Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz tedaviyle tamamen düzelir mi?

Merhaba ben yeni uyeyim nasıl soru sorucam soruyu nereye yazicam biri aydinaltsin beni

Ben tamamen düzeldim psikozdan çıktım. %45 raporum vardı 2 senelik bidaha almam alamam zaten.. Ama sorarsanız ne farkın var şuan.. Mutluluk var mı yok psikozdayken depresyonu önemsemiyodum ama çıkınca depresyona girdim. bikaç gün iyi gibiyim bikaç gün takıntılıyım işte. belki güzel bi iş bulursam sürekli çalışabilirim bu fark var.
Ama sadece ölümü bekliyorum normal yollardan öleyim diye bekliyorum hergün için bir çentik atıyorum. Daha iyisi olabilir miydi evet. Daha kötüsü olabilir miydi onada evet..

Ne Yapacağımı Bilmiyorum

Arkadaşlar organik olmayan psikoz, sosyal fobi ve major depresyon hastasıyım. Aynı zamanda üniversite ögrencisiyim ders calismam da lazim.
İnvega 9 mg
Aurorix 300mg
Brintellix 5 mg kullansam iyi gelir mi antidepresan olarak önerileriniz nelerdir?

rustem15 abi siz nasıl ders çalışıyosunuz ya. Biri okb yim 12 saat ders çalışamadığım oluyo sıkıntı yapıyolar diyo biri psikozum ilaç kullanıyorum ders çalışmam üniyi bitirmem lazım diyo. Benim tanıdığım ilaç kullanan ve hasta olan insanların sosyal bi hayatı bile yok siz üni bitirip meslek sahibi olucaksınız. Valla helal ne diyim.

@chesterrr

tıp okuyorum hocam ben de psikoz 2 sene önce basladı okulu uzatmak zorunda kaldım kafam çamura bulanmis da elim icinde varmış gibi hissediyorum. sosyal fobi ve depresyon eskiden de vardı bir iki intihar denemem de olmustu ardindan psikoz basladi

Arkadaslar

ben kendimi bildim bileli sosyal fobili, depresif ezik bir insanım çok zorluk cektim.
Önce çocuklugumdan baslayayim. Pek arkadasim olmazdı insanlarla etkilesimlerde sikintilar yasardim ama kendi halimde oynardim yine de mutluydum belki. Ergenlikte sosyallesmeler artinca asosyal biri olarak taninan biri olmustum sosyallesmek istesem de yapamiyordum insanlarla anlasmak cok zordu benim icin. ve de konusmak isteyenlerle surekli ayni konuları genelde dersle ilgili olurdu konusurdum bazilari benimle dalga gecerdi hep yalniz ve depresiftim takıntılı düşüncelerim ve sınavların baslamasıyla da kaygı düzeyim epey artmisti.
Lisede cok basariliydim ama ogretmenlerim benim hakkimda sessiz icedönük ve özgüven eksikligim oldugunu bunu düzeltmem gerektigini soyledi. Bunun üzerine ablamin da tesvikiyle psikiyatri doktoruna gittik. Prozacla baslayan serüvrnim misol ignis aripa selectra vs. devam etti.
Üniversiteye basladiktan sonra ailemden ayrilmak farkli sehir dersler vs. beni yeme bozukluklarina itmisti misol 200mg ve aripa 5mg kullaniyordum ama etkisi yok gibiydi intihar dusunceleri vardi kafamda 100 kiloya yaklasmistim sonra bakirkoy ruh sagligi hastanesine ve psikolga duzenli gittim orada bana venegis ve dulox ilaclari yazilmisti daha sonra orada bana yaygın gelisimsel bozukluk teshisi kondu doktor ilac yazamayagini soyledi ben de orayı bıaktim özel bir psikiyatri hastanesine gitmistim doktor beni dinledi ve ilac tedavime devam edildi ama cok depresyondaydim o zaman aurorix+venegis xr a kadar çıktık
bu arada intihar girisimim oldu ardından psikoza girdim.Psikozdayken mantıksız düsünmeler, abartili konusmalar,mantık dışı inanışlar ve kafamda elim varmış camurun icinde gibi hissediyordum okulumu mecburen uzatmak zorunda kaldım.
2 yıldır düzenli antipsikotik kullaniyorum abizol 30 mg bayadir kullanmama ragmen kafamdaki el varmış hissi hala gecmedi bu arada sosyal fobi ve depresyon da devam ediyor onun icinde venegis 75 mg kullaniyorum arada intihar dusunceleri de gelmiyor degil. Abizolü biraktim 2 aydir invega 9mg ile devam ediyorum. Benim sizden soracagim benim tedavim olur mu olursa nasıl olur ne yapmalıyım

Benzer sorunlar bende var, bende ortaokulda çok başarılıydım, lisede çöktüm, rileptid, selectra, lustral, abilify, zyzapin gibi ilaçlar kullandım. Sosyal fobi eskisi kadar yok, gerçi çok konuştuğum insan yok ki sosyal fobi olsun oda ayrı bir konu, intihar eğilimim var, depresyon VS. Aynı hikâyemiz. İlaçları düzenli kullanıyor musun? kullandığın süre boyunca kendini daha iyi hissediyor musun?

Blackangel11 6 yıldır bir iki aralik disinda sürekli ilac kullandim. ilaclar daha iyi hissettirdi ama uyku ve sersemlik getiriyor ve de sorunuma cok iyi gelmedi gibi

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Psikoloğa gidiyor musunuz? Ben psikoloğa gittim, olduğundan daha iyi hissettirdiğini söyleyebilirim. Kitap önerdi bana. Belki de sizede bu tarz şeyler iyi gelebilir.spor yapıyor musunuz?

Blackangel11

Psikoloğa daha önce gitmistim iyi hissetmek adli kitabi onermislerdi bana. Biraz rahatlatmisti ama etkisi cok kisa suruyordu bos isler gibi geldi. maddi durumum cok da iyi degil zaten ogrenciyim surekli gidip gelme madden de yoruyor. Spor salonuna yazilmistim aldigim kilolari veririm vs diye oradaki hocanin davranisi beni asagiliyordu gibi geldi bana baska spor salonuna gittim su aralar ders tempom yogun gidemiyorum. Tek umudum su an gelecekte daha iyi ilaclarin cikması. Bir de internetten tdcs cihazı aldım arastirdigim kadariyla faydali bir sey heralde iyi gelir biraz kullandim etkisi pek olmadi. tms ve tdcs tedavilerini arastiriyorum bu ara. benim bir de sorunum sol alın kulak tarafimin üstünde el varmis hissi var

Yok hocam, konu sahibine sordum.sizlede bir kaç hafta önce benim konum da konuşmuştuk sınava hazırlanıyordunuz nasıl gidiyor çalışmalarınız?

Bana da iyi hissetmek kitabını önermişti psikolog, bir kısmını okudum ama kayda değer bir gelişme göremedim. Bende spor salonuna yazıldım kilo vermek için 2 haftadan fazladır gidiyorum ama 1 aylık sürem dolunca bırakıcam. Bende de insanların benim hakkımda ne düşündüğü ile ilgili düşünceler kafamı karıştırıyor. Hocanın değil de salonda diğer çalışanların özellikle.Özel değilse eğer hangi bölümde okuduğunuzu sorabilir miyim?

Kolay gelsin.

Arkadaşlar bendede f29 organik olmayan psikoz teşhisi kondu 2018 yılında hastaneye iki kez yattım. Doktoruma sordum ne kadar ilaç kullanacağım diye 5 yıl dedi bana ama bu 5 yılın sonunda biticek mi acaba ilaçlardan ve hastalıktan tamamen kurtulurmuyum ki şuan çok iyiyim cevaplarınızı yazarsanız konuşuruz isterseniz.

Üst Alt