Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio sekeliler için yeni cetvelde ne gibi iyileştirmeler var.

Evet Arif beyin müjdeli haberi dün geldi Ankarayı telefonla arayak sonucu öğrendi kendisi 0cak ayında %40 aldığı rapor Ankarada 48 olarak onaylandı
Hastanede Arife 4.1 e göre 40 verdiler üstüne üstelik raporda protez kısmınıda işaretlediler kendi aramızda bu konuyuda tartıştık 3.4 e göremi olacak 4.1 e göremi diye sonuçta 3.4 şemasına göre değerlendirmeye tabi tutuldu hayırlı uğurlu olsun kendisine

kardeşim meister78 evet %40 olan rapor %48 onaylanmış telefonda öyle söylediler... öncelikle sen gerekeni yapmıssın sadece senin beklemen gerek ama öncelikle şundan emin ol hastaneden rapor vergi dairesine veya deftartarlığa gönderildimi onu öğren ondan sonra deftardarlıktan veya vergi dairesinden ankaraya gönderildiği tarihide sorman lazım çünkü aradğında ankarayı soruyorlar ne zaman gönderildi diye 15-20 gün sonra 0 312 415 32 06 nolu telefonu ara benimgibi hergün arama bıktırma adamları 2 -3 güne bi ara :) sen zaten herşeyi yapmıssın sana sadece beklemek düşüyor... umarım seninde herşey istediğin gibi olur mestan abiyle hergün görüşüyorduk ya olmassa veya şu şöyle olursa ne isterler diye muhasebesini çok yaptık allah ondan razı olsun umarım onunda seninde bütün bekleyen arkadaşlarında herşey gönlünüzce olur

saol arif kardeş..bende zaten beklemedeyim..benım zaten rapor tarihi 01/02/2011 daha yenı onumuzdekı hafta defterdarlıgı ararım.ondan sonra ver elini ankara..senın adına gercekten cok sevindim..

dün raporumu yenilemek için HASEKİ hastanesinde idim. tüm gün uğraşı sonucunda sağ alt ağır derecede polio sekeli olarak ortopedi den % 48 verdiler. sorun çıkmadı. hatta doktordan tavsiyeler bile aldım. HASEKİ bu konuda çok iyi. rapor yenilemek isteyen veya vergi muafiyeti için başvurmak isteyen arkadaşlara HASEKİ hastanesini tavsiye ederim.

yeşilli merhaba..bende şişli etfalden %47 olarak aldım fakat ankaradan geri geldi..tablo 3.4 gore degerlendırme ıstemısler.senın aldıgın raporu hangı tabloya gore degerlendırdıler acaba?

doktorun önüne açmış olduğu tabloyu gördüm. 3.4 e göre hesaplama yaptı. ama ben iş garanti olsun diye normalde kullanmadığım halde iki bastonla gitmiştim. ''h. Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır'' ibareli yerin karşısındaki % 48 olarak yazan yeri uygun gördü. tavsiyem giderken iki bastonla gitmen senin açından iyi olur. ancak böyle hakkını alabilirsin.

arkadaşım hayatımda ilk defa o gün baston kullandım ve istediğim sonucu aldım. sizlere yalan borcummu var ki yalan söyleyeyim. neticede benden söylemesi. isteyen kullanır istemeyen kullanmaz. siz bilirsiniz. bir şey daha yine daha önce gitmiş olduğunuz hastaneye gitseniz dahi yeni yönetmelik dikkate alınıyor.

benımde gıtmem gerek sımdı tekrar ama ınan bende dusunuyorum..halıl bey msn eklersenız sevınırım yada telle ulasabılırsenız sormak ıstedıgım bır kac sey var..

cıldıracagım yahu..sımdı ben yurume cıhazını nerden bulayım.?zaten yaptıracaktım ama daha henuz hastaneye gıdemedım.forumda hatta bu konuyla ılgılı kullanan arkadaşlarla yazıstık.ama daha alamadım:( nasıl olacak sımdı hastaneye boyle gıtsem vermeyecekler..yanı dıger herseyı yokmu sayacaklar?

Arkadaşlar Uludağ Tıp Fakültesine rapor için gittim.Fizik bölümüne sevkettiler doktor uzun yürüme cihazı kullandığım için çok fazla muayene etmedi %42 oran verdi 3 Mayıs'da Heyete giricem hayırlısı bakalım.(Dr. rapora uzun yürüme cihazı kullanıyor yazdı)

arkadaşlar dün haseki hastanesine rapor almak için gittim ... gittim ama iki koltuk degneyiyle gittim sag bacagımda polio sekeliyim desteksiz yürüyorum ama 1 senedir ugraşı vermeme ragmen % 30 dan yukarı alamadım bende böle bir yöntemle gittim bakalım perşembe günü sonuç alıcam ...doktor oranı yazmadı ama agır kelimesi geçiyordu gördüm acaba kaç alırım fikri olan varmı ......?

batı cephesinde henüz bir gelişme yok anlaşılan.. biz topal ordusuda savaşı nasıl belirleyeceğiz o da ayrı bir konu... herkeze kolay gelsin batı cephesinde....

keyvan,
ağır derecede kelimesi geçtiğini gördüysen büyük oranda % 48 alırsın. ama anlayamadığım sana neden raporun aynı gün verilmedi? bu durumda heyetten sıkı bir kontrolden geçeceksin demektir bu. hayırlısı olsun.

malesef arkadaşlar agır kelimesi geçsede doktor % 24 yazmış bende anlamdım çok morelim bozuldu hemde iki koltuk degnegiyle gi,tmiştim daha ne yapmalıyım ki ............ bu hafta şansımı yeniden şişlide denicem bakalım orda ne olucak :((

şu hale bakın ya ne hale geitrdiler bizleri yok haseki yok şişli nedir bu durum ya inanın bu raporlar için dolaşmadığımız hastane kalmamıştır. ben 10 yıl uğraş verdim en sonunda aldım. allah alamayanların yardımcısı olsun.

aldım arkadaşlar en sonunda şişliden :)) 2 yıldır ugraştım ve 36 yaşında ilk defa rapor aldım... darısı alamayanların başına

Keyyan Kardeşim Hayırlı uğurlu olsun ankaradan kaç geldi raporun ankarada düşürmediler değilmi oranını umarım herşey istediğin gibi olmuştur.

İlk rapor aldığımda 90lı yılların başında, %68 idi. 2000li yıllarda %40 oldu.Şu an rapor almaya kalksam büyük ihtimalle %10-20 civarı olurdu.Gerçekte sağlığımızda düzelme olmasa bile kağıt üzerinde acaip iyileşiyoruz;) Şaka bir yana amaç,mümkün olduğunca %deyi 40 altına çekip verilmesi gereken haklar farklı şekilde tırpanlanıyor.Engelli yararına pozitif ayrımcılık böyle bir şey olsa gerek.

eveeet arkadaşlar nihayet ankarada yazım geldi %42 3.derece vergi indirimine hakkazandım.darısı tüm arkadaşların başına..ınanın uzerımden ınanılmaz bır yuk kalktı..

hayırlı olsun miester78 umarım darısı bütün arkadaşların başına..

Merhabalar. Arkadaşlar benim çok ciddi bir rapor sorunum var. Ben 2006 mart ayında rapor almıştım iş için. 60% oran belirtilmişti. 2007 de aynı hastahane vergi indirimi için başvurduğumda bana 24% vermişti. Ankaradan gelen raporda 24% idi. Şimdi yeni yönetmeliğe uygun olarak, tekrar vergi indirimi ve emeklilik için başvurmam mümkün mü? Yoksa, zaten verilmiş olan 24% lük rapor kalıcı mı olacak? Önceki rapora itiraz etme imkanım olmamıştı.

batı cephesinde henüz bir gelişme yok anlaşılan.. Biz topal ordusuda savaşı nasıl belirleyeceğiz o da ayrı bir konu... Herkeze kolay gelsin batı cephesinde....
emin ol bunu candan söylüyorum çok harika bir benzetme.her tarafta yönetmelikler, raporlar havada uçuşuyor.

sevgili arkadaşlar. 2008 den beri süren vergi indirimi alma mücadeleme son verdim. son raporumu da hakem hastaneye gönderdiler orada da %37 oldu. ben de de çift taraflı dkç sekeli, sol kalça protez sağ 4cm kısa ve hareket kısıklılığı. ama olmuyor. artık hastane hastane dolaşmaktan yoruldum. sağlam gibi davranmaya devam edeceğim. Allah da onları bildiği gibi yapsın. herkese başarılar dilerim

ayrıca önceki yönetmeliğe göre de %36 diye onaylamıştı ankara. yeni yönetmelikle 1 puan artmış işte.

cafer bey merhaba..acaba bır cıhaz veya baston kullanıyormusunuz?sızı hangı tabloya gore degerlendırdıler acaba..bence yılmayın ve mucadelenıze devam edın cunku sız bunu hak ettıgınıze ınanıyorsanız eger davanızı surdurun.okadar çok ınsan varkı hak etmedıgı halde bu hakkı elde etmış durumda.eger yardımcı olacagımız bır sey varsa elımızden gelenı yaparız..

arkadaşlar ben vergi indirim onayını 18 mayısta aldım. vergi indirim başvurumu yaparken başka bir işyerinde çalışıyordum. nisan ayının 26 sında şimdiki işimde çalışıyorum. ama vergi indirim sonucunu önceki işyerime postalamışlar. kısacası şimdi bu belgeyi elde etmem için ne yapmam gerekiyor. yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.!!!!!!!!

Üst Alt