Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Aralık 15 TE raporum Ankara'ya ulaşmış bunun bilgisini aldım ne zaman elime geçer ve bir de bu aralar giden raporların bir çoğu eksik evrak dolasiyla geri gonderiliyormus böyle bir durumla karsilasirsam en iyi ihtimalle ne zaman emekli olabilirim tskler

Ankara ya ulaşabilen varmı 9 ekimde gönderildi. Telefonlara bakan yok sanırım.

14 ocakta postaya verilen evrakim henuz buyuk mukellefler vergi dairesine ulasmadi
Ne kadar surede ulasir bilen arkadas varmidir

Engelli vergi indirim süreci

Merhaba,
15.09.2018 tarihinde Bursa devlet hastanesinden almış olduğum %67 raporumu Bursa defterdarlığına teslim edeli tam 125 gün oldu ve halen daha cevap gelmedi.Sitede verilen telefon numaralarını arıyorum fakat açan olmuyor , konu ile ilgili bilgi alabileceğim tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı.

ondort ocakta yola cıkan dosyanız ankaraya gonderılme tarıhı neydı paylasırmısınız lütfen ?

tesekkürler desenize biz daha cok beklicez 17 aralık 2018 ulasmıs benimki

Allah razı olsun verdiğin bilgi için dediğin gibi direkt açtı ve 17.01.2019 da sonuçlandığını söyledi.Fakat vergi dairesini aradım henüz gelmemiş diyor .Dosya numarasını söylediğimde pazartesi arayı diyor. Hayırlısı artık pazartesi kendim gidip görüşeceğim.

0312 415 35 97 hemen açıyor.

AHMET ÜNLÜ 238

bende bursa dan yolladim ekim 12 de ankaraya ulasti 2 hafta oncede vergi indiririm elime ulasti senin cok olmus şaşırdım coktan eline gecmesi lazimdi

Carusman slm arkadaş vergi indirinin evisse kaç haftada düşüyor. Benimde 07 08 2018 ankaraya gitti sonuç 14 01 2019 sonuçlandı. Tam 5 ay sürdü ama. Sonucunu ögrenenedim. Onaylandımı. Onaylanmadımı bilmiyorum vergi dairesine gittim evissten takip et diyor. Hala gözükmüyor saygılar

Birde raporunu istanbuldan göndermiştim

Sinope
evisten bilemem ne zaman ogrenirsin cunku ben bursadan yolladim direk vergi dairesine gittim vergi indirim kağıdımı aldim sana nasil vergi dairesi bilgi vermemis tam bir sacmalik ben senin yeeinde olsam vergi dairesini zorlardim

evraklarımı 08/10/2018 tarihinde fatih ivdb na teslim ettim. 10/01/2019 tarihinde işyerime e-tebligat yapılmış. yani tam 3 ay 3 gün sürmüş. ve vergi indirimi başvurum tıpkı gittiği gibi “sürekli ve aynı oranla” onaylanmış. 3 ay süren bu macerayı da tamamlamış olduk.

raporda bir nokta dikkatimi çekti. maliye bakanlığının hazırladığı vergi indirim belgesinin üzerinde 17/12/2018 tarihi yazıyor. yani maliye bakanlığı belgeyi 17/12/2018 tarihinde fatih ivdb na göndermiş. ancak fatih ivdb, işyerime e-tebligatı yollamak için tam 23 gün beklemiş.

paylaşmak istedim. herkese bol şans.

semihlex

Kardeş sen çok şanslısın ben 19.09.2018 de fatih deki vergi dairesine teslim ettiğim evraklarım daha dün ulaşmış kargo takip numarasından kendim sorgulayarak bilgisini aldım.
Valla bu işleyişin tüm aşamasındaki kurumların çivisi çıkmış bu nasıl bir işleyiştir? Biriside desinki adamlar düzgün namuslu çalışıyor alnını karışlarım.
Bu curcuna içerisinde olsakta hayırlı uğurlu olsun kardeşim.

ben 3 aya bile çok derken daha kötüleri de varmış. ne diyim kardeşim! büyük rezillik. toplasan 1-2 günlerini alacak bir iş için insanları 3-4-5 ay -kimbilir belki de daha uzun süreler- bekletiyorlar. bu ülkenin insanına reva görülen bu mudur? hadi beni geç! çok daha büyük hastalıkları olanlar var. bu insanları ordan oraya süründürmek, aylarca bekletmek hak mıdır? devlet bürokrasisi içerisinde engellilerin son nefesini vermesi için mi uğraşıyorlar. ayıptır.

Selamlar;
1992 Ssk girişim prim gün sayısı;7680
vergi indirim evraklarım geldi pazartesi günü Allah nasip ederse emeklilik için SGK başvurcam raporum%63 1 yıl süreli psikaytr yüzünden 1 yıl sonra kontrol ibaresi koymuş kronik karaciğer rahatsızlığım haricinde
sormak istediğim internetten 2453 tl maaş görünüyor hesapladım sizce daha fazlamı eksik mi alacam bilgisi olan var mı?

Az önce 03124153597 ye ulaştım...
17 ocakta sonuç İstanbul a yollanmış...

Ama onaylanır onaylamadığı görülmüyor buradan...
İstanbul a nezaman gelir. Ne zaman İstanbul şirkete bildirir bilinmez...
Ama Şubat ortasını bulacak gibi..

Bende o numaraya ulaştım Ocak 15 de Antalya V. D yazı gönderilmiş ama sonucu söylemedi.

Burası evrakları gönderen birim
Evraklarla numara verip postalıyorlar... Bu nedenle içerik görmüyorlar...

Arkadaşlar bende bugün Unkapanı SGK da tahsis talep formumu doldurarak evraklarımı teslim ettim, çok meşakkatli bir o kadar takip ve bastırmak gerekli bekleyen tüm arkadaşlarıma sabır diliyorum, darısı sizlerin başına.

Strabon

bende bugun.ordaydim,giriste 32 numarada sadece soru sorup.ciktim,kismetse 31inde gidecem,isywri oylr istiyor..ne evrak goturdunuz,nelere dikkat etmeliyim..sabahtan.cikusim yapulck bende o anda unkapanina gidecem.Ayni gun tahakkuk aldiniz mi?

SM-G9650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bora kardeşim verği indirim yazısı, raporunun fotokopisi yeterli oluyor, ben yanımda iki tane resim ve nüfus cüzdanı fotokopisinide götürdüm ama istemediler, sen yine yanında bulundur.
Bunun dışında seninde dediğin gibi SGK lı çalışanlardan işten çıkış işleminin yapılması gerekiyor sen sabah yapacağını söylediğin için öğle saati itibariyle onların ekranına düşer sanırım.
Sana bir tane tahsis talep formu veriyorlar onu dolduruyorsun, ben öğle tatilinden sonra 13:00 dan sonra ikinci kattaki emeklilik veznesine bunları teslim ettim. İşlemim iki dakika sürdü, takip için sana küçük bir kart veriyorlar onunla takip edebiliyorsun işlemlerini.
Ben kurumdan çıktıktan yarım saat sonra kurumdan bir mesaj geldi bu mesajdaki linki tıkladığında e-devlet sayfasına seni yönlendiriyor şifreni ve TC ni girdikten sonrada işleminin her aşamasını bu linkten takip edebiliyorsun, bu takip uygulaması hoşuma gitti en azından işlemlerin hangi aşamada an be an takip etmiş oluyorsun.
Senin içinde hayırlı uğurlu olur inşallah.
Umarım paylaştıklarım senin ve diğer arkadaşlarımız için faydalı olmuştur.
BoraBalli

Arkadaşlar Merhaba,

28.08.2018 de Fatih Vergi Dairesinden elden teslim ettiğim evraklar. 14.09.2018 de bakanlığa gönderilmiş. 22.12.2018 tarihinde Ankara'dan İstanbul'a gönderilmiş. 04.01.2019 Tarihinde istanbul'a ulaşmış. İş yerine e-tebligat ile 23.01.2019 da mail olarak geldi. Gittiği gibi %49 Onaylanmış. 2 Yıl Süreli rapor vergi indirimi süresiz onaylanmış.

Gelen yazı ile SGK ya başvurup emekli olabilir yazısı aldım. 5 dakika sürdü (Bağcılar SGK) Bu yazıyı iş yerine verdim. 31.01.2019 İle çıkışım yapılıp kısmet ise 01.02.2019 tarihi ile de emekliliğe başvuracağım. Sigorta girişim 1990 Prim günün 7.090 gün.

Bekleyen arkadaşlara önerim şudur. Kendim en az (mübağla yapmıyorum) 600-700 kere aramışımdır sonu 17-18 ile biten sağlık kurulu numarasını. 1 kere açan oldu o da konuşmadan kapattı. Eğer başvuru yapalı 100 gün ve üzeri oldu ise 0312 415 35 97-98 numara posta servisini arayıp TC no ile gönderi olup olmadığını kontrol ettirsinler. Eğer gönderi yapılmış ise (gönderi yapılan tarihi bildiriyorlar) 15 gün üzerine ekleyip başvuru yaptığınız vergi dairesi engelli bölümüne gidip sonucu öğrenebilirsiniz.

sorusu olan arkadaş olursa seve seve cevaplarım.

Arkadaşlar ben 01 /11/2018 tarihinde evraklarını Fatih vergi dairesine verdim.15/11/2018 tarihinde Ankara ya ğönderilmiş.yüzde 40 engelliyim 4090 gün SSK var çalışmış olduğum işyerinden ayrılsam.ayrıldıktan sonra gelen olumlu cevabı işyerinden alıp SSK emeklilik için başvurabilir miyim.ve ya ne yapmamı önerirsiniz rica etsem bilgi verirmisiniz

cevat yılmaz
Emeklilik şartlarını tamamlamış iseniz vergi indirimi sonucunu çalışarak beklemek zorunda değilsiniz.
Evet işten ayrılıp sonuç gelince emeklilik için başvurabilirsiniz.

Üst Alt