@
chesterrr
tıp okuyorum hocam ben de psikoz 2 sene önce basladı okulu uzatmak zorunda kaldım kafam çamura bulanmis da elim icinde varmış gibi hissediyorum. sosyal fobi ve depresyon eskiden de vardı bir iki intihar denemem de olmustu ardindan psikoz basladi
Arkadaslar
ben kendimi bildim bileli sosyal fobili, depresif ezik bir insanım çok zorluk cektim.
Önce çocuklugumdan baslayayim. Pek arkadasim olmazdı insanlarla etkilesimlerde sikintilar yasardim ama kendi halimde oynardim yine de mutluydum belki. Ergenlikte sosyallesmeler artinca asosyal biri olarak taninan biri olmustum sosyallesmek istesem de yapamiyordum insanlarla anlasmak cok zordu benim icin. ve de konusmak isteyenlerle surekli ayni konuları genelde dersle ilgili olurdu konusurdum bazilari benimle dalga gecerdi hep yalniz ve depresiftim takıntılı düşüncelerim ve sınavların baslamasıyla da kaygı düzeyim epey artmisti.
Lisede cok basariliydim ama ogretmenlerim benim hakkimda sessiz icedönük ve özgüven eksikligim oldugunu bunu düzeltmem gerektigini soyledi. Bunun üzerine ablamin da tesvikiyle psikiyatri doktoruna gittik. Prozacla baslayan serüvrnim misol ignis aripa selectra vs. devam etti.
Üniversiteye basladiktan sonra ailemden ayrilmak farkli sehir dersler vs. beni yeme bozukluklarina itmisti misol 200mg ve aripa 5mg kullaniyordum ama etkisi yok gibiydi intihar dusunceleri vardi kafamda 100 kiloya yaklasmistim sonra bakirkoy ruh sagligi hastanesine ve psikolga duzenli gittim orada bana venegis ve dulox ilaclari yazilmisti daha sonra orada bana yaygın gelisimsel bozukluk teshisi kondu doktor ilac yazamayagini soyledi ben de orayı bıaktim özel bir psikiyatri hastanesine gitmistim doktor beni dinledi ve ilac tedavime devam edildi ama cok depresyondaydim o zaman aurorix+venegis xr a kadar çıktık
bu arada intihar girisimim oldu ardından psikoza girdim.Psikozdayken mantıksız düsünmeler, abartili konusmalar,mantık dışı inanışlar ve kafamda elim varmış camurun icinde gibi hissediyordum okulumu mecburen uzatmak zorunda kaldım.
2 yıldır düzenli antipsikotik kullaniyorum abizol 30 mg bayadir kullanmama ragmen kafamdaki el varmış hissi hala gecmedi bu arada sosyal fobi ve depresyon da devam ediyor onun icinde venegis 75 mg kullaniyorum arada intihar dusunceleri de gelmiyor degil. Abizolü biraktim 2 aydir invega 9mg ile devam ediyorum. Benim sizden soracagim benim tedavim olur mu olursa nasıl olur ne yapmalıyım