Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paranoyak mı oldum? Böyle düşünmek normal mi?

@[NirvaNa], ben psikoz hakkında bilgi sahibiydim psikoza girdiğimde ama aklımın ucundan bile geçmedi psikoz olduğum.

İşe girdiğimde ayağımı kaydırırlar, işimden olurum
Sevgili bulursam beni düzenli olarak döver
Çocuğum olursa kötü biri olur

Bence bunlar hiç saçma düşünceler değil, olasılığı yüksek şeyler

@Pickle Söylediğin şeyler olası şeyler olsa da yüksek ihtimalle şeyler değil. Hem yüksek olasılıklı olsa bile sürekli böyle düşünüp psikolojiyi bozmanın zararı bunların olmasının kendisinden daha zararlıdır. Aynı köpek ısıracak diye kaygılanmanın sağlığına köpeğin ısırmasından daha fazla zarar vermesi gibi.

@çılgın bipolar
Geçmiyor mu bu? Bende hen an her yerde oluyor bu durum. Rahatsiz ediyor sürekli bir kuruntu ve paranoya hali.

@Pickle,
Paranoya bunlar hep, hastalığının belirtisi. Kimseye güvenmemek veya zarar göreceğini düşünmek.
Belki de iyi birisine denk geleceksin seni koruyup sevecek veya oğlun hasta olmayacak düşük olasılık çünkü genetik de olsa psikoz illa geçmiyor çocuğa.

@Pickle, ilk olarak kimse senin düşük maaşlı işinin peşine düşmez, yönetici falan olursan belki dediğin olabilir. İkinci olarak sevgili seçimini senden başkası yapmıyor ki neden endişeleniyorsun, seçimini ona göre yaparsan sorun olmaz. Üçüncüsü çocuğunu sen eğiteceksin yani yine sana bağlı, iyi eğitim verirsen iyi birey olur.

Bence yersiz endişelerin var, daha gerçekçi bakmayı dene.

@Operadaki Hayalet, şuan da bu durum yok, sadece depresyon ve mani de oluyor.suan özgür dunyamin tadini çıkarıyorum.

@berke26, ozeliikle depreyonda beynime hukmedemiyorum.mani de ise hiçbir şeyin farkında olmuyorum mantık uçup gidiyor ☺️

Üst Alt