Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikozun nedenleri ne olabilir?

Vtecll
3 harflilerinde etkisi büyük psikozda. Mesela evden dışarı çıkacağımız zaman ocağın altını söndürdürdümmü anahtarı kapıdamı unuttum gibi vesveseler yaşıyoruz. Buna benziyo aslında psikozda. Bi şüphecilik hali oluyor bu da vesvese bana göre. Umarım anlatabilmişimdir insanda korkuya ve şüheye neden oluyorlar..

Okb yi ilaçla yenemeyen çok kişi var. Youtube üzerinden bakarsanız sözlerköşkü kanalında okb yi çok güzel anlatmışlar.

son kontrolümde doktora sordum ilaca devam edicemmi diye
atakların tekrarlamaması için devam edicen dedi kullandığım ilaç zyzapin etken madde olanzapin 20 mg günde bitane çok memnunum ilacımdan akineton norodol dan nefret ediyorum bitkisel hayata sokuyo beni genellikle taburcu olduktan sonra veriyolar akineton norodolu uyumasam bile devamlı yatıyorum 9 10 ay ne iştah ne sigara
rahatsızlığımda raporda yazan çoğul madde kullanımına bağlı psikotik bozukluk
ilaç raporundada organik olmayan psikoz yazıyo

benim hastalığımın atakları aşırı alkol esrar kullanımına bağlı istanbulda doğdum büyüdüm 32 yaşına kadar kaldım
11 senedirde bursadayım esrarı hiç kullanmıyom ayda bitane bi litre şarap içiyom doktorumda biliyo bişey demedi içtiğimi söyleyince
yani demek istediğim aşırı kullanınca 6 7 senede bi atak geçiriyodum bırakınca 11 sene oldu atak geçirmedim

tabiki en başta çok yakınınızı kaybetmeniz üzüntü stres iflas etme madde kullanımı psikozun nedenleri olabilir alkol
yada allahtanda gelebilir hastalık genetik olabilir

atak geçirdiğimde cep telefonlarından gaztelerden tv den düşüncelerimi okuyolar zannediyodum
mesela bi düşüncemi sölim atak zamanı
adım süleyman
haşa allahın en çok istediği şey insan olup yeryüzüne inmekti bu yüzden sülonun vücuduna girerek yeryüzüne iner gibi düşüncler
havada bulutları görünce yağmur yağıcanı hissettiğimde ellerimle taşa şak şak vurup yağmuru kendi yağdırdığıma inanıyodum vesaire böle düşünceler

Gerçekten bu düşünleri hissediyor musunuz. ilginç bir durum sizce doktor mu çözüm. o zaman her zaman yanınızda doktor olmalı lütfen kendinize iyi davranın

Uykusuzluk,bozuk uyku düzeni de psikoza neden oluyor.

Şizonfeni f20. 8 değerini yazmışlar ilaç raporunda. İnternette detaylı araştırma yaptığımda bu hastalığı yaşayanlarda nelerin görüldüğü detaylı olarak anlatılmış. Bu değerler sürekli değiştiriliyor doktorlar tarafından ben f32 olduğumu da hatırlıyorum.

Her şeyi ilaçtan beklememek gerek. Hiç bir ilaç mucize yaratmaz.
Kendi çaban olmadıktan sonra.
Şükredin halinize.
Şunu söyleyebilirim.

Birden fazla ilaç kullanmak bir diger ilacın etkisini baskılayabiliyor.

Rexapin 15mgram devam ediyorum ben.

Son düzenleme:
B12 vitamin eksikliği görülen kişilerde psikoz,mani ve demans gelişebilirmiş.

Kronik Hipoglisemi yani kandaki şeker oranında düşüş de depresyon,psikoz belirtilerine sebeb olabiliyormuş.Kandaki şeker oranım sürekli düşüyordu benim.Bir dönem susuz dışarı çıkamıyordum.Sanırım organik sebebi buldum.

Arkadaşlar kendimden şüphe ettim ve kan değerlerime baktırdım.1 haftadır diyet yapıyorum.Karaciğer fonksiyonlarımda yükselme çıkmıştı.Ekmeği bayağı azalttım,çayda şeker içmiyorum,çikolata yemiyorum,kola içmiyorum.Et,tavuk,yumurta ve balığa ara veriyorum.İnanılmaz rahatlama oldu.Psikozun karaciğerle ilgisi varmış.Yarın doktora da soracam detaylı bilgiyi burdan veririm.Psikoz arkadaşlar da bir kan değerlerine baktırsın.

Vtecll Rexapin çok kilo yapar dikkat et :D
Ben ağızda dağılabilir tablet kullanıyorum. Dil altında eriyip gidiyor.
Maksimum 30 dakikada kana karışıyor. Bir rahatlama hissi geliyor.
Öyle bir iştah açıyor ki. Ne yesem doymuyorsun sürekli bir yemek isteği geliyor.

fluo Senin de beynin yoruluyor mu?Konuşurken bazen ne söyleyeceğini bilememe gibi şeyler oluyor mu?Bir de çoğunlukla sabahları baş ağrısıyla uyandığın oluyor mu?

Vtecll 2 yıldır kullanıyorum ama sabahları zor uyanıyorum.
Doktorlara inanmıyorum şahsen. Yan etkidir geçer dedi ama.
Ne iştah nede uyanma sorunum düzelmedi..
Yemegi yedikten sonra ilacı içiyorum. Sanki hiç yemek yememiş gibi yemek yediriyor ya.

Beynimi tamamen resetliyor benim, kafamın içi bomboş.

Ben erken kalkmayı denedim birkaç kere ölü gibi oluyorum.Sersemlik de geçmiyor 2019 Kasım’dan bu yana kullanıyorum.

Vtecll Solian kullandınmı hocam hiç ?
Baya memnun kalan varmış.
Uyku ve kilo da yapmıyormuş.

Psikozun da maninin de depresyonunda alayının sebebi "kafaya takmak ","düşünmek" 'tir bence yaşanılan her ne ise o olaydan çok onu senin beyninin nasıl yorumladığı.

Antipsikoti kullanmayı bırakıp sadece anti depresan kullanayım diyorum ama.

Psikoz varsa eğer bireyde, tek başına anti depresan kullanmak dahada arttırıyor onu fark ettim.

Hepimizin içinde yaşadığımız hayat düzeni farklı. psikolojik hastalıklar da bizi hayatın içinde en çok etkileyen durumlardan kaynaklı olarak nüksediyor.
Normal psikolojik rahatsızlığı olmayan biri yaşadığı çevrede şüpheci, evhamlı, güvensiz, sosyalleşme becerilerinde eksiklik yaşayabilir.
aynı şeyleri sürekli düşünme ve sinir stresle düşüncenin boyutunu değiştirme, ister istemez psikolojik rahatsızlıklara davetiye çıkarır. genetik faktörler ve çevresel koşullarda bunlara ön zemin hazırlar.
korku, endişe, maddi manevi ihtiyaçlar, baskı,hastalıklar, vitamin eksiklikleri, kullanılan ilaçlar, bir yere ait olamama hissi, kıyaslamalar, red edilme gibi nedenler vs...

fluo

nasıl anlaşamıyor asıl anlaşılmayan diger insanlar çokmu dürüstler çalışma ortamında olan diger insanlar şizofrenler uyumludur çok cins insanlar var hayatta ugraşmak bi bela yani çok gıcık insanlar var

Genetik yatkınlık, herşeyi kafaya takma, bitmek bilmeyen sıkıntılar, parasızlık, işsizlik, ailevi sorunlar vs vs vs

En önemlisi de insanlara çok değer verip üzülmek bu aileden de biri olabilir yada dostun eşin ama kanında yani genetiği de varsa birde kötü giden günlerin varsa maalesef kaçış yok..

Paranoya Hayatın her noktasında hoslanılmayan insanlar olacak.
Sen bunu sorun haline getirmeyeceksin. Kafaya takmadıktan sonra ne olacak.

Olan kafaya takana olur takılanın çoğu zaman bundan haberi bile olmaz.

Hastalık hikayem.

Hastalığım nüksetmiş bir kadına aşığım ve üniversiteyi terk etmiş.Bir haber alamıyorum nerde olduğunu bilmiyorum.Seneler geçiyor ve facebook’ta evlendiğini bir çocuk sahibi olduğunu öğreniyorum.5-6 yıl geçti ama her gün benzin istasyonuna uğruyorum benzin koydurup,lastik havalarına bakıp gazlamaya çıkıyorum neden çünkü;bir otomobil dergi kapağında ‘’Fast cars don’t break record race car do.Then race for it,win Type-R.’’ yazıyordu ve sevdiğimle beni evlendireceklerini düşünüyorum.5 yıl boyunca gazladım ama nasıl gazlama 4 kapılı aile arabası ile şehir içinde 180-190 km/h gidiyorum.Kimse yarışamıyor benle.Yarıştıklarıma da orta parmak yapıyorum.Arabada da hep bu müzik çalıyor.Ve bu müzik de sevgilimden mesajmış gibi alıyorum.Benim için endişelenme diyor daha ne olsun.Nasıl olduysa ölmedim;resmen intihar ediyormuşum ve ölümü teğet geçmekten haz duyuyormuşum.Derken kendimi hastanede buldum.O kızı unuttum ve şuan yavaş araba kullanıyorum.

Yarış bittikten sonra akşamları bira alırdım gezerek içerdim kulağımda da bu şarkı.Bu arada 5 sene cep telefonu kullanmadım başıma bir şey gelse kimsenin haberi olmayacak.

En sevdiğim spor basketbol.Hastalığım sürecinde futbol severlerin basketbol oynamama izin vermediklerini düşünüyordum tıpkı bir Honda fanatiği olarak Alman malı otomobil sahiplerinin beni sevmediğini düşünmem gibi.Hala futbol maçlarını yakından takip ediyor değilim ama bir takımım var sorduklarında.
O kadar çok Alman malı otomobili satılmıştı ki Türkiye'de dışarı çıkamıyordum her gördüğümde kriz geçirecek gibi oluyordum.Çok şükür şimdi BMW videoları izleyip paylaşabiliyorum

Ehliyetsizlikten 2 tane cezam var.Bir modifiye tutkunlarının bulunduğu bir internet forum sitesi vardı orda beni sevmez,dışlarlardı Hondacı olduğum için.

Üst Alt