Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatride düzenli ilaç kullanımı gerçekten çok önemli

Konular
53
Reaksiyonlar
90
Arkadaşlar doktorun bana dediği şu şekilde ilaçlarini düzenli kullanmasan sağlıklı olma konusunda ilerleme katedemesin.Gercekten öyle siz siz olun size iyi gelen ilaçlari düzenli kullanmaktan yana olun yoksa aksi takdirde istikrari yakalayamasiniz.Artik ilaç degisimi için doktora gitmeyeceğim.

@Ahmet T,
Ahmet kardeşim durumun kötü ilk başlarda bende senin gibiydim.ama pes etmedim. 5 yıldır düzenli ilaç kullanıyorum.Hic sektirmedim şuana kadar pes etme hiçbir zaman inşallah duzelirsin bir an..

Ankara da psikiyatri alanında çok iyi işini yapan bir doktor var mı? Önerileriniz neler atipik psikoz hastasiyim.hezeyanlarim var belki bı ara gidebilirim Ankara ya.

hacettepe var sürekli asistanlar bakıyor 3 defa yattım daha çok hasta oldum

Çok zorlanıyorum kardeşim. 2012 TEMMUZ dan beridir ilaçları 1 gün dahi olsun bırakmadımdı.

@Ahmet T,

Bence sen seyh lere falan git Adıyaman menzile git cin çarpanlar oraya gidiyor.Belki bir yarari dokunur.Ben Mardin'de gittim beni okuttu iyileştim.Ama hayatımda ne işitsel nede görsel halüsinasyon görmedim.

@aydünyavaz,

Bende ilaçlar bizim can simidimiz...

Zaman geçtikçe bende gelişiyorum. Tamda böyle işte. Bu arada yaşım 40 oldudu.

ben diyarbakıra 2 defa gittim bir faydasını göremedim orda da şeyh vardı hatta demişti bir ben varım birde adıyaman da var demişti
cin çarpmaz insan çarpırıl öyle cinler ben bunu çarpmak istiyorum bunu çarpmak istemiyorum diyemez

@Ahmet T,

Himm anladım.

@aydünyavaz,

Aripa etken madde Aripiprazol kullanıyor musunuz? Ben yan etkilerinden dolayı doz azaltarak bıraktım.Acaba ne zaman vücudum atılır ve etkisi geçer.

Bu şekilde ilaçları kullanan çok az kişi vardır bence. İlaçlara tutunmak lazım. Yoksa yere sert iniş yapıp paramparça oluruz.

ilk gittiğim hoca da bana sara demişti gece uyumuyor bayılıyor demişti beni bırak bayağı bir hastası vardı o hocanın parayı çok severdi

13 yıldır tedavi görmekteyim. Teşhislerim bipolar bozukluk ve şizoaffektif bozukluk. Son 6 sene özel klinikte muayene oluyorum. Bu doktorum çok iyi. 1 kere olsun ilaçlarımı aksatmadım. 1 senedir remisyondayım. 2 ay sonraki muayenede ilaç dozajını azaltmaya başlayacağını söyledi. Daha önce başka bir doktora gidiyordum. Her 3 aylık kontrolde ek ilaç yazıp yolluyordu. Odam eczane dolabı gibidi. Şimdi 4 ilaç kullanıyorum ve çok memnunum.

@dreamfail,
Benimde DİDERAL le birlikte 5 ilaç kullanmaktayım. Bu arada çalışabiliyormusunuz?

17 yaşında şizofreni tedavisine başladım. 25 senedir antipsikotik kullanıyorum. 7 defa Bakırköy'e yatışım oldu ama 21 senedir aralıksız devlet memurluğu yapıyorum. Doktorum , sen artık psikoz yaşamıyorsun ; remisyon evresindesin diyor.

Ben de 3 kez psikoza girdim. Doktorum ilaç doz yükseltmesi ve ek ilaçla atlattım ama çok ağır geçti. Devlet hastanesine gitsem yatış yaparlardı. Belki daha iyi olurdu yada olmazdı bilemeyeceğim. Nasip böyleymiş.

İlaçları hiç içip düzelen varmı!?aksine alışıyorsun bırakınca daha çok çekiyor içine girdap gibi.o yüzden ilk önce kendi kendine başa çıkılabiliyormuyum diye yollara başvurmak lazım bence.insan en çok boşta olunca,sevgisiz,ilgisiz olunca,yada yalnızken kuruyor kafada sonrada zincirleme geliyor arkası.ilginizi çeken sevdiğiniz şeylere yönelince beyin dağılıyor.herşey beyinde bitiyor bence.

@Ahmet T,

eğer bunları var diyerek yazabiliyorsan durumunun bilincinde olmazmısın? Aksi halde nasıl yorum yazabiliyorsun?

Rahat - Doğal - Kendim olmaya başladım
Yaşadıklarım psikozdu paranoyaydı
Takip edildiğim yok, beni gelip öldürecek yok,
Düşmanlarım yok, her şeyi kafamda kurmuşum

2023 temmuz ayından beri atipik psikoz tedavisi görüyorum. İlk dönem psikoz olduğumun farkında olmadığım için önce ailem fark etti. Neden ilaç kullandığımı anlamadığım halde ilaçlara devam ettim. Zamanla da iyileştim. @Kırmızıı, ben izlediğim yemek yapma videosundan bile kendime mesaj çıkarıyordum. İnsan psikoz yaşarken içgörü sahibi değilse ne kadar kendini mutlu hissetsin düzelmiyor. Mutluyken kendimi cennette sanıyordum mesela.

Bende oluyor
"Herkesle konuşmalısın, insanı tanı / tanıma konuşacaksın"
İçimde bana biri bunu söylüyormuş gibi hep böyle

Üst Alt