genç arkadaşım belirtilerine göre şizofren olabilirsin aynılarını yaşadım. risperdal 3 mg kullanıyorum bende. yüzde 45 engelliyim. sakın ilacını bırakma. bu hastalığın 3 tane belirtisi var. pozitif belirtiler negatif belirtiler ve bilişsel semptomlar. ilaçlar pozitif semptomların yok edilmesinde etkili. negatif ve bilişsel semptomların daha çaresi yok. onun çaresi çevre aile ve sosyalleşme. pozitif beliritleri her yaşadığında beynin kaygan bir zeminde hareket ediyormuşcasına olur ama sonra beynin bataklığa döner hiç bir şey düşünemez hale getirir. ne kadar pozitif belirti yaşarsan hastalık o kadar ilerler. sakın ilaçlarını bırakma. bu hastalık yanında ilacın yan etkileri kilo alımı meme büyümesi(ki 10 seneden sonra hafif bir şekilde olur. kaldı ki ilaç kullanmayan çogu insanında memesi buyuktur) vb. şeyleri sorun etme. şizofreni denilen hastalık dünyanın en kötü hastalığıdır. düşkünlüktür. daha önce tattığın el kol bacak ağrımasına benzemez beyni kaybedettirir. o yuzden insanlar geç tanı koyar. ileri seviyelerde dışkısını yedirir insana. bunları ilaçlarını bırakma diye yazdım. eğer iyi bir doktor istiyosanda ankara üniversitesi prof.dr. halise devrimci özgüven var. benim doktorum o. çok iyi bir doktordur. anlar dinler psikoterapi gibi geçer muayeneleri ilaç verip göndermez. ben memurum aynı zamanda sende memuriyet için önce üniversiteni bitir. sonra kpss ye gir. hayata tutun. sevdiğin şeyleri yap.. türk tv lerinden den mesaj aldıgını düşünüyorsan yabancı kanalları izle ip tv al. digiturk bağlat vs. arkadaşların olsun. spor yap. kendine çok iyi bak bu hastalıkla yaşamayı öğrenmeyi unutma hastalığının boyutunu tanı. ne zamanlarda yangıların oluyor onu öğren(benim genelde ağustos sonu gibi başar eylül sonuna kadar devam eder.) mevsim değişiklikleri. birde kıştan bahara girerken olur. sonra çiçek gibiyim. ama bunu ilaçlarımı kullanmama sürekli aktif olmama yorulduğum zaman kendimi dinlememe zevk aldığım şeylerle (bu temiz havalarda balkonda oturmak bile olabilir) borçluyum. kendine iyi bak