Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paranoyak mı oldum? Böyle düşünmek normal mi?

Hoca ders anlatırken onu kontrol ediyorum, ben ne düşünürsem onu söylüyor, düşüncelerim yayınlanıyor hissine kapıldım.

@berke26, evet öğretmenim 5 yıl öncesine kadar çalışıyordum.doktorum bu sene çalışmayı dene diyor, söylediğine göre bana iyi gelirmiş.bilmiuorum ne kadar verimli olabilirim.

@berke26, şunu da söyleyeyim,en son genelmudurun üzerine yurumustum dovecektim elimden aldılar.o günden sonra çalışmadım.

@çılgın bipolar Bence de doktorunuzun dediği gibi tekrar öğretmenlik yapmanız size iyi gelebilir. Bir uğraşınız olunca kafa dağıtırsınız, dertleri düşünecek zamanınız olmaz. Gerçekten insan bütün evde durunca kafayı yiyor.

Bir keresinde bir gece vakti dışarı çıktım. Eskiden çok korkunç bir olay yaşamıştım ve o gece vakti dışarı çıktığımda dejavu oldum o olayın tekrar yaşandığını düşündüm. Her an tam ayarındaydı ve aynı sona doğru gidiyordum. O olayı tekrar yaşayıp yaşamadığımdan emin olmak için bir arkadaşıma mesaj attım. Daha önce aynı şekilde konuşup konuşmadığımızı sordum. Yani yaşadığımız bu konuşma ilk mi değil mi onu teyit etmek istedim. O da emin değilim dedi ve iyice korktum. O sırada da kendimi güvenli yere almak için taksiye binmiş eve dönüyordum. Israrla defalarca sorduğum halde emin değilim olabilir cevabı alıyordum. Ertesi gün kendime geldiğimde benimle kafa bulduğunu falan düşündüm

@sokr@t, hocam eğer maddi gücümü kaybetmeyeceğimi bilsem şartlar oluştuğunda hemen emekli olurum. o atasözünü diyen insan muhtemelen sosyal hayatı seven birisidir. gelsin yüzüme söylesin birde.2010 dan beri bana bir hal oldu ve ev dışında geçirdiğim zaman çok kötü oluyorum. çok çabaladım bunun için ama olmuyor. evde kendi halimde mutluyken dışarı çıktığımda endişe,panik,korku beni kötü yapıyor. toplu taşıma kullanamıyorum en son bir iş için 5 gün arka arkaya toplu taşıma kullandım en sonunda 1 ay rapor ve 1 hafta da 5 iğne vuruldum. aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek benim için bitti artık. evde huzurluyum en azından. tabi kimseye sosyal olmayın çağrısı yapmıyorum. bu benim durumum ve kimseyi bağlayacak değil. sadece paylaşmak istedim

@berke26,

Bence Kafa dağılmaz. Normalde kafa dağılması denen şey bastırmaktir. Ha bazan biraz bastırmak da gerekebilir ama o bastırdığımiz şeyi yavaş yavaş anlamak zorundayız...

@gannicus Geçici bir durum olsa anlamak önemli ama ölüm ve kronik hastalık gibi asla kurtulamayacağımız şeylerle bir şekilde yaşamayı öğrenmeliyiz. Sonuçta hayat her şekilde devam ediyor.

Ben bu psikiyatriyi hiç güvenilir bulmuyorum. En ufak sorunda ilaç yazıyorlar. Psikoz atağı geçirince yıllarca ilaç kullanacaksın diyorlar. Ya iyileştiysem ama boşuna ilaç kullanıyorsam?
İlk psikotik ataktan sonra 1 yıl ilaç kullanıp bırakılması gerekiyor normalde ama benim doktorum 5 yıl kullanacaksın dedi.
Gelişmeleri yazarım.

Üst Alt