Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatride atak nedir bilmiyorum! Acaba hiç atak geçirmemek mümkün mü?

Ses duymadan ve görüntü görmeden şizofreni olurmu?

Hiçmi hiç ses duymadım.
Sadece bir kez görüntü gördüm sanıyorum.
2012 TEMMUZ dan bu yana düzenli tedavim var.

İnsanların sürekli olarak bana baktığını sanıyorum.

Benim hakkımda konuşuyorlar
Alay ediyorlar
TAkip ediliyorum
Saldırıya uğrayacam
Yoldalar beni öldürmeye geliyorlar

Benim yaşadıklarım bunlardı az çok yine yaşıyorum gerçi ama azaldı
Atak bunlar oluyor heralde

İnsanlardan kaçıyorum özelliklede tanıdığım insanlardan.
İnsanlardan korkuyorum karşıma insan çıkacak diye korkuyorum.
İnsanların yanında durmakta çok zorlanıyorum.
İnsanların sürekli olarak bana baktığını sanıyorum.
İnsanların yanında kendimi huzursuz hissediyorum.
İnsanlarla iletişime çoğunlukla kapalıyım.
İnsanların yüzüne bakmak istemiyorum.

@Sakar_Şakir_60, atipik otizm hakkında bilgim yok ama yine de sanmıyorum neden otizm yüzünden insanlardan kaçasın ki ?
Memursun üstelik evde kapanan biri olsan insan görmesen hiç anlarım ama hem iş hayatında olup hem insandan kaçmak saçma?:unsure:

Otizm içsel oluyor ya ondan olurmu dedim. İnsanlar konuşuyor sanki ben hiçbirşey anlamıyor gibime geliyor. Yada çok sonradan aklıma düşüyor.

@sokr@t, doğrusu bu şekilde olsaydım eğer 15 ay olarak askerliğimi hiç yapamazdım.
Askerde hiç kimseye söylemedim bunu.
Askerlikten sonra çok fazla arttı ve depreşmişti.

@sokr@t, evet askerliğin etkisi ve tesiriyle çokça çoğaldı/arttı/depreşti. 2006 yılında askerliğim bittiğinde bazı insanları kafaya takmaya başlamıştım. Aynı masada arkadaşlarımla bile yemek yemeye korkmaya başlamıştım.

@sokr@t, öylede kayda değer birşey yaşamadımdı. Bozukluğa yatkın olan psikolojim tam anlamıyla zorlanmış olabilir.

@Sakar_Şakir_60,
Tahminim genetik yatkınlık ya da belki ilerlemese de hastalık varmış sende işte oradaki ortam şartlar bunu tetiklemiş gibi gözüküyor.

2006 yılında askerlik bitmeden işte 6 yıl önce sağ Kulak iç kısımdan Kazayla Kafa Travması yaşamıştım onun çok etkisi olmuştur.

Annem aşırı sinirli babam ise aşırı derecede içe kapanık.
@sokr@t,

@sokr@t, doğrusu pekbirşey demiyorlar. O zaman tedavi aldınmı falan soruyorlar. Herhangi bir sağlık kuruluşuna başvurmamıştım ben. Ben o kazayla oluşan travmayı o zaman ben hiç kimseye söylememiştim.

Bu kazanın çok etkisi oldu bende hala daha.

@Sakar_Şakir_60, kazadan olabilirde olmayabilir de kesin konuşmamak lazım diyelim ki kazadan oldu ne önemi var sonuçta oldu bu hastalık kazadan olmasa başka birşeyden olurdu belki de hastalık şundan veya bundan olmuş artık bunların önemi olmamalı var mı var.

bence şizoid yada şizoeffectif kişilik bozukluğu demiştir isim benzerliği de olabilir.

Üst Alt