Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlığım olduğunu duymayan kalmadı. Bundan rahatsızım..?

@sokrates Allah şifa versin, Ahiret inancı olursa başına gelen o sıkıntılara katlanmak bunları çekmek daha kolay oluyor çünkü buna inanırsan Allah'ın varlığına zaten inanmış olursun yanlız olmadığına inanmış olursun. İnsanı ayakta tutan şey inançtır, intiharı kafandan sil nasılsa bir Azrail herkes gibi sanada uğrayacak zaman su gibi akıp gidiyor,sabrın sonu selamettir,bundan bir yıl beş yıl on yıl sonra nasıl olacağını ne durumda olacağını biliyormusun,hayat inişi çıkışlı dalgalı her zaman her şey mükemmel olmuyor hayatın her anıda mükemmel olmuyor hayatın her anıda zor olmuyor,bunlarda gün gelir geçer, belki bu dediğin hastalığın kökünden bitirecek kesin bir tedavisi yok ama onunla yaşamayı öğrenmek var,belki sen hastalığı mağlup ediceksin yenilme hastalığa belkide kökünden bitirecek bir şey çıkacak ümidini bitirme

hastalığı herkes öğrenmiş diyorsun niye bu kadar rahatsızsın bu öğrenmiş kişilere karşı niye kendini sindiriyorsun ki
seninki bir hastalık sen kötü bir şeymi yaptın,hırsızlıkmı yaptın,şerefsizlikmi yaptın,adammı öldürdün,birinin namusunamı göz diktin,

birini sırtındanmı vurdun,adammı sattın,namusunu şerefinimi sattın daha sayayımmı bunları yapan o kadar kişi var ki nasıl utanmadan geziyorlarda sen sana gelen hastalıktan utanıyorsun,
utanma ama tabiki gizle o dili o.... olanlara karşı bazı insanların dilide o.dilli oluyor ne yaparsın

kimsenin ağzını büzemezsin sen kendi içinde bu hastalıkla barışık ol gelmiş bir defa kimse istemez kabul et

şayet birinin açıklarını bulmaya çalışırsam ben kendim mesela ben karşımdaki insandan öyle eleştirecek şeyler bulurum ki binlerce oooo neler neler bulurum öyle insanlar var ki öyle utanılacak tarafları var ki öyle adilikleri var ki öyleleri var ki bunların yatacak yeri yok aslında ar damarları patlamış ahlaksız insan kılığında öyle dolanıyorlar,

kimse dört dörtlük değil sen o hastalığından çekiniyorsun senin o hastalığın bunların yanında çok masum onların hallerini düşün hiç duyma takma dik dur

sokrates

sana bi örnek vereyim hayatımdanda bu intihar düşüncesinden vazgec iyice kafayı bozmuştum evde şiddet dengesiz konuşmalar evde soyunmalar tabi cocuklarda etkilenip sokaga cıplak cıkmak istiyo haliyle etkileniyolar ben o halime bile şükrediyom o hale gelmeseydim allahın yüceligini anlamayacaktım inancsızdım

cünkü neyse kurban bayramına 3 gün var cocuga beni ziyarete gelenler soruyo 8 yaşında bayramda sana harçlık verecekler ne alacan diye bebede dediki paramı biriktirecem babama ilac alacam icirecem düzelecek dedi o anda ne kadar adi halsiyetsiz düzelmeyi istemeyen hasta oldugunu inkar eden bi it oldugumu anladım kafayı yedigim dönemde intihar edecektim ama kendime yandıysam adiyim o halime yani eşime coluguma cocuguma anama babama yandım adamların akli dengesini bozup onlara hayatı zehir ettim

şimdimi nasılım iş yerinde arkadaşlar deli git deli gel bi de unutkanlık bâşladı şerefsizler gelip benim adım ne biliyonmu diye sıkıştırıyolar umrumda degil isterse seni işten atmayacaz yalnız kafanda huni ile gez deseler gezerim neyse hayat sana senden cok deger verenler icin yaşamaya deger

Ben nasıl kurum değiştirebilirim ne yapmam gerekir merak ettiğim tek şey bu .

Burada önemli olan nokta başka insanların bu duruma oldukça sevinmesi , ve seninde en üzüldüğün noktanında bu olması değil mi.

Şimdi bir düşünelim , sevelim yada sevmeyelim bir insanın hastalığına sevinmek ne kadar insani bir durumdur. Bundan daha ilerisi ne kadar akıllıca bir iştir. Özellikle de hastalıkların bu kadar yaygın olduğu bir dönemde. şu kadarını ifade edeyim ki sahip olduğun rahatsız Asya Avrupa ve Afrika başta olmak üzere her kıta da görünüyor daha da ilginç olan tüm kültürel karşılaştırmalar da benzer oranlarda bulunmuş.

Kısacası dünyanın hemen her yerinde çok benzer özelliklere sahip OKB var. Biraz daha ileri gidersek rahatsızlığın tedavisinde kişiye görevler düştüğü kadar kişinin çevresindeki özellikle de arkadaşlarına görevler düşüyor. Bu anlamıyla bakıldığında çevrendeki insanların bunu bilmesi ve herhangi bir olumsuzluk anında neler yapılacağı konusunda bilinçli olması kötü olmaktan ziyade iyi bir durum olarak değerlendirebilir.

Fakat sanıyorum burada ki temel problem birçok engel türüne sahip olan bireylerin yaşadığı rahatsızlık hakkında bilgi sahibi olunmaması yada yalan yanlış şehir efsaneleri ile dolu bilgiler yada bilgisizlikler ve en kötüsü önyargılar.

@tb2nhf

şimdimi nasılım iş yerinde arkadaşlar deli git deli gel bi de unutkanlık bâşladı şerefsizler gelip benim adım ne biliyonmu diye sıkıştırıyolar umrumda degil isterse seni işten atmayacaz yalnız kafanda huni ile gez deseler gezerim neyse hayat sana senden cok deger verenler icin yaşamaya deger[/QUOTE]

Bunu yapanlar insan olamaz asıl bunlardada bir delilik var ve ne yaptıklarını bilmiyorlar,bunların içinde aklı başında bir kişi bile olsa bunu yapanların önünü kesebilir demek ki aklı başında bir insan bile yok, sınav dünyası onlar böyle yaparak nasıl bir vebalin altına giriyorlar farkında değiller, her zaman inanırım insanın başına ne geliyorsa hep onu bunu kınamaktan geliyor ki hastalığı olan birini kınamak bambaşka bir şey kınamanın yanında alaya almak dalga geçmek bilhassa bir hasta için bambaşka bir şey,
bunlar niye böyle yapıyorlar Allah korkusu yok, bunlar lafta biz Allaha inanırız Allahtan korkarız derler ama sadece lafta kalır,

bilhassa çocuğu olan kişilerin böyle davranması çok daha vahim hiç korkmuyorlar ki benim başımada gelebilir benim başıma gelmezse çoluğumun çocuğumun başına gelir,şimdi o yaptı çocuğunun suçu ne, dil işte dilin afetleri onun bunun hastalığı ile düşkün halleri ile alay eder dalga geçer şer kapılarını açar hem kendine hem en yakınlarına açılırsa o şer kapıları bakmışsın çocuk hayırsız seviyesiz vs.çocuğun günahı ne onuda bunu yapanlar düşünecek buda onun cezası, hasta olanın günahı ne suçu ne bunu önce kendi düşünecek,

hele ki o alaya alınan o hasta Allahın çok sevdiği bir kulu ise ki öyledir bunu kimsenin yanına bırakmaz, ama bir mutlaka ve mutlaka çıkar bir yerinden hastalıkta Allah'tan şifada Allah'tan,Allah'ın verdiği bir hastalıkla alay etmek kınamak bunu kim yapıyorsa Allah bildiği gibi yapsın,

Ben nasıl kurum değiştirebilirim ne yapmam gerekir merak ettiğim tek şey bu .

@sokrates hiç kurum değiştirme çünkü kurumu değiştirmiş olsan gittiğin yerdede o tiplerden bolca olacaktır,

umursama onların sözlerinin altında yaptıklarının altında ezilme asıl bunlar bu dünyanın akıllısı Ahiretin delisidir, mantıklı olarak düşünürsen aklı olan biri hasta olan birini aşağılarmı alay edermi ama ne yaparsın içindeki şeytanları büyümüş burası dünya hayatı ve insanda iyilikte var kötülükte emin ol nereye gidersen git

aynı tipler hep karşına çıkacak olduğun yerde mücadele et nasılsa orayada bir gün insanın bir iyisi gelir aklı başında eninde sonunda herkeste kötü değil,kötüler daha çok azda olsa iyilerde var Allah seni iyilerle karşılaştırır İnşallah bu günlerde geçer hep böyle kalmaz,

Benimle alay edildiği falan yok öyle birşey olsa altta kalmam zaten benim tek sorunum ben emniyette çalışıyorum sivil memur sayısı az polisler fazla artık sıkıldım hem ortamdan hem herşeyden

sokrates

altta kalmıyorsun güzel lakin emniyette tabiki polis fazla olur, sen polis görmek istemiyorsun o zaman sende bir polistin anladım

bende de aynı durum var ilk başlar da dalga geçtiler sonra alıştım

Ben polis memuru iken psikolojik rahatsızlığımdan dolayı sivil memur oldum bunu duyan insanların ne düşündüğünü önemsemek istemiyorum işim rahat çok şükür ve hala devlet memuruyum ne önerirsiniz.

ölmek çare olsa ,sorun olmazdı ama o da çare değil her insanın özlem duyduğu bir yaşam şekli vardır yani ulaşmak istediği huzurlu olduğu
bence onu yakalamak lazım ... sonuçta huzurlu olmek var birde rezil can sıkıcı şekilde ölmek var ...

adama gülüyorlar benimkinide bilen çok gülüyorlar ben dalga geçiyorlar ruhlarını kesiyorum

Psikolojik rahatsızlığımı herkes biliyor ama nedense sadece iki kişinin bilmesi ve bundan memnun olması durumu beni rahatsız ediyor bu insanları tam 5 yıldır görmüyorum üstelik ama sanki beter olsun ,oh iyi olmuş gibi sevinmeleri beni hasta mutsuz biri olarak bilmeleri ve düşünmeleri neden beni bu kadar rahatsız ediyor anlamış değilim uzman biriyle bile bu konuyu konuşmak istiyorum o derece ama yok öyle terapi tarzı yardımcı olacak bildiğim biri daima benim psikolojik rahatsızlık yaşamamdan dolayı beynimin içinde memnun bu iki kişi onları düşünmeyi bırak hatırlamak dahi istemiyorum tam 5 yıldır görmediğim tipler daha ne kadar aklıma gelecekler nasıl kurtulurum bu düşünceden.:confused:

sokrates, zannediyorum ki bu düşünceleri hastalığın tetikliyor, belki de o kişiler seni hiç düşünmüyorlar bile. Düşünceler aklına geldiğinde belli hoşlandığın sportif bir faaliyet, belki sevdiğin bir yemeği yapmak gibi aktiviteler seni rahatlatmaz mı?

Alay konusu ve deli muamelesi yapılıyor sadece 🙄

selda* aktivite falan hikaye çalışırken hatta tatile gittiğimde bile aklıma geliyorlar o yüzden tatile bile gitmek istemiyorum çünkü kafam dolu iken zaten eğlenemiyorum boşa yorgunluk oluyor başım ağrıyor resmen .

sokrates

İlaçların bir etkisi olmuyor mu? Bilmediğim için soruyorum, bu ciddi yorar insanı...

sokrates..o bahsettiğin 2 kişi aileden veya akraba değilse boşver,en yakının daha çok koyuyor insana...bana rahmetli babamın sürekli yapamassın beceremessin pısırık çekingensin demelerini unutamıyorum ben mesela ki babamın öleli 20 yıl oldu..bu daha kötü en yakınım dı çünkü..ha iş hayatında da üstüme gelen tartıştığım kavga ettiğim insanlar da aklıma gelir arasıra ama onları en yakınlarım kadar takmam ama genel olarak takıntı saplantı bende de var maalesef!

sokrates
Bence de rahatsızlığının oluşturduğu bir saplantı bu, gerçekte bence de akıllarına bile gelmiyorsun.
Benim çözümüm şu:
Yakın zamanda bu iki kişiyle görüş, olabildiğince sağlıklı, şen şakrak, ve mutlu görün.
Umuyorum ki ondan sonra seni hep öyle hatırladıklarını düşüneceksin. Kaçtığı düşünceler insanı daha fazla yorar, bence dediğim şekilde üstüne git ve üstesinden gel.

@selda* İlaç kullandığım halde böyleyim sadece bu herifleri beynimden silmem lazım nasıl silerim bilmiyor ve beceremiyorum yaşadığım çok önemli bir şey de yok halbuki onlarla laf söz olayı o kadar hatta ikide bir ben muhatap oldum bir tanesine tokat bile attım ama resmen beynimde saplantı haline geldiler dile kolay 5 yıldır görmüyorum görsem daha kötü olurum gidip bulaşmakta istemiyorum.
@Ufukalp aslında ve belki de beni rahatlatacak şeyde bu bende düşündüm bunu ama onların mekanına gidemem kavgalı olduğum insanlar sonuçta düşmanım resmen onlar hem gitsem oraya mutluluk imajı vermeye çalışsam yapmacık davranıyor rol yapıyor derler gelmiş bize hava atıyor falan işte inandırıcı olmaz .

sokrates
Rol yapıyor, hava atıyor derlerse sen de mutluluk ve huzurumu neşemi çekemiyorlar, kıskançlıklarından çatlıyorlar diye düşün, parayla mı :)
Onu bırak da ev sahibini ne yaptın ? :D

@Ufukalp beni rahatsız eden konu bu aslında zamanın da beni gerçekten kıskanan çekemeyen insanlardı bunlar o yüzden kafamda sevinmişlerdir tablosu çiziyorum yapmam gereken şey sadece ne düşündüklerini hiç umursamamak kafadan silip atmak tam 5 yıldır görmediğim insanların ne düşündüğü veya düşünmediği mantıken umurumda olmaması gerekir zaten .Ev sahibinden de çıt yok aman olmasın da zaten .:D

Son düzenleme:
Ne alaka neden sordun ?

Neyse soruna cevap vereyim de boşa sormuş olma SANANE...:cool:

Son düzenleme:
Hiç kimseyi ipleme hayat senin hayatın bak keyfine hayat her şekilde yaşamaya değer diye düşün.

dirhem haklısın hiç kimseyi sallamayacaksın bu hayatta ölsen bile ilk gün konuşulur ikinci gün belki konuşulur .:D

Üst Alt