Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

yok gardasim gelen giden yok normal emklili bekleyecem 1500 tl maas neme yetecek pirimler yuksekden olacak artik boyle emekli olursam idare edemem gelsede sadece vergi muafiyeti alirim o da gelirse dusurum gardas

ondan gardas yoksa temmz 5 .gelene kadar 2022 olur boşverdik

Daha önce 3-4 ayda gelen rapor onayları şimdi olmuş 1 yıl yeminle psikolojimiz bozuldu. Ben anlamam arkadaş %10 daha ekleyin raporumun üstüne.Bak yine saçmaladım. Beklemeye devam (05.02.2020 rapor tarihi)

Carpediem33

Uyku apnesi malesef covit19 da riskli gurub girmiyor. Hipertansiyon tek olarak yetmiyor evden çalışmma izni için. Ben de aynı durumdayım.

turkey izmir
Arkadaşlar sanırım bir şeyi karıştırıyoruz. Engel raporu süresiz olabilir Ankara nın süreli vermiş olduğu vergi indirimi. Yani %52 süresiz raporunuzz var bununla engelli kimlik kartı çıkardınız süresiz olarak engelli haklarından faydalanıyorsunuz. Ancak vergi dairesi 1 yıl süreli onaylaybiliyor vergi indirimini. Aslında raporunuzu değiştirmiyor vergi indirimini 1 yıl süreli veriyor. Bu nedenle bazı arkadaşlarımızda süresiz gidip süreli gelme durumu olabiliyor.

Bu hafta hepimize hayırlı olur inşallah . İstanbul vergi dairesine telefonla nasıl ulaştınız kaç gündür arıyorum sürekli meşkül ..

şimdi büyük mükelleflerle görüştüm. Henüz gelmemis. saolsun tc kimlik numarasından sorguladı. Ocak 28

Martlar geliyor.Haklı olarak nisanlar umutlanıyor.Bizim aralık pas geçildi galiba.

Arkadas bunlar insani dinden imandan cikartacaklar bu neya hangi ayda oldugumuz karistirdim artik.aralik 3 te verilen rapora nasil sonuc gelmez hala

Merhaba Arkadaşlar bir haftadır şehir dışında internetin pek de çekmediği bir köydeydim son bir hafta da geri dönüp baktım mart lar gelmeye başlamış gibi hayırlısı ile inşallah

bakalım ekimin 15 inden sonra bir şeyler olacak mı sistemleri değişecekti demişlerdi belki de olur

Herkese merhabalar,Mart ayları geliyor deniliyor şaşırmamak elde değil 11aralık 2019 bekliyorum.artık hiç umutlanmıyorum Mart ayına geçmişler 2019 bitmiş 2020 ye geçmişler nasıl bir sistemdir anlamadım.haberi gelen arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun inşallah.hepimizin haberleri hayırlı olur inşallah ne diyelim beklemeye devam...

Arkadaşlar saat 14,30 gibi Ankaraya ulaştım.
05.02.2020 gönderimli raporum kuruldan çıkmış yazım aşamasında imiş
sonucu göremiyoruz dediler.Memurlara dağıtılmış
50 tane memur varmış ve hergün gelmiyorlarmış.
dönüşümlü çalışıyorlarmış.Anlayacağınız beklemeye devam
sabırlar herkese.

Hangi numaradan ulaştın Ankara’ya ?01adem arkadaş.ben hiç ulaşamıyorum da

Arkadaşlar Merhaba

Bir süredir üye olmadan sizleri takip ediyordum. Bende cimere yazmıştım cevabını ekliyorum.
193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde engellilik indiriminin mahiyeti ve tutarları belirtilmiş, aynı maddenin son fıkrasında da engellilik derecelerinin tespit şekli ile uygulamaya ilişkin esas ve usullerin bir yönetmelikle belirleneceği hüküm altına alınmıştır.
Vergi indiriminden faydalanmak için usulüne uygun olarak ilgili hastaneden aldığınız rapor Merkez Sağlık Kurulu tarafından 20.02.2019 gün ve 30692 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Erişkinler için Engellilik Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik" eki cetvellere göre değerlendirilmektedir.
Diğer taraftan, vergi indiriminden faydalanabilmeniz için yaptığınız başvurunuz Başkanlığımıza intikal ettirilmiş olup, hakkınızda düzenlenen rapor sırasına göre Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilip sonuçlandığında ilgili Vergi Dairesi Başkanlığı/Defterdarlık tarafınıza bilgi verilecektir.
Ayrıca Başkanlığımıza yapılan başvuruların daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını teminen gerek mevzuatsal gerekse sistemsel çalışmalar yürütülmektedir

Bugün evrağı gelen arkadaşlar varmı paylaşım yok hiç gelen varsa evrağı paylaşabilirmi

01adem

Ankara'ya ulaştım arkadaşım çok şükür %45 raporum 08 ekimde süresiz onaylanmış.uyku apnesi ortapedi .darısı bekleyen herkese olsun inşallah hayırlısıyla.

s.a arkadaşlar bugün ivd evrağımı aldım çok şükür %61 2yıllık onaylanmış sskdanda işyerinden çıkış için evrak aldım çok zor bir süreç oldu allah tüm bekleyenlere nasip etsin inş

Üst Alt