Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikozun nedenleri ne olabilir?

Vtecll

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
İnternetten araştırdığım kadarıyla genetik olabildiği gibi çeşitli psikiyatrik ve fizyolojik hastalıklar neden olabiliyor.Sosyal medyada fazla zaman geçirmek,kara sevda denilen aşkı yaşamak,bol kafein almak,uzun süre uykusuz kalmak,travma ve stres vs.Major depresyon yaşayanların %20’si psikoz yaşarmış acaba depresif duruma dayanamayıp bu şekilde bir kopuş mu yaşıyorlar?Sizin bildikleriniz neler?

Uzun süre kullanın anti depresanlar psikoza sokabiliyor. Araştırmalarda bunu destekliyor.
Ben 5 yıl prozac kullandım, sonra baktım şüpheci, kafamda kurguladıgım saçma düşünceler ortaya cıktı.
Hiç tanımadıgım birinin bana zarar verecegini düşünüyordum.
Akla hayale gelmeyecek şeyler.
Bazı doktorlar anti depresanın yanına en düşük dozda antipsikotik yazıyorlar.
Mesela Prozac ın yanında 2.5 mg rexapin yazılabiliyor.

O yüzden doktor kontrolleri son derece önemli, bana doktor prozac yazmıstı. İlaç iyi gelmişti. Eczaneden kendim alıyordum doktora gitmiyordum yazdırmak için. O hata işte. Bu düşüncelerin neden oldugunu bilmiyordum işte psikoz muş başka doktora gittiğimde ögrendim.
Vtecll

Peki anti depresanı bırakınca hastalığın seyrinde değişim olmadı mı?Yani iyileşmedin mi? fluo

Vtecll anti depresanı bırakınca düzeldim.
Bu sefer sosyalfobi ve anksiyete başladı.
Anti depresan kullanmam gerekti yine.
Lustral kullanmaya başladım. Bu seferde dengesiz biri oldum ya.
Doktor bipolar olabilirsin dedi. Tak yine bir antipsikotik yazdı, kurtuluşum yok yani.

Benim de ilk teşhisim bipolardı ikinci organik olmayan psikoz.Ama ben hiç kendimi mutlu hissettiğimi hatırlamıyorum.Hep bir mutsuzluk...

Hocam antipsikotiğin yanında bir anti depresan kullandın mı diyecegim de.
Ben 200 lük Lustral kullandığımda Rexapinle beraber gerçekten mutlu olabiliyordum yani.
Ama ilacı kafama göre kesince artık o eski etkiyi göremiyorum.

Doktor bana anti depresan yazmadı ama ben kendi isteğimle prozac kullandım bir süre esnetmekten başka bir işe yaramıyordu.İlaçları neden bırakıyorsun peki hastalığı mı kabullenemiyorsun?

Vtecll Ömür boyu ilaçmı kullanıcam diyorum kendime.
Uzun sürmüyor ama, en basitinden dışarı çıktığımda insanların bana bakıslarından rahatsız oluyorum.
Bana zarar vereceklerini düşünüyorum. İş ortamında rahat olamıyorum, sürekli hakkımda konustuklarını düşünüyorum.
Annem kafanda bitir oğlum diyor, çok kolay bir şey sanıyorlar anlamıyorum.

Çalışıyor musun?Ben de geceleri dışarı çıktığımda ya da balkona çıktığımda otomobillerden irkiliyorum.

ekonomik koşullar sosyal cevreden olabilir

Son düzenleme:
Parasızlıkta hastalığın sonucu değil mi?

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!
İşsiz olduğu için psikozda. Şöyle olmasın o.
Kimse ile anlaşamadığı için, aktif bir iş hayatı olmuyor o kişilerin.
Bakıyorsun işyerinde böyle hemen yanlıs anlıyor alınıyor, bu kişiler iş bulsa ne olcak. En fazla ne kadar çalışacak ki.
Psikoz varsa sende, iş bulsanda rahat durmazsın orda..

Sana kalsa ilaca bile gerek yok. Bozulan beyin kimyasını kendimiz düzeltebiliriz :D

Sigara kullanıyor musunuz?Kullanıyorsanız bırakalım mı bir de öyle deneyelim?Sigara ile psikozu ilişkilendiriyorlar bilim adamları.

Bu PSİKOZ denen hastalığın neden olduğu daha belli değil(miş). Bende bilmiyorum arkadaşlar, bana sorma(yın). Eskiden vardı Bugünde var Yarında olacak. KİM BİLİR.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! Senin hastalığın alevlenmiş belliki.İlaçlarını içiyor musun?

dogru söylüyorsunuz arkadaşlar bence sigaradan oluyor :D:D:D:D:D:D

Vtecll
Ben hiç sigara alkol kullanmadım ama psikozum nedeni bence geçmiş gelecek takıntısı ve bunları sürekli bilinçaltında yaşamak

Koalaaa o bence hastalığın nedeni değil sonucu ailede var mı hasta olan bende yok...

Benim kişisel tesptiim Hayatında eksik kalmış şeylerin varlığını hissetmek te psikoz un nedenlerinden biri. "En azından bana öyle oluyor" Kendimi hep mağlup edilmiş gibi hissettiğim çok zamanlar oldu. Hatta hayatımı alt üst eden travmatik olaylar da yaşadım. Hiç bir zaman kendime zarar verme girişiminde bulunmamama rağmen kendimi ikinci plana iitlmiş hırpalanmış ihmal edilmiş hissediyorum çoğu zaman. Bir ömür boyu haksızlığa uğramış gibi hissediyorsunuz! Geçici değil ama kalıcı bir hissiyat haline dönüşüyor bu. Ve ne yaparsanız yapın olmayacak gözüyle baktığınız hedeflere tutkuyla bağlanıyorsunuz. Yaşamınızdaki o ideali gerçekleştiremdiğinizde çok büyük bir yıkım oluyor bu sizin için. Ve işin garip yanı etrafınızdaki hiç kimse görmüyor, Anlamıyor, Hissetmiyor bunu. Sadece SİZ YAŞIYORSUNUZ. kelimelerle anlatmaya başladığnızda da sizi dinlemiyorlar. Koca bir dünya da etrafınızda insanlar varken yapayalnız hissediyorsunuz kendinizi. Evli olmak bekar olmak fark etmiyor böyle bir durumda. Görünmeyen bir zindanda hapsedilmiş bir ruh un tarifi yok çünkü. Benim gördüğüm yaşadığım hissetiğim özetle bu en azından

Koalaaa dediğine katılıyorum. Benim dededen gelen bir genden oldu sanırım. Geçmiş gelecek kaygısı dışında olması mümkünatı olmayan korkularda oluyor bu psikoza girer mi acaba?

Rexapin’e yeniden başladım.Beni uykulu yaptı ama daha iyi hissediyorum.

Doktor kontrolsüz kafana göre ilaç kullanıp sonra bırakırsan hiç bir iyileşme sağlayamazsın..

Doktor ilerde rexapini bırakıp yalnızca iğneyle devam edebileceğimizi söylemişti o yüzden bırakmıştım beni çok uykulu yapıyordu.

Akşam en geç 20:00'de içmeyi dene. İlacı kırıp düşük dozla başla sonra tam doz kullanırsın.

Ben şuan 15mg kullanıyorum, uyku konusunda sıkıntım yok :)

Alala benimki hastalıktan mı acaba?Ben 5 mg içiyorum...

https://youtu.be/ZGqKBYmnTJA

Doç.Dr.Oytun Erbaş psikiyatrik hastalıkların beyindeki protein eksikliğinden kaynaklı olduğunu ifade ediyor.Dopamin,serotonin artık bitmiş.Kesinlikle izlemelisiniz.Beyindeki proteini artıran ilaçlar gelecekmiş.

Her sorunu ilaç ile çözemezsiniz. Öyle bir ilaç yok malesef.
Özellikle kendinizi eve kapatırsanız hiç bir ilaç fayda etmez.
Sırf evde işsiz işsiz oturmak bile psikoza sokabilir sizi.

Geçmiş travmalar, işsizlik,hicbir işin yolunda gitmemesi,ailevi sorunlar,genetik yatkınlık vs vs...

Üst Alt