Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri hastalığınızın bir gün tümüyle iyileşeceğini düşünüyor musunuz?

anonymous

Aktif Üye
Konular
264
Reaksiyonlar
257
Devlet hastanesine göre bipolarım. Özel kliniğe göre şizoaffektifim. Doktorum 5 yıl hiç atak geçirmezsem bu süre içerisinde yavaş yavaş keseceğini söyledi. Ama ne kadar iyi olsamda sanki ara ara dalgalanmalar beni kötü yapıyor. Mental olarak kötüyüm. İyileşeceğime hiç inancım yok. sizin durumunuz nasıl?

İlacı bırakınca atak geçireceğime ama bu atağın ilacı kesmekten kaynaklanan geçici bir durum olacağını düşünüyorum.
Ya da belki ilacı yavaş yavaş bıraktığım için atak gelmez.

@OturanBoğa, ilacı kestikten sonra gelen belirtilerin geçici olduğunu söyleyenler var. Bunun doğruluk payı var mı diye bakıcam 1 yıl sonra.

Acaba ilacı bırakınca atak geçirenler hemen ilaca devam ettikleri için kısır döngüye mi giriyorlar diye düşünmeden edemedim.

@OturanBoğa, algı yanılsamaları ve kısa süren, gerçek olmadıklarını bildiğim halüsinasyonlar için antipsikotik kullanmaya başladım. En düşük dozda geçti. Sakinleştirici etkisi için dozu biraz yükselttik. 2 yıl sonra ilacı bırakınca tamamen gerçeklikten koptum, halü yoktu.

yani ilaç hayatında yokken hastalandın, ilaç kullanınca düzeldin, bırakınca yine hasta oldun.
Peki bu kısır döngü ne diyor bize: ilaç bırakma

Söz meclisten dışarı da farklı başlıklarda görüyorum Bazı arkadaşlar ilaç kullanmayı ''' kusur veya angarya'' gibi görüyor.

Bu neden böyle oluyor ? Stabil devam eden bir psikolojiyi ilaç bırakarak bozmanın gerekçesi ne olabilir ?

Son düzenleme:
@Descartes, öyle düşünenler bir gün Bakırköyde veya herhangi başka bir devlet hastanesi ruh sağlığı servisinde bir yatsın ondan sonra görürüm ilacı bırakıyor mu kullanıyor mu.

Hastalığımın ilk yıllarıydı o zamanlar. (12 yıl falan öncesi idi). Ben yatıp uyuyup uyandığımda hastalığımdan eser kalmayacağını zannederdim. İstediğim gibi olmadı benim. ARTIK BÖYLE BİR UMUDUM YOK YANİ.

Ne kadar az ilaç o kadar iyi yapabiliyorsan tabii . İlaç raporuma yazılan risperdali yaklaşık 8 aydır prozacı ise 5 aydır içmiyorum gece uyuyabilmek için cedrina içiyorum o kadar gayette iyiyim yıl sonuna kadar bu iyi halimi sürdürürsem tekrar ilaç raporu için hastaneye gittiğimde doktora da bunu söyleyeceğim ve cedrina dışında ilaç yazdırmayacağım ihtiyacım yoksa neden ilaç yazdırayım ömrübillah .

@sokr@t, :sneaky: Mental durumunun iyi olmasına sevindim. Daha önce farklı bir başlıkta da ''cedrina'' konusuna değinmiştin. Orada yazdıklarını şimdi hatırladım.
İkimizin de ortak noktası sadece uyku için ilaç kullanmak vs. diye paslaşmıştık. :) Bunu her yerde yazmayalım. Sonra nazar değebilir.

@Descartes, nazar değmiş değeceği kadar bize zaten daha da değmez herhalde .:unsure:

Son düzenleme:
Teşhis Şizofreni.
Solian 400 mg.'ın yanında kullandığım başka ilaç yok.
5 litre kadar su içiyorum günlük.
Elden geldiğince glutenli ürün yemiyorum ve omega, q10, magnezyum ve c vitamini kullanıyorum düzenli olarak.
(b12 ve d vitamini değerlerim tavan olduğu için kullanmayı bıraktım. )

Alkol sigara hiç yok.

Çay kahve de sınırlı şekilde tüketiyorum.

Biraz para birktirmeyi de başardım.

Rutinimin dışına çıkmazsam idare eder durumdayım.

25 kilo kadar fazlam var, istikrarlı şekilde devam edersem bu kilolardan kurtulacağımı da biliyorum.

İlacımı bırakmayı düşünmüyorum. Yaşadığım gayet çalkantılı 49 yıl sonrası en iyi bir kaç yılımı şimdilerde yaşadığımı düşünüyorum.

Bir gün tümüyle iyileşmeyeceğimi; ilacımı bırakınca kötüye gideceğimi biliyorum. Bu gerçeği kabullenip, sınırlar dahilinde yaşamaya, üretmeye, çalışmaya devam edeceğim.

Umarım psikiyatrik sıkıntı çeken herkes ilerleyen zamanlarda ben gibi toparlar.

Geçmiş olsun.

Organik bir sebebi olduğuna ve birgün iyileşeceğime inancım var.

@Descartes,
1 sene ilaç kullanmadan devam etmiştim 5 6 ay uykusuz kaldım bi süre sonra geceleri konuşmalar sesler duyuyordum uyutmuyordu takıntı falan derken dayanamadım uykusuz kalmaya doktoruma rica ettimm ilaç kullanmıyorum bıraktım çok kötüyüm beni 2 hafta yatırın uyutun berbat haldeyim bayılıcam birazdan dedim 2 hafta yatırdılar ondan sonrada bi daha ilaçlarımı kesmedim herşeye göğüs geriyorsun en son uykusuzluk çıkıyor illa bi sıkıntı çıkacak yani elimizde değil. O yüzden kendinizi iyi ayarlayın arkadaşlar ilaçsız yapıcam diye günlerinizi zehir etmeyin sizin için iyi olan neyse onu tercih edin doğru karar verebilecek yapıdayız ne kadar tedavi görsekte bunu başarabiliriz.

@aydünyavaz,
Hastalandığımdan beri hiç birşeyi düzenli olarak yapamıyorum belkide şartlar uygun değildi sonuçta yapamadım. İlaçlar biraz daha stabil hale getiriyor ama enerji yoksunluğu var gibi.

@friends

İçtiğiniz Solian adlı ilacınıızı ömür boyu kullanacak mısınız ? Hatırladığım kadarıyla Siz devlet memurluğu yapıyordunuz. Size çalışmak çok iyi geliyordu. Siz tahminime göre 60 yaşına kadar çalışıp yaş haddinden emekli olursunuz artık. Gerçekten siz yaş haddinden emekli olmayı kafaya mı koydunuz ?

Son düzenleme:
Doktorum ile konuştuğumda tamamen iyileşeceğim hakkında herhangi birşey söylemedi kaçamak cevaplar verdi. İnşallah iyileşeceğiz

üniversitedeyken maddi imkanım yok imkanım olsa iyileşirim derdim. üni biter bitmez atandım birşey değişmedi. sonra evlenirsem hayatım düzene girer dedim iyileşirim ilaçlarıda bırakırız dedim, evlendim birşey değişmedi. sonra bu il bana kötü geliyor doğup büyüdüğüm ile tayin olursam iyi olurum iyileşirim dedim gene olmadı. sonra yaptığım işi değiştirim dedim tekrar kpss girip farklı bir unvana geçtim gene birşey değişmedi. çok zorlandığım dönemlerim olsa da kendimi şanslı hissediyorum aslında. şu aşamada artık ilaçları ne zaman bırakırım diye bir plan ve düşüncem yok çünkü kafaya taktığım bir sürü şey varken birde ilaçların derdine düşmek istemiyorum. ilaçlardan tek şikayetim iştah açması sabahta uyandırmaması geri kalan yan etkilerine alıştım artık.

@AlperKalaycı,

Selam,

Solian bana iyi geldi, bir miktar Prolaktin hormonumu yükseltmiş ama o da görmezden gelinebilirmiş.
Daha işlevsel bir tedavi çıkana kadar solian'a devam ederim.

Memurluk yapmaya 65 yaşıma kadar devam edecek gibiyim. Emekli maaşları -en iyi ihtimalle- memurların aldığının yarısı kadar. Biraz da bundan ve yapacak başka işim olmadığından şimdilik memuriyete devam.

@Descartes, @Elijah,
Dikkatinizi çekerim, teşhis psikoz. Şizofreni değil. Çünkü şizofreni kroniktir ama psikoz kronik olmayabilir.

Teşhisi psikoz olanlara sırayla 1 yıl ve 5 yıl süre sonra ilaç bıraktırılır. İkisinde de atak geçirirse artık ömür boyu ilaç kullanacaksın denilir.

Bir kere ilaç başlandı diye ömür boyu ilaç kullanıcaz diye bir şey yok. İyileşme ihtimali olanlar neden böyle yapsın yazık değil mi.

@Pickle, senin burada yazdıklarını zaman zaman görüyorum ve bazen atakta olduğunu anlayabiliyorum.

Yani herkes ister iyileşmek ve ilaçlardan kurtulmak ama gerçekleri de kabul etmek gerekiyor.

Bu tarz hastalıkların tamamen iyileşmesi diye bir şey yok henüz, en azından günümüzde halen bulunamadı, ilerde umarım keşfedilir.

Şimdilik yapılacak en mantıklı davranış bize en faydalı ilaçları kullanmaya devam etmek.

Üst Alt