Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Busenurr

1000 lira belki alırsınız.... bu mantıklı birsey değil

ayrıca sizin için geçerli değil 3600 1999 oncesi icin gecerli

İlk sigorta başlangıç tarihinizden itibaren 15 yıl ve 3600 günü tamamlamış olduğunuz tarihe göre yaş şartları nelerdir?
-24.05.2005-23.05.2008 tarihleri arasında yerine getirenler 54 yaşında
Şöyle birşey okudum ama doğruluk payı nedir bilmiyorum

Busenurr

YİNE SÖYLÜYORUM. SİZİN SİGORTA BASLANGIC TARİHİNİZ BUNA UYGUN DEĞİL.

Kadınlar Kaç Yaşında Emekli Olabilir?

15 yıllık sigortalılık süresi ve 3600 gün ödenmiş prim şartını;

52 yaşında emekli olabilmek için 24.05.2002 ila 23.05.2005 tarihleri arasında,
54 yaşında emekli olabilmek için 24.05.2005 ila 23.05.2008 tarihleri arasında,
56 yaşında emekli olabilmek için 24.05.2008 ila 23.05.2011 tarihleri arasında,
58 yaşında emekli olabilmek için 24.04.2011 tarihinden sonra yerine getirmeleri gerekir.
Erkekler Kaç Yaşında Emekli Olabilir?

3600 ödenmiş prim günü ve 15 yıllık sigortalılık süresi şartlarını;

56 yaşında emekli olabilmek için 24.05.2002 ila 23.05.2005 tarihleri arasında,
57 yaşında emekli olabilmek için 24.05.2005 ila 23.05.2008 tarihleri arasında,
58 yaşında emekli olabilmek için 24.05.2008 ila 23.05.2011 tarihleri arasında,
59 yaşında emekli olabilmek için 24.05.2011 ila 23.05.2014 tarihleri arasında,
60 yaşında emekli olabilmek için 24.05.2014 tarihinden sonra tamamlamaları şarttır.
3600 Günden Emekli Olanlar Ne Kadar Maaş Alır?

Emeklilik maaşları prim ödemesi tarihlerine ve miktarına göre değişiklik gösterebilir. Buna göre;

1999 tarihinden önce 3600 gün emeklilik hakkını kazananlar 1400- 1600 TL,
Hizmet süresinin bir kısmı 1999 yılından sonrasına sarkıyorsa 1200- 1400 TL,
Hizmet süresi 1999 yılından öncesi ve 2000-2008 yılları arasında emeklilik kazanılmışsa 1000-1200 TL,
2008 yılı ve sonrasında emekliliğe hak edenler 800- 1000 TL arasında emeklilik maaşı alabilir.

benim bir arkadaşım vergi indirimi için başvurmuştu vergi dairesi dilekçeler doldurdu iş yerinden çalıştığına dair yazı alındı kayseri şehir hastanesinde kayıt yapan arkadaş vergi indirimi yerine söylememize ve dilekçeyi vermemize rağmen engelli indirimi için başvurdu yazmış. bugün kayseri vergi dairesini aradık bize herhangi bi evrak gelmedi hastane göndermemiş dedi sorduğumuzda bu hata ortaya çıktı şimdi diyorlarki sil baştan müracat edeceksin bu konuda ne yapabiliriz. bilgisi olan varmı? ropor tarihi 10/06/2020

Özel sektörde çalıştığımız için anca diğer tarafta emekli oluruz bu ülkede o zaman :D

cımerın verecegı cevap senı tatmın etmez mevzuattan bahsedıyro baska bırsey demıyor kısaca bekleyeceksınız dıyor

Mahkemelik işin olsa bekliyorsun, polislik işin olsa fayda görmüyorsun, hastaneden randevu alsan bekliyorsun, devletle hangi işin olsa bekliyorsun sistem bekleme üzerine kurulmuş

Birisi Azraile söylesin

Bugün vergi dairesi ne gittim raporum onaylanmış 7.10.2020 tarihinde onaylanmış bu nasil sessiz çalışma hiç haber vermiyorlar e devlet ten göremiyorum eviss 'de görünmüyor eski isyerime 10.10.2020 tarihinde sistem üzerinden gondermisler. Vergi dairesi bana fotokopisi gibi rapor verdiler bu nasil iş anlamadim.

Ceyhun82
Haydi hayırlısı olsun kardeşim. Barkod vardır evrakta. İşyerinden de çıktısını alabilirsin.
Daha sonra sgk barkod numarası ile ve rapor numarası ile kontrol eder, kağıdın orijinal veya fotokopi olması sorun olmaz.

Evet barkod numarasi ve rapor numarasida var dedigin gibi sagol allah razi olsun
Darisi bekleyenlere😊

Selam Ankara'ya giden raporum geri geldi engellilikle ilgili bulgular tam belirtilmediği için diye.
sağlık kurulunla yaptığım gorusmede tekrar kurula girmem gerektiği belirtildi
Tekrar gidecek olan raporunda tekrar bekleyecekmiyim yine 6 ay.

Son düzenleme:
kade338
İşte tamda benim korktuğum böyle bişey onca zaman bekle sonuç bu olsun yazık. Acaba özel olmayacaksa rahatsızlığınız neydi. Geçmiş olsun

yahu bu raporu veren doktor bir evrak veya epikriz yani elinde bir done oluyor muayenesini yapıyor ve kitaba gore oran karsılğı neyse bunu vermiyor mu? kafasına gore mi veriyor. Tüm bunların sonunda gun sonu heyete giriyorsun 8-9 doktor bunun altına imza atıyor. ee peki ne evrağı ne tanısı ne eksiği?????? yapacakları isin ta.............

tablo 3e4 ile tablo 4e1 kesişme var belkide böyle bir şey dir
yani ayagınizda bir sorun var atiyorum hem ortapediden oran alıyorsunuz
hem norolojiden gibi

sayın ANKARA bızı gorun artık bak aylardır beklıyoruz zaten surelı verıyor bızı ayrı bır sıkıntıya sokuyorsunuz yeter artık veercegınız uc kurus maas cogumuz zaten eyt takılanalrız 7000 gun 27 sene az bır zaman degıldır bızde bu ülkede vergı verdık emek harcadık çalıştık sımdı cogumuzda ıkı hatta uc hastalık cıkmıs durumda bızı el üstüde tutmanız gerekırken uc kurusa muhtaç ettıgınız yetmıyor bırde süründürüyorsunuz duy ANKARA DUY

Bu kurum içi yazışmalar belli bir süre zorunluluğu yok mu yani ucu açık olmamalı bu işler

Evet bir arkadaşımız daha eksik evraktan geldiğini yazmış. Eksik evrak ne bilen yok hastane bilmiyor vergi dairesi bilmiyor gelen yazıda en azından şu hastalığından eksik var tamamla demeleri lazım onuda söylemiyorlar. Aynısını ben yaşadım hastaneye de vergi dairesinde itiraz ettim evrak işi kurumlar arası elektronik ortamda yapılıyor ben nasıl evrak hazırlayabilirim dedim ama nafile sonuç yeniden heyete giriyorsun.ikinci raporun ankaraya gittigi tarihten itibaren sıraya alınıyor. Önceden ilk raporunun tarihine göre sıraya alınıyormuş değiştirmişler bilginize.

İyice saçmaladı lar bunlar ya yazık değilmi bizlere zaten yarım hata çeyrek insan olmuşuz nedir buya gerçekten kafayı sıyırmamak elde değil çok ayıp gerçekten keşke sağlımız bozulmasaydıda bizde bu kadar strese girmesydik herşeyi halettiniz Bi bizim raporlar kaldıysa Eyvellah ama nafile herkese iyi geceler

Arkadaslar cimere yazmanizi tavsiye ederim ...

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 10.09.2020 tarihinde yapmış olduğunuz 2004045424 sayılı başvurunuz 15.10.2020 tarihinde ENGELLİLİK TESPİT VE DERECELENDİRME MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına (Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:122 Balgat/Ankara) yapmış olduğunuz başvurunuz üzerine Başkanlığımızda oluşan dosyanızın incelenmesinden; Cüneyt DEMİRTAŞ hakkında düzenlenen rapor Merkez Sağlık Kurulunca incelenmiş ve çalışma gücünü yüzde doksan ikisini (%92) kaybedildiğine karar verilerek, Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığına 19.09.2020 tarihli ve 105511 E.sayılı yazımız ile gerekli bilginin verildiği anlaşılmıştır.
Başvuru sonucunu adı geçen Başkanlıktan takip edebilirsiniz.
Bilgilerinize sunulur.

Üst Alt