Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik rahatsızlıkları olan arkadaşlarla tanışmak istiyorum

mrb esma nasılsnz

dün bipollarım yazdığınızı gördüm tedavi oluyormsnz

hangi hastanede oluyorsunuz

5 inde sonuc alacağım aysegül dur testi paylasayım sana bugün olan biteni senin görüşünü alayım bide oku ama iiimi ::)

Merhaba Ayşegül evet tedavi görüyorum ..Eşimin tayini sebebiyle Mardinde ikamet ediyorum Mardin devlet has. de tedavım...3 yl kadar ilaç tedavımı sonlandırmışlardı (GATA da ) burda tekrar nuksettı 7 aydır tekrar ilaca başladım..sizin rahatsızlığınız nedir

ayşegül; bugün teste girdim uzun uzun anlatacağım ilk babam girdi bana bekle dedi psikolog babam girdi yarım saat cıkmadı anlatmış babam benim oğlan küçüklük yaştan beri böle küçüklünde yılan dolandı psikolog ya demiş sasırmıs sora üzerinden minübüs geçti demiş travmaları oldu diye anlatmıs özel a sınıfında okudu hep basarısız oldu banyoya zorla girerdi demiş çalısamıo işyerlerinde 1 2 gün çalısıp bırakıo işi demiş askerli yaAPTI AMA ZORLA DEMİŞ babam babam bi yandan anlatırken psikolog not alıomuştu çıktı sora ben girdim psikolog nasılsın fatih dedi iim hoıcam dedim sora analatmaya basladım hocam kulağıma emir veren sesler gelio dedim küçüklümden beri böleyim ben dedim yılan dolandı ayama münibüs gecti karda kafa üstü düştüm travmalarım oldu dedim hep hayatta basarısızım içime kapanığım insan içine giremiyorum hayattan basarısız oldumdan dolayı yırtınmalarım oluo ağlamalarım oluo dedim saçma sapan hareketler yapıorum dedim sora psikolog bana ama bak sacma sapan olduğunu biliosun dedi bende ama engel olamıyorum dedim tamam dedi konuşma bitti sora teste gectim ulan tam 566 soru evet ve hayırlı çarpı işareti koyucan şıklar ben testte bazı hatırladım soruları paylasayım sizlerle insan içine çıkıyomusun hayır kalabalık ortamlardan hoşlanıomusun hayır tanrının sizi görevlendiğine inanıomusunuz evet dedim çünkü kendimi özel hissediyorum sora hocaların üfürükçülerin tedavi ettiğine inanıomusunuz hayır sora banyo olmaktan hoşlanırmısınız hayır sesler duyuyomusunuz evet sora insanların göremediği fakat sizin gördüğünüz insan hayvan gibi karekterler gözünüzde canlananıyormu görüyomusunuz hayır işlerde basarılımısınız hayır eğlenceleri severmisin hayır kalabalığa hayır yanlızlığı severmisin evet sora her sayfada meslekle alakalı şeyler vardı yok orman bekçisi olmak istermiydin insaat mühendisi öğretmen olmak v.s hepsine hayır olmak istemezdim yazdım zihin karışıklığı yasıomusunuz evet başarısız bir hayat sürüyomusunuz evet dedim daha dahaları var şimdi anlatacaklarım bunlar cuma günü test sonucum cıkacak ve psikiyatriye bu test sonucum gidecekmiş oranda orada verilecekmiş anlamadığım 566 soruyu bunlar nasıl okucak zor gelmezmi bunlara ben yoruldum be cevaplaya cevaplaya ayrıca en son psikoloğa dedim ki hocam bi sorunum daha var ben okuduğumu anlayamıorum sıkıntı çekiorum bunuda belirtin psikiyatriye dedim kafa salladı

esma82;
anladm çok geçmiş olsun benim de bipolar ancak 6-7 yıl önce teşhis edilmşti hiç tedavi olmadım bu zamana kadar şimdi dayanamadığım için yeniden başladım tedaviye ama major depresyon teşhisi verdi

Çok geçmiş olsun ..birsüre ilaç verıp kontrol eder bazı ilaçlarda iyi gelmiyorya doktorlar bırazda deneyerek buluyor rahatsızlığı keşke tedavıye devam etseydiniz ..hayırlısı olur inşallah teşhis suresı sıkıntılı süreç ilaç ne verdi benim gunde 2 depakın 500 luk 1 lustralla stabilim

kaçta kaç oran alacağız bakalım aysegül

egos45;
tamam anadım aynı prosedür bana da uygulandı ama başka test yapacağız dediler mi 90 soruluk daha olacaktı baban da olduğu gibi anlatmış yok onlar tek tek incelemiyor soruları sanırım çünkü bi çizelge gibi bişi görmüştüm dr odasında rahatsızlıkların belli başlı özellikleri var sorular ona göre hazırlanır ve okuyucu ile okuttuklarında ne tür rahatsızlığın olduğu ortaya çıkar psikoloğa en ufak ayrıntıları bile atlamadan anlatmışsınızdır inşallah hakkınızda hayırlısı ollur

baska test yapacağız demediler tanım değişmez ama deme hastalık tanısı paranoid şizofren benim

esma82;
teşekkür ederim ben mani döneminden sonra depresif dönemde 6yıl önce hastaneye götürüldüm intihar nedeniyle direkt manisaya sevk verdiler ancak babam hastaneye değil ilaca bile izin vermedi yani o zaman bilmiyordum rahatsızlığımın ismini zaten o dönemi hayal meyal hatırlıyorum intihar eşimle boşanma durumuna geldik vb vb durumlar derken dr gittim işte böyle yani major deprsyon dedi cym balta verdi o kadar ama yetmiyo dr dinlemiyo da:(

egos45;
bilemiyorum ki eğer dr psikolog pskiyatr inandıysa oran raporunu da alırsın teşhisin de değişmez ama başka rahatsızlığın belirtileriyle aynı özellikte olan bi rahatsızlık teşhisi de konulabilir dedim ya paranoid şizofren ne demek bilmiyorum da

nezamandır kullanıyorsunuz ılacı küçük dozdan başlanıyorya yavaş yavaş artıyor falan ...baktı olmuyor başka ilaç veriyor bazı ilaçlarda kan tahlili de istiyorlr kanda dozu nekadar çıkacak diye ...

benımde yenı ıstedı kandaki orana bakacakmış

ben psikolağa sadece testten mi oran verilecek dedim aysegül hayır anlatıklarınız epikriz raporunuz hepsi birleştirilip verilecek dedi teste inanırlar heralde ya ama bazılarında karamsar kaldım çünkü soruları anlamadım kafam almadı okudum kaç defa anlamadım bende evet hayır dedim inanırlar heralde ya ne yazmışsak ona göre verilir rapor heralde dimi aysegül

esma82;
alsancak devlet hast. evet önce 30mg sonra 60 mg oldu cymbalta aslında daha 5ay önce farklı bir dr a gittim anlattım o serequel günde bir kere 1hafta sonra 2ye çıkardı iyi gelmedi daha sonra depakin verdi o da öyle 500 bt 1 kere sonra 2 tane oldu o da işe yaramadı tepecikte bunlar verilmişti evet valproik asit düzeyine bakıyorlar ama bişi soracağım benim geçen kanda 87 falandı bu oran şimdi 53 yani sınır gibi bişi sorun olur mu ne anlama geliyo biliyormsnz

ben psikolağa sadece testten mi oran verilecek dedim aysegül hayır anlatıklarınız epikriz raporunuz hepsi birleştirilip verilecek dedi teste inanırlar heralde ya ama bazılarında karamsar kaldım çünkü soruları anlamadım kafam almadı okudum kaç defa anlamadım bende evet hayır dedim inanırlar heralde ya ne yazmışsak ona göre verilir rapor heralde dimi aysegül

egos45;
yok yok bi sorun egos çünkü epikrizlerin var hastane yatışı ilaçların eee test sonucu da var rahat olun siz

Bu sorun değil hangi oranın nekadar etki ettiğini görmek için ...örnek 80-90 arası ıyı gelıyordur arada bakarak o arada tutmaya calışır duşmuşse doz arttırır onun gibi

depakini kestilermi şimdi

rapor işim olursa lokma döktürcem bu arada herkesi beklerim :)

:rolleyes: süpermiş hadi hayırlısı bakalım

İyi geceler arkadaşlar ben kaçtım byyy :)

Merhaba arkadaşım, Allah hepimize acil şifalar versin inşallah...
İsmim Mustafa, yaş 30 evli ve 1 çocuk babasıyım. Aslen Erbaa-Tokatlıyım fakat Bursa'da ikmaet ediyorum...
Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum..;)
Yaklaşık 11 senedir Şizofreni tedavisi görüyorum ve rahatsızlığım bazen alevleniyor...
3-4 kez intihara teşebbüsüm oldu, 2yıl öncesi istanbul bakırköy mazhar osman k2kat:2 de 24 günlük tedavi sonrası iyileştim diye bilirim...
Kullandığım ilaçlara gelince ;
Solıan 400 mg günde 2
Seroquel 300 mg günde 1
Akineton 2mg günde 3
Efaxer 75mg günde 2
Birde risperdal consta 50 mg iğne (15 günde 1)

ALLAH TÜM HASTALARIMIZA VE ONLARA BAKAN KİŞİLERE YARDIM ETSİN...
BU ARADA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN...
HERKESE İYİ SABAHLAR...

mustafa kardeş şizofrenisinde ne tipi ne hastalığın bende şizofrenşm ama paranoid benimki bende dediklerin olmuyo

Herkese geçmiş olsun.Benim bir kaç önerim olacak,Umarım çok bilmişlik olmamıştır ,olmuşsa da kusura bakmayın;
Psikiyatri ilaçlarının ortalama yan etkileri ilk bir kaç ay sürebiliyorlar kişinin yapısına vücudun alışmasına göre bu süre daha da uzayabiliyor ,Tedavi amaçlı etkileri ise iki ay sonra başlıyor genelde.(İlacın etken maddesi,dozu ve Hastalığın tanı ve tipine göre bu değişir.)
İlk başlarda genel olarak ; Baş ağrısı,mide bulantısı,Uyku da artma veya azalma,Tansiyon ve kan şekerin de değişiklik ,Huzursuzluk,Endişe olabiliyor.Psikiyatri ilaçlarını kullanmadan önce varsa diğer sağlık problemlerinizden ,kullandığınız ilaçlardan bahsediniz.(Sadece Psikiyatri değil başka bir doktora gittiğinizde de bunu belirtiniz.)
İlaçlarınızın prospektüsünü okuyunuz ve Doktorunuz aksini söylemedikçe düzenli olarak kullanınız.
Ruh ve Sinir Hastalıkları uzun süren ,kolay kolay anlaşılamayan zamanla anlaşılan hastalıklardandır,bu yüzden Mecbur kalmadıkça Doktorunuzu veya Psikologu değiştirmeyin.Onlardan ne kadar düzenli ve samimi olup psikoterapi alırsanız ,hastalığınız ile ilgili o kadar çabuk fayda görürsünüz ve iyileşmeye başlarsınız.
Ruh ve Sinir Hastalıkları sadece ilaç ve psikoterapi ile düzelmeyeceğini unutmayın.Kendinizin de çaba göstermesi gerekecektir.
Yukarıdaki yazdıklarım kendi kişisel görüşlerim olup uzman görüşü değildir.Lakin uzun süren gözlem ve edinilmiş bilgi ve tecrübelerin sonucudur.Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler.

Bartony;

kesinlikle size hak veriyorum ilaç terapi ve EN ÖNEMLİSİ KENDİ ÇABAMIZ...

bencede ilaçkullanmak demek. doktorlara göre ömür boyu demek asıl onu kişilerle dfialoğa girip kişi kendi kendini özünde bulmasıdır.

pek de değil insan bazı sorunlarıyla başa çıkamıyor örneğin durduk yere neşeli olmak sorun değildir ama durduk yere intihar ederseniz destek ama ilaç ama terapi bence şart

eger insanı intihara kadar bir olay yaşıyorsa kişi bence bilincini ve kendini kaybediyor demektir.yani kişi iradesine hakim olamıyor derim. yada kişi hayatayenilgiyi kabul etmiş sayılır.

Üst Alt