Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatride düzenli ilaç kullanımı gerçekten çok önemli

İlaçları aksatınca illa belli ediyor kendisini (en azından bende)

@Psikoterapi,
4 yıldır tedavi oluyorum ilk yıl asla ilaç kullanmak istemedim sadece psikoterapi ana durum iç açıcı olmadı 3 klinik psikolog değiştirdim sonra ilaçlara başlamaya karar verdim ama onyargim coktu ve bana gerçekten inanılmaz yan etkiler yaptı titreme bulanık görme bunların en bariz olanları ve kendi kendime biraktim işler daha da kötü olunca artık düzenli kullanmaya başladım ama ilave edilen çıkarılan ilaçlar oluyor doktorum onları ayarlıyor bazen antidepresan ağırlıklı bazen psikotik ağırlıklı bakalım ne olucak

@Psikoterapi,
Doktorum isme takılma deyip duruyor ama çok sikistirdigimda b tibi kişilik bozukluğu borderline dedi . Sonra da herkes bireaz borderdir dedi . Ama herkes bu kadar sorun yaşayıp ilaç içmiyor dedim hastalığım ne dediğimde tekrar ve tekrar isme takılma diyor. sanırım bende bilmiyorum 😂 ama var yani sıkıntı

Reçetelerime bakarsan depresyon ve anksiyete yazıyor ama bunu sorduğumda da o şekilde kodluyoruz dedi pazartesi artik ben oraya ne yazdınız okuycam diycem

İlaçlarınızı düzenli olarak kullanın ve bir işiniz olsun.
Kombinasyon budur. İllaki maaşlı bir iş olması gerekmez fakat haftanın 5 günü kafanız bir işle meşgul olsun. Bir işle uğraşmadığınız takdirde kendinizi değersiz ve işe yaramaz hissetmeye başlıyorsunuz ve zaman geçtikçe bir bakıyorsunuz gerçekten öyle olmuşsunuz. Ha, tabii hiçbirimiz o duruma da düşsek tamamen işe yaramaz bireyler olmayacağız. Birine hal hatır sormak, otobüste birine yer vermek bile bizi işe yarar kılan basit şeylerdir. Demek istediğim, zaten değersizlik hissine çabucak kapılabilecek durumdayız, kafamızın içindeki düşüncelerimiz bize sürekli yalanlar söylüyor, işe yaramaz adamın tekisin vb. Bir iş yapmayınca da işte...

@Samarra, selamlar. Konuya yaklaşım tarzınızı çok güzel buldum. Kısa ve öz şekilde işe yarar tavsiyeler sıralamışsınız. Yazdıklarınıza bakılırsa siz bir şeylerle meşgul oluyorsunuz. Yaptığınız meslek / faaliyet nedir ? Bunu merak ettim.

Bugün itibariyle 30mg rexapinin yanında invega ve xepliona tekrar başladım. sanki bir sarmalın içindeyim dönüp dönüp başa sarıyorum.

@Ahmet T,

sabah akşam 1er akinethon içiyorum. baldırımda ağrı kasılma oluyor ama tam akatizi sayılır mı bilmiyorum. yerimde duramama gibi bir şikayetim yok,, hatta bu hayatta belki de en iyi yapabildiğim şey yerimde durmaktır beni 3 mt kare bir yere koyun günlerce sabit durabilirim

@Descartes

Tamamen dolu olduğum söylenemez, o yüzden ben de zaman zaman depresif hissediyorum, tecrübe konuştu az önce. :D Madem beğendiniz, birkaç şey daha yazayım, bu mesajlarımız da gördüğünüz gibi birbirimize yardımcı olmak açısından faydalı.

Benim durum şu: Şu sıralar hayır işleriyle ilgileniyorum, buna ek olarak ibadet. Hristiyanım. Kutsal Kitap çalışması, okuduğum ayetler üzerine derin düşünme, hem kendim hem de başkaları için dua ediyorum, tefsir kitabı okuyorum -ki bunu bir psikoz hastası olarak yararlı buluyorum, çünkü bizim için bazı şeyleri doğru anlamak zor, işlev bozukluğu olunca okuduğumuz cümlelerden bambaşka anlamlar çıkarabiliyoruz. Bunun da illaki hezeyana varması gerekmiyor. Hediyelik eşyalar hazırlıyorum, sevdiklerime hediye edip onları mutlu ediyorum. Sevdiğim, bana dokunan ayetleri, yazıları sosyal medyada arkadaşlarımla paylaşıyorum. Sosyallik de oldukça önemli bir şey, aklıma gelmişken bunu da atlamayalım, söyleyelim. Birkaç arkadaşınız olsun, yüz yüze görüşmek istemeseniz de telefonla iletişim kurun. İnsan depresif olunca inanın ki çevresindeki insanlar sayesinde ayağa kalkıyor, güç buluyor bazı zamanlar. Bir de terapiye gidiyorum.

İllaki başka şeyler de yapıyorumdur ama aklıma gelenler şimdilik böyle.

@Ben_Claudius, """invega ve xepliona tekrar başladım""" diye yazdığına göre daha önce kullanmışsın. Etkilerini ve yan etkilerini herkesten iyi bilirsin. Ben de son zamanlar agresifleşmeye başladım Uzun yıllar önce Prof. Vehbi Alp Üçok isimli bir hoca "clopixol" diye iğne vermişti. Oldukça iyi gelmişti. Bir dahaki gidişimde doktoruma bu konuyu açacağım. Yoksa , böyle giderse başıma bela alacağım diye endişeleniyorum. Sana da acil şifalar dilerim.

Son düzenleme:
@Descartes,

hocam bende bazı şikayetlerimde artış yaşıyorum. clopixol akifaz depo diye 2 iğnenin karışımını vuruyorlardı hep ama bu sefer yeter dedim ısrarla red ettim. benden dilekçe aldı doktor iğneyi red ediyorum diye. clopixol aslında etkili bir ilaç depo gibi değil etkisi çok hızlı gösteriyor ama en son vurulduğumda beni maffetmişti tekrar aynı olay olmasın diye istemedim inşallah hiç de kullanmam bir daha. ama ben bunu diyorum diye ilaç kötü demek istemem. etkili bir ilaç sadece yan etkisi beni bitirmişti son vurulmamda. xeplion tatlı bir ilaç aslında iştah açma kilo yapma durumu olmamıştı geçmiş kullanmamda. yan etkileri pek yoktu bana göre. tabi o dönemki o iyi halim xepliondan mı kaynaklı yoksa ekt den kaynaklımı bilemiyorum. tekrar deneyeceğiz bakalım ne olacak.

@Samarra, (y) Şöyle yazmışsınız """Sosyallik de oldukça önemli bir şey, aklıma gelmişken bunu da atlamayalım, söyleyelim. Birkaç arkadaşınız olsun, yüz yüze görüşmek istemeseniz de telefonla iletişim kurun. İnsan depresif olunca inanın ki çevresindeki insanlar sayesinde ayağa kalkıyor, güç buluyor bazı zamanlar.""" Size bu konuda kesinlikle katılıyorum. 2-3 tane sohbet arkadaşım var. Bazen geyik muhabbeti yaparız. Bazen karşılıklı dertleşip arabeske bağlarız. Gerçekten iyi geliyor :) Kafa nereye biz oraya

@Ben_Claudius, Kötüleştiğinizi duyduğuma üzüldüm sizin gibi bir şeyler üretebilen kişileri görünce ümitlerim canlı kalıyordu umarım geçici bir durumdur.
EKT etkilerinden bahsetmişsiniz EKT fayda gördünüz mü? unutkanlık hafıza kaybı gibi yan etkiler yaşadınız?

@Descartes, Mevsimsel bir durum mu var acaba oğlumda birkaç aydır hiç iyi değil sizde Ben_Claudius kötüleştim demişsiniz ikinizde remsiyondaydınız bildiğim kadarıyla mevsimlerin psikozun etkilerinde değişim yapabildiğini okumuştum.

@kara duman, abi tam 1 sene önce bu aylarda ben gene kötüleşmiştim şimdi hatırladım. üretim devam stoğumda hazır bir sürü videom var. bu tarz durumları düşünerek stok yapmıştım.
ekt konusunu bugün doktorum gene açtı. tekrar yapalım mı diye. ilk ekt yapıldıktan sonra taburcu oldugumda hayat hd görüntü gibi gelmişti ama balık hafızalı olmustum. oda arkadasımın ismini iş arkadaslarımın isimleri gibi basit şeyleri bile unutuyordum o an. şimdi de hafızam zayıftır. hep not alarak iş yaparım.
bu bir döngü bunu anladım teknoloji gelişip buna çare bulmadıgı müddetçe yılın belirli zamanlarında hafif geriye gideceğiz heralde

@samedo99, hocam zarar verdi diyemem sadece unutkanlığım halen daha devam ediyor ama hayatımı etkileyecek düzeyde değil. ekt başarı oranı yüksek bir tedavi yöntemidir. ama bir süre sonra bu tarz rahatsızlıklar gene nüksediyor maalesef.
ölüm riski tam narkoz alarak ekt uygulanıyor. yani narkozdan dolayı ölüm riski var ama bu her cerrahi işlemde yapılan narkozla aynı. ektnin direk ölüm riski yok kişiye ufak bir epilepsi krizi geçirtiliyormuş o kadar. narkoz sıkıntı iyi ayarlanmalı herkesin bünyesi boyu kilosu kullandığı ilaçlar farklı

@Ben_Claudius, EKT yapılanca hayat hd görüntü gibi olmuştu demiştin önceki mesajında bunu biraz açarmısın.

Fayda zarar oranına bakarsak hangi taraf ağır basar?

Unutkanlık nasıl bir unutkanlık kaynaklarda geçici bir unutkanlık diyor ama yapılan kişiler genelde daha uzun süreli veya kalıcı bir unutkanlıktan bahsediyor.

Üst Alt