Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik rahatsızlıkları olan arkadaşlarla tanışmak istiyorum

happyemin

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
amacım kendim gibi insanları tanıyıp yaşadıkları süreçleri ve tecrübelerinden yararlanmak ben yeni sayılırım iki üç senedir bununla mücadele ediyorum. umarım dönenler olur

geçmiş olsun arkadaşım sen yenisin galiba.. problem nedir ?

gecmıs olsun benımde 6 yıldır ankesıtye depresyon bozuklugum var

Aslinda şu anlik bi problem yok maksat muhabbet olsun iki bucuk yildir tedavi goruyorum bi senedir de hic sikinti cekmedim bununla beraber tecrubelerinizi bilmek isterim bugun biriyle tanistim bilmedigim seyler ogrendim o yuzden konusmak iyi olacaktir diye dusunuyorum

ne güzel keşke biride bana bilmediklerimi öğretse :)

Bende 10 yildir kronik major depresyon ve anksiyete tedavisi goruyorum. Sizlerin sikintisi teshisi nedir?

Psikotik. Ne demek bu?

:) Bana da organik olmayan psikoz demişlerdi ... organik olaydı iyiydi diyemedim ya la ;)

benimde atipik psikoz yeni tanımsa paranoid şizofren daha hafta oldu konulalı bu hafta heyetim var herkese geçmiş olsun diyorum

Merhabalar bende 15 yıldır obsesif Kompulsif bozukluk ve kronik depresyon tedavisi görüyorum.15 yıldır da ilaç kullanıyorum.Toplam 8 defa yatarak tedavi gördüm.En son bu cuma taburcu oldum.Hamdolsun iyiyim...

sinansk;
Mrb bana da 6 yıl önce manik depresif teşhisi konulmuştu ama hiç tedavi görmedim bazı ailevi nedenlerden dolayı:( 4-5 ay önce rahatsızlığım ve şikayetlerim tekrar tekrar devam edince doktora gittim sonunda geçen ay major depresyon teşhisi konuldu
depakin ve cymbalta atarax kullanıyordum şimdi sadece cymbalta kullanıyorum ama iyi gelmedi sanki daha takıntılı daha karamsar içime kapanık biri oldum doktora anlatmaya çalıştım ama ben sen de manik depresif durumu göremedim dedi ve zaten bir sene her ay görüşeceğiz dedi bir yıl sonunda kesin tanı koyabiliriz çünkü söz konusu olan ruh sağlığın dedi doktorlar sanki çok çok ilgilenmiyor ama bu rahatsızlık benim bütün dünyamı mahfediyorrr...

ayşegül banada atipik psikoz + yeni tanım paranoid şizofreni ben heyete girdim senin hastalığının tanısını koydular bana depresyon % 45 paranoid şizofren ve3 depresyon ne alakaysa hakketten bizim doktorlar cok tuhaf haha :))

AYŞEG_Ü_L;

Sizinki yine 1 senede tanı koyarız demiş benim 9.yılın sonunda kesin olarak tanım konuldu.Kişinin ruhaniyetine göre tanı değişir bu arada benim tanım şizofreni.

egos45;
Geçmiş olsun paranoid şizofreni hiç bilgim yok major depresyonu da dr söyleyince araştırdım ama bipolar d.d.b hakikatten zor bi durum bi yandan kabul etmek istemiyorsunuz bi yandan nasıl mücadele edeceğimi bilmediğim için doktora gitmek zorundayım ilaçlar da fayda etmiyo lustral serequel depakin atarax cymbalta neden denek gibi deniyorlar ilacı yeni öğrendim rapor alıp engelli statüsünde görev alanlar varmış da bu yüzden bizleri bu kadar yıpratmaları neden zaten kendi durumumuz yeterince ağır değil mi biz kendi çabamızla bi yerlere gelmeye çalışıyorken...hastanelerden nefret ediyorum RABBİM ne eksik etsin ne de düşürsün bir de doktorların sadece ilaç yazıp göndermeleri yok mu illa ki özel doktora mı gitmemiz gerekiyor bana bazı testler verdiler dr dedi ki özel yaptırırsan tanesi 40-50 tl civarı çünkü devlet hastanelerinde pek detaylı incelenmiyormuşmuş nedennnn??? yani baya bi sinir oldum. Size de acil şifalar... inşallah iyi bir dr a denk gelip tez zamanda düzelirsiniz

peki sen rapor almnadınmı heyete nede3n girmion

Geçmiş olsun RABBİM şifa versin cümlemize(AMİN) 9. yılda nasıl ya şaka mı ya??? bana 1 yıl gözlemden sonra ancak teşhis koyabileceklerini söylediler ama net değil yani eee 9 yı aynı hastane aynı dra mı gittiniz değiştirmeyi denemediniz mi ben de aslında ilk gittiğim dr a gitmeyi düşünüyorum ama cesaret edemiyorum çünkü bu hastane de psikolog dinledi testler yaptı eşimle görüştü diğer dr ise sadece ilaç yazıp gönderdi ilaç iyi gelmedi dediğimde değiştirdi ne psikolog ne test bir de eğitim araştırma hastanesi olacak! sadece kan (valproik asit) ölçümü yapıyor aydan aya o kadar bu yüzden istemiyorum zaten 6-7 yıl kendi kendime aşmaya çalıştım babam nedeniyle 9 yıl gerçekten 9 yıl zor...

ayşegül sana sorum ben yarın heyete giriyorum psikolog bana test yapacakmış bu ne testi bilgin varmı ben hastayım ya sen hasta değilsin derlerse testte bu ne testi aytınlat benide

nasıl bişey uyguluyorlar testte

egos45;
1 yıl dolmadan rapor vermezler diye biliyorum dr şuan ilaç raporu engelli raporu vb veremeyiz ben de forumda bu konuyu aramak için baktım aslında benim durumum biraz karışık kısaca anlatayım bipolar bozukluk belirtilerim iyiden iyiye başlayınca polikliniğe gittim testleri yaptır gel dedi dr tesler için temmuzdan taaa ekime gün verdiler dayanamadım fazla uyuma dikkat dağınıklığı ağlama gülme sinir krizleri derken başka hastaneye gittim durumu anlattım o da ilaca başladı etkisi olmayınca değiştirdi sonra testler için önceki hastaneye gittim poiklinikten gönderen dru bulamadım yine dr değişti öyle işte

ya benim sana anlatmak istediğim testlerde nasıl bir uygulama var onu soruyorum sana ne yapıyorlar testte ben 2007 den beridir tedavi görüyorum testte ne gibi şeyler yapıyorlar nedir işin astarı

egos45;

mmpı ve ct (internette araştırırsanız bulursunuz) die bişeler yazıyor sanırım testlerde değil mi aslında bana 4 tane yazıldı ama 2si yapıldı mmpı sadece seninle ilgili hayatın boyunca durumları sorgulayan tepkilerini kişiliğini alışkanlıklarını araştıran sorular mesela hayal kurmak çok zamanınızı alır mı bu gün yapacağınız işleri sürekli yarına ertelediğiniz olur mu ya da keşke erkek (kız) olsaydın diyor musunuz tarzında sorular babamı severdim ailenizde baskı gördüğünüz biri oldumu gaipten seler duyuyormusunuz halisünasyon görüyormusunuz vb vb doğru yanlış die cvplayacağınız sorulardır 566 tanedir diğer test yine içeriği aynı 90 soru asla herzaman bazen şıkları var ancak son bir ay içindeki durumuna göre cvplaman gerekecek

aslında bakarsanız ben 27 ekimden beri daha testlerin sonucunu alamadım sonuç alamadım hasta değilsin demezler de farklı bi rahatsızlık olup olmadığına bakılır
yani anladığım kadarıyla duygu durum bozukluğu mu yoksa kişilik bozukluğu mu ya da zihinsel mi belirlemek için sanırım

egos45;
umarım anlatabilmişimdir...

AYŞEG_Ü_L;

mmpı testiydi bana uygulanan testi görünce anladım evet 9.yılın sonunda kesin tanı konuldu ilk doktorum disosiyetif füg(çoklu kişilik) tanısı koydu,sonra dini obsesyon arasında kaldık ardından da şizofreni tanısı kondu son tanı şizofreni.Aslında doktorlar hastalara tanı koysalar da o tanıyı hastaya pek söylememeyi yeğliyorlar hasta o kimliğe bürünür diye.

Benimde bipolar duygu durum bozukluğu arkadaşlar....

nee 27 ekimden beri testlerin sonucunu alamadınmı ya ben onumu bekliycem ben heyet hastasıyım yapsın testini sorsun soruları anlatayım derdimi versin oranı yarın böyle olmıyacakmı benim ben yarın oran verilir diye düşünüyorum ne sonuc beklemesi ya

egos45;

işte ben heyette değilim belki prosedür farklıdır bilemiyorum belki de hastaneden hastaneye doktordan doktora farkediyordur bilmiyorum

ta manisadan izmire gidip geliyorum çünkü manisalıyım izmire tepecik hastanesine gidicem yarın sonuc bekletmezler heralde bana heyet hastasıyım ben

deep_blue85;
dr hanım zaten pek beni dinlemedi Major depresyon derken evet depresif dönemdeyim ama manik depresif sizce heyete gitmelimiyim

egos45;
anladım ama dedim ya bilemiyorum tepeciğe gitmiştim ilaç verdi gönderdi hatta adı endam köybaşı ben testleri sorduğumda ben onları baz almıyorum demişti (tabi heyet farklıdır) sonra alsancak devlet hastanesinde devam etme kararı aldım yani benim sonuçlarım alsancakta tepecikte ne olur bilemiyorum size diyebileceğim sadece sakin olun evet bi rahatsızlığınız varsa bu testlerle daha da netleşecektir ENDAM KÖYBAŞI BEYin bana dediği bir yıl gözlemden sonra teşhisiniz kesinleşirse rapor veririm oldu ama madem heyet hastasısınız eminim ki anlayacak yardımcı olacaklardır
teslerde de dediğim tarz sorular var ama tabi testler de farklı olabilir

egos45;

keşke zannettiğin kadar kolay olsa ama öyle değil işte sen sadece test olucaksın . o tesitin sonucu var amatem sonucu var heyete girmen var ve heyet sonuçlarının belli olma zamanı var yani anlayacagın aylarca ugrasıcaksın her ben sorunluyum diyene verilecek bir rapor değil . yanlış anlama senın için demiyorum bunu ama öyle ha diyince çıkmaz yani sonuç.

tekprens ne ametemi ametemle ne işim olur benim ben heyet hastasıyım psikoloğa gireceğim test olacağım ve o testten hemen sonra bana verilen oran kesinleşir diye düşünüyorum yani o an oran verilir diye düşünüyorum

Üst Alt