Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikozum. Çalışmak istemiyorum. Bu normal mi?

k.sahin

Onlarında ellerinde reçete hazır bekliyolar sürekli ilaç dayıyolar faydasıda yok

Tecrübelerime dayanarak şunu belirteyim her doktor aynı randımanı vermiyor . Tedavi şekilleri ve kişilere yaklaşımları farklı oluyor . Ayrı bir hekim ile görüşürsen daha olumlu sonuç alacağın kanaatindeyim . Kimisi kalıplaşmış tedavi uygularken kimisi kişinin son durumuna göre tedaviyi yönlendirmekte .

dreamfail

Doktor ilerde yalnızca iğne ile devam edebiliriz dedi ben şuan iğnemi almayı sürdürüyorum ama rexapin ölüye çeviriyor ikisi de antipsikotik o yüzden bırakmaya karar verdim.

-DORLION-

Farklı bir doktor denenebilir ama ben ona bile gitmek istemiyorum kendimi birilerine anlatmaktan yoruldum

Vtecll hocam rexapin bende seretonin reseptörlerini bloke etti. Ben gibi naif birisi sinirden öleceğim. Tak bir sakinleştirici etkili antipsikotik daha. Hafızam ile nam salan ben hafıza diye birşey bırakmadı. Bakkala ekmek almaya gittiğimde eve dönemediğim zamanlar oldu. Keşke prof. a falan gitseydim dedim. Aynı hastahanede başka dr a gitmeyi başka dr kabul etmiyor. Umarım yan etkiler az gözükür. Ama iğneyi belirli düzene sokunca yazacaklardır diye düşünüyorum.

dreamfail peki sen çalışıyor musun bir yerde çalışıyorsan rahat çalışabiliyor musun?

Vtecll ben mühendislik öğrencisiyim ve şu an çok rahatım. Kafama hiçbir şey takmamaya çalışıyorum ama beynim durmuyor. O yüzden zihnimi sadece bilime verdim aksi halde beynim bir uğraş buluyor o da obsesyona dönüşüyor. Stres seviyesini aşmamaya çok çalışıyorum. Çünkü belirli stres seviyesini uzun süre aşan normal(?) insan da dahi sorunlar çıkıyor.

Benim de tek amacım kendimi toparlayıp bir işe girmek.İnşallah istikrarlı bir şekilde çalışırım.

Anti psikotik kullanıpta hala psikozda nasıl oluyorsunuz çok merak ediyorum.
Düzenli her gün kullandıgınıza eminmisiniz ?

fluo

Her kullanılan ilaç fayda verseydi kimse iki kez doktora gitmez sürekli ilaç değiştirmezdi

Bende şuan psikoz yok ama depresyon var.

Koalaaa
Her şeyi ilaç ile çözemezsin. Eğer birini çözüp diger sorunu neden çözmüyor diye sürekli ilaç ve doktor değiştiriyorsan öyle bir ilaç yok malesef. Beklemek gerekiyor, bu ilaçlar uyarıcı değil hemen etki etsinler.

fluo

Doktor değiştirmiyorum ama doktorum ilaçlarımı değiştiriyor ben ne yapabilirim ayrıca çalışmak istemiyorum buna çare arıyorum

Normal hasta olmayanlar da çalışmak istemiyor. sabah uykunu yarı da bölüyorsun, hava soğuk oluyor, sıcak oluyor, hasta oluyorsun izin vermiyorlar vs.. vs.. önce kendine gerçekten ne olmak istediğini ,ne yapmak istediğini sor. insanlarla her yerde karşılaşabilirsin. yaşadığın sürece bunun kaçarı yok. kaçmak için küçük bir kasaba da ya da köy de evin olmalı, hayvan beslersin durumunda iyi olmalı. ara da şehir merkezine iner alışverişini yaparsın. zamanla bundan da sıkılacaksın. düşüncelerini kontrol etmeyi dene kendine hedefler koy. boş durdukça beynini ve bedenini tembel olmaya alıştıracaksın. üretken olmak ve çalışmak için kendini zorlamalısın.her şey kendi elinde doktorun da kendinsin ilacında.

Nurtan

Normal insanlar çalışmak istemeselerde işlerine devam ediyorlar sosyal hayatlarına devam ediyolar çıkıp alışveriş yapıyolar ilişkiler yaşıyolar bunları yapmak için çalışıyolar hayattan aldıkları hazlar var. Ben ise hiçbirşey yapmak istemiyorum yapacağım herhangi bir iş bana zevk vermiyor sürekli ölüm aklıma geliyor Beynim tembel değil aksine çok düşünüyor buna bağlı olarak bedenim yorgun düşüyor. Üretken olmak için elbette çabalıyoruz ama bizim gibi hastalar için gerekli imkanların, ortamların oluşturulduğunu düşünmüyorum. Eğer doktorum kendimin ilacı olduğumu düşünseydi ilaç vermek yerine tavsiye verirdi diye düşünüyorum. Oda bişeyler bilirdi herhalde

Kendin başarmak istersen ,yaparsan doktorun da ilacında kendin olursun demeye getirdim. çok düşünürsen kendince de bahanelerin çok olacak. sen bi yerden başla ki devletin sunduğu imkanlardan faydalan.

Koalaaa

Senin bi elinden tutacak olmalı, çok faydası olacaktır, şimdiki günlerde çıkmazda ve girdaptasın, benim görüşümde kısaca bu. Bendede 4 farklı psikiyatrik hastalık mevcut
1☆Atipik Psikoz
2☆☆Asperger Sendromu
3☆☆☆Obsesif Kompulsif Bozukluk
4☆☆☆☆Sınırda Mental Retardasyon

OZAPRİN 10+10mg
LUSTRAL 100+100mg
ABİZOL 30mg
GYREX 200mg

BENDE çalışmak istemiyorum psikotik bozukluk hastasıyım

Hastalık iyileşse de keşke rapora ihtiyaç duymadan çalışabilsek.Sabah uyanıyorum kafamda ağırlık var başım ağrıyacak gibi ve bu hiçbir şey yapmama olanak sağlamıyor.

İyileşen var mı arkadaşlar?Ben hala depresyondayım dolayısıyla iş bakamıyorum.Sabah kalktığımda oturamıyorum hemen uzanıyorum.Bu şartlar altında nasıl iş bulup çalışabilirim ki?

Vtecll

Çalışamadığın için rapor alıp onunla bildiğin bütün yolları zorlayarak devam etmek zorundasın başka elden gelen bişey yok

Bende aynilari var dört duvar arasında ömrümü tüketmek insanlarla hiç uğraşmamak istiyorum enerjim yok ayrietten ilaçlar unutkanlık yapiyor. İnsanlardan hep zarar gelcek gibi aç susuz ölçek gibi hissediyorum imansizda biri değilim Allah rizka kefil ama bende rızkı arıcak güç bile yok devlet işine giremeseydim bana normal iş vermiyorlardı.

Nurtan

Peki ya kendin bile belirsizsen kendinden? Mesela bende hem çalışmak istiyorum hemde istemiyorum yani bak burda bile bi çelişki var ama şundan eminim insanlardan o Allahın belası seslerden uzak olmak... Ben bundan sıkılacağımı sanmıyorum insanlardan uzakta sesten uzakta bi yerde niye sıkılsın ki insan? Diğer insanları bilmem ama ben sıkılmam keşke öyle bi evim olsaydı sesten insanlardan uzakta hayvan beslediğim bi dağ evi... Hayaller ve hayatlar işte

Üst Alt