Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik tedavi gören erkeklerin işi daha zor!

Descartes

Aktif Üye
Konular
113
Reaksiyonlar
787
Çünkü malumunuz , antipsikotik ilaçlar erkeklerde cinsel sorunlara yol açıyor. Küçümseme gibi anlamayın ; kadınlar çalışmadan da ailesiyle birlikte yaşayabilir. Evlenip mutlu bir yuva kurar. Anne & ev hanımı olur ; bu da kutsal bir görev. Tabi ki çalışma hayatında olan kadınlar da vardır. Birisi iyidir , diğeri kötüdür gibi karşılaştırma yapmıyorum. Ama erkeklerde durum daha farklı. Evlenmese bile çalışması gerekiyor. Aileden sürekli baskı geliyor.
Ha, şimdi '' çalışmadan ailemle yaşıyorum. Bir şey demiyorlar. ''' diyenler olabilir. Veya %60 üzeri engelli olup çalışamayanlar da var. Onlara bir lafım yok. Bendeniz 21 yaşında (2003 senesi) öğretmenlik lisans diploması aldım ama atanamadım. Babam " bir iş bulup çalışacaksın; cep harçlığını veremem"" dedi. Konuyu kişiselleştirmeyeyim ama benzer durumda olan çok kişi vardır. Allah , herkese yapabileceği bir iş ve stabil& mutlu günler nasip eylesin.

Son düzenleme:
Babanız sizi parasız bırakarak kötülük yapmış gibi görünüyor ama sizi işe yönlendirmesi açısından, belki bunları söyleyerek, en iyi iyiliği yapmış.

Başka bir durumdan bahsedeyim. Atak altındayken sorumluluk sahibi değiliz. İyiyken ne kadar çok sorumluluğuz olur ve bunları yerine getirebiliyorsak o kadar stabil olduğumuzu bu kanıtlar. Zaten Atalay yörükoğlu bir insanın sosyal hayatı normalse , aile hayatı ,iş hayatı normalse o kişinin tanısı olsa bile normal kabul edileceğini anlatıyor. Sosyal sorumluluklar, iş ve aile sorumluluğu ne kadar artıyorsa o kadar iyiyim mesajı almamız gerekiyor. Burada en önemli nokta şikayet etmemek. Şikayet etmek sorumluluğumuzu dış nedenlere bağladığından 1 arpa boyu yol alamayız. Dış beklentilerin artması yine dışarıdan iyi olduğumuzun göründüğümüzün göstergesidir.

Atanmadan önce herkesten hep işe girmem için baskı gelirdi. Daha da kötüsü; engelim ruhsal olduğu için çoğu aile üyem de dahil neredeyse hiç kimse engelli olduğumu bilmiyordu. Yani ben zaten normalde rahatsızlığım yüzünden zorluklar çekerken çoğu kişi rahatsızlığımı bilmediği için benden sağlıklı insan performansı bekliyor ve bu durum benim rahatsızlığımı daha da etkiliyordu. En sonunda atandım ama bu sefer de yeni baskılar oluşmaya başladı ve baskılar artmaya devam edecek. "Ev al.", "Araba al.", "Evlen.", "Çocuk yap."... Toplumun istekleri asla bitmiyor ve işin daha da kötüsü bu beklentiler genelde erkek tarafından beklenir. Bir kadın işe girmese de aile evinde yaşayabilir. Evlenmek gerekirse kızı istemesi gereken ve evlendikten sonra evi geçindirmesi gereken erkeklerdir. (Birazdan feministler tarafından linçlenmemek için şu uyarıyı yapayım: Kadınlar da işe girip çalışabilir, evlenebilir ya da ev geçindirebilir. Ama kadın bunları yapmadığında toplum tarafından dışlanmaz ama erkek yapmadığında toplum tarafından dışlanır.)

Yaratılış gereği Toplumda erkeklere yüklenen misyon var. Erkek güçlüdür erkek dirayetlidir gibi. Erkek çalışmak zorunda, hasta veya değil kimse bunu anlamaz. Hiç sevmediğim bir söz var . “parasız erkeği anca annesi sever” diye. Ancak uygulamalı olarak bakınca bu sözü söyleyen sanki haklı gibi. Hele ki erkek psikolojik sorunlar yaşıyorsa hayatı daha da zor oluyor. Çünkü erkek dışarıya güçlü imajı vermeli ama hastalık elini kolunu bağlıyor. Kadınlar bu konuda bir nebze daha rahat. Erkek hem zihnen hem bedenen güçlü olmak zorundayken kadınlarda böyle bir şartlanma yok. Heee olsunda demiyorum ama sadece var olan durumdan bahsediyorum. İlaçların cinselliğe yaptığı darbeye hiç girmek istemiyorum bile :)

@osmangazi, (y) DM yolladım

@berke26, Kardeşim 21 yaşındasın. Hayatının ilk baharını yaşıyorsun Ve maşallah memur olmuşsun. Buradaki pek çok kişiden 3-5 adım ileridesin. Aynen senin yaşlarında çalışmaya başladım. Psikolojini iyi anlıyorum. Hakkında hayırlısı olsun.

@Ben_Claudius, :) Hocam saygılar. Bu konudan bir video çalışması çıkar mı ?

Son düzenleme:
Başlangıçta yetişkin insanların durumundan da bahsetmiş. Sadece çocuk nasıl yetiştirilmesi sorusunun cevabından ziyade okurken kendi çocukluğum sürekli göz önüne geldi.

@Descartes,

Abim var ol. Hayata tutunmak bizim elimizde. ALS hastalığı olan yerli ve milli Hawking var ve içerik üreticisi. Sadece göz hareketleri ile iletişim kurup oyunlar oynuyor ve video editliyor. Biraz da bizlerin adım atması gerekiyor. Cinsellik konusuna gelince insanlar bence boşuna takıyor. Ben depresyon yaşayınca acı çekiyorum. Yani o baş ağrısı ve kendini öldürecek kadar kötü hissedeceğime cinsellik olmasın daha iyi. Yani bazı duygulardan feragat edin. Sizin zihnen daha iyi hissetmeniz daha önemli. Bunlar için ilaçlar var zaten. Hergün sevişmiyoruz. Bunu dert etmeyin inanın bana dert edeceğiniz son şey olsun. Elbet çocuğunuz da olur ve mutlu hayatınızda.

@dgcnn,

Cevabın için teşekkürler. Bende bazı duygulardan feragat etmek gibi bir durum yok. Cinsel (iktidarsızlık vb) sorunlarım da yok. Uzun zamandır yalnız yaşadığım için """ isteksizlik var """ diye yazarsam kendimi daha doğru şekilde ifade etmiş olurum. Teşhisim şizofreni olsa da psikoz , gündelik hayatımı çok fazla ve olumsuz etkilemiyor 26 senedir devam eden tedavim neticesinde çok şükür ki stabilim ve remisyondayım. Allah , herkese arzu ettiği iyileşme halini nasip eylesin. Libido seviyem de normal. Çok ihtiyacım olursa """parayı""" kullanarak cinsel isteklerimi giderebilirim ama Zina günah olduğu için pek bulaşmıyorum. Herkese iyi akşamlar dilerim...

@TEVRAT28, hocam psikiyatrik hastalarda dediğiniz gibi kadını erkeği yok. kimse ben daha rahatsızım benim işim zor sidik yarışına da girmiyor. he şöyle bir durum var her hasta kendi derdini dünyadaki en büyük dert zanneder ki bu sağlıklı insanlarda bile böyledir.
ancak toplumda hatta dünyada erkeklere yüklenen misyonlar var. ülkemiz üzerinden değerlendirme yapmak istiyorum başka ülkede yaşamadım. erkek dediğin çalışır,taşı sıkar suyunu çıkarır eve para getirir. ama bir depresyon hastası erkeği ailesi bile anlamıyor. o adamın çektiği acıyı göremiyorlar yada o kadar çaresizler ki görmemek zorunda kalıyorlar. erkek çalışmalı erkek hasta olmaz erkek ağlamaz erkek şikayet etmez vsvsvs ancak kadın bir hasta için aileden veya toplumdan böyle bir beklenti yok,olsun da demiyorum zaten @Descartes hocam sadece mini kıyas yapıldığında erkeklerin işinin biraz daha zor olduğunu belirtti.
şöyle bir durum daha var psikolojik rahatsızlığı olan hatta raporlu olan bir erkek kız istese ailesi vermez belki. adam şizofren vs diye. ama kadınlarda böyle değil.
uzun süreler hastanelerde yattım. oradaki psikoz ve bipolar hastaların içinde çok nadir evli erkekler vardı. ama yatan kadınların hemen hemen hepsi evliydi. bu da erkekler için hayatın daha zor olduğunu gösteriyor.
konuda bir şikayet veya hor görme yok sadece erkeklerin işi daha zor.
Allah herkese şifa versin,gönlüne göre versin

edit: psikolojik tedavi gören kadınlarında hayatı zor tabi. evlendiğini çocuğu oldugunu düşündüğümde onunda hayatı zor olacaktır. çocuk bakmak ciddi emek sabır gerektirir ve o kadın bazı dönemlerinde yetemez buda bir gerçek

Son düzenleme:
Üst Alt