Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatride düzenli ilaç kullanımı gerçekten çok önemli

@Ahmet T, uzmanlar epilepsi hastalarında depresyon görülmediğini keşfedince depresyon hastalarına yapay epilepsi krizi geçirtirsek depresyondan kurtulurlar diye düşünmüşler ve gerçekten de işe yarıyor. Ama kalıcı hafıza kaybı ve hafızada zayıflama yan etkileri olabilir.

@kara duman, abi hastaneye girerken ruh halim yağmurlu bulutlu gibiydi. ekt olup taburcu olduğumda annem gelip beni çıkardı. dışarıya çıktığımda çok derin bir ohh çekip içim huzurla dolmuştu. sanki bir şeylerin düzeldiğini hissetmiştim.
ama dediğim gibi kendimde de tecrübe ettim bir zaman sonra tekrar kötüleşiyorsunuz. hastane de yatarken daha önce ekt olmuş ve tekrar ekt için bekleyenler vardı. bugün doktorum tekrar şok yapalım mı dediğinde daha iyi anladım. sanırım bir süre sonra insan ruh hali eskiye dönüyormuş

@Ben_Claudius, Cevabın için teşekkürler sanırım bilgisayara reset atmak gibi bir şey nasıl bilgisayar uzun süre açık kalınca geçici bellek olan ram dolar reset atınca geçici bellek sıfırlanır ama bu süre çalışınca ram dolduğu için bilgisayar yine yavaşlar tekrar yeniden başlat yapmak gerekir sanırım o şekil bir etki yapıyor.

Okuduğum yorumlarda fayda gören çok olmuş görmeyen hatta daha kötü oldum diyen kişilerde var anestezi altında yapılması şart tabi.

En ciddi yan etkisi hafıza kaybı ve unutkanlık geçmişi unutmanın hastalar için çok zararlı olduğunu düşünmüyorum çünkü genelde geçmişte yaşanılan travma ve takıntılar tedaviyi güçleştiriyor onları silmesi fayda sanırım.

Ama kişinin hayatını devam ettirmesi için gerekli şeyleri ve işini yapması için gerekli şeyleri unutturur veya zayıflatırsa bu ciddi sıkıntı yani bu kolu ağrıyan birisinin kolunu kesip bak kolun yok onun için ağrımaz demek gibi bir şey.

Dışarıdan birilerinin değilde ekt yapılmış birilerinin söyledikleri çok önemli çünkü bazıları işkence yöntemi gibi gösterirken birileride canı isteyen herkesin yaptırabileceği mucizevi hiç bir zararı olmayan bir yöntem gibi anlatıyor.

İkiside doğru değil sanırım fayda zarar hesabı yapılarak ilaç tedavisinde yeterli fayda görülemediğinde veya intihar riski olan acil durumlarda son çare olarak başvurulan bir yöntem.

@Descartes, Bilmiyordum senin yorumunuda çok merak ediyorum.
Sanırım Bakırköyde yatmıştın orada mı yapıldı.
Özellikle üstte yazdığım şeylerin ışığında cevaplarsan çok aydınlatmış olursun.

Aşırı derecede sosyal fobi için 12 yaşındayken ilacı bile denemeden ekt yapalım mı demişlerdi özelde. Kabul etmemiştim neyse ki.

@Psikoterapi,

hocam ben faydasını gözümle gördüm. hastanede yatarken birisi geldi geldiği gibi yataga bağladılar. aşırı saldırgan küfürlü konuşan birisiydi. her halinden alevlenme döneminde oldugu belliydi. 1 hafta sonra ekt ye başladı 2. hafta bizle beraber balkonda sigara içen normal bir insana dönüştü. her insan farklı aynı parmak izlerimiz gibi. kimisi şifa buluyor kimisi aynı kalıyor. ama bununla ilgili çalışmaları okursanız yüzde 80 gibi başarılı bir yöntem. evet ilkel gibi duruyor ama şuan elimizde bu var 50 sene sonra neler neler çıkar ve aa eskiden böyle yapıyorlarmış ne kadar saçma denilebilir ama şuan mal bu :)

@Psikoterapi, Toptan karşı olmak yanlış bence.

Zaten EKT son çare ilaçlardan fayda göremeyen, intihar riski olan, saldırgan kişilere yapılıyor onun için fayda zarar hesabı yapılıyor.

Şu an en büyük ve tek yan etkisi unutkanlık ve hafıza kaybı bunlar geçici olursa sorun değil ama kalıcı olursa sıkıntı.

Anestezi altında yapılırsa ki artık heryerde öyle yapılıyor sanırım hastaya acı verici bir etkisi yok deniyor.

İlaçlarında bazen çok ciddi yan etkileri oluyor ama içiliyor mecburen.

Toplumda filmlerde ki veya eski yanlış uygulamalar sebebiyle oluşan korkutucu bir algı var.

Keşke ilaç ve EKT mecbur kalınmasa ama zor oyunu bozar denir yani bir tedavi bulunana kadar çare yok.

@kara duman, EKT bana fayda sağladı. Ciddi bir hafıza kaybı yaşamadım Yakın geçmişte olanları unuttum

Damar yolunda narkozu verdikleri anda 2-3 saniye içinde bilincin kapanıyor. Acısız bir ölüm gibi

Gözünü açınca başında hafif bir ağrı hissediyorsun. Biraz şaşkınlık yaşanılıyor. Ben neredeyim ? Burası neresi vs...

Ama genel anlamda işe yarar bir tedavi yöntemi diyebilirim

@Descartes, Cevap için teşekkürler Bakırköyde mi yapıldı?
Normal hayatta ki diğer işlerini yapmada olumsuz bir etkisi oldumu?
Birde zamanla sağladığı faydalar kaybolup tekrar ihtiyaç hissediyormu kişi?

@kara duman, Bakırköy'de ve farklı hastanelerde toplam 19 seans yapıldı
Obsesyon denilen bazı şeyleri temizliyor. Mesela EKT'den önce yolda araba plakalarına gözüm takılırdı
34 MVL 1453 --- (Mevlana) harflerden kelime üretirdim. Bunun azalmasını sağladı
Gündelik hayattaki diğer işlerimi yapmada olumsuz bir etkisi olmadı
En son 6-7 sene önce yaptırmıştım. Tekrar ihtiyaç hissetmedim

İlaçlar iyileştirmiyor o anki durumu kurtarıyor o kadar uyuşturuyor sakinleştiriyor falan işte !

Üst Alt