Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinöropati, nöropati, periferik nöropati için hangi oranda rapor veriliyor?

herhalde doktordan doktara deyişiyor.bende el ve ayaklar diyabete bağlı norabetik agrı var ve oldukça şiddetli yürüme güçlüğü yaz kış eldiven.norapakit agrı%10 polinorapatiden %5

cesurinsan;

Polinöropati için yüzde % 10 oran verilir. % 10'dan daha fazla oran alabilmekte mümkün fakat hastalığın en ileri safhalarında alınabilir.. Hastalığın yarattığı hareket kısıtlılığına göre belirlenir oranlar. Kimse net bir oran koyamaz ortaya..

Tremor,Polinöropati,dişli çark..........

merhaba
Geçen yıl heyet için gittiğim doktor (Geçen yıldan bu yana her ay düzenli gidiyorum) EMG çekti daha önceki EMG lere de baktı ve heyet raporuna aynen şunu yazdı..
Üst ekstremitelerde yaygın istirahat halinde daha belirgin tremor(+)
Antipsikolojik ilaç kullanımı(+)
El,bilek ve dirseklerde hafif dişli çark (+)
Diabetus mellitus (20 yıllık ) (+)
EMG de polinöropati (+)
Alt ekstremitelerde kramp tarzı ağrılar ve uyuşma (+)
Tedavi planlandı.
Bunları geçen yıl ki heyet raporuna yazmış ve oran vermemişti.. Bu hafta tekrar heyete gireceğim. Sizce oran durumu ne olur ?

Bir de daha önceki başka doktorların çektiği EMG lerde Karpal tunnel vardı.. Bileklik verdiler 1 yıl kullanım raporu düzenlediler. Ama düzelen birşey olmadı.
Parmaklarımı özellikle serçe ve yüzük oynatamıyorum. Bir şey açıp kapatamıyorum.Sol elimle bir sürahi dahi kaldıramıyorum. Ve her iki elim de (SOl daha fazla) titriyor.. Sol omuzdan 2 kez , sağ omuzdan 1 kez donuk omuz tedavisi de gördüm.

Bir diğer doktorun EMG sinde ise yine karpal tunnel ve el bilek dirseklerde tuzak nöropati bulguları yazıyor.
Depresif nöbet diye de ilaç raporu vermişti.

Teşekkürler..

yakups
slm,,herediter basıya duyarlı nöropati mi teşhisiniz acaba? sinir biyopsisinde tomakül çıktı mı? sural sinirden alınan örnekleme ile yapılır bu biyopsi genelde... biyopsi raporunuzun içeriğini yazabilirmisniz mümkünse eğer? teşekkürler...

seranko

slm,,çok geçmiş olsun,,Bursa'da fiziğe hangi merkezde gittiniz? memnun kaldınız mı?bir de hangi ilacı kullanmya başladınız acaba? bildiğim kadarıyla verilen ilaçlar ağrı azaltıcı,tedavi edici değil

Solveus

Hematoksilen eozin ve modifiye gomori trichrome boyalı frozen kesitlerde miyelinli sinir lifi sayısı normal sınırlarda izlenmektedir.Bağ dokusu ve vasküler yapılar normaldir,inflamasyon yoktur.Yarı ince plastik kesitlerin incelenmesinde myelinli lif sayısı normal sınırlardadır.İnce myelinli lifler yaygın olarak mevcuttur.Her fasikülde birkaç lifte düzensiz myelin kalıntıları görülmüştür.Schwann hücre poliferasyonu izlenmemektedir.Aktif aksonal dejenereasyon yoktur.Myelinsiz lifler normaldir.Bağ dokusu ve masküler yapılar normaldir.İnflamatuar reaksiyon yoktur.Sonuç:Demyelinizan nöropati ile uyumlu sural sinir biyopsisi.Düzensiz myelin kalıntıları olan liflerin varlığı nedeni ile ayırıcı tanıda herediter nöropatiler de düşünülmelidir.(Bu biyopsiyi gösterip %40 rapor aldım.)

yakups

teşekkürler....demyelinizan hastalıklarda rapor oranlarının yüksek olması çok doğal...%40 yüksek bir oran..bazı sinirlerinizde iletim düzensizliği var,miyelin kılıfın yıkılmasından ötürü,,,kalıtımsal olabilir veya olmayabilir. Biyopsi nasıl yapıldı acaba? zor mu kolay mı işlem olarak? ne kadar zamanda iyileşiyor,ağrı acı durumu? vs...biraz bilgi verebilirmisniz acaba? bu biyopsiyi ben de yaptırmak durumunda kalabilirm çünki:(

Biyopsi yapılırken doktor sinir aldığı yeri uyuşturuyor ancak yine de acıdan bağırmıştım.Bir de bacağım aşırı titremişti doktor ve görevli zor durdurdu.Yalnız bu acı çok kısa sürüyor.Yapılalı 6 sene oldu etkisi hala geçmedi.Bir zararı yok ama oraya dokunduğunda böyle elektriklenme gibi bir şeyler oluyor.

gözüm korktu desem yeridir:(,,,iyileşmesi de mutlaka zaman alıyordur....sinir çok geç iyileşen bir doku..inşallah gerek kalmaz bende..acılı olduğunu biryerlerden okumuştum,siz de teyit ettiniz:(,,,çok çok geçmiş olsun....umarım bir gün o acayip elektriklenme de son bulur,,,

Biyopsi çok önemli veriler sağlıyor.Teşhis için son derece önemli.Bana biyopsi yapılana kadar teşhis konulamamıştı.Teşhis olmadığı için yıllarca gereksiz doktorlara gidip bir sürü para ve zaman harcamak inan o 3-5 dakikalık acıdan daha kötü.

bana dna testi uygulandı,,sonuç negatif geldi....sinir biyopsinin muaili bir uygulama dna testi,basınca duyarlı kalıtımsal nöropati için....bende bir terslik var ama tanı koyulamıyor işte....sinir biyopsisi olayını o nedenle sormuştum...

İmkanın varsa bana teşhis koyan doktor Ersin Tan'a git.Adam kendine çok güveniyor.Kısa sürede teşhis koyacağını düşünüyorum.Bana da ne doktorlar ne tetkikler yaptı.Önemli olan doğru doktoru bulmak.

Ersin Tan,Ankara'da Cinnah Caddesinde sanırım....Tvlerde çok boy gösteren bir nörolog,bayağı meşhur demek ki,,,ismini duymuştum...şuan iyileşme dönemindeyim...1,5 aydır sağ bacağımda kısmi felç var..fizyoya devam ediyorum...3-4 ay sonra belirgin bir iyileşme göremezsem Ersin Tan'a da giderim....teşekkürler...

Bende polinöropati has tasıyım ama bunun çeşidini bilmiyorum.. özürlü raporu için heyete başvurdum...ayakta güç kaybı koşamama dengede durma zorluğu elden hafif güç kaybı ıvig ve steroid tedavisi oldum faydasını görmedim yüzde 40 engelli raporu alabilirmiyim

Nöropati antepli yüzde kaç rapor aldınız ve hangi evrede

Kalıtsal nöropati hastaları ortalama yüzde kaç rapor aliyorlar kollarda güçsüzlük yürüme de zorlanma kosamama kaç rapor verirler ortalama

Devlet hastanesi pek ilgilenmedi sadece emg sonucuna bakarak %20 verdi.. bende onun için şu an üniversiteye gidiyorum orada daha titiz bir inceleme var 3 ay sonra % de kaç alacağım belli olacak

Tanı ne zaman konuldu ve nasıl bir süreç izlendi biraz detay verebilir misin

Askerde fark ettiler koşmada zorluk olunca ıvıg ve steroid aldım sonra bunun çaresi yok deyince tedaviyi bıraktım.. şimdi ise rapor için uğraşıyorum çünkü hastalık beni çok etkiliyor artık yürümede bile zorlanıyorum

Üniversite hastanesinden %52 rapor aldım.. devlet hastanesi gibi hemen başından atmıyor detaylı bir şekilde inceliyor

Nöropatik bağ dokusu hastalığı tip2 diyabet hipertansiyon hastalıklarından yüzde kaç rapor alırım

Merhaba gecen hafta gittigim beyin sinir uzmani tani kodu g63.2 diyabetik polinorapati tanisi koymus belimde kayma dar kanal ve fitik var el ve ayaklarimda his kaybi yok fakat eski gucumde yok kuvvet kaybi var merdiven cikarken esya tasirken zorlaniyorum ufak market poseti dahi tasiyamiyorum uzun mesafe yuruyemiyorum kramp ve agrim oluyor ellerime zaman zaman elektriklenme tarzinda uyusma oluyor ayni zamanda astim hastasiyim bende rapor almak istiyorum emg cekilmedi suan neurontin ve cabral kullaniyorum acaba rapor alabilirmiyim deneyimli arkadaslar yardimci olabilirseniz sevinirim

Eskişehir tıp fakültesi hastanesinde periferik nöropati tanısı konuldu bu rahatsızlığın özür oranı nedir bilen var mı emg de sinir ileti çalışması yaygın sensorimotor periferik nöropati diyor. Merdiven çıkarken yorulma çömelememek çabuk yorulma var

Öğrenirseniz bana da haber verin 🙂🙂
5462395309

Emg sonuclarina gore rapor veriliyor yattigim hastane universite hastanesi hem hastasin dedi hem tedavi yok gidisatini bilemeyiz dedi ve 20 verdi , itiraz ettim baska hastane ne verdi soylenmedi farkli verdiki il saglik hakem heyet hastanesine sevk etti ve baska hastalaluklarim haric polinorapatiden %40 rapor aldim ve emekli oldum bes yil once. Simdide ötv indirimli arac ve ehliyet icin arastirma hapiyorum . Zorlu bir surecti insallah bunuda atlatirim

Mrhb bende MR çekildim beyinde birşey çıkmadı doktor ataksi tanısı koydu musynede polinöropatiden şüphelendi emg istedi bakalım ne çıkıcak ataksi ile hemen hemen aynı hastalık mı acaba. Yüzde kaç engel oranı çıkar

benimde kafamı karıştıran o polinoropati hastalığım var aynı hastalığa 6 ay içinde doktorun biri 6 biri 10 biri 15 verdi

Psb40 Merhaba. EMG normal ayaklarımda uyuşma karıncalanma var.ellerimde güç kaybı var. EMG normal de puan alamıyor muyuz.6 aydır alyse kullanıyorum.

Üst Alt