Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik rahatsızlıkları olan arkadaşlarla tanışmak istiyorum

sarı kanarya 72;
bahsettiğim rahatsızlık bipolar yani manik depresif yani kişinin beynindeki kimyanın bozulmasıdır birey bunu bilemez doğal olarak engel olamaz eğer duygu-durum dengeleyici ilaçlar olmazsa evet KENDİ SAVAŞI ŞART ancak yetmiyor

sarı kanarya 72;
Ağır yenilgiler atlatmadan bunu bilemezsiniz sorun bakalım intihar edenlere neden intihar etmişler?

selamün aleyküm cümleten banada ilk yatığımda kironiklesmiş pskotik bozukluk tesisi kondu sonradan sirofreniye cevirdilertoplam 3 kere hastane yattım 13 yıl oldu haslalık baslıyalı 6 yıldır her 15 günde bir iğne vuruluyorum hemde ilaç kullanıyorum

Hangi hastanede yattınız ve doktorunuzu ve kullandığınız ilaçları söylerseniz sevinirim.Benim oğlumda OKB tanısı kondu.

vermediler aysegül psikotik bozukluk:tanının netlestirilip özür oranına karar verilebilmesi için 6 ayda 1 psikiyatri görüşü uygundur dendi heyete heyet ne karar verir bilmiom oran vermicekler gibi psikiyatriden

anladım hakkınızda hayırlısı olsun böyle görünen bi rahatsızlığımız olsa bu kadar uğraştırmazlar da işte insanın sinirleri ruhsal durumu ya da beynindeki bi sorun olunca görünmeyince çözene kadar git gel git gel hastanelere doktorlara ne diyim RABBİM cümlemize tez zamanda şifa versin ve anlayışlı drlar nasip etsin (amin)...

Trafik kazasından sonra 1 yildir bende anksiyete tedavisi görüyorum.. Her ay duzenli gel dedi 5 6 ayfa bit gittim ama gitmedigim surelerde de cok kötüydum... Ama yinede herzaman dr a gitmedim ilac coz az kullandim şuan eskiue nazaran cok iiim yagan yağmurdan kotkuyotrdum kara buluttan korkup evden çıkamıyor dum simdi iim cok şükür herkese rabbim sifa versin

merhaba arkdaşım bende bir psikoz hastasıyım elbetteki deneyimlerimizi paylaşabiliriz müsait olduğunda görüşelim bu konuda hepimizin birbirmizden öğreneceği şeyler var

Ya arkadaslar ben de bipolarim toplu gorusmelerde isveren psikiyatrik olanlari ise almiyor iskurdan

Aslında işkurun suçu ayrım yok diyor ayrımın kıralı var sen şarttı tutanları göndercen bunlar alınacak o kadar nerde işveren elinde olunca ayrımcılık oluyor

%20 sinir zeke duzeyi yaziyo ne oluyosa ;) oda yazmazsa zaten %yuzde 40 o goremiyecektik :)

10 YILDIR PSİKOZ LA MÜCADELE EDİYORUM aslında benim savaşım hayat la anlatacak çok şeyim var umarım tanışma fırsatı buluruz.. Saygılarımla

arkadaşlar çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum..Bu hastalığın belirtileri nelerdir,nasıl anlaşılıyor.

Hekese çok geçmiş olsun acil şifalar.

sgurkan Şizofreninin belirtileri nelerdir?
Şizofreninin alevlenme ve yatışma dönemlerinde farklı belirti ve bulgular ön plana çıkar. Alevlenme döneminde özellikle düşünce ve algılama bozuklukları ön plana çıkar. Örneğin kişi çevresindekilerin kendisine düşman olduğuna, izlendiğine, herkesin kendi hakkında konuştuğuna ya da çevresinde tam anlayamadığı” bir şeylerin döndüğüne” inanabilir. Bu düşünce bozukluğu sarsılmaz, değişmez derecede güçlüyse ” hezeyan ” olarak tanımlanır. Kişinin çevresine karşı tutumu da bu hatalı düşüncelerden etkilenir.Korku ya da öfke duymak gibi, insalardan kaçınmak ya da kavgacı olmak gibi.ya da kişi ortada bir ses, görüntü olmamasına karşın bunları varmış gibi algılayabiliyor ( halüsinasyonlar ). Eğer sadece kendinin duyduğu bu seslere yüksek sesle yanıt verirse dışarıdan kendi kendine konuştuğu izlenimi verebilir.Şizofreninin alevlenme belirtileri yatıştıktan sonraysa kişide günlük işleri yapmakta isteksizlik, alışveriş sırasında ya da bir yerden bir yere giderken karşılaştığımız, bize basit gelen bazı sorunların üstesinden gelmekte güçlük çekme gibi, genel olarak hayatla başa çıkmakta zorlanma diyebileceğimiz durumlar görülüyor. Hasta, ev içindeki sorumluklarını yerine getiremeyebiliyor.Bu durum, çoğu zaman yakınları tarafından tembellik hatta şımarıklık olarak görülür. Oysa ki bunlar şizofreninin temel belirtileridir. Bazı hastalarda konuşma miktarının azaldığı, kendine bakımın gerilediği gözlenir.
Sonuç olarak şizofreninin düşünmek, anlamak, espri yapmak, sorun çözmek gibi pek çok zihinsel işlevi bozabildiğini ve kişinin iş yaşantısını, öğrenciyse okul başarısını ve tüm çevresiyle ilişkilerini olumsuz etkilediğini söyleyebiliriz.

ŞizofreniBu belirtiler her hastada görülür mü?
Her hastada bu belirtiler görülmez.Hezeyanlar çoğu hastada görülürken halüsinasyonlar da hastaların % 70-80 kadarında görülebilir. Bazı hastalarda dağınık davranışlar ön plandayken bazılarında çevreden uzaklaşma, konuşmanın fakirleşmesi, dikkat bozuklukları daha ağırlıklıdır.

Şizofreni en çok hangi yaşlarda başlar?
Şizofreni genellikle genç yaşta, sıklıkla 18-25 yaş döneminde başlar. Bu aralığı 15-45 yaş olarak genişletmek de mümkündür. Ancak hastalığın erken belirtileri aylar hatta yıllar önce ortaya çıkar.

Şizofreninin ilk belirtileri nelerdir?
Şizofrenin erken belirtileri ilk hastaneye başvurudan 2 yıl kadar önce başlar. Genellikle hastanın arkadaşlarıyla, ailesiyle ilişkilerin bozulması veya içe kapanma dikkat çekebilir. Öğrenciyse, ders başarısındaki gerileme özellikle öğretmenlerince fark edilebilir. Okuldan kaçma, kavgacılık gibi davranış değişiklikleri de hastalığın habercisi olabilir.
Durgunluk, zihni toparlayamama ve kendine bakmakta isteksizlik de şizofreninin erken belirtilerindendir. Erken belirtiler, depresyon belirtileriyle benzerlik gösterir.

Kimler şizofreniye yakalanma bakımından riskli gruptadır?
Yukarıda söz edilen erken belirtiler ortaokul lise dönemindeki pek çok gençte, genç kızlığa ya da delikanlılığa geçiş döneminin karmaşası içinde de ortaya çıkabilir. Dolaysıyla bu belirtileri gösteren herkeste şizofreni gelişeceğini düşünmek yanlıştır.Ancak yakın akrabaları arasında şizofreni dahil olmak üzere ciddi psikiyatrik hastalık bulunan bir kişide erken belirtiler gözlendiğinde dikkatli olmak gerekir. Çevresiyle ilişkileri eskiden beri zayıf, içe dönük diyebileceğimiz kişilerde de erken belirtiler özellikle dikkate alınmalıdır.

Şizofreni yaygın bir hastalık mıdır?
Şizofreni nadir görülen bir hastalık değildir. Tüm dünyada, her 100 kişiden birinin yaşamının bir döneminde şizofreniye yakalanma riski vardır. İstanbul’da 50-60 bin civarında, Türkiye’de ise 300-350.000 kadar şizofreni hastası olduğu söylenebilir. Hastalığın yakınlarına getirdiği sosyal yükü de hesaba katarsak ülkemizde 1-2 milyon kişinin şizofreniden etkilendiğini söylemek mümkündür.

Selam herkese gecmis olsun arkadaslar ben yusuf belcikadan paranoid sizofreni 6 yildir tedavi goruyorum

risperdal costa 50 mg 14 gunde bir

risperdal 3mg sabah aksam

xanax 0.5 gunde 3 tane

Akinaton 2mg gunde 1 tane

merhaba arkadaşlar ocak 2016 da heyet raporu için başvurduğumda psikiyatri doktoru karışık anksiyete bozukluk ve depresyon tanısı koydu.selektra ve desyrel adlı ilaçları verdi.bu ilaçları kullanmaya başladığımda bende aşırı uyku durumu oluştu ve kullanmayı bıraktım.çünkü sürekli uyuklama halindeydim ve hayata adapte olamıyordum.bu ilaçların faydasını gören arkadaşlar var mı?bu durumda ben ne yapmalıyım?tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim tesekkürler..

paranoya

malesef kulaniyorum iyi geliyor uyumaya sakin kalmaya dogrudur turkiyede yesil recete olayi var burda yaziyorlar herkese istersen

Slm bende bir yildir bipolarim daha once sizoaffektif bozukluk dendi risperdal depakin abizol ve serequel kullaniyorum .tecrubelerinizi paylasmak istiyorum

bana da kronik nitelik kazanmış psikotik bozuk dediler.bence en sağlıklı cevabı google amca verir internette ayrıntılı yazıyor..

Doktorum aileme hastalığımın doğuştan olduğunu söylemiş.Annenim kuzeni yüksek hemşire kendisi ben ufakken aileme ardayı çocuk psikiyatr'na goturun demiş.Bizimkiler önemsememiş.

Bana önceden organik olmayan psikoz diyorlardı şimdi BİPOLAR BOZUKLUK diyorlar
,

Üst Alt