Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Profil sorularındaki Tanrı kelimesi yerine Allah yazılamaz mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
elçin ;
söyleyiş şekli insanın düşüncelerini ortaya tam manasıyla koymasını engelliyor..sen öyle bi cümle kurmuşsun ki sanki bağnaz laikçilerin söylemleri gibi görünüyodu..tamam ben idrak edemedim..kusura bakma..sen özgürlük adına bir cümle sarfettin,deyiş şeklinden ben yanlış anladım..doğrumu ?

pasaman ; işte dediklerinden dolayı o sorunun kaldırılması daha mantıklı değilmi..değiştirmek başkasına haksızlık olabilir en iyisi kaldırılması bence..

Benin burda demek istediğim şu;

TANRI kelimesi kaldırılıp yerine ALLAH yazılırsa eleştiri alır mıydı ? bence Hayırr (islam bir ülkeyiz)

Ama şuan Tanrı yazıyor ve işin açıkçası rahatsız oldum ki rahatsız olan da çok kişi var , tanıtım kısımlarına bakarsanızz görürürsünüz.
OLAY BU ELÇİN HANIM.

Haksız mıyım ?

yo idrak ettim elbette ama ben orda tanrı yazsa da ne anlama geldiğini biliyorum golden idrak edemeyen sensin:) bence şükür allahıma aklım üstümde bak allahıma dedim tanrıma değil:)

İşte bilinçli bir üye bir de ALLAHıma şeklinde yazsaymış :) eline sağlık Elçin.

soru kaldırılsa daha güzel olucak sanki.

baskan53;
aman kilitlesinler.. aman düşünceler söylenmesin..
aramızda bir tane bilinçli üye varmış arkadaşlar.. :) tüh yaaa bizde niye bir kelimeye takıyorsak,bilinçsizmişiz meğer.. :p :p

o değilde konuyu açan moderatöre hitaben açmış..sanki bazıları moderatör gibi müdehale etmeye kalkmış.. ' tanrı yazsın dursun,sen Allah kabul et..bunda ne sakınca var ' diyen arkadaşlar,' aslında o soru kökten kalksa sorun olmayacak' deseler daha samimi gelirlerdi..

Kardeş sana katılıyorum bence o soru saçma olmuşve kaldırılsa ii olur.....

ev sahibi evini nasil isterse oyle dekore eder gelen misafirdir begenmeyen isine gelmeyen ceker gidermis:eek:
bu site bulent beyin sitesi:)okuyup faydaalaniyormuyuz iste
taptigina herkes tanri diyormu diyor
ister allah deyin ister yaratan deyin ister tanri deyin inandiginiz kendinizedir nasil isterseniz:eek:
TURKIYE LAIKTIR LAIK KALACAKTIR
TANRI DEYİNCE LAİK ALLAH DEYİNCE GERİCİ Mİ OLUYORUZ SAÇMALAMA İSTERSEN

bela RUS prensi
hemen lailkliği kullan zaten sizin zihniyetinize sahip olanlar az bişey oldu mu laikliğin arkasına kaçıyor müslümanlıkta tanrı diye birşey yoktur tanrı çok tanrılı dinlerde ve yunan mitolojisinde vardır

birincisi bu sitede diğer siteler gibi hazır şablon üzerine kurulmuştur aynı formatta yazılmış binlerce sitede sorunun yazım şekli aynıdır yani site yönetimiyle tanrı kelimesinin ilgisi yok
ikincisi bazı kelimelerin kökeni önemli değildir örneğin hz İsa müslümanlara görde mesihtir mesih isa kelimesi islama göre doğruda olsa bu kelimeyi hçbir islam aimi kullanmaz çünkü hristiyanlar aynı kelimeyi kullanarak hz İsaya tanrısallık yüklerler eğer kökenden yola cıkarak kelimeler kullanacaksak şuan tüm hristiyanlara ataist dememiz gerekir
üçüncüsü tanrı kelimesi asla islam coğrafyasında kullanılmadı islamı kabullenen atalarımızda kullanmadı siz bir yahudi veya hristiyana allah dediğinizde ya oda aynı anlam gelir demezler
dördüncü olarakta eğer tanrı yazısınını allah diye değiştirince laiklik elde gidiyorsa vay bu laikliğin haline eğer allah demeyle laiklik gitseydi günde 5 kez okunan ezandan sonra çoktan şeriat gelmiş olurdu demokrasi ve laiklik denilen şey azınlığı haklarını koruyacam diye çoğunluğun hakkını hiçe sayacaksa bu laikliğin ve demokrasinin diktatörlükten farkı ne

O değilde konuyu açan moderatöre hitaben açmış..sanki bazıları moderatör gibi müdehale etmeye kalkmış.. ' tanrı yazsın dursun,sen Allah kabul et..bunda ne sakınca var ' diyen arkadaşlar,' aslında o soru kökten kalksa sorun olmayacak' deseler daha samimi gelirlerdi..

golden heart;

Çok tşk guzel kardeşimm:) Allah sonumuzu hayra çevire. Cidden bazı yorumları şaşkınlıkla okuyorum. Sonumuz endişe verici:confused:

Benimde dikatimi çekti de,aldırış etmedim açıkçası çünkü:herkes kendinden sorumlu,orda tanrı yazıyor diye ben Allah'ı tanrı yerine koymam zaten,yani yine Allah'ım derim.
Ama orada;tanrı değil de! Allah diye yazılsaydı daha iyi olurdu...Bunun için gereksiz tartışmalara da girmeye gerek yok bence arkadaşlar,çünkü burası sanal ortam,burada insanlar birbirlerini tam anlamıyla tanımıyorlar,yazışmalardan dolayı yanlış anlaşılmalara yol açılabiliyor..
Okuduğum yorumlara da bakacak olursak, çok yanlış anlaşılma var,aslınde ben öyle diyordum da sen yanlış anladın falan filan muhabbetleri ve düşüncesini tekrar açıklamak zorun da kalan insanlar.halbuki aynı şeyleri söylüyorlar sadece açıklamaları farklı okadar.....

allah kelimesi islamdan önce inanılan ay tanrısı olan al- ilah dan gelir.Arapların islam öncesinde de bir ilaha taptıkları (ay tanrısı) artık biliniyor.Dolayısı ile peygamberin babasının adı da bizzat "Abdullah" (Allah"ın kulu) tır.

seker kız - yazdığın doğrudur.müslümanlıktan önce Allah kelimesi kullanılıyordu.

sadece "Allah" ve "Tanrı" hakkında öğreniyoruz burada :) değil mi gökmen?

admin, forum moderatörü hala ses yok ki..

sgurkan;
İşte biz hep bu aldırış etmemenin acısını çekiyoruz ya :) Hani azıcık dahi islam milliyetçiliği yapmamamızın sonucu değil mi bunlar? Örf adet edep terbiye bitmiş avrupa diye diye .. Daha nereye kadar bu özenti yeter yahu ..Avrupadan ilim bilim alalım denildi hani :) nerdee :)

Haddimi aşıyorum şimdi belki ama;
Adamlar islama dönüyor, bizler hristiyana budızme vs...(küçük bir kesim dahi olsa bu).

gizemlimaske;
Evet gizemli.. farkını öğreniyoruz ve farkı yok diyenleri dinliyoruz endişe ile :confused:

İnançlar kişilerin özeli olduğuna göre evet böyle bir soru sorulması bence de gereksiz olmuş.

bos tartısmalar ıcınde sınız bu gucunuzu baska seylerde harcayın sen allah de o tanrı desın baskası yaradan desın farkı ne ....

Doğru diyorsun da Gökmen,burda bir konu açıldın mı hemen tartışmaya dönüştürüyorlar.çünkü herkes aynı dili konuşmuyor,her türlü insan var burda,herkesin diline,dinine,düşüncesine de saygı duyarım,O yüzden yerine ve mekanın göre hareket ederim ben :)

bu tartışma boş gereksiz diyen arkadaşlar siz üye olurken her açılan başlığa yorum yazma zorunluluğu diye bir maddemi okudunuz madem gereksiz buluyorsunuz yorum yazmayın sizi zorlayanmı var allah ile tanrı arasındaki farkı bilmek için ilahiyatçı olmaya gerek yok her müslüman hristiyan ve yahudi bilir bu farkı allahla tanrı aynı şey diyeninde zaten dinle pek ilgisi yoktur inanır ama neye inandığını bilmez

Beğenmeyenler o soruya cevap vermez. Böylece kendi profillerinde o soruyla ya da Tanrı ifadesiyle karşılaşmazlar. Bu kadar basit. (kaldı ki o 20 soruyu cevaplamak tamamen tercihe bağlı. İsteyen cevaplar isteyen cevaplamaz)

Bunun dışında, isteyen istediği kelimeyi de kullansın. Kimse kimseyi ilgilendirmez. Ne birileri dedi diye Allah kelimesini Tanrı yaparım, ne de Tanrı kelimesini Allah.. Bu kadar net.

"Ne birileri dedi diye Allah kelimesini Tanrı yaparım, ne de Tanrı kelimesini Allah.. Bu kadar net. "

Burda benim borum öter :) nokta

Hayır, "burada çoğunluğun dalkavukluğunu yapıp azınlığa bir şey epmoze edecek bi admin yok" demek.

"burada çoğunluğun dalkavukluğunu yapıp azınlığa bir şey epmoze edecek bi admin yok"

aksi olsa bu kadar üye olmazdı zaten:eek:

peki admin 20 sorudan buraya neden soruyor mümkün değilse cevap verir misiniz oturanboğa abi? Yanlış anlamayın üye olurken bu soruları görünce ne demek istediğini anlamadım gerçekten.

1. En sevdiğiniz kelime?N/A
2. Nefret ettiğiniz kelime?N/A
3. Ne sizi heyecanlandırır?N/A
4. Heyecanınızı ne öldürür?N/A
5. En sevdiğiniz ses?N/A
6. Nefret ettiğiniz ses?N/A
7. Hangi mesleği yapmak istemezsiniz?N/A
8. Hangi doğal yeteneğe sahip olmak isterdiniz?N/A
9. Kendiniz olmasaydınız kim olurdunuz?N/A
10. Nerede yaşamak isterdiniz?N/A
11. En önemli kusurunuz nedir?N/A
12. Size en fazla keyif veren kötü huyunuz hangisi?N/A
13. Kahramanınız kim?N/A
14. En çok kullandığınız küfür nedir?N/A
15. Genelde ruh haliniz nasıl?N/A
16. Hayat felsefenizi hangi slogan özetler?N/A
17. Mutluluk rüyanız nedir?N/A
18. Sizce mutsuzluğun tanımı nedir?N/A
19. Nasıl ölmek istersiniz?N/A
20. Öldüğünüzde cennete giderseniz Tanrı'nın size kapıda ne söylemesini istersiniz?N/A

estağfurullah kendim olmasaydım kim olurdum?, kusurum neydi?, k...r mü ediyorum?, nasıl öleyim?, Tanrı kim? gibi saçma sorular değil mi yoksa diğer forumda mı soruyorlar?

hesabını veremeyeceğim sözlerden, davranışlardan, hal ve hareketlerden, hatta düşüncelerden Yüce Allah'a sığınırım.

herşeyin bir sonu var ve bu sondan sonra bir de hesap günü var. bunun için birkez daha hayatınızın, yaşamınızın anlamını sorgulayın zamanınızı helak

edipte helak olanlardan olmayın derim.. tarih helak olmuş kavimlerle dolu. ışığa gözünüzü kapatarak olmadığını varsayıpta, karanlıkta kalanlardan

olmayın..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt