Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikozun nedenleri ne olabilir?

Ben Oytun Erbaş Psikiyatrinin Kara Kitabı kitabını bir de Allen Car'ın Sigarayı Şuanda Bırakın kitabını satın aldım.Bakalım içinde neler yazıyor.

acı çekmek beyni zorlamak gibi nedenleri olabilir

Arkadaşlar benim ilacım 1 ay sonra yenilemem gerekiyor. Hastaneler malum doktorlar ilaç yazıyormu halen?

İlaç raporun varsa direk eczaneden alabiliyorsun.

Vtecll
Raporum olup olmadığına nereden bakıyorum.

E devlet te sorgulama ekranı varmış. Raporum temmuz ayına kadar geçerli.

Moderatör tarafında düzenlendi:
E-Devlet’in arama butonuna ilaç raporu yaz çıkar.

3 aylık alabiliyozmu yazdırmadan sonra 2 kutu vermesinler

Sistem kaç tane diyorsa o kadar verir.

birşeyi çok kafaya takarsan psikoz olabilirsin

bu söze katılıyorum kafaya takmakta kötü psikoz olabilirsiniz gelde takma:D:D:D:D
aslında işin gerçegi freud dedigi olabilir kafaya takmak dediginiz şey bilinç altının rahatsız etmesidir insanı

Bir diğer psikoz nedeni ise kronik stres bozukluğu.Kronik stres bozukluğunda beyin fazla kortizol salgıladığı için beyin hücrelerini öldürüyor ve yeni hücre oluşumlarını azaltıyor.

Merhaba arkadaşlar benimde bir sıkıntım var mutlu olamiyorum nedense ilaç kullanmama rağmen nedeni ne olabilir

ugur10 Endorfin,Serotonin,Oksitosin ve dopamin;aşırı mutlu olma yada mutlu olamama.
Bu hormonların fazla salgılanması veya az salgılanması sonucu sizin tariflerlediğiniz mutlu olamama,veya aşırı mutlu olma gibi şikayetler ortaya çıkar(depresyon veya mani atakları)

İlac kullanıyorsan ilaçların yeterli olmayabilir,yada doğru ilacı veya yeterli dozu kullanmıyor olabilirsin.
Doğru hekim, doğru ilac ve düzenli kontroller sizin daha iyi olmanızı sağlayacaktır.

Psikiyatrik hastalıklarda ilaçları düzenli kullanmak ve düzenli kontrollere gitmek çok önemli,durumunuza göre hastalığın seyrine göre doz azaltmak veye doz yükseltmek oldukça önemli/Geçmiş olsun..

Dedem vefat ettiğinde 28 yaşındaymış. Ama intihar etmemiş. Onu tanıyan aile büyükleri de nasıl öldüğüne dair tam bir açıklama yapamıyorlar Ben de 17 yaşında şizofreniye yakalandım. Dedemin genleri bana geçti diye düşünüyorum. Ama babamda bir şey yok Galiba taşıyıcı oldu. Dedemle belki mahşerde karşılaşırız diye umut ediyorum. Cümleten geçmiş olsun...

OğuzHan112
Peki HEZEYAN semptomları ile hormonlar arası ilişkiyi nasıl yorumlarsınız ?

perseküsyon
Hezeyan daha çok zihinsel gurupta yer alan şizofreni ve şizofreni tiplerinde görülür,

Kaygı bozuklukları; anksiyete,obsesif kompulsif bozukluklar panik atak ve diğer kaygı bozuklukları özellikle serotonin hormonu ile ilişkisi vardır.anti depresanlarla serotonin hormonu normal seviyelerde tutulmaya çalışılıyor.

Ruhsal zihinsel grupta yer alan Şizofreni ve şizofreni tipleri tam olarak neden olduğu bilinmiyor,bir iki araştırma ve bazı teoriler var ama tam olarak şundan oluyor denilemiyor dopamin hormonu şizofrenide bazı kimya bozukluklarına sebep olabilir...

OğuzHan112

Bazı uzmanlar hezeyan ve paranoyalar hiçbir zaman silinmez diyorlar. Bu görüşe katılır mısın ?

Evet şizofrenide zaman zaman normalleşme olsa bile,daima hezeyan vardır.kendi kurguladığı hezeyanları bir başkasını da dahil edip referans hezeyan olarak yansıtabilir.zaman zaman kötüleşme ve alevlenmeler olur...

OğuzHan112

Peki semptomlarda akut alevlenme olduğunda bunu hafifletmek için ilaçlardan başka ne yapılabilir ?

Beyin iltihaplanması inflamasyon da ve karaciğer hastalıkları da psikoz yapabiliyormuş.

Vtecll

Şizofreni ile atipik psikoz arasındayım. Doktorum böyle diyor.

Ben de atipik psikoz.Hangi ilaçları kullanıyorsun.Sabahları dinç kalkıyor musun? perseküsyon

Vtecll

Leponex ve xanax kullanıyorum Sabahları ayılmak için de modiwake alıyorum...Sende hangi ilaçlar var ?

Üst Alt