Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinöropati, nöropati, periferik nöropati için hangi oranda rapor veriliyor?

Nöropati için ilaç kullanıyormusunuz?

Günde kaç mg kullanıyorsunuz ve başka ilaç alıyormusunuz?

Emg de yaygın sensörimotor nöropati var. Molekuler gen testinde pmp 22 gen delesyonu cikti.HNPP basıya duyarli nöropati tanısi konuldu rapor orani sizce ne olur.

Bendede aynı rahatsızlık var gen testinde çıktı basınca duyarlı Polinörapat, Genetik Protein C eksikliği, FACTÖR 2,7,8,9,10,11,12 yuksek, FAKTÖR V LEİDEN HETEROZİGOT, 2 kere derin ven trombozu (dvt) geçirdim, vldl yüksek bunları bir kefeye koysak kaç alırım

merhaba,
3 yıl önce sol elim parmakları his kaybı ve motor kaybı oldu,
Dirsek bölgesinde Ulnar sinir lezyonundan ameliyat oldum, epikondilit'te uygulandı.
Bir muaynemde polinöropati tanımlanmış yazıyordu,
Kişisel işlerimi hallediyorum ancak ağır kaldıramıyorum, bir iş yapmak istediğimde normal olan parmaklar bir süre sonra karışıyor.
Artan ağrı ve güçsüzlük ile elimdeki uyuşmalar ve his kaybı üzerine tekrar EMG yapıldı, aynı bölgede tekrar tuzak nöropati bulguları saptandı.
Bu durum için bir oran varmıdır ?
Bilgisi olan arkadaşlarım yanıtlarsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

öncelikle geçmiş olsun bende polinoropati teşhisi konuldu el ve aykda uyuşma his ve güç kaybı var %40 iş göremez raporum var benim sormak istediğim gen testi nedir nerede oldunuz nasıl yapılıyor bilgi veriseniz sevinirim

Polinöropati genel adıdır bu rahatsızlığın çok sinir hastalığı anlamına gelir,
Asıl ismi charcot marrie tooht'dur
Hastalık özür oranları cetvelin de eskisin de 4.1-4.2 tablosunda değerlendirilir,
Her iki üst extremite iki el demek,
Her iki alt extremite de iki ayak demek,
Emg de rahatsızlık çıkar cmt de denir fakat bu rahatsızlık genetik ve önemli bir rahatsızlıktır Boğaziçi üniversitesin de bu testi ücretsiz yaptırabilirsiniz kandan bakılır yaklaşık 3 ay sonra çıkan bir test mutlaka yaptırın Tip hakkında bilgi verir şimdiki ücret durumunu bilmiyorum malum değişiklikler oldu üniversite de.

Çok teşekkür ederim aydınlattığınız için, sağolun.

Maxjenke

hnpp den %42 aldim. Ama bazi doktorlar sorun cikarabiliyor. Bende gorunus itibari ile bozukluk yok kol ve bacaklarda gucsuzluk alt ve ust ekstremitede agri var. Ust ekstremite %20 alt ekstremite %20 noropatik agri orta %10. Toplamda %42

aslında ilaç kullanam lazım ama ilaç aldığımda çalışamıyorum beynim duruyor. doktor ilaç kullanmıyorsun dedi hayır dedim çalışamıyorum dedim dürüst bir şekilde gece yorgan çarşaf değerse uyuyamıyorum uzun süre ayakta kalamıyorum dedim ama bana 0 verdiler polinöropati .en iyi hastane emg raporum var.

Itiraz edin bi ust kurula emg lerinizi ve diger sonucalariniz ile muracaat edin

Ssz12
Hangi hastanede rapor aldınız. Ve raporu aldığınız zaman norapati belirtisi var mıydı yoksa mi sadece test sonuçlarına göre mi rapor verdiler. Şundan ötürü soruyorum şu an baktığınızda bende hiç bir belirti yok görünüşte ama uzun süre basiya maruz kaldığımda ayaklarımı kaldıramaz olmuştum ve zorlukla yürüyordum yürürken parmaklarım yere sürtüyor ayak tabanlarım şap diye yere çarpıyordu. Bunun üzerine test yapmıştım ve hnpp tanısı koymuşlardı. Ama şimdi normale döndü. yani rapor almaya gittiğimde yine basıya maruz kalıp belirti göstererek mi gideyim? Yok sa miTest sonuçları yeterli olur?

Ssz12

ilaç kullanıyor musunuz ? benim de elimde rapor var. ağrım da var kas güçsüzlüğü de üstüne...

Ssz12
Hangi hastanede rapor aldınız. Ve raporu aldığınız zaman norapati belirtisi var mıydı yoksa mi sadece test sonuçlarına göre mi rapor verdiler. Şundan ötürü soruyorum şu an baktığınızda bende hiç bir belirti yok görünüşte ama uzun süre basiya maruz kaldığımda ayaklarımı kaldıramaz olmuştum ve zorlukla yürüyordum yürürken parmaklarım yere sürtüyor ayak tabanlarım şap diye yere çarpıyordu. Bunun üzerine test yapmıştım ve hnpp tanısı koymuşlardı. Ama şimdi normale döndü. yani rapor almaya gittiğimde yine basıya maruz kalıp belirti göstererek mi gideyim? Yok sa miTest sonuçları yeterli

Ssz12

ilaç kullanıyor musunuz ? benim de elimde rapor var. ağrım da var

Son düzenleme:
Sadece vitamin ve magnezyum icerikli ilaclar ve arada kas gevsetici ve agri kesici ilaclar.tedavisi malesef yok. Diger ilaclari yan etkilerinin fazla olmasindan dolayi kullanmiyorum (kendi insiyatifim Kisacasi iyilestirmeyecekse neden kullanayim). Kullandiklarim bir nevi takviye güc gibi vitamin ilaclari onuda doktor kontroluyle kullaniyorum herseyin fazlasi zarar.

Elinizdeki tüm sonuclari (emg,molekuler gen testi ve diger sonuclari) goturun. Hastaligi detayli sekilde anlatin doktorlara. Bende şekil bozuklugu ya da yurume bozuklugu yok. Ayaklarda gücsüzlük ağrı ve his kaybi var normal yurumeme ragmen sol ayak topuk uzerinde yuruyemedim yani topuk uzerinde sabit duramadim.ellerde güçsüzluk ağri ve ince motor becerilerinde yavaslama vardi mauyene ettiler. Sizinde dediginiz gibi bazen saglammisim gibi iyi bazende yuruyemeyecek ayakta duramayacak kadar kotu oluyor.işin özeti önemli olan elinizdeki sonuclar ve hastalıgın sizdeki yansimasi, durumunuzu doktora net sekilde ifade etmeniz. yaklasik 4 bucuk yil once tani konuldu.bu sure zarfindaki tum emg sonuclarimi goturdum ve hepside yaygin sensörimotor polinöropatiyi destekliyordu.gen testide hnpp.(herediter basıya duyarlı polinoropati).rapor alirken o an iyi dahi olsaniz elinizdeki sonuclar doktorlar icin referans olacaktir. Gecmis olsun

kas zayıflığı bende de başladı hafif ağrı kesicilerle idare ediyordum ta ki 4.aşıya kadar.şu an az yürüsem dehşet ağrı halsizlik ekime kadar bekliyorum hafifleme olur myu diye ama yok. yeşil reçeteli ilaç verildi ama max 3600 mg diyor ben almamaya çalışsam da ağrı günümü mahvediyor öyle sabit duramıyorum devamlı hareket isteği oluyor bacaklarda . lanet olsun . vitamin vs aldım 2-3bin tl tuttu ama o da fayda etmedi 20 gündür alıyorum.....aşı sonrası artan var mı bu grupta ne yaptınız aylar sonrası azalır ya da hafifler mi

Bugun emg çektirdim. Heyet için polinoropati var dediler. 2 el ve 2 kol dan elektrik verildi. Acaba kaç puan veriliyor bilen var mı? Daha nöroloji ye gorunmedim

noroloji doktoru ile konustum... polinoropati için 3 veya 5 puan dedı...

onca agrı onca sıkıntı karsılıgı bu olmamalı.. EMG de cıktı ama bırseye de yaramadi

Üst Alt