Arkadaşlar benim bu hastalıkla tanışmam 8 yıl önce oldu sol elimin serçe parmağı ve yüzük parmağımdaki hissizlikle başladı önceleri önemsemedim ama 1yıl sonra elimde pençeleşme oldu ve Mersin'de Özel bir hastanede beyin ve sinir uzmanı ziya uzun eyüpoğluna gittim muayene sonucu beneday kullanmam gerektiğini söyleyerek gönderdi yani tedavim sadece b vitaminiymiş bende çok güvenmeyerek ilacı almadım tabiiki aradan geçen 2 yıl içinde elimin son iki parmağı pençeleşerek hareketi kısıtlandı ve kullanamamaya başladım ailemin zoru ile başladık dr aramaya üniversite araştırma Hastanesi iyi olur düşüncesiyle nöroloji bölümündeki uzman ve profesör olan tüm doktorlara birer ay arayla hepsine muayeneye gittim ( Prof Aynur Özge,Prof Serhan Sevim,doç dr. İbrahim Arda Yılmaz,doç dr. Şükrü Hakan Kaleağası ) genel olarak teşhisin hepsi polinöropati idi. Prof.Aynur Özge detaylı kan testleri ve EMG sonrası ivig tedavisi uygulamaya başladı ilk 5 gün 25 mg olmak üzere toplam 125 mg ivig aldım fakat Bir faydası oldu mu pek anlamadım hastane sonrası B vitamini ve şu anda adını hatırlamadığım kortizondan günde bir tane 5 mg Olan bi reçete yazdı ve her ay düzenli muayeneye gitmemi istedi ilaçları kullanmaya başladım tabi parmaklarım bu arada hala aynı bu kez üzerine kollarımı kaldıramamaya başladım saçımı bile toparlayıp toka takacak gücü bile kendimde bulamıyordum hatta duşa girdiğimde saçımı yikayacak halim bile olmuyordu.Tanıdık bi aile dostumuz kendisi dr elimi görünce bi ortopediye gitmemi elimin sebebinin karpal tünel sendromu olabileceğini söyledi yine bi özel hastaneye ortapediye gittim ve bana bu sinir sıkışması diyerek en kısa zamanda ameliyat olmam gerektiğini geç kalmamamı tavsiye etti. Tabi biz yakın eş dost devreye koyarak başladık Mersin'in en iyi ortapedi uzmanını aramaya.Araştırma sonucu Mersin Üniversitesi'nde ünlü bi profa gittim burda dr isimi kullanmak istemiyorum yakın bi tanıdığımızdı yapılan film mr sonucu ameliyat dendi ve sol dirsek,avuç içi,küçük iki parmak olmak üzere kesiler yapılarak ameliyat oldum 1 ay sonra alçı alınıp hareket tedavisi yapmaya başlayınca elimde hiçbir değişme olmadı hatta aksine şekil bozukluğu dahada belirginleşti.offfff Allahım ne olacaktı böyle ne yapacaktım kime gideceğimi bilemiyordum.Bir süre sonra tavsiye üzerine Adana'da prof dr.Orhan Şen beyin ve sinir omurilik cerrahisi uzmanına gittik o da muayene ettikten sonra nörolojik olduğunu ve ablam diye tabir ettiği Prof dr Hacer Bozdemir'e yönlendirdi ordan çıkarak şehir dışından geldiğimizi belirterek rica ile uzun bi beklemeden sonra muayeneye girdim Hacer hanımı çok beğenmiştim gayet iyi ilgilendi tüm tahlillerimi tek tek inceledi kendiside EMG yaparak polinöropati dedi EMG sonucuna uzunca bakarak anlam verememiş gibi düşünceli olarak bu hastalık Asimetrik olarak devam edeceğini üzülerek bildirdi. Yine aynı hastalığı duymuştum ama sonuç yoktu.Hayatımda kolay kolay dr gitmeyen önemsemeyen ben bu rahatsızlıktan nasıl kurtulacağımın yollarını aramaya başladık.Eşim akşam eve yine bir dr ismi ile geldi Ankara Hacettepe Sevim Erdem Özdamar ve Prof Ersin Tan bir Umut hemen Ersin Tan'dan randevumuzu aldık tabi gitmişken tek dr ile kalamazdım Sevim erdem özdamarı'da aradık sekreteri randevularının 2 veya 3 ay için tamamen dondurulduğunu söyledi tabi biz durmadık yine tanıdıklar araya koyarak bu kez Ankara'ya Hacettepeye Sevim erdem özdamar ile görüşmeye gittik beklemeden hemen aldı hayatımda gördüğüm yada görebileceğim en mütevazı doktordu. Tahlillerimi testlerimi inceledikten sonra Yeni bi EMG ve beyin MR istedi EMG kolaydı ama MR çekimi için randevusu ve sonuçları bayağı zaman alacaktı. EMG için düzen laboratuvarında Zeki Odabaşı veya Mehmet Demirci'yi önerdi.şehir dışından geldik diyerek düzen laboratuvarına rica ederek EMGyi yaptırdık bu Arada tanıdıklarımız İstanbul'da EMG'de çok başarılı Dr Barış Baslo'yu mutlaka EMG yaptırmamı tavsiye ettiler gittim tabiki yaptırdım sonuçlarla beraber hemen Ersin Tan beye gittik kendinden çok emin,beyefendi bi doktordu yine muayene yine tahliller incelendi ve Ersin bey sinir biyopsisi önerdi hemen kabul ettik Yapıldı sonuç temizdi Ersin bey kortizon ve ivig tedavisi ile bizi uğurladı bu arada kortizon etkisiyle şişmekle kalmayıp tamamen psikolojim bozuldu tabi hasarları sonra ortaya çıkmaya başlayacaktı ivig kullanmaya devam ediyorum kendimi fiziken gayet iyi ama ruhen berbat hissediyordum 5.ayın sonunda kortizonu dr tavsiyesi olmadan azaltarak kendim bıraktım bıraktıktan beş gün sonra benim bütün eklem yerlerim de inanılmaz ağrılar olmaya başladı dayanacak durumda değildim ortopedi dahiliye fizik tedavi dahil hiçbir dr ağrılarımı durduramadı.Bu kez İstanbul acabadem maslakta nörolog Prof Ayşe sağduyu Kocaman'a gittim yine muayene ettikten sonra bi Ramatologa görünmem gerektiğini ve Tanıdığı olan Prof Nuran Türkçapar'a yönlendirdi gittim 40 yakın kan tahlili istedi bunların hepsi özelde yapılan tahlillerdi,sonuçları alarak Nuran hanıma götürdüm ama sonuç yine bi şey yok yani şüphelenilen lupus,Ramotoid artrit negatifti sanırım Ersin Tan'ın dediği gibi benim hastalığım CIDP olarak kabul etmeliyim
Arada atladığım ve ismini söylemedim daha bir çok doktora gittim.şu an ki durumum ise sol elimden sağ elime geçti baş parmağı tamamen iptal hiç kullanamıyorum işaret ve orta parmağım da şuan hissizlik var sağ bacak güçsüz ve gözlerim başta olmak üzere vücudumun her yerinde seğirmeler hızlı hızlı devam etmekte şu ara adını sık duyduydum yeşim parman'a gitmek istiyorum giden arkadaşlar varsa bana bilgi verebilirler mi lütfen