Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz tedaviyle tamamen düzelir mi?

deathless

Hiç bir şey kullanmazsan ancak o zaman normal biri gibi olabilirsin .

Ben mesela kullanmıyorum . İlaç içince delirdiğimi hissediyorum .Bi keresinde Lustral kullanmıştım . Korkunçtu

Deli gibi aptal gibi bir şey olmuştum .

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!
Bence değildir , uydurma bir hastalık

SERAFİM hastalık degil bana göre ben şizofreniyi seviyorum halisinasyonlar paranoyalar çok güzel bazı kitaplar şizofreni için gizemli dünyaları vardır der ben bu yönden bakıyorum hastalık olarak görmüyorum ve bazı kitaplar ilgi duyulan veya çok korkulan bir hastalık olarak görür ben ilgi duyulan tarafından bakıyorum hayali arkadaşlarımı yani halisinasyonlarımı birgün sana anlatırım :cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:

YAŞASIN ŞİZOFRENİ...

Billy Milligan ın bir bedende 24 ayrı karakteri vardı. Enteresan bir durum, acil şifalar diliyorum benzer durumdaki tüm arkadaşlara...

Billy milligan ın hastalığı,çöklu kişilik bozukluğu idi.çoklu kişilik bozukluğu psikoz sınıfına giriyor mu ki.nette araştırdım,psikoz türleri arasında yok.

Çoklu kişilik bozukluğu da psikoz belirtilerini taşıyor.

Tekrar araştırdım şimdi.nette,nevrotik bozukluk tipi olarak geçiyor.psikotik değilmiş,nevrotik bozuklukmuş.
Dissosiyatif bozukluk diğer ismi.

Psikotik atak sonrası depresyon görülebilir mi ?

Demir60

Tamamen iyileşmez ama sana 20 yıldır bu hastalığı çeken biri olarak bir kaç tavsiye tutmak/mamak senin elinde,
1-İlacının asla bırakma,
2-Etrafında mutlaka birileri olsun yanlız kalma,
3-Sürekli bir şeyler ile ilgilen ardarda okullar oku örneğin ya da seveceğin bir hobi bul, kafan boş kalmasın,
4-Mutlaka iş hayatına girmeye çalış senin için en iyisi devlet memurluğu, işin olmazsa toplumda kimse sana saygı duymaz,
5-Evlenip/evlenmemek senin elinde ama bence evlenme çünkü genetik bir hastalık çocuğuna da geçme ihtimali yüksek.

Ayrıca sana üzüntü sıkıntı veren strese sokan insan ve ortamlardan uzak dur ben kendimden biliyorum mesela bir üzücü ya da sinir bozucu basit bir olay yaşasam anında depresyona giriyorum olayı durumu kafaya takmaktan daha çok uzarsa bana sıkıntı veren durum konu ya da her neyse depresyona psikotik durum eşlik ediyor. Çoğu insanın boş ver gitsin kendimi üzmeye değmez diyeceği olaylarda ben kendimi ağır bir depresyonun içinde buluyorum kısaca.

Üniversiteye hazırlanıyorum ayrıca dükkanda çalışıyorum . Sınav kaygısı olmaya başladı ya kazanamazsam diye rapor almadım verirler mi bilmiyorum da eskiden spor yapardım bıraktım. Genelde depresyon durumundayım .

Major depresyonum sanirim dr piskotik bozukluk rapor verdi yuzde45 hicbiseyden zevk almiyorum 2 sene once bilegimi kestim suan issizim isdende cikardilar 3 senedir evdeyim hic iyi degilim yorgunluk halsizlik mutsuzluk calisma istegimde gitti suan ilaclarimi biraktim selectra ve xeplion kullaniyodum bence bana yanlis tedavi uyguluyolar yada depresyona cevirdi ne yapacagimi bilmiyorum ailem ise gir diyo ise girsemde cikarim heralde yapamam dusuncesi var oda ankisiyete heralde perisan durumdayim kimse beni anlamiyo

Yalçın Bendede var depresyon durumu Xeplion dan oluyor herhalde . Ailen iyiymiş benimkiler git iş bul çalış biz sana bakamayız diyorlar . Şuan ünite hazırlanıyorum olmadı bir iş bulup çalışmam lazım hayat şartları zor.

Demir60 ailen sana bakmakla yükümlü niye dogurdular seni o zaman sana sordularmı bu dünyaya gelmek istiyormusun diye

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! Kardeşim bir şekilde ailemle kalıyorsam bile onlara destek olmalıyım yada kendi hayatımı kurmalıyım bunu istiyorlar.

Ben cok kilo aldim kiloda adamin canini sıkıyor seker ilacida aliyom ailem calismami istiyo hayatim guzeldi bir kac yil once duzenim vardi evlendim sonra bosandim sonra doktora gitmem felan ev almistim evide sattim yuva dagildi bende cok kotu oldum 3 senedir kendi halimdeyim dostlarimda aramiyo sormuyo durum böyle bir eskisi gibi olsam enerjim felan gelse kilo versem gecmis takintisida var bazen aklima geliyo maalesef suan yinede şükür ediyorum cabuk yoruluyom bunlar beni üzüyor eski saglikli gunlerimi cok ozluyorum :(

Yeniden bir hayat kurmak hayata yeniden sifirdan baslamak benimkisi ama cok zor hayat artik cok zorlasti malesef is bulmakda zor heryer kabul etmiyo allahdan hayirlusini diliyorum tabi rabbim tum hastalara sifa versin cok kotu gunler gecirdim rabbim kimsenin ne yuvasını nede duzenini bozsun sagligindan etmesin

Demir60

Kardeşim senin hastalığının sebebi zaten ailenden gelen bir genetik bozukluk, o sebeple hem Allah katında hem devlet katında sağ oldukları müddetçe sana bakmak zorundalar.

Öylede ömür boyu bakacak halleri yok. Birde psikoz da depresyon oluyor mu ?

Yalcinkeles geçmiş takıntısı bende de var beni hasta eden de o zaten iki de bir hatta ortada hiç sebep yokken hiç sevmediğim yıllardır suratını dahi görmediğim insanların suratı ve gereksiz konuşmaları geliyor aklıma durduk yere sinir oluyorum nedir bu kişilik özelliği mi hastalık mı ?

Arkadaşlar sitede yeniyim ve nereye sorumu yazacacağımi bulamadığım için buraya yazıyorum.benim sorum şöyle. Geçen haziranda okb ve unipolar depresyondan % 51 ile 1 yıl sureli emekli oldum.her ay kontrollerim devam ediyor.ben şimdi ne zaman ve nereden sevk alicam. Ve yine raporum 1 yıl mı olur? 27 yıldır bu rahatsızlıklarım var. Cevap verecek arkadaşlara teşekkürler.

sokrates
Kişilik özelliği değil şizofreninin en temel özelliği unutamamak bende de var. Bir de ben bende, senin yıllardır görmediğim halde aklıma geliyor dediğine benzer etki yapan kişileri her gün görüyorum emekliliğe kadar da görmek zorundayım, benim halimi bir düşün.

Demir60
Psikozu tam bilmiyorum ama benim bildiğim şizofrende depresyon olmuyor daha doğrusu takıntı ve ataklardan depresyon olmaya vakit kalmıyor.

@ekonomist79 sağol gerçekten birinin cevap vermesine çok ihtiyacım vardı bu konuda çünkü ben bu kadar kinci biri olamam bunun sebebi tamamen rahatsızlığımla alakalı bunu bilmek önemli benim için en azından gidip kimseye bulaşmam rahatsızlık bu derim ciddiye almamaya çalışırım aklıma gelen kötü düşünceleri .Umarım sen de tez zamanda emekli olur kurtulursun o sevmediğin ortamdan.

sokrates
İyi dileklerin için sağolasın, aynen tamamen hastalıkla alakalı kinci filan da değiliz.

:D İnşallah hepimizin stabil olduğu ve meslek edinip hayata tutunabildiği günlere ulaşırız...

Eskiden ilaç mı varmış yok yüzde elli yok yüzde atmış. İnsan biyolojisi rakamlarla ölçülemez. Bu saçmalıklara inanmayın. Psikiyatri bölümü sorunlu insanların parasını çarpmak için kurulmuş bir bölüm. Sentetik kimyasallar seni ne kadar düzeltebilir? İnsan tanrıya kafa tutabilir mi? Alayının....

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
Size bir soru sormak istiyorum. 2010 yılından beri tedavi görüyorum. Bana konan tanılar şizoaffektif bozukluk depresif nöbet son olarak atipik psikoz. İki defa ilacı bıraktım sonra yine hastalandım. 2016 yılından beri iğne kullanıyorum risperdal consta iğnesi. Bir yıllık iğne için ilaç kullanım raporum var. Yüzde 45 çalışabilir raporu verirler mi? Sizce nasıl olur?

Üst Alt