Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

artichoke

Arkadaşlar günaydın.Lütfen bilgisi olan paylaşabilir mi?

GİB nın açıkladığı e devletten yapılan vergi indirimi başvuru işlemlerinde,e devletten başvuru yapıldıktan sonra otomatik olarak bir dilekçe çıkıyor ve dilekçenin altında sadece 15 gün için de engelli sağlık kurulu raporunuzun ilgili vergi dairesine teslim edilmesi gerektiği yazıyor.Vergi dairesine teslim ettikten sonra eviste rapor alındı ve aankaraya gönderildi bigisi çıkıyor. Başvuru aşamalarının hiçbir yerinde hastalık raporlarının verileceği yazmıyor.Hastalık raporlarının verileceği bilgisini herhangi bir yerde gördünüzmü?

DON CARLEONE
Sorun şuradan kaynaklanıyor, normal şartlarda sağlık bakanlığının vermiş olduğu rapor ve süresi esastır. Ama maliye bu rapora güvenmiyor ve yeterli görmediği rapordan, hastaneden bilgi isteme hakkını kullanıp eksik evrak diye yaftalıyor. Bu da genelde uyku--psg testi, koah aatım-sft testi, kardiyak-ef değeri ve benzeri şeyler genelde bunlar oluyor.
Normalde istenmiyor ama bu hastalıkları olan arkadaşlarda en çok eksik evrağı yiyor.onun için başta bunlarında göndermek işi sağlama almalarını sağlıyor.
Not:Gib te herhangi bir ekstra rapor yazmıyor. Ama merkez Sağlık kurulu çalışma prosedürünü inceleyin.

DON CARLEONE

dostum aynı durum o bende oradan başvurmuştum 15 gün sonra vergi dairesi aradı raporunu yollamadın dedi ben işyeri ile göndericem dedim onlarda bizden alıp Ankara'ya yolluyormuş bilgine.

Bu sabah facebook ta engelli hakları diye bir grup var orda sayfada baktım birinin istanbuldan 28 ocakta gönderdiği rapor onaylanmış..ocak aylarıda yazılıyor demekki ama bu sayfada hala aralık ve kasımdan bekleyenler var ...beklemeye devam hayırlı haberler alıcamız bir gün geçirmeniz dileğiyle

atilla3500

Bunların yaptığı saçma bir iş o zaman. Merkez sağlık kurulu başkanlığı maliye bakanlığı başhekimi başkanlığında 2 tane sağlık bakanlığından doktor 1 tane aile bakanlığından doktor 1 tanede de gelir idarsi başkanlığı uzmanından oluşur deniyor yönetmelikte. Yani toplam 4 adet doktor var.Bunlar allemi cihan mı ki tüm tıp dallarındaki tekik ve tahlil lerden anlayıp kişinin engelli olup olmadığına kara veriyor. Yani göz uzmanı bir onkoloji den yada bir endikronolijiden ne anlar???

Ayrıca e devlette sağlık bakanlığı bölümünde kişinin hangi hastaneden hangi tedavi ve tetkikleri yaptığı çektirdiği röntgen görüntüsüne kadar var.E nabız da aynı şekilde. Muhtemelen onların da erişebileceği bir sistemleri vardır diye düşünüyorum.Buna rağmen hala kağıt şeklinde rapor istemenin anlamı nedir? anlamıyorum

Normal şartlarda hukukun ve bürokrasinin doğru işlediği bir ülkede değil psg raporu ,Ankara ya bile gitmemesi lazım raporların. Engel raporunu alırsın diğer belgelerle birlikte il vergi dairesi başkanlığı kontrol edip Ankara nın onaylaması gerekir
Malesef ülkemizde herkes herkeste şüphelendiği için Devletin resmi hastanesinden alınan engel raporuna devlet kendisi güvenmiyor. Bu da bir sürü bürokratik işlem doğuruyor.

Benim durumum daha boktan
Ben 2011 yılında trafikte uyuyakaldığım için önce Alkol testine sonra hastaneye uyuşturucu testine gönderildim oradan da uyku hastanesine sevkedlip yatış yaptım. Her yıl duzenlı olarak hastaneye kontrole gittim ve 2 yıl önce cihazım 13 su basıncından 14 su basıncına yükseltildi
Hastanem rapor alırken tekrar psg yapmadı zaten duzenlı olarak kontrole gıttıgım için ve raporu dırekt verdı. Sımdı benım psg 9 yıllık ynı bana bırde senın psg eski tekrar yaptır derlerse en az 2 yıl atar benim rapor onayı işi.
Malesef bunlara bişey yapamıyoruz

Ben bunun zor olduğunu düşünüyorum ankara kuruldaki doktoru bile pandemi ile mücadelede kullanan devlet her ile nasıl doktorlar kurulu kurar benim aklım almıyor ama inşallah gerçekleşir

Arkadaşlar geçmiş olsun bu psg nedir bende uyku apnesi tansiyon var yaş 45 8 ay oldu 5 aydir verilen numaralari ariyorum açan yok

Psg=polisonmografi
Uyku bozukluklarının teşhisinde kullanılan uyku yatış kayıt testi. Hani apne hipopne ve ahi miktarlarının tespitini yapan test. Bu teste göre Uyku apnesinin derecesi tespit ediliyor.

Onbaşı76

Psg raporu Uyku apnesi ile engel raporu alanlardan isteniyor.Hastaneye uygu servisine yatış yaptıgınızda yapılan ölçüm raporu.
Bu arada sanırım Kısa çalışmaya girdiler ve Emine hanım bu hafta izinli 3259 la biten numara pazatesiden beri hiç açılmıyor.

Psg raporu şu demek uyku halinde beyin fonksiyonlarını inceleyen rapordur psg raporu uyku apnesi için çok önemlidir geçen sene 1 doktor 400 kişiye uyku apnesi yazmış ve hiçbirinde uyku apnesi olmadığı tespit edilmiştir vergi indiriminden emekli olan 11 bin kişi uyku apnesi olmadığı için raporları iptal edilmiştir. Bu olaydan sonra uyku apnesi hastalarına psg raporu şart koyulmuş ve olmazsa eksik evrak dosyasına kaldırılmaktadir.Devlete hak vermek lazım biryerde üçkağıtçı çok var dışarıda haksız yere hak edenlerin önüne geçiyorlar istatistiklere göre 2013 yılına göre uyku apnesi hastalığı %210 oranında artmış sizce bu normal mi bu forumdaki hastaların %60i uyku apnesi devlet açığı kapatmaya çalışıyor hak edene veriyor.

Bende uyku apnesi orani %38 çikti sonra birkez daha yattinyattim %44 çikti ama doktor ankaraya %38 olani göndermiş birde psikiyatriden %20raporum var 10 yildir raporlu ilaclarimi kullaniyorum

Sorun da o zaten vergi dairesi sadece raporu alıyor, ama merkez Sağlık kurulu bazen ek evrak görmek istiyor.

2015 den beri bbap kullaiyorum alistim artik o olmadan uyuyamıyorum bogazimin deligi küçukmüş tükmügüm bile bogazima takiliyor

Kafayi yemesem iyi elim ayağım sinirden boşalmaya başladı bu nasıl bir ulaşılmaz mutluluk muş

herkese selamlar , en son hangi tarihe dönüş geldi10.12.2019 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor konumunda beklemeye devam

Sizden bu evrakları hangi kurum hangi aşamada istedi?Bilgi verebilirmisiniz?

engellilik raporu almak için sağlık kuruluna gittiğimde ordaki göğüs hastalıkları bu evrakları görmek istedi sonra kurula verdi kurulda benden cpap cihazının faturası var mı varsa fotokopisini ver dediler benimde haberim olmadığı için bu faturanın lazım olacağından yanımda yoktu bir hafta sonra sağlık kurulana verdim o şekilde gitti sanırım Ankaraya yani psg raporu cihaz faturası ve sürekli ve ağır uyku apnesi hastasıdır diye yazan rapor olmak üzere üç dosya Ankaraya birlikte gitmiştir diye düşünüyorum

23 ocak 2020de basvuru yaptim. gecen nette 26 ocak basvurusuna cvp geldigi yazmisti biri. ne zaman cvp gelir sizce? bu degerlendirmeler tarihe gore yapilmiyor mu sirayla. saygilar

Benim ahim %96 bu sahte rapor yüzünden umarım sekteye ugramam. Yüksek tansiyon bel boyun fıtığı var süresiz rapor aldım oran 49. Temmuz 2 de gönderdim nasip beklemedeyim

Şu anda Ankara'da şubat 2020 raporları incelenmeye başladı. Ciddi bir kaynak tarafından bilgilendirildim

Peki alâ ben kanser hastasıyım ben kanserle mücadele ediyor um bazı cakallar gidip uyduruk rapor aliyorlar ben sahsen hakimi hela etmiyorum gercek madur kisileri maf ettiler vereninde alaninda alah enkotu hastalik versin

Barış sagolasın. O ciddi kaynaga aralık ve ocak ayları gelmedi diye sorsaydın keşke.

Avcı kardesim. Seni anlıyorum. Hastalıgın iyisi kötüsü varmı sence. Raporun uydurugu var ama devlet bunlarla mücadele ediyor. O yüzden senin gibi ağır hastalıgı olanlara kurul öncelik veriyor. İstersen ara kardesim öne alırlar senin raporu. Burda duydum orjan arkadas vardı ulaştı ankaraya öne cektiler. Boşuna bekleyip canını sıkma. 1.ve 2 evreyi alıyolar
hic one cekme duymadim var mi gercekten nasil oluyor

Kardesim tecrübe yazıyor burda. 9aydır bekliyorum. Arayın kanser hastaları ve siroz hastaları. 1.ve 2 evreleri öne cekiyolar tabi ulaşabilirseniz

biz de senin gibi 9 aydır bekliyoruz... Ama belirttiğim gibi ilk kez duydum.. Umarım böyle bir uygulama vardır.

Üst Alt