Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio Sekeli ve kısalık olanlar, 5cm kısalık için hangi oranda rapor verilir?

Yazar ama bir kismini devlet veriyor bunu yaptirip ve birde tek bastonla doktor ve heyete cikmak lazim baska caresi yok bunun zaten baltazar tabloda oyle yaziyor yurume cihazi ve tek baston %42 oluyor interneten arastirin kafo yu

arkadaşlar bende iş kazası geçirdim protaz taktılar ve 2 cm kısalık var acaba ne kadar rapor alabilirim

tek baston var bende raporla aldım 30 verseler bide boytun fıtığı var 8 ordan alsak 10 da cildiye verse benim işi görür ama bunlar keşke bizim bu yazdığımız gibi olsa ..orda hersey doktor insifiyati

arkadaşlar herkeze selam polio sekeli olan arkadaşlarım yeni rapor almak için hastaneye giderler ama % oranı kesinlikle 40 altında veriliyor yani hersene yeni mevzuat deyiştiği için bizlere cok zararı oluyor ayakta kafo afo yoksa veya kolduk değneyi kulanmıyorsanız verilen oranlar % 40 altı olur.

Ben birkaç ay sonra başvurucam yürüyemiyorum diye.. Bakalım be verecek doktor

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sol ayakta kalça çıkığı var.. sağ ayagım normal ama 1 haftadır sağ ayagımın üstüne 2 dakika duramıyorum normal ayağımın kalçadan dize doğru bi ağrı var bu neyin nesidir bilemedir doktora gitmeyede zamanım olmadı oturken filanda agrıyor .bilen yasan varmı bu durumu

Strese bağlı gerilme olabilir sağ bacaginizda, zaten diğerinin yükünü oldukça tasiyordur ve yorulmuştur. Doktora gitmeniz iyi olur, rapor alacaksaniz sağ taraftaki tahribatı da söylersiniz. Doktora gidene kadar da kan dolaşımını hızlandıran egzersizler yaparsanız rahatlatacaktır bacağınızı. Temel yoga-plates hareketleri çok faydalıdır.

pes ekinovorus tanısı da tablo 3.4 e göre mi değerlendirilir?

Açıkçası ben kısa mesafeyi de uzun mesafeyi de yürüyorum ama bu yürüme düz zeminlerle sınırlı, yani desteksiz merdiven yokuş falan yürüyemiyorum, karlı yağmurlu havalarda asla desteksiz tek başıma yürüyemiyorum, toplu taşıma araçlarında ayakta gidemiyorum, gitsem de kısa süre sonra pes ekinavorus olan bacağım uyuşuyor ve aşırı derecede ağrıyor... buna rağmen tablo 3.4'e göre mi değerlendirilir?

Tablo_3.4.png

Tablo_4.1.png

Lütfen bilen birileri görsün...

Sadece kafo kullanarak heyete giren oldu mu?

Hasta Uzun Bacak Breysi Kullanıyor Ama Baston Kullanmiyorsa:)

Herkese merhaba,

Hiç böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Tablo 3.4 e baktığımda hasta kısa bacak breysinden +bastona geçiyor, sonra da uzun bacak breysi ve baston diyor? Sadece uzun bacak breysi kullanan ama baston koltuk değneği kullanmayan hastalar için neye göre değerlendirme yapıyorlar? Bilen varsa lütfen yazsın...

Saygılarımla, kolaylıklar dilerim.

selo_selo07

kısa yürüme cihazı ya da ortopedik ayakkanı vb. kullanmıyor musunuz, sadece baston mu kullanıyorsunuz?

Bende polei sekeli 7 cm kısalık var ve soldan dirsekden baston kullanıyorum 2010 da atandığım zaman ilçedeki devlet hastanesi yüzde 20 bile vermezken ildeki devlet hastanesinde ortepedi ve fizik doktoruna gidince yüzde 42 verdiler. Ama polimyelit sekeli durumu var bende kas ve kemiklerde agrı oluyor sürekli.sadece ortepediye degil fizik tedaviyede gidin ve evet bastonla gitmenizde iyi olabilir.sürekli ibaresi yazması gerekiyor

Bende de Sol bacak 4,5 Cm kısalık ve Polio sekeli mevcut.
1998 de %40 rapor almıştım o raporla vergi indirimi alıp 2012 yılında emekli oldum .

Vergi indirimi için başvurduğum yıllar da aynı işyerin de beraber çalıştığım engelli arkadaşlar amannnn daha 10-15 sene var bi ara göndeririz ne acelesi var diye benimle dalga geçiyordu :( Ben emekli oldum,birisi hakem hastanelerde 2-3 sene uğraştı zar zor emekli oldu diğer ikisi vergi indirimini alamadı halen çalışmakta.

Şimdi yeni ehliyet ve ÖTV indirimli rapor almak için mücadele ediyorum bunlar da daha 5 sene ehliyetler geçerli diye pek o kadar sallamıyorlar inşallah emeklilik gibi olmaz :)

Yarının ne olacağı meçhul ona göre hareket etmeli...

idrs

Ortopedik engeli olanlara sıkıntı yok:)

LÜ'LÜ VEL MERCAN

Teşekkürler, poliyomyelit Sekeli için hangi sikayetleriniz vardı? Doktor anlamak için tahlil vb. istedi mı? Yoksa sadece sikayetlerinizden anladı mı?

şikayetlerimden tanıyı söylüyorlar. Zaten 25 yaşına kadar 1.5 2 cm gibi bir kısalıgım vardı hiç bir şikayetim yoktu. Bastonda kullanmıyordum sonra ağrılar başlayınca baston verdiler ve mr emg çektirmişti istanbulda birde

2003 de polio sekeli sağ ayak 3 cm kısalık % 45 almıştım, 2009 da araç için tekrar rapor aldım % 9 aradaki farkka bakın

2007 de bana iskenderun devlet hastanesi yüzde 60 vermişti 2010 tekrar gittiğimde yüzde 20 ance dedi doktor bende ordan almadım. Osmaniye devlet hastanesinden yüzde 42 aldım atanmıştım işe başlarken raporumu yeniledim.

Benim dizimde felçden dolayı tam açılmıyor ama dizimi kilitleniyor ufak bişey olsa topuk altında hemen kilit açılıyor.

HAYIR değerlendirme yaparken polimyelit sekeli diye yzıyorlar rapora oran olarak tek tek belirtmiyorlar. ve ayrıyeten kısalıga bağlı skolyoz da var bende.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için, aydınlatıcı oldu, 1,5 -2 cm demiştiniz kısalığıniza bu kisalikta bile skolyoz cikmasina baya şaşırdım, bende 4 cm kısalık var ama bilmiyorum skolyoz var mıdır, açıkçası pek sikayetim yok, sizin skolyoza yönelik ne gibi şikayetleriniz vardı? Skolyoz için de ayrı oran verdiler mı ayrıca? LÜ'LÜ VEL MERCAN

hayır ilk başlarda 25 yaşına kadar kısalık 11.5 2 cm kadardı. çok rahattım sadece hafif aksıyordum. sonradan oldu su anda 7.5 cm en son. skolyoz polimyelit sekeli sonradan gelişti

skolyozu değerlendirmeye almıyorlar . derecesinide bilmiyorum inanın .kaburga kemklerinde ağrı ve sağ sırt kurek kemiğinde batma dönem dönem oluyor

LÜ'LÜ VEL MERCAN çok geçmişler olsun... belki spor yaparak azaltabilirsiniz ağrıları, bi bacaktaki kısalığin sonradan artması durumunu ilk defa duyuyorum, polio sekeliye bağlı bir durum olabilir ya da poliyomyelit Sekeli de olabilir, benimki pes ekinavarus olduğu için değişme olmamış da olabilir, su anda 28 yaşındayım doğduğumdan beri fark 4 cm, bende de peskinavorus olan ayağımda eklem mesafesinde daralma çıktı ama ne anlama geldiğini bilmiyorum, rapor almaya gittiğimde doktorlar söyleyecek artık...%40 alamazsam süper bi iş fırsatını kaciricam grevi herseyde bi hayır vardır başkaları da nasip olur ama keşke %40 alabilsem:)

Evet sizin durum farklı . Benim baston kullanmam sol ayağımı kötü etkiledi. Zaten felçden dolayı diz üstü kaslarım filan çalışmıyordu. Olumsuz etkiliyor. Inşalah raporu alırsınız. Fizik tedavi noroloji doktorların hepsine danışın.

Üst Alt