Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba ben bipolar bozukluk hastasıyım. 16 aydır remisyonda olmama rağmen hafıza problemleri yaşıyorum. Bazen hatırlamada güçlük yaşadığım oluyor. Hep isimleri hatırlayamıyorum. Bu durumda olan var mı?
@dgcnn, bende de özkıyım düşünceleri vardı. Fakat remisyon sürecinde tüm olumsuz düşünceler ortadan kalktı. Bir daha o karanlık, depresif dönemlerime geri dönemek istemem.
@Anti PSİKİYATRİ, psikozda okuduğun şeylerden anlam çıkarma oluyor, yazılan her şey benim hakkımda gibi. Ben atak sırasında ders çalışamıyordum, sorular benden bahsediyor gibi gelirdi bir de düşüncelerimi yazmışlar gibi.
Okb'de ise takıntılardan dolayı anlayamama olabilir.
@samedo99 İyileşmiyor. Sadece ilaçlar sayesinde hastalığın belirtileri yok denecek kadar azalıyor. İşitme engellilerin cihaz sayesinde duyması ya da gözü görmeyen birinin gözlükle görmesi gibi bir şey.
Doğru diyorsunuz. Benim hızlı değişiyor şu an mani dönemindeyim. Geçen hafta depresif haldeydim. Remisyona girmeyi iyileşmek olarak algılıyorlar. Halbuki dedikleri gibi keşke zihinden komple silinse. Benim doktorum da diyor, kötü bir olay olur yeniden tetikler. Bazen iyiyim dersin manik döneme girersin, çılgınca para harcarsın ve farkına varmazsın.
@Micro123, ben insanların sözlerini kötü niyetli algılıyorum, bugün yine aynı şeyi yaşadım. @Anti PSİKİYATRİ, evet ozaprin 10 mg. Atak dönemini rixper 3 mg ile geçirmiştim. Sonra psikiyatriste hezeyanlı hezeyanlı sağlıkla ilgili bir şeyler anlatırken yan etkiden bahsettiğimi sanmıştı ve ilacımı değiştirmişti. Ozaprin'e geçtikten 2 hafta sonra atak bitti. Artık ozaprin mi iyileştirdi yoksa atağım zaten 2 ay mı sürecekti bilmiyorum.
@Pickle,
İyi kardeşim sevindim durumuna bende tek ilaç risperdal 2 mg kullanıyorum.Suan iyiyim hezeyanim felan yok benim karaciğer ast ve alt değerlerim hep yüksek çıkıyordu ve bu durum beni yoruyordu tek ilaca geçtim.Bence çok ilaç değil.dogru ilaç hayat kurtarır.Olanzapine gelirsek iyi ilaç ama çok iştah açıyor maalesef...
@Anti PSİKİYATRİ,
sabah akşam 6mg invega
sabah akşam 500mg depakin
akşam 5mg rexapin
akşam 300mg cedrina kullanıyorum. bunlar dışında gut ve hipertrigliseridemi çıktı 2 hafta önce. Bunlar içinde 2 hap kullanıyorum. Eskiye oranla antipsikotiklerin dozu çok düştü.