Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinöropati, nöropati, periferik nöropati için hangi oranda rapor veriliyor?

sansezin

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
bunlardan her hangi birine sağlık kurulunda tek başına kaç puan verirler
bilen varsa söylerse sevinirim

teşekkürler.

tesekkur ederım huzun.
benım ayaklarımda bir sorun yok sadece elelrımde çok calısısınca agrı yanma uyusma oluyor ve bu gunlerce suruyor bakalım yarın emg ye gırecegım ne cıkacak sonuç?

merhaba.

artvin devlet hastanesinden %61 özürlü raporu aldım

kardeşimde polinöropati hastalıgı mevcut cetvelde nörolojik bölümde oranlar var fakat tam bir sonuç çıkaramadım işte emg bulguları her iki alt ekstremitede coom .peroneal ve tibial motr ile sural sinir duyusal ileti çalışmaları ile sol alt ekstremitede iğne emg çalışması yapılmıştır. Sol comm. Peroneal sinir bilek-fibula bbasi arası motpr sinir ileti hızı düşük ,motordistal latansi uzun ve motor yanıt genliği düşük olarak bulunmuştur .dizden uyarı ile yanıt kaydedilememiştir. Iğne emg'de incelenen vastus lateris ,vastusmedialis, tibialis anterior kasları normal olarak bulunurken edb kası iğne emg sinde seyrek ,uzun süreli polifazik mup 'ler izlenmiştir . Sonuç ; solda kronik dönemde comm. Peroneal siniri etkileyen noropatinin varlığı ile uyumludur.

Bu hastalıktan yüksek derece rapor alanlar var kardeşimin oranı ne olur
bu bulgulara göre ne kadar rapor alabilir

sansezin hangi bölgelerde hasarlanma çıktı? teşhis ne oldu? şuanki yakınmaların neler?

emg sonucuna göre sensorimotor polinoropati agrılı ayrıca yürürken çobuk yoruluyor uzun yürüyüşte zorlanıyor merdiven ve yokuş yukarı yürüyüşlerde daha çok zorlanıyor diger ayagındada aşiltendorundan amaliyat oldu oradada agrı mevcut bel fıtıgı var yine boyun fıtıgı mevcut ve bu yüzden sol kolunda agrı ve uyuşma mevcut ve piskatatriden bibolar ve aksiyete ilaçları kullanıyor gözlerindede sorun var biz polinoropatideki sakatlık oranını özellikle ögrenmek istiyoruz saygılar

geçmiş olsun hasan kayı.polinöropatiye verilen oran benim 7 kez aldığım raporlara göre yüzde 44 le yüzde 55 arası veriyorlar.emg ler çok önemli.muhakkak yanınızda bulunsun.saygılar.kolay gelsin

biraz açarmısınız nasıl aldınız bu oranı sizde diyabet varmı

ben istanbuldayım.iki kez cerrahpaşadan beş kez de bakırköy devletten rapor aldım.polinöropati nedeni belli değil.demeliyezan yani şekere bağlı değil.yürüme güçlüğü ağrı ayak bileklerinde refleks yok.ileri derecede güç kaybı var.doktor muayene ve emg ,ayrıca biopsi sonucuna bakarak yüzde veriyor.şimdiye kadar hiç yüzde kırkın altına hiç düşmedi.bir de doktora kendinizi iyi ifade etmeye çalışın.kolay gelsin selamlar

biyopsi sonucunuzu yazarmısınız buraya. benimkiyle karsılastırmam için.

biopsi sonucu.sinir liflerinde remiyelinizasyon bulgularıyla birlikte segmenter demiyelinizasyon görüldü.Akson kaybının eşlik ettiği demiyelinizan nöropati bu sonuç immun kökenli demiyelinizan bir nöropatiyi telkin etmektedir.arkadaşlar yardımcı olabildiysem sevinirim.tabii bir de hastanın o günkü halide önemli ancak ben bu yazdığım şekil de değerlendirildim .selamlar

özür oranları E M G nin sonucuna göre belirlenir tabii doktorada rahatsızlıklar iyi anlatılmalı

merhaba sayın arkadaşlar, bende rapor almaya çalışıyorum, hatta aldım ama hakkımın yendiğini düşünüyorum. fazla uzatmadan 2011 motorsiklet kazası açık çok parçalı kırık, kalp damar- %28, cildiye %5, fizik tedavi %6 verdiydi ama noroloji ile birleşmiş emg sonucu %8 vermiş.
emg sonucum şöyle; sağ siyatik sinirde biceps femoris kısa başına dal verdikten sonraki bölümde sağ tibial ve peroneal sinirlerin kronik dönemde ileri derecede aksonal hasarlanmasını destekler niteliktedir.
arkadaşlar bu duruma Allah aşkına tahmini veya sakatlık cetvelinden kaç oran verilir. beni muayene bile etmeden fizik tedavinin verdiği %6 ile birlikte hareket etmişler %8 oran vermişler.

erol kardesım vaktınız musaıtse ve rapor oranından memnun degılsenız ıtıraz edınız.polınoropatı zaten baslıbasına bır hastalık ve sızde akson kaybıda mevcut.ıl saglık mudurlugune ıtıraz edersenız sızı yenıden sevk ederler .verılen oran bence de yetersız norolojı ve fızık tedavı drları .maalesef bunu hep yapıyor.haksızlıga ugradınızı dusunuyorsanız harekete gecın .ben 7 yıl ıcınde tam 9 rapor alarak sonunda amacıma ulastım kolay gelsın .selamlar.

ilginiz için teşekkür ederim. bu raporu en azından %40 ve üzeri almam gerekiyor. kanunlar da öyle bir şey 37 yle sağlam 40 ile 3.derece den özürlü. işe girmemde de sıkıntı oluyor. şimdi benim izlemem gereken yol nedir. başka şehirden başka bir hastaneden tekrar rapor almak mı, yoksa aynı hastaneye tekrar rapor almak mı, il sağlık müdürlüğüne itiraz mı, yoksa vergi dairesine başvurup onların sevk edeceği hastaneden mi rapor almalıyım. ben aslında şöyle düşünüyorum olur mu bilmiyorum. il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunayım, bu süreçtede başka bir hastaneden rapor alayım acaba olur mu? siz 9 defa rapor almışsınız muhtemelen çoğuda farklı sonuçlar vermiştir, bunda bir sınır yokmu? mesela 9.ncuda en yüksek aldığın rapor sonucu kati mi? yardımcı olursanız sevinirim. pes etmeyi düşünmüyorum. birde trajikomik olayda bacağımdaki sorunlar itibariyle özür grubuna zihinsel seçeneğini işaretlemişler:)

ben nöroloji hastalığı gullian barre sendromu geçirdim nöropati veya polinerapati bnim hastalıkda çok duymuştm ben yüzde 52 aldım düşük ayak ve ellerde güçsüzlük için

erol bey ızlemek ıstedıgınız yol gayet mantıklı.ben de aynısını uyguladım .yanlız sevksız gıttıgınız yer buyuk ıhtımalle sızden para talep edecektır.bence denemeye deger.buyuk sehırlerde rapor surecı bayagı uzuyor.sız balıkesır de yasıyorsunuz.daha kolay halledersınız.ama suna ınanın ben bunu basarıcagım dersenız yaparsınız.bır degıl bırkac kez deneyın .bır keresınde yuzde seksen raporumu 40 dusurduler fakat benı yıldıramadılar. su anda raporum yuzde 84 . polınoropatılıyım ve ayaklarımda guc kaybı ve yurume zorlugu var.emg cok onemlı kolay gelsın selamlar.

merhaba arkadaşlar benim polinöropati teşhisi konulan bir rahatsızlığım var bedenen zayıflık ve kol ve bacakta güçsüzlük var aşırı derecede. fakat sakatlık cetvelinde bu rahatsızlığın oranı verilmemiş acaba polinöropati rahatszlığından rapor alan arkadaşlarm var ise lütfen bu konu hakkında cevap verebilir mi % delik oranı nedir acaba iş açısından olsun çok zorluk yaşıyorum lütfen?

merhaba
ben de çok uzun yıllardır DM + HT + Psikiyatri hastasıyım.. İnsülin+hap vs birçok ilaç içiyorum... Bilgisayar sektöründe çalışıyordum 2 yıl önce emekli oldum... Emekli olduktan sonra son 2 yıldır da el parmaklarım kapanmaya uyuşmaya titremeye başlamıştı.Sabah açamıyordum.. Öğlene doğru kendi kendine açılıyordu... Eklem yerlerimde ağrılar da mevcut.. Ayrıca huzursuz bacak sendromu uykusuzluk ve bacaklarımda karıncalanma,kramp girme ve sinir çekilmeleri oluyor.. 2 yıl önce EMG çekildi.. O zaman ağrılarım çok hafifti.. İlaç verdiler gönderdiler.. Geçen yıl yeniden EMG çekildi.. Karpal tunnel teşhisi kondu ve 8 ay süre ile bileklik taktım her iki elime de.. Biraz geçti gibi.. 7 ay önce eklem yerlerim yine ağrımaya başladı.. Bu kez de romatolojiye gideceksin dediler.. Kan tahlili yapıldı.. Baktılar ve benimle ilgisi yok fizik ve nöroloji ile görüşeceksin dedi doktor.. Fiziğe gittim.. Birkaç ilaç ve egzersiz verdi sürekli bu egzersizleri yapacaksın dedi.. Ok dedim.. Yapınca geçiyor ama bir süre sonra yeniden başlıyordu.. Heyet raporumu yenilemek için 1 haftadır hastalerdeyim.. Bu kez başka nöroloji doktoruna gittim. Anlattım durumları.. EMG çekildi.. raporda şu yazıyor.. her uç sinir iletilerinde çalışılmış olup alt extremitelerde hakim motor polinoropati mevcuttur yazıyor.. Haftaya gel rapor yazalım ve ilaç tedavisine başlayalım dedi.. Bu ne anlama geliyor? Özür oranını bulamadım cetvelde.. Bu konuda bilgisi olan var mı teşekkürler..

Arkadaşlar bende herediter (kalıtsal) nöropati hastalığı var.Ancak nedendir bilmiyorum emg de çıkmıyor bu hastalık.Ankara'da Ersin Tan emg istedi benden ona baktı sonra sinir biyopsisi yaptı teşhisi buna göre koydu.Şimdi ben rapor alırken ikisini de götürecem ama emg de çıkmamasından dolayı sorun yaşar mıyım biyopsiye bakıpta bana %40 verirler mi?

aynı hastalık bnde var guc kaybı yurumede zorlanma merdıven cıkamam agır bır yuk kaldıramama kocaelı unıversıtesı yuzde 80 verdı ve emeklı oldum hastalıgın adı heretıde demyelıze pnp

arkadaşlar bende 30 derece skolyoz mevcut ve çukur ayak var ayak parmaklarım pençeleşmiş pes cavus ameliyatı oldum. ayrıca sensorimotor aksonal demyelinizan polinöropati var engellilik oranım ne olur
emg sonucunda alt ve üst ekstremitelerde duyusal potansiyeller kayıptır motor sinir iletim çalışmasında solda median ve ulnar sinir distal lantansları ileri derecede uzun, amplitüdler küçük ve iletim hızları yavaştır. bilateral alt ekstremitelerde motor potansiyeller elde edilememiştir.

rapor alabilirmiyim.

Metin ;

Seninle bire bir aynı problemi yaşıyorum , sensorimotor aksonal demyelinizan polinöropati ve aynı zamanda çukur ayak, % 40 üzeri rapor alırsın, 4.1 4.2 ye göre verirler raporunu Emg bulguları önemli. geçmiş olsun kader arkadaşım. Bu arada bu hastalığın tedavisini bizim bildiğimiz tıp doktoları bulamıyor. Altarnetif tıp, bitkisel tedavileri araştırıyorum.

Kemoterapi kaynaklı nöropati var bende de % 70 oranlı ama her duruma göre değişiyor sanırım:rolleyes:

Nöropati hastalırınında tıpkı kas hastaları gibi ne durumda hangi boyutta olduğuna göre doktor muayenesi ve sizinde bahsettiğiniz diğer tanı yönetmeleri ile emg,kas-sinir biopsisi sonucuna göre rapor oranı belirlenecektir.Kaybınıza göre balthazara göre bir hesap yapılarak oran çıkartılıp o oranda rapor alırsınız.Geçmiş olması dileğimle bir gün.

poli kardeş sağolasın cevabın için bendeki polinöropatinin kalıtsal olduğu soylendi emg sonucu yukarda yazdığım gibidir. nöroloji doktoruna emg sonucunda rapor oranı ne olur dedim biz bu rahatsızlıktan rapor vermıyoruz dedi. sence ne yapmalıyım senin rapor oranın nedir. tavsiyelerine ihtiyacım var teşekkürler

Nöroloji doktorları tablo 4.1 ve 4.2 ye göre verir raporu, hastalığın sende bıraktığı hasara göre yani, forumda araştır polinöropati hastaları çoğu % 40 üzeri rapor almışlardır.
senin yapman gereken tetkikleri olduktan sonra tabloda yazan yeri printerden çıkart, hocam bak burda bu şekilde yazıyor diye göster, baktın seni anlamıyor o zaman başka hastaneye git, yani hakkın neyse onu al muhakkak. Allah sabır, selamet, sağlık versin.

emg sonuç :aksonal dejenerasyonun eşlik ettiği duygusal motor polinöropati bulguları tespit edildi . rapor için nörolojiye başvurdum herhangi oran alabilirmiyim .( dış görünümde yürümemde vs bir anormalik yok kaslarda güçsüzlük var . bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?)

Üst Alt