Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeliler için yeni cetvelde ne gibi iyileştirmeler var.

slm lar, 1997 de sağ alt extremitede polio sekeli %40 rapor verdiler (4 cm kısalık var).Sonrasında 2006 da maliyenin gönderdiği hastane %19 verdi.Şuan yeni cetvele göre % 40 alabilir miyim? Şimdiden cvp nız için tşk ederim.

ek olarak, raporumun aslını dilekce ile aldığım devletr hastanesinden talep etmiştim. ve 2 nüsha olarak tarafıma verildi. hastanede kalan başka bir nüshası varmıdır?
tekrar dilekce ile talepte bulunsam aslı nı yada aslı gibidir olan bir kopyasını alabilirmiyim. bu sorular benim için çok önemli. lütfen bilgisi olan beni yönlendirsin. şimdiden teşekkür ediyorum

Çok teşekkür ederim arkadaşlar bagkurda işi tamamladım ayın 25 inde maaş yüklemesi yapacaklarmış şimdi yapamıyorlarmış ekranlar çalışmıyormuymuş neymiş

şahinbey alt extremiteden 40 aldınız sanırım

selam

BENDE POLİOSEKELİ HASTASIYIM VE GEÇEN SENE 14EYLÜL 2010 GİBİ 3.4 TOBLOYA GÖRE % 30 RAPOR ALDIM TEŞHİŞ'' sag alt extremite farazi'' hasta baston ile afo kullanmak zorunda .tablo 3.4 yürüyüş bozukluğuna göre % 30 verildi yeni çıkan kanuna göre 3.4 deki degerlendirmeler yüzde kaç alıyor birde ben eylül ayında şişli etfalden almıştım raporu yeniden başvurup iyileştirme yaptırabilirmiyim ? lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi?

peki ben
%40 almak için ne yapmam gerek ? bir taktigi varmı :)) artık hakkımızı haksızlıkla almaya çalışmak bizim ayıbımız olmasa gerek degilmi biyol gösterin arkadaşlar bu raporu almak zorundayım :(

Aslında afo yerine -kafo olsa oran 42 olurda tabi bu doktorların bileceği bir iş ,yardımcı cihaz kullanmadan tablo 4.1 e göre rapor almayı deneyin bir ihtimal şansınız olabilir

peki 4.1 neler içeriyor biraz bilgi verirmisiniz :( koltuk degnegi falanmı var yada biz 4.1 degerlendirilmesini istersek yardımcı olurlarmı aslına bakarsanız ben afo kullanmıyorum tek bastonda kullanmıyordum ama doktorum kendisi iyi niyetinden yazmıştı .... biraz bilgilendirirseniz sevinicem birde geçen eylülde aldım şişliden şimdi başvursan tekrar alabilirmiyim bilgisi olan varmı ?

Evet eski cetvele göre doktorun size tablo 3.4 e göre oran vermesi lehinizeydi çünkü tablo 4.1 deki alacağınız oran %19 u gecemiyodu fakat şimdi işler değişti tablo 4.1 deki 19 luk oran 40 a cıktı
Sizin tablo 3.4 deki oranınızda 36 ya yükseldi, işin özü eskiden tablo 3.4 lehinizeyken şuanda tablo 4.1 lehinize
Tablolar arasındaki farka gelirsek herşeyden önce cetveldede acıkca belirtildiği gibi kişi sürekli yardımcı cihaz (baston,koltuk değneği,afo,kafo vs)kullanıyorsa kesinlikle tablo 3.4 e göre değerlendirilir

anladım.... demekki 4.1 degerlendirilmem gerek :) ama şu var daha önceki raporumda 3.4 degerlendirildigim çıkarmı acaba ? ben tekrar rapor çıkartsam olaki 4.1 ile degerlendirilsem daha öncekini dikkate alırlarmı? çok soru sordum farkındayım ama ilk raporumdu benim hiç fikrim yok bu konularda :( kusurumua bakmayın lütfen ...ve çok teşekkür ediyorum size

Yalnız unuttum demin yazmayı 4.1 e göre değerlendirmelerde genel de emg isteniyo tabi bu işlerin çok detayını bilemiyoruz ama bence 3.4 e göre doktor size kısa bacak bireyzi yerine uzun bacak breysi değerlendirmesini veremiyosa sizin için tek yol ya başka bir rahatsızlığınız varsa ondanda oran alıp raporunuzu 40 ve üzerine cıkartmak yada 4.1 e göre rapor almayı denemek

artık denicez bakalım sonuç ne olucak çok umudumda yok açıkcası ama bellimi olur seçime az kala belki derdimize çare buluverirler :)) çok teşekkür ederim sabırla sorularıma cevap verdiginiz için......

ARKADAŞLAR BANA BİLGİ VERİRMİSİNİZ LÜTFENNNN :(((((

Selam lar, 1997 de sağ alt extremitede polio sekeli %40 rapor verdiler (4 cm kısalık var).Sonrasında 2006 da maliyenin gönderdiği hastane %19 verdi.Şuan yeni cetvele göre % 40 alabilir miyim? Şimdiden cvp nız için Teşekkürler ederim.

ek olarak, raporumun aslını dilekce ile aldığım devletr hastanesinden talep etmiştim. ve 2 nüsha olarak tarafıma verildi. hastanede kalan başka bir nüshası varmıdır?
tekrar dilekce ile talepte bulunsam aslı nı yada aslı gibidir olan bir kopyasını alabilirmiyim. bu sorular benim için çok önemli. lütfen bilgisi olan beni yönlendirsin. şimdiden teşekkür ediyorum

aykut merhaba..
bendeaynı engel mevcut..fakat benım kısalık 12 cm.ve his ve kas kaybıda mevcut..bende yeni müracat ettim 31/01/2011 tarihinde..yeniden rapor aldım..ankaraya gönderildi.%47 olarak fakat ankara ne der bu duruma bılmıyoruz:)eski raporunun bir öndemi yok eger vergi indirimi almak istiyorsan.sen raporu ne için kullanacaksın?

meister78;

İlginiz için tşk ederim.Benim acaba hangi hastane % 47 verdi? Ben eski raporumu kaybettim bi bankada bankacıyım.Kaybetmeseydim bile sanırım yeni rapor talep edecklerdi yinede.Neyse Emeklilik işlemlerim ve vergi muhafiyeti için defterdarlıga verecegim.Hangi hastaneden aldınız acaba raporunuzu?

Aykut bey 2006 daki raporunuzu size büyük ihtimalle yürüyüş bozukluğuna göre tablo 4.1 e göre verdiler (baston,protez vs kullanarak gitmediyseniz eğer)
ve 4.1 deki bu değerlendirme şu an %40 oldu eskiden %19 idi
Şimdi şöyle bir sorun var eskiden oran düşük olduğu için rahatca verilen değerlendirme şimdi oran yükselince bukadar rahat verilebilecekmi?

ilk önce vergi dairesinden vergi indirimi indirimi için müracat edeceksiniz..orası sizi bir hastaneye sevk edecek.sevk olunan hastanede işlemlerininizi tamamlıyacaksınız.vergi indirimi ile ilgili bölümde neler gerekli bulabilirsin..beni şişli etfale sevk ettiler.bende oradan aldım...

tşk ederim bilgilendirmeniz için.
aslına bakarsanız polio sekeli de olsa 5 cm kısalığın dışında görünürde hafif aksamanın dışında belli olan hiçbir bulgu yok. baston,protez yada ayakkabı gibi kullandığım herhangibir cihaz yok.dikkatli bakılmadığı sürece engelli olduğum anlaşılmıyor bile .ama ilk raporumda sağ alt ekstremitede polio sekeli teşhisi ile aldığım % 40 lık bir raporum mevcut. ne varki engelli kadrosundan çalıştırılıyorum ve çalıştığım kurum vergi indirimi için belge istiyor benden. ama rapor konusundaki tutarsızlıklar yüzünden 2 yıldır sorunu çözemiyorum.şimdi sağ alt ekstremitede polio sekeli ve 5 cm kısalık sebebşyle yeni rapor alma olasılığımın ne olduğunu merak ediyrum ve yönlendirmeleriniz sonucu hastaneye tekrar müracaat edeceğim.

Sizin için tek yol herhangi bir yardımcı cihaz kullanmadan tablo 4.1 e göre 40 alabilmek
Eğer önceki raporu aldığınız doktora veya hastaneye giderseniz eski raporunuzun bu şekilde olduğunu acıklayın ama bence kesinlikle yardımcı cihazla gitmeyin

Mestan kardeş.şimdi hastaneden geldim .4.1 tabloya göre dahi bu verilen oran normal %18 dedi.fizik tedavi uzm.muayene ettirsem oran degişirmi dedim degişmez aksine düşebilir dedi.anlamadım baltazar da neler degişti. 9-cm bacak kısalıgı var 4.1 tabloya göre %18 oranım.yani vergi indirimi hayal oldu.%40 almanın yolu varsa lütfen birileri yazsın.teşekkürler.

Alirıza bey tablo 4.1 de 18 diye bir puanlama yok tablo 3.4 ile karıştırdı sanırım ,siz hastaneye herangi bir protez veya cihaz kullanarakmı gittiniz
Efendim daha önce rapor almışsınız Ankara bunu 19 a düşürmüş peki niye ?Cevapı çok açık hastane size raporu vermiş ama neye göre oran verdiğini belirtmemiş Ankarada tablo 4.1-orta- sınıflandırmasına sokup raporu geri paketlemiş
Şöyle düşünürsek farzedinki önceki raporunuz gibi (ankaraya giden) şu an bir rapor almış olsanız o raporun bugünkü karşılığı %40 bu kadar net
Siz muayene olduğunuz doktora bunları anlatın önceki raporunuzun bu şekilde döndüğünüde izah edin ve tablo 4.1 e göre değerlendirme yapmasını isteyin emg testini yapmasını ve rapora yazmasınıda isteyin

2007 yılında aldıgım %55 raporla indirim için müracat ettim.ve ank.%19 ile dönmüştü.aralık 2010 aldıgım rapordaki bilgileri yazdım.%18 olan 2010 yıl sonu raporum.hiç bir protez veya cihaz kullanmıyorum.sadece elimi cebimde gidiyorum.elim cebimde destek alıyorum.

Ve pek bişey degişmedi zaten cetvelde dedi.

Siz eski cetvelle yeni cetvelin cıktısını alın ve doktorun gözüne sokun tablo 4.1 in oranları nasıl 2 kat artmış görsün

eski rapor dedigim 2010 eylülde alındı senesi dolmadı...... ben işe girebilmek ve seyahat kartlarından yararlanmak için istiyorum birde merak ettigim aynı hastaneye başvurabilirmiyim senesi dolmadan rapor almak için ? cevaplarsanız sevinirim ...

ya arkadaşlar benimda sağ bacak polio söklei kısalık , zayıflık hareket etmede zorlanma cihaz falan kullanmıyorum normal olarak yürüyebiliyorum % kaç alabilirm

mehmetmehmet;

elini bacağına destekleyerek yürüyorsan bu da cihaz kullanman gerektiğini gösterir yeni cetvel hesabına göre % 40 ve üzeri alabilirsin.

Hayır elimi bacağıma destekleyerek yürümüyorum... Normal şekilde yürüyebiliyorummm

arkadaşlar görüntü itibariyle özürlü olanlara özürlü raporu vermek zorundalar..aksi halde bü tür insanlar kendi bacakları üstünde duramaz hayata başkalarının yardımı olmadan tutunamazlar..hangi taplo olursa olsun bi kac aya kalmaz değişecektir.. yok efendim gecen ay % 19 aldım bu ay %40 aldım polio sekeli mekeli bunlar bitti artık...bende szinle aynı kaderi paylaşıyorum sağ bacağım polio sekeli...iş arıyosun özürlüsün die iş vermiyolar.. özürlü kontenjanından girmek istiyosun devlet sana sağlam raporu veriyo.. bu anlattığım bizzat başıma gelmiştir...yeni düzenlemeyle %kac verirler bilmiyorum ama beni tatmin etmeyecek bir rapor verilirse aynı gün insan hakları mahkemesindeyim...sanki biz cok istiyoruz özürlü olmayı...

günaydınlar herkese
şimdi arkadaşlar bende sizin gibi rapor mağdurlarındandım 30 aralık 2010 da müracat ettim %40 aldım polio sekeliden dolayı ve rapor ankaraya gönderildi ve gelişmeleri sevgili kardeşim mestan abimle nasıl takip ettimizi anlatamam sekreterler bıktı tlf açmaktan ama sonuç itibariyle %48 olarak anaylanmış 09/02/2011 tarihinde deftardarlığa gönderilmiş umarım sizlerde alırsınız... çok mutluyum emekliliğin yolu görüldü az bişey kaldı  bir adım falan....

gunaydın arif kardeş..öncelikle çok sevdik..bir kaç sorum olacak %40 olan raporunu %48 mi yükseltti ankara?eger oyleyse saskınlık içerisinde kalacam..:) ankara oran yükselmiş..birde süreçle ilgili bilgi verirsen sevinirim.mestanla bizde seni konuşmuştuk daha yenı acaba onaylandımı diye..bende 31/01/2011 tarihinde % 47 aldım polio'dan ve beklemedeyim..ilk nereleri aradın neler yaptın aktarırsan sevinirim..

Üst Alt