Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio Sekeli ve kısalık olanlar, 5cm kısalık için hangi oranda rapor verilir?

selo_selo07 bi soru sormuştum yukarda ama malesef hala cevap alamadım, bu başlık herkes faydalasin diye açıldı siz her cevabınızı alıyorsunuz ama size soru soran meçhul...

arminrosan

sakın ola şimdilik alma hele bizim şu davalar bir sonuçlansın buradan kararı açıklayacağım çıkacak sonuca göre hareket edersin

Tablo 3.4 ile Tablo 4.1 Aynı Anda Oran Verilir mı?

Merhaba,

Tablo 3.4 ve tablo 4.1 den aynı raporda oran verilir mı? Yani diyelim ki heyet doktorlarından fizik doktoru tablo 4.1 den, ortopedi doktoru da tablo 3.4 ten oran verdiyse, nihai sonuçta her ikisi de balthazart formulune göre toplanır mı? Ayrıca fizik ve ortopedi doktorlarının verdikleri oranlar olduğu gibi toplanır mı?

Hangi dava bu arkadaşlar düşürülen raporlar içinmi

Arkadaşlar benimde iki ayak poliseke geçen yıl sürekli 40 rapor aldım vergi imdirimine başvuru yaptım 18 e düşürdü meliye gelir idaresi şimdi raporumu bozdurup tekrar alacam bu dava neyle ilgili bu yüzden sordum. Bu tablo 4.1 fizik bölümünün tablosumu benim raporum iki kez geri geldi bu tablo yüzünden 3.4 den istiyorlar bunuda anlamadım bizim bölümümüz ortapedi ama ben ne zaman rapor aldıysam ortapedi verilmedi fizik verilde

Arkadaşlar yüksek sağlık kurulu alt extremite raporları için genellikle tablo 3.4 ü baz alıyor ancak norolojik kaynaklı yürüyüş ve hareket kısıtlıklıklarıda tablo 4.1 i baz alıyor bizim yıllardır gözlemlediğimiz olay bu..

Yani sizin fiziksel bir rahatsızlığnızdan veya handikapınızdan dolayı alt extremite den trapor alacaksanız bu rapor yürüyüş bozukukarı değerlenirmesine girer yani tablo 3.4 kısacası olay bu.

Tablo 3.4 de de deyim yerindeyse paket tarife geçerli ..Nasıl ve ne şekilde yürüyorsun..Bacağında 5-6 farklı özür olabilir ,2 tanede olabilir hiç önemli değil,önemli olan nasıl hareket edebildiğin,bir yerden bir yere nasıl gittiğin..

peki ne yapabiliriz bu konuda biri tablo 4.1den değerlendiriyo öbürü 3.4den değerlendirmesini istiyo bu sorunlara kimse el atmıyo özellikle aile sosyal bakanlığı bunu hiçmi görmüyo ben anlamadım.biri sosyal medyadan hakeret etse görülüyo ama bu sorunlar sosyal medyayada taşındığı halde görülmüyo

ben 2013de vergi indirimi için raporumu gelir idaresine gönderdiğimde geri geldi tablo 3.4 göre değerendirilmesini istedi aynı şey geçen yıl yine oldu raporum yine geri geldi yine tablo 3.4 den değerlendirme istendi sonuç iş gücü kayıp oranı%18 dir dedi benim iş gücü kayıp oranımın %18 olması imkansız.

Sonuc olarak bu iki tablodan aynı anda rapor verilir mı? Yani tablo 3.4 ten %10, tablo 4.1 den %20 verilen bi raporda sonuç ne olur? MESTAN

Ayrıca bu sorduğum sorunun sizin bahsettiğiniz mevzuyla ilgisi de yok ersin_67 .

Yok estağfurullah yani içiniz rahat olsun ben o mevzuyu hiç bilmiyorum zaten o manada söyledim.

Suret aynı rahatsızlık için 2 farkıl tablodan aynı anda oran verlimez,verilsede onay görmez . ersin_67 inan çoğu doktor ve hastane heyeti nasıl ve neye göre rapor vereceğini bilmiyo,

Diyelim ki tablo 4.1 i onurgasindaki ya da işte iskelet yapısındaki deformasyon dan kullandı, tablo 3.4 u de kısalık vs. bacağındaki rahatsızlık için kullandı, o noktada ne olur? MESTAN

MESTAN

haklısınız sorun büyük elinde %40 yada üzeri rapor var ama bi işe yaramıyo sadece engelli stadüsünde iş kaydın oluyo her kurum ayrı detaylı rapor istiycekse doktorlar kurumlar bunu kendini arasında düzenlemesi gerekir onlarda biliyo bu sorunları dediğimiz gibi yasalar farklı uygulamalar farklı yasa hiç bir kurum hastenin verdiği raporu düşüremez diyo uygulama düşürüyo.

4.1 de ne yazıyo Suret,mesela kişi kısa mesafeyi yardımsız yürüyebiliyor diyor dimi,e bunu böyle söyleyince tablo 3.4 açıklamasıyla kesişiyor zaten ikisini nasıl toplayıp oranlayacak ..Yani bilemiyorum o derece komplike bir bilgim yok sadece mantık yürüttüm.

Hayırlısı olsun herşeyin, bu engel Allah tandır, o halde mukafattir, elbet dünyadaki görüntüsünü de zamanla bulur, bütün güzel şeyler sabirdan sonra gelir

MESTAN

Ama bu mantık neden iki tane mantıken aynı olan tablonun olduğunu aciklamiyo sayın seyirciler... hayırlısı olsun, yine komplike bir soruya cevap bulamıyoruz ...

Arkadaşım biri fiziksel kısıtlılkdan kaynaklanan özür ile ilgili diğeri norolojik beğin ile ilgili hareket kısıtlılığına sebeb veren olayları kapsıyo fark bu.

E peki arkadaşım polio sekeli de sinirsel nörolojik bişey değil mı, yediğin kalsiyumu beyin polio sekeli bacağa gonderemiyo, ordaki kaslara bu kalsiyumu alın diye komut veremiyo çünkü bacak felç, adı üstünde tutulmuş kalmış... işte bu nasıl olacak ??? Pes ekinavaruslu bacak algılamıyor kas hareketlerini, ne kadar uğraşsa diğer bacak gibi aynı pozda kalamiyo desteksiz, bunlar nörolojik değil mı???

Bana ne kızıyosun hocam :D sende haklısın.. :) Benim alınan raporlara göre edindiğim tecrübe bu,şimdi sen bir rapor alıp tecrübelerini paylaştığın zmn bizde biraz daha bilgilenmiş olacağız.

Hocam estağfurullah, sana kızmak değil iki aydır şu forumda sorularıma cevap arıyorum, sabır zafiyeti oldu sanırsam yoksa yonlendirmelerin tabiki en mantiklilarindan biri...Valla bana fizikçi tablo 4 ten vermiş ortopedici de tablo 3.4 ten verdi oranı, skolyoz falan da rontgende tesbit edildi, fizikçi profesordu ortopedici doçent, hangisinin dediği olacak bilmiyorum, hastanedeki rapor ünitesinde duran arkadaş ben kaba taslak hesapladim dedi ama onlar rapor oranı hesaplamaktan anlar mı onu da bilmiyorum, anca sonucu almaya gidince ogrenecekmisim. Buyuk bi merakla bekliyoruz yani...

Yakinimda bı doktor tanidik olsa gider ona sorardım, mecbur forumdan öğrenmeye çalışıyoruz ama nafile, iki aydır milletin tek önerisi baston al vs.vs. böyle bi olayım olmaz benim, derdim neyse gider söylerim hakettiysem elbet güzel şeyler sabirdan sonra gelir, baston değil afo bile kullanmadan oran alabilen güzel insanlar var, yalana ne gerek var.. MESTAN

ersin_67

Hocam 2000 yılında sürekli vergi indirimi için % 70 raporum var ayrıca 2009 da araç için % 9 rapor verdiler 2015 de emekli oldum şimdi kontrol muayeneye çağırılıyorum dava bu

Sürekli vergi indiriminde bildiğim kadar kontrol yok diye biliyordum.benim aklım ermez oldu artık bukadar olmaz dediğimiz ne varsa oluyo. Bu konuları devletin artık netleştirmesi gerekir elimde sürekli raporum var emekli olamıyorum vergi indirimi alamıyorum engelli olduğumuzu kanıtlamak için çektiğimiz çileye sinirden güler olduk artık

Bende poloi sekeli ve 7 cm kısalık var. sol ayakda dizde deformite ve incelik güçsüzlük soldan dirsekden baston kullanıyorum. 2014 'de Araç almak ve ehliyet degiştirmek için gittiğimde % 42 vermişti doktor.

Dizinizdeki deformite nasıldı? Yani ne oluyordu dizinizde, onu da anlatır mısınız

Felçden dolayı dizim egri ve tam açılmıyor diz kapagımda yan gibi kalça ve dizde tutulmalar var. Kas ve kemikdede bozukluk.dis üstü kaslarım çalışmıyor. dizimi tam açamıyorum ama dizmi çok rahat büküyorum arka kaslar kuvvetli

Çok geçmiş olsun, herşeyin hayırlısı olsun, butun güzel şeyler sabirdan sonra gelir...

arkadaslar fizik 24 ortapedi 24 cildiye on verdi şimdi nasıl hesaplanıyor ortapedi ile fizik aynımı ayrımı hesaplanır ?

Bende de cocuk felci var 7cm kisalik ve guc kaybi ben taporu 2000 yilinda almistim %42

sağ ayak 10 cm kısalık %42 rapor

Fizikle ortapedi ayrı ayrı oran veriyomu arkadaşlar ben kaç kez rapor aldıysam ortapedi verilmedi bana sadece fizik veriyorlar

Üst Alt