Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrı ilaçları kilo aldırır mı?

@Kobra_,

Valla ben normalde yürümeyi seven bir insanımdır. Toplu taşıma bedava olsa bile birçok yere yürümeyi tercih ederim. Bunun dışında geçen hafta kilo almak için tavsiye üzerine vücut geliştirmeye başladım. Zaten oradaki hoca da bana karbonhidrat ağırlıklı beslenmemi önerdi.

Daha önce 2 kere diyetisyene gittim. 5 öğünlük yemek listesi verdi. Bunun için para sıkıntı ve zaman sıkıntı (Son 1 yıldır işte çalışmamama rağmen listeyi uygulamaktan EKPSS'ye ve açıköğretim derslerime çalışmaya zaman ayıramadım. Ayrıca evde babamla ikimiz yaşadığımız için sürekli yemek hazırlayacak bir kadın da yok. Bu yüzden çok zamanımı yedi.) oldu. Ayrıca normalde iştahı bol biri olmama rağmen listeyi uygulamak için kendimi zorlamak zamanla iştahımı kesti ve daha kötü yaptı. Tam diyet saatinde yemek yemeye çalışmak da özellikle dışarıdayken işlerimi zorlaştırıyor.

İşin komik kısmı da 1 ay bu diyeti uygulamama rağmen sadece yarım kilo almış olmam (51,3 ten 51,8'e çıkmışım.). Paradan, zamandan ve günlük hayatımdan istifade ediyorum ve sadece yarım kilo 🥲. En sonunda 1 ay daha geçtikten sonra EKPSS'ye hazırlanmak için siyeti bırakmak zorunda kaldım.

bundan 12 yıl öncesinde bipolar bozukluk tanısıyla tedavi görmeden önce 45kg"dım. Şimdi 90kg kütlesine sahibim. Benimle aynı zamanda spora (fitness) başladığım arkadaşım ilaç kullanmadığı için bu kadar kilo almadı ve şu an zeus heykeli gibi, ben ise 1+1 balkonlu ev gibiyim. Neyseki simamdan kaynaklı yaşımı göstermiyorum. Keşke hastalanmasaydımda spordan fayda görseydim. İlaçlar çok hantallaştırdı, inanılmaz iştah açtı. Yemek yemeye engel olamıyorum. Şu an kontrol altına aldım, günde tek öğün yiyorum ama kiloda veremiyorum.
Senin yerinde olsam zaten vücut kitle indexinde az yağ oranına sahipsin. Güzel bir spor salonuna yazıl ve fitness a başla. İlk 2 ay vücudun alışır, bu süre zarfında supplament kullanmana gerek yok. 6 ay sonra vücut şekil almaya başlar. O zaman ek besinlere başlarsın. Sabret, sağlam antrenman yap, iyi beslen; 1,5-2 yılın sonunda plaj vücudu yaparsın.

@Kobra_ @dreamfail Peki yemek konusunda bir diyete bağlı kalmamı mı önerirsiniz, yoksa kafama göre beslenmemi mi? Çünkü bir diyete bağlı olduğumda kendimi yemeye zorladığım için zamanla yemeden soğuyorum.

Herkese selam kilo yapmayan anksiyeteye iyi gelen antipsikotik önerisi olan varmı acaba?

arkadaşlar bipolar bozukluk hastasıyım evet ilaçlarımız iştah açtığı için yemek isteği geldiği için kilo aldırıyor lakin sporla dengeleyebilirsiniz.İlacı bir gün içeyim iyileşeyim beklentisiyle de içmeyin ilaç uzun vadede işe yarar ve kesinlikle doktor kontrolünde alınması,bırakılması gerekir.

@Anonim_1,
yok malesef benim buradan tavsiye etmem yanlış olur en iyi gelecek ilacı doktor belirler ve bu tarz ilaçlar tavsiye üzerine alınmaz,doktor kontrolünde içilmelidir.

@mehmet985,
Hocam peki ben psikiyatri ilaçları kullanıyorum bu durumda ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir miyim acaba örnek karayolları olsun?

Kullandığın ilaca göre değişir bence Bi dönem 3 antidepresan kullanıyordum ve aşırı kilo almıştım bıraktıktan sonra normale bindi bazılarıda tam tersi olarak iştahı kapatabiliyor

Yanlış bilgi olmasın bünyeye göre doğru herkeste farklı olabilir

Moderatör tarafında düzenlendi:
@çılgın bipolar, acaba ilaçlarla beraber alkol alıp, ilacın etkisini giderip sadece yanetki görüp sürekli atak geçiriyor olabilirmisin çılgın

öyle bir iştah açıyor ki tarif edilemez, sanki aylardır yemek yememişim gibi gece hamster gibi buzdolabını tırtıklayıp duruyorum.

@dreamfail, olabilirim.ne zaman içsem öfke patlamalarım oluyor beni madde kullanım bozukluğu öldürüyor.biliyorum ama mücadele etmiyorum.

Merhabalar,
130kg oldum ne yapacağım psikoz rahatsızlığım var sizce sağlam diyetle verebilir miyim kiloyu

6 aylık spor salonuna yazılayım diyorum 130 kg oldum ilaç kombinasyonum;
abizol 2.5mg
secita 10mg
6 ay içinde neredeyse 100kg dan 130 oldum herkes zorbalamaya başladı sanki biz bilmiyormuşuz gibi kilo almışsın diyip duruyorlar .

bende sürekli aileme karşı ilaçları bahane ediyorum acaba gerçekten yemeyi kesip spor salonunda kalori harcaması yapsam kilo verebilir miyim ilaçlar engel olur mu?

Spor yap ama kilo vermek için değil sağlıklı olmak için.

Kilo vermek istiyorsanız normalde yediğinizden biraz daha az yemelisiniz.

Son düzenleme:
Spor zahmetli iş. Şu anki kondisyonumla ağırlık kaldırmak baya zor olur

var mı 120-130kglara çıkıp ilaç kullandığı halde tekrardan 80 90 lara düşen.

Bu başlığı açalı 9 ay olmuş. Birkaç ay Spor yaptım. 51,5'tan 61,5 kiloya kadar çıkmayı başardım. Ama başka bir şehirde ile başlayınca bir süreliğine sporu bıraktım ve 58 kiloya düştüm. Neyseki kilom daha da düşmedi, 58'de sabit kaldı. Spor yaparken kollarımda kas çıkmıştı ama sporu bırakınca kol kaslarım yine eridi ve kollarım yine ipincecik.

Merhabalar,

antidepresan mı kilo yapar antipsikotik mi?

ikisi de yapar genel kanı ama bizim doktorumuz antidepresan kilo aldırmaz yönünde fakat şöyle bir durum var..

ben 2023 de haziran ayında psikotik atak geçirdim o zaman 75kg idim 2 ay içinde 85 oldum askere gittim geldim 1 sene 95 100 arası öyle devam ettim sonra ilaçların yanına antidepresan da ekledik böylece temel hedefimiz biraz daha pozitif düşünmeyi arttırmaktı sosyal anksiyeteye son vermekti. Fakat bi yönden iyi gelmiş gibi hissetsem de sanki plasebo etkisi olduğunu düşünüdürüyor insana .

e şimdi antidepresana başladım yaklaşık 6 ay ile 1 sene arası bir zaman oldu 130KG oldum herkes çok kilo aldın bir daha seni böyle görmeyeyim den tutun bir ton laf ediyor .

İnsan git gide sıkılıyor doktora mail attım antidepresan dozunu yarıya düşür diderali tamamen bırak dedi şimdi de diyete başlayacağım pazartesi günü bakalım 130 kg dan 90 a insem kafi ama sizce bu ilaçları kullanarak kilo verenler oldu mu ilaç ne olursa olsun genel kanı sağlam diyet ve sporla bu iş çözülür mü?

Diyatisyene git önce sana beslenme planı ayarlasın , ilaçlar herkeste kilo yapmaz ,senin vücut biraz kiloya meyilli demekki

@Emrekvk,

Ben diyetisyene de gittim de onun dediklerini uygulamak için hem ekstra bütçe hem de ekstra evde olmak lazım işte çalışırken olmuyor çok fazla dedikleri
neyse gene de bir şekilde diyete başlayacağım ama ilaç dediğim gibi sanki beni ekstra bir yemek yemeye itiyor ilginç bir şekilde inşallah şu kiloyu verebilirim.

@dermansiz,
babam da ilaç içiyor oda kilo aldı , şimdi bir kiloda kaldı öyle gidiyor , basit şekeri azalt ilk başta , zaten evde daha da şişersin hemde parasızlıktan stres olursun iyice , çalışırken gene kafa dağıtırsın haraket oluyor

@Operadaki Hayalet,
evet gel de bunu evdekilere anlat ilaç yapmıyor diyor doktor diyo sen fazla yiyorsun yoksa kilo almazsın diyorlar ama fazla yememeni sebebi gene ilacın hafiften de olsa acıktırması yemeğe itmesi insanı benim düşüncem ya da bunu bu şekilde çok fazla yerleştirdim kafama o yüzden kilo alıyorum diye daha fazla yemeye de başlamış olabilirim bakalım diyet yapınca göreceğim nasıl olacak..

Rexapin sayesinde 45kg dan 93kg a çıktım.​

26 senedir antipsikotik ilaç kullanıyorum. Sadece 73 kiloyum.

@Descartes,

evet forumu üyeliksiz takip ediyordum sizin yorumunuza daha önce de denk geldim bir tek sizin örneğiniz var kilo almayan maşallah diyelim :) artık sizi idol olarak alıp diyete başlayacağım

Üst Alt