Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paranoid şizofreniler deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

sana bir tavsiyem okulunu oku yoksa ezerler

Ahmet T

Okuyorum okuyorum o konuda bir sıkıntım yok çok şükür. Hemşirelik istiyorum yks sınavına hazırlanıyorum 2 yıl sonra sınava gireceğim.

Ahmet T

Çok teşekkürler, umarım sizin de hastalık belirtileriniz düzelir.

Clopixol iğne ile yaşasın hayatt

Clopixol iğne ile yaşasın hayat.klopiksol depot varsa hayat var.

Clopixol serotonine etki etmiyor ama suphelere iyi geliyor.

Sabah
Oryva 15 mg
Paxera 40 mg)
Akşam
Meresa fort 200mg
Rexapin 10+10 mg
Clopixol depot 200mg 15 günde bir kez
Kullanan var mı?varsa yazabilir mi.

genç arkadaşım belirtilerine göre şizofren olabilirsin aynılarını yaşadım. risperdal 3 mg kullanıyorum bende. yüzde 45 engelliyim. sakın ilacını bırakma. bu hastalığın 3 tane belirtisi var. pozitif belirtiler negatif belirtiler ve bilişsel semptomlar. ilaçlar pozitif semptomların yok edilmesinde etkili. negatif ve bilişsel semptomların daha çaresi yok. onun çaresi çevre aile ve sosyalleşme. pozitif beliritleri her yaşadığında beynin kaygan bir zeminde hareket ediyormuşcasına olur ama sonra beynin bataklığa döner hiç bir şey düşünemez hale getirir. ne kadar pozitif belirti yaşarsan hastalık o kadar ilerler. sakın ilaçlarını bırakma. bu hastalık yanında ilacın yan etkileri kilo alımı meme büyümesi(ki 10 seneden sonra hafif bir şekilde olur. kaldı ki ilaç kullanmayan çogu insanında memesi buyuktur) vb. şeyleri sorun etme. şizofreni denilen hastalık dünyanın en kötü hastalığıdır. düşkünlüktür. daha önce tattığın el kol bacak ağrımasına benzemez beyni kaybedettirir. o yuzden insanlar geç tanı koyar. ileri seviyelerde dışkısını yedirir insana. bunları ilaçlarını bırakma diye yazdım. eğer iyi bir doktor istiyosanda ankara üniversitesi prof.dr. halise devrimci özgüven var. benim doktorum o. çok iyi bir doktordur. anlar dinler psikoterapi gibi geçer muayeneleri ilaç verip göndermez. ben memurum aynı zamanda sende memuriyet için önce üniversiteni bitir. sonra kpss ye gir. hayata tutun. sevdiğin şeyleri yap.. türk tv lerinden den mesaj aldıgını düşünüyorsan yabancı kanalları izle ip tv al. digiturk bağlat vs. arkadaşların olsun. spor yap. kendine çok iyi bak bu hastalıkla yaşamayı öğrenmeyi unutma hastalığının boyutunu tanı. ne zamanlarda yangıların oluyor onu öğren(benim genelde ağustos sonu gibi başar eylül sonuna kadar devam eder.) mevsim değişiklikleri. birde kıştan bahara girerken olur. sonra çiçek gibiyim. ama bunu ilaçlarımı kullanmama sürekli aktif olmama yorulduğum zaman kendimi dinlememe zevk aldığım şeylerle (bu temiz havalarda balkonda oturmak bile olabilir) borçluyum. kendine iyi bak

Kavgayı hatta tartışmayı bile sevmeyen birisi olduğum halde beynim bugünden ya da geçmişten kızacak sinirlenecek bir şey arıyor kötü bir alışkanlık gibi .

Saf kan şizolar nerede paranoid dezorganize katotonik ayrişmamiş tip basit tip şizolar

Ben askerden gelmiş çalışmaya başlamıştım. Ama paranoyalar vardı . Halbuki hiç kafaya takma niyet takıyon ki dimi şimdi olsa takmam. Ben ilaç kullanıyodum hatta gözlerim biraz bulanık görüyodu bazen uzaktaki kişiyle anlaşamıyodum. Ve sonra herkesi üçharfli sandım. Bütün skıntılarım bitmişti.

Size bi anımı anlatayım mı paranoidden şuan yatakta veya ölü olabilirdim. Limanda çalışıyodum ve herkese güveniyodum denize bile güveniyodum. Ben serdümendim konteynır yüklemeye yardım ediyodum. Denize okadar güveniyodum ki çok tehlikeli bir hareket yaptım az kalsın metrelerce yüksekten demir zemine çakılıyodum ama güveniyodum işte bişey yapmıycaklarını biliyodum dalga gemiyi bi yamulttu bende yamuldum ama düşmedim az bi farkla topladım kendimi...

Arkadaşlar bende ses görüntü koku yok.Takıntı ve %30 oranında şüphe oluyor.Akşamları yatarken saat 21,30 Clonex 250 kullanıyorum.Ben hangi guruba giriyorum.

Members

Takıntı geçmişten yaşadıkların mı usta. Bide şüphe insanlardan şüphe mi ? Şu tanıma benziyor sizinkisi ...
Paranoid kişilik bozukluğu (PPD), Küme A veya eksantrik kişilik bozuklukları olarak adlandırılan bir grup hastalıktan biridir. Paranoid Kişilik Bozukluğu olan kişilerin temel özelliği paranoya, amansız bir güvensizlik ve şüphe duymak için yeterli sebep olmamasına rağmen başkalarından şüphe duymak.

Paranoid kişilik bozukluğu %30 oran veriyolarmış. Sizinkine benzerdi benimde hastalığım... Hiç takmadığım zmnlarda oldu... Paranoyalarımı büyütüp şizo oldum işte... Ama bende üçharfli şüpheside vardı gerçekleri görememe de vardı... Çok büyüttüm herşeyi ve şizo oldum... Halbuki bikaç sene çok iyiymişim kimse bişey bile diyememiş... Ama takıntı insanı bitiriyo işte... Bilinçli olup şizo moduna girmezsen ve kendine sebepler bulup büyütmezsen tamamen bile kurtulursun...

Emin ol kafayı takmaya hiçbişeyi değmez... Nerden mi biliyorum... Bi zmn sonra insanların yüzüne bakıp ekşitmeden konuşabiliyoruz... Bunu nasıl mı becerebiliyoruz... Çünkü insanlar aynıdır... Kiminin şansı daha iyi gider... Bunu farkeden de tamamen düzelebilir...
Ben hariç çünkü bende başka rahatsızlıklar var...

Limooon

Dediğiniz tanıma uyuyor.Geçmişte yaşadıklarım ikinci olarak insanlara güvenmiyorum.Bir dayanağı olmadan insanlara şüphe duyuyorum.Zaman geçtikçe şüphe duyduğum kişi boşa çıkıyor

Members

Ama size organik olmayan psikoz raporu verilmiş. Acaba ağır mı seyrediyodu sonradan mı düzeldiniz. Madde kullanan birinde gördüm ben bu paranoyayı sadece bikaç hafta yaşadı hemen hemen tamamen kurtuldu, çok az şüphesi var.
Dediğim gibi gerçekleri görüp kendinizi tamamen düzeltebilirsiniz. Millete ne yaa... Bi hata yaptıysak saflığımızdan boşluğumuzdan vs olmuştur. İnsan kendini bıraktımı bu sefer çevre daha çok bırakıyor kendinizi bırakmayın asla... Ben inanıyorum sizinde takıntınız boş şeylerden... Çoğu kişinin böyle bence... Birkere şüphe girdimi insan kendisini iyice diplere bırakıyo... Asla öyle bişey yok buna emin olun... Bu forumda farkettiğim bikaç kişi var ... Eminim boş şeylerden takıntı yaptık...

Limooon

Zeldox Akineton Efexor Kullandım.Rahatsızlığım ağır seyrediyor.Şu an engel oranım %40 eskiye nazaran daha iyiyim.Benim rahatsızlığımdaki kişilere engelli oranı yüzde kaç veriliyor.Sadece Clonex (250) kullanıyorum.

Members

Acaba aşırı şüphe ve sıkıntı yaptınız da mı verdiler bilmiyorum. Ama sizin rahatsızlığınız %30 yazıyo '' Paranoid kişilik bozukluğu '' Paranoid şizofreniden ayrı bi oran veriliyo olması lazımdı. Ama verdiklerine göre farklı bi prosedür olabilir. Siz hastaneye kaç kere gittiniz ve nasıl teşhisler koydular bilginiz var mı ? hezeyan delüzyon gibi şeyler mi yazdılar veya ne anlattınız durumunuz nasıldı ?

Paranoid şizofreni ile paranoid kişilik bozukluğunu ayrı yazdım. Aynı gibi gözüktüyse tekrarlıyorum şuan members paranoid şizofren değil. Sadece paranoya var. Zehirlenmeye inanmak yok takip edilmeye inanmak yok. Sadece şüphe var onunda gerçek olmadığını biliyo ve hayatını devam ettiriyo.

Arkadaşım bşver sen iyi olda raporun oranı önemli değil bişey biliyolar ki öyle vermişlerdir. Normal insanların rapor alması bukadar zorken sana durduk yere vermezler verdilersede senin kısmetinmiş yapçak bişey yok ...

Limooon

Pandemiden dolayı sadece ilaçlarım yazılıyor.Hastaneye gidemiyoruz.2022 Nisan ayında randevu alıp muayene olcam.Sıkıntımı doktora anlatacam.Asistanlar muayene ediyor.Bu da cansıkıcı bir durum.

Members

Raporun süresi biticek sanırım? 2013 giriş olunca ben süresiz vardır belki diye düşündüm veya 5-10 falan. Ama kontole gittiğinizde aynı bunları anlattığınızda raporunuzun oranı düşebilir evet. Ama memurluğa devam edersiniz hertürlü. Asalet geri alınamıyomuş memurluğa girdiğin an % 0a bile düşse alamıyolarmış.

Bu arada skıntımı doktora anlatıcam assistanlar muayene ediyor kısmını anlamadm pek. Asistan doktoramı anlatıcaksınız yani ?

Limooon

Sağol yardımın için emekliliğe daha var o zamanki şartlar neyi gösterecek bilmiyorum.Clonex kullandığım için gene %40 veririler.Diye düşünüyorum.Hayırlısı

Pickle

İlaçları doktor izni olmadan bırakmamalısın. Sende muhtemelen benim de hastalığım olan Paranoid Şizofreni var. Ama hekimine danış. Biliyorum çoğu hekim burnundan kıl aldırmaz. Çok geçmiş olsun.
masaüstü

Desteğinizi bekliyorum ve tüm arkadaşlarım.

Ben 2006 senesinden beri ilaç kullanıyorum. 2021 den beri Risperdal kullanıyorum. Bana paranoid şizofreni tanısı kondu özelde. Henüz devlete gitmedim kaydım ve raporum ne özelde ne de devlette yok.

Bu hastalık ile normal Kpss yoluyla devlet memuru olabilir miyim?

Engelli raporu yok. Ama talep etmeyi düşünüyorum yüzde 40 verirlerse Ekpss hakkım doğuyor.

Konkon
Konunuzu okudum çok geçmiş olsun, bazen ilaçlarımı kendi isteğimle bırakıyordum artık bırakmayacağım. Psikoz teşhisi kondu bana.

perseküsyon
Engelli raporunuz yok muydu ben mi yanlış hatırlıyorum?

perseküsyon

Allah razı olsun inşallah
Pickle

Çok geçmiş olsun canım.
ilaçlarını ihmal etme. Yoksa stabil kalamazsın. Hayatın kayar.

Pickle
bana görüntüler sen insan değilsin bırak ilaçlarını diyor bırakıyorum 2 gün sonra da ilacın faydası var zararı yok diyorlar tekrar ilaca başlatıyorlar

Pickle , engelli raporum var ama memurluğa atandıktan sonra çıkarttım

Doktor benim teshisimi yanlış koymuş bipolar olduğumu soyluyor ama benim paranoyalarım var diyorum inanmıyor aşırı süpheciyim diyorum.suphede bir takıntıdır diyor.bende ne olduğumu anlamadım.

Üst Alt