Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Bence 2020 bin sağlık raporları karekodlu olduğu için işlemler hızlı yapılıyor diye tahmin ediyorum

Yeni verenler sansli 7 aydan önce gelmezmis enazindan 10 ay degil..

Kardeşim sana tşk ederiz bilgi verdiğin için hakkını helal et allah a emanet ol herş

göksel75

KARDEŞİM SANA TŞK EDERİZ BİLGİ VERDİĞİN İÇİN HAKKINI HELAL ET ALLAH A EMANET OL HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN

Şevki şengöz

Peki maaş bağlanınca kadar ne yiyip ve içeceğiz kısmında söyledimi sgk. Halt etmiş o memur, bizler maaşı durdurulan lar olarak emekli isek sgdp sosyal güvenlik destek primi ile çalışabiliriz kanun yolu ile açık. Yok maaş durduruldu ve emeklilik statümüz iptal olduysa ona ne istediğim yerde çalışırım.
Araf diye bir durum yok. Robotuz sanki şalteri indir, beylerin keyfi gelince şalteri açıcaz sanki. Zaten süresiz engelli raporum var, kafalarına süreli vergi indirimi ve kontrollü emeklilik vererek hukuksuz bir uygulama yapıyorsun. Bir de bu yaptığın hukuksuzluğu, basiretsizliğin yüzünden aylarca kontrol edip onayı süründürüyor sun. Ne diyim ben sana sonra devlet düşmanı, anarşist nasıl oluyor insanlar diye sorguluyorlar😀

Son düzenleme:
Merhaba, 10.03.2020 tarihli raporumu 11.03.2020 de vergi dairesine teslim ettim. Durumu ile ilgili bilgi almak için 11
06.2020 tarihinde cimer e yazdım. Dün gelen cevapta dosyamın bulunamadığı, vergi dairesine tekrar evraklarım ile birlikte gitmem gerektiğini bildirmişler. Ben e-devletten baktığımda dosyamı görüyorum ama cimerin yazdığı doğru mudur bilemedim. Böyle bir durumla karşılaşan var mı acaba?

Cimer üzerinden gelir idaresi cevap vermiş

Çok aydınlandık yazdığı cevabı biz bilmiyorduk. Biz 9 aydır ne oldu dosyamız dedik onlar ne cevap vermiş yazık.
CEVAP : Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMERGELİR İDARESİ
BAŞKANLIĞI >
ENGELLİLİK TESPİT VE
DERECELENDİRME
MÜDÜRLÜĞÜKurum Birim AdıCevap Zamanı19/09/2020 16:04:09Cevap:T.C.Cumhurbaşkanlığıİletişim Başkanlığına(Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:122 Balgat/Ankara)yapmış olduğunuz Başkanlığımıza intikal ettirilmiş
olup, raporunuz
Kurulunca değerlendirilip sonuçlandığında İzmir
Vergi Dairesi Başkanlığı aracılığıyla iş yerinize ve
tarafınıza bilgi verilecektir.
Ayrıca Başkanlığımıza yapılan başvuruların daha
hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını teminen gereksırasına göre Merkez Sağlıkmevzuatsalgereksesistemselçalışmalaryürütülmektedir.
Bilgilerinize sunulur.II

Fatma yılmaz 5
Fatma hanım cimer den gelen yazı maliye bakanlığı gib nın cevabımdır. Benzer bir durum da benim başıma geldi. İlk başvuru da uyku psg raporları sistemde yüklü olmasına rağmen yok diye eksik evrak yazı gönderdiler.
Sizin ki daha vahim, koskoca dosyaya yok diyorlar.
Yapacağınız şey şu, belgelerinizi teslim ettiğiniz vergi dairesine durumu anlatan bir dilekçe, cimer den gelen yazı çıktısı ile başvurun. E devlette interaktif vergi dairesinden dosyanızı kontrol ettirin. Gözlerinin içine sokun yani. Bu durumu açıklığa kavuşturmalarını isteyin.
Benim durumumu bu şekilde 1 hafta içinde düzelttiler.

Cimere bende şikayette bulunmuştum verdikleri cevap hep otomatik yalan bilgiyarından gönderilen cevap oyalama taktiği
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına (Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:122 Balgat/Ankara) yapmış olduğunuz Başvurunuz incelenmiş olup aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.
193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde engellilik indiriminin mahiyeti ve tutarları belirtilmiş, aynı maddenin son fıkrasında da engellilik derecelerinin tespit şekli ile uygulamaya ilişkin esas ve usullerin bir yönetmelikle belirleneceği hüküm altına alınmıştır.
Vergi indiriminden faydalanmak için usulüne uygun olarak ilgili hastaneden aldığınız rapor Merkez Sağlık Kurulu tarafından 20.02.2019 gün ve 30692 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Erişkinler için Engellilik Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik" eki cetvellere göre değerlendirilmektedir.
Diğer taraftan, vergi indiriminden faydalanabilmeniz için yaptığınız başvurunuz Başkanlığımıza intikal ettirilmiş olup, hakkınızda düzenlenen rapor sırasına göre Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilip sonuçlandığında ilgili Vergi Dairesi Başkanlığı/Defterdarlık tarafınıza bilgi verilecektir.
Ayrıca Başkanlığımıza yapılan başvuruların daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını teminen gerek mevzuatsal gerekse sistemsel çalışmalar yürütülmektedir.
Bilgilerinize sunulur.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 11.06.2020 tarihinde yapmış olduğunuz 2002768116 sayılı başvurunuz 19.09.2020 tarihinde ENGELLİLİK TESPİT VE DERECELENDİRME MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına (Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:122 Balgat/Ankara) yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiş olup, yapılan araştırma sonucunda engellilik vergi indirimi için başvurunuzla ilgili Başkanlığımız kayıtlarına girmiş bir yazı görünmemektedir.

İlgili Vergi Dairesi Başkanlığına tekrar başvurup hakkınızda düzenlenmiş olan yazı ve eklerinin Başkanlığımıza iletilmesi konusunda talepte bulunabilirsiniz. İlgili yazı Başkanlığımıza intikal ettiği takdirde en kısa zamanda gereken işlemler tamamlanıp tarafına bilgi verilecektir

Günaydın herkese serkan senin sonuç ta bu hafta gelir öyle geçti içimden

Arkadaşlar televizyonda bir haberde gördüm telefonlarımıza gelen reklam mesajlarından rahatsız olan insanlar şikayet etmiş ve 500 bini geçen şikayetler sonucu yasa çıkarmışlar bu reklamlar yasaklanmış diye

Demem o ki ne kadar çok cimere yazarsak o kadar sonuç çıkar diye düşünüyorum yoksa kimsemin harekete geçeceği yok

Engel sorun mu?

6milyon yaklaşık eyt li var
1.5 milyon kadar evis sisteminde engelli dosyası var
sen inanıyormusun sorununun giderilicegine
hazinede para yok kimi kime sikayet ediyorsun

26.12.2019 Ankara gidis .Bugun itibarıyla %64 surekli gittiği gibi onaylandı.Ama evis e sistem nedeniyle yansımamis..hastalığım onkolojiydi..ilk müjdeyi ben vereyim dedim ..:)Darısı diğer bekleyen arkadaşların..

26.12.2019 Ankara gidis .Bugun itibarıyla %64 surekli gittiği gibi onayladı.
Hayırlı olsun darısı bizim başımıza 👏

Hayırlı olsun.artik aralıklar bitsin hatta ocaklar bitsin Eylül ayı bitiyor.10 ay geriden gelen sonuçlara seviniyoruz.durumumuz içler acısı.benim 6 Ağustos demekki Haziran 2021 de oda belki sonuclanir

Dış kulvardan Ocak ayı geliyor Aralık ayını geçiyor fotoyu beraber geçiyorlar

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Vergi indirimi almak için illa çalışmamız mı gerekiyor? Şuuan çalışmıyorum gidip başvurayım mı ?

Başvuru yaparken çalışıyor gözük yeter.
Sonra çıkarsın. O da 1 haftalık bir şey.

Üst Alt