurluyum.Allah herkese nasip etsin.

Kardeş ben şimdi ilaç kullanmıyom ama uyku düzenin yok sürekli gün içerisinde uykum geliyo gece uykusu yetmiyor çokça uyusam aynıyım

furkan-) yok uyuşturmuyo galiba vucudum bağışıklık kazandı

bende de kilo aldırdı tam 20 kg aldım veremiyorum şimdi de

Başka arkadaşlarda varsa şizofreni durumlaranı paylaşabilirler?

paranoya SİZ DURUMUNUZDAN biraz bahsedermisiniz. Ne gibi belirtiler var rapor aldınızmı hastanade yattınız< mı rapor oranı kaç gibi gibi teşekkürler
A.garip zyprex a hastalığa yakalandığımda doktorun bana verdiği ilaç gözlerde kayma yapıyor çok korktum ben bıraktım o ilacı olanzapin kullanıyorum 5 buçuk senedir

raporum %80 ruh saglıgı hastanesinde yattım 4 ay bir 1 ay bir yattım hastane berbat allah düşürmesin solian kullanıyorum sadece 2 tane sabah akşam zeprexsayla olanzapin aynı eşdeger ilaçtır 2 side aynı yani yanılmayın senin kullandigın ilaçlar müzik adam boş yere kullanıyon canına eziyet ediyon sereguel abifiliy olanzapin aynı etkiyi gösterir beyinde 3 de şizofreni ilacıdır sadece birini kullanırsan yeterli 2 sini çöpe at tedavi etmiyorsa ilaçlar senin şizofrenin alevlenme dönemindedir bunu alevlenmeyi durduramazsan ilaçların hiçbiri etki etmez onun için alevlenmeyi durdurman lazım bu da igneyle olur norodol igne birebir 10 mg igneyi vurulduktan sonra 2 hafta norodol tablet oral yolla ilaç yutacaksın bu arada 1 igne yeterli ondan sonra olanzapinle devam edersin norodolu kesersin bu arada olanzapin günde 2 tane yutsan yeterli 10 mg lık olacak her biri

ondan sonra kafan saat gibi olur:D:D:D hiç bir sorunun kalmaz şikayetin olmaz... tabi ki olanzapinide hiç aksatmayacaksın ömür boyu kullanACAKSIN olanzapini bırakırsan şizofrenin alevlenir tekrar sil baştan

benim şizofreni halisinasyonlarımı anlatayım 15 yıldır hastayım ilk yakalandıgımda 15 yıl önce siyasileri görüyordum o zamanlar amerika birleşik devletlerinin başında corc buş vardı onla konuşuyodum halisinasyonunu görüyordum ingiltere başbakanını da görüyordum toni bileyırla konuşuyordum vs.. bu kadar yeterli sanırım

bendece arkadaşlar bu psikiyatrik hastalıkların kaynağı maneviyat. Manevi anlamda eksiklikler yaşayan insanlar bu tür hastalıklara daha çok yakalanıyor bence de dinimizi tam anlamıyla yaşamalıyız

paranoya Sağol sizi tanımak daha ayrıntılı konuşmak isterim bu konuları soracağım daha şeyler var

5.5 sene önce çok şiddetli belirtilerle şizofreniye yakalandım. Kendimi mehdi sanıyordum. Alevlenme döneminde yine aynı hislere kapılıyorum. ve şu an alevlenme dönemine girdim. dün gece tam uykuya dalacakken oda arkadaşımı gördüm. dans ediyordu. Çok fena bir şey saat 3 ü 5 geçiyor. uykuya yatmaya korkuyorum. yine halisilasyon görcem diye ilk bu hastalığa yakanldığımda rus ve amerikan ajanlarının peşimde olduğu zannediyordum. 2 tane karakola gittim. peşimdeler diye. adliyeye dilekçe verdim bursada evden kaçtım. telefonla numarası vardı pınar aylini aradım. peşimdeler beni öldürcekler diye yüzüme kapattı. deli cesareti işte tekrar aradım. kocası çıktı seni buldururum dedi çocuk. korktum özür diledim. annemin babamın beni zehirleyeceğini düşünüyordum. belkide büyü yaptılar bana hocayada gittim muska yazdı. hala takıyorum. doktorlar organik olmayan psikotik bozukluk, atipik psikoz şizofreni gibi teşhisler koydu. son teşhis organik olmayan psikotik bozukluklar. mesleğime gelince ben bir DJ im. Kıbrısta hastalığa yakalanmadan 1 yıl önce üstüne hizmet başarı aldım. büyük sahneler yönettim. gerçekten bana büyü yaptılar galiba. babamda bi polar hastası acaba ondan mı geçti adım gibi eminim paranoid şizofreniyim. yoksa ne işim var burda. kendime bir dünya yarattım ve onun içinde yaşıyorum. Dünyaca ünlü bir dj olcağıma inanıyorum. durumum ç0k karışık. arkadaşlar. hastaneye yatmalımıyım. sizce? facebook kullanıyorum. tüm hayatım burda sanki. ruslar ajanlar peşimde zannediyordum. sonra 2013 yılında rus kız arkadaşım oldu. zaman zaman düzeliyorum ama sonra yine başa dönüyorum. herşey tam uykuya dalarken oluyor. beynim bitik galiba. çok isterdim normal bir insan olmayı. Geçen kış teklif geldi balıkesirde bir clubten tam alevlenme dönemiydi ama gittim. alkolle ayakta durdum. ve o gece sahne aldığım clubu hoplattım :) başarmıştım. galiba beynimle yeneceğim bu hastalığı. ama şu da var sorun zaten beynimin içinde.....

Bu arada heyete girsem bunları anlatsam çalışamıyorum desem rapor almak için hastaneye yatmadan rapor alan var mı varsa yüzde kaç ? ilgilenirseniz sevinirim.

Müzik_Adam
Kardeşim bende işitsel sanrılar var . Paranoya ve korku var hemen herşeyden ve herkesten şüpheleniyorum . Karanlıkta dışarı çıkamıyorum eşyanın çok olduğu ortama giremiyorum vs Gerçekten sıkıntılı bir süreç

mehdı oldugunu dusunseler yada bılseler etrafında onlarca kısı toplanır senı alkıslarlar ve yardım ısterlerdı.Ajanlar ondan sonra senın pesıne takılırdı gardaş. Senın durumun agır gardas duygu ve dusuncelerınde bozukluk var ve sen alevlenme donemlerınde bu dusunce bozukluklarına karsı koyamadıgın muddetce yok buyu yaptılar bılmem ne felan ınandıgın muddetce doktorların gozunde daıma hastasın.
Mantıklı dusunmek bu kadar zormu bu sızofrenler ıcın tamam anlıyom o kadar yogun yasıyon kı sana gercek gelıyo ama yapcak bısey yok bu hastalıkla yasamaya ve mantıklı dusunerek karsı koymaya calısmalısın. Bu kadar acıklamayıda senı yermek ıcın degıl yardımcı olmak ıcın yapıyorum bende şizoyum ama senın yasadıklarını yasamıyorum bı ara halısınasyon gordum sacma dusuncelere kapıldım ama sacma oldugunu anladım ve sımdı bılıyorum kı cok sacma o an bende acaba dedım bı anlamımı var dıye elımdekı sımgelerın sonra farkına varınca o tur dusuncelerden uzaklastım ve hıc alevlenme olmuyo kapılmıyom. Ilacımın dozajı dusukte olsa hergun alıyom ve hergun daha ıyıye gıdıyom. Kendı dunyamda yasıyorum dıyorsun şizofrenlerın kendıne aıt dunyası vardır ve o dunya gerceklıkten tamamen uzaktır. Bence hastalıgını ıyıce arastır bılgı sahıbı olursan daha ıyı karsı koyarsın. gercı ben paranoıd sızo degılım ayrısmamıs benımkısı senınkı daha agır bence allah kolaylık versın. Bence sosyal ol ılgını baska yonlere ver hobıler edın kıtaplar oku. Asla bos durma cunku bu hastalık boslukta olanları cok sever beynını bıseylerle mesgul etmezsen beynın senı bos bos seylerle mesgul eder.

A.garip Doktora gidiyon mu ilaç kullanıyonmu raporun var mı?
Sizosalgun sağol tavsiyelerin için. sen kaç yıldır hastasın. raporun varmı?

bugun doktordaydım doktor yine aynı ilaçları yazdı (abifily 15 mg, rexapin 20 mg , seroquel 200 mg, paronayalarım çok yine bu aralar dışarı çıkmaya korkuyorum. onun için lustral 50 mg yazdı. 1 ay kullanıcam. doktora iğneden bahsettim.1 ay kullan sıkıntıların geçmesse
risperdal verecekmiş. kullanan arkadaşlar varmı risperdal tablet vericek sanırım sonra iğnesine geçecekmiş. risperdal norodol iyimi iyi gelir mi arkadaşlar?
[musti] ekt nasıl acı hissediyor mu insan?

bir doktor f20 şizofreni koydu sonra tekrar gittim başka doktor vardı f29 organik olmayan psikotik bozukluklar diğer diye teşhiş koydu kafam karıştı lütfen yardım edin ne yapmalıyım?

norodol den nefret ediyorum..en son 2 gün önce kullandım..bana kötü geliyor..

norodol yüzde yüz cinsel ikdidarsızlık yapar risperdal inveganın bir alt sürümü ben şu an sadece xeplion kullanıyorum 150 mg. ayda bir yapılır. xeplion inveganın iğnesi. günkük 5mg a denk geliyor. sen benimle eşit doz olduğunu düşünürsek 2,5 mg risperdal kullanman gerekir günlük, 1mg risperdal 2 mg invegaya eşit. en kötü risperdal hap veya rexapin hap iste rexapin kullanan tanıyorum onun da yan etkileri en az ama hepsi kilo yapar ilaçların diyet yapman gerekir.

Norodol uzun süre kullanmayacak sadece 1,2 defa ignesini vurulacak 10 mg igne alevlenmeyi önlemek için sadece sonradan 1 hafta norodol tablet kullanacak igneden sonra igneden aynı anda norodol tablet kullanacak igneyi 2 tane vurulduktan sonra kesecek tablete devam bir hafta sonra norodol tabletide kesecek onuda kesecek normal ilaca dönecek olanzapin veya solian kullana bilirsin sonradan sadece bir kalem ilaç yeterli olur solian kullanırsan yeterli anlamak istemiyormusunuz hiç bir yan etkisi olmaz çünkü uzun süre kullanmayacak norodolu sadece alevlenmeyi önleyecek
yoksa adam bu gidişle dünyanın ilacını kullanacak boş yere

müzikle_Adam Kardeşim risperdalin iğnesi kilo aldırır. Ben kullandım ondan biliyorum. Ben xeplion 150 mg kullanıyorum. Gayet iyi bir ilaç. Sana da ben herhangi bir iğneyi mutlaka kullan derim. Ben iğneden sonra düzelme yaşadım. İğnenin yanında Solian 400 mg kullanıyorum.

Müzik_Adam
Alkol ve muzik zaten beyni kotu etkileyen seyler,alkol zaten saglam insani kontrolden cikariyor,siz bu haltalikla bi de alkol alirsaniz ilaclarin etkisi olmaz.Manevi durumunuza da kotu etki yapar,cunki helal degildir...
Alkol ve muzikden en azindan bi sure uzak durun.

Müzikten uzak dur demişsin ben müzikten para kazanıyorum DJ yim Nafe ama şizofreni nedeniyle çalışamaz hale geldim. Ailem masraflarımı karşılayamıyor artık ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun ayrıca yarın tekrar doktora gidicem bu haplardan fayda görmüyorum. Korkak bir hayat yaşıyorum risperdal veya norodol yazdırcam ne dersiniz lütfen yardımcı olun ne yapmam lazım rapor almadım daha
insanogluinsan içimde hep bir korku var onu yenemiyorum. iğnenin faydası olur dimi kardeşim
[musti] beyine şok yaptırsam faydası olurmu ama önce bir iğneyi deneyeyim dimi kardeş sen yaptırdınmı şok bir faydasını gördünmü?

ben ve abime yapıldı şok.
beyni resetliyor, agresif hareketlerin yok oluyor kuzu gibi oluyor insan, tabiiki ömür boyu değil;
yani ilaçların fayda etmediği durumlarda son çare ekt yapılıyor.

Üst Alt