Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda Zihinsel ibaresi olunca EKPSS'ye hangi statüde giriliyor?

sefari4242

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ramporumda zihelsel engelli yazıyor pisikolojik hastalıktan aldım sınava zihinselden mi giriyorum bileniniz varsa sevinirim.

Kaptin torpili.
Sorular kolaymis zihinselde

O niyeymis
Zihinsel isaretliymis.

Mental kapasite kirik grupu sinavimi var.

Eğer raporda "zihinsel" işaretli ise, "zihinsel"den sınava girilir. Mental kapasite tanısı diye birşey söz konusu değil.

Geçen birini böyle ikna etmişti arkadaş genelden girdi 60 küsür puan anca aldı, kavgalık oldular bu yorumu yazan kişiyle(jokey avatarlı arkadaş).O yüzden siz verdiği bilgiye inanmayın.Mental retardasyon falan şart değil.Dediğim gibi zaman kötü burada doğru bilgi verip millete yardım etmeye çalışan da var, çalım atıp ayağını kaydırmaya çalışan da.

Geçen birini böyle ikna etmişti arkadaş genelden girdi 60 küsür puan anca aldı, kavgalık oldular bu yorumu yazan kişiyle.O yüzden siz verdiği bilgiye inanmayın.Mental falan şart değil.
KULAVUZU AÇIN OKUYUN SADECE ÖZÜR GURUBU ZİHİNSEL İŞARETLİ İSE OLMAZ ÖRNEK BEN ŞİZOFRENİ HASTASIYIM RUHSAL YAZIYOR ÖZÜR GURUBUM BAŞKA ARKADAŞTA ŞİZOFRENİ ONKİ ZİHİNSEL YAZIYOR O TAMAMEN HASTANENİN HATASI
BUYRUN KULAVUZ

Sınavda 4 engel grubu vardır
.1) Genel engelliler *2) Görme engelliler3) İşitme engelliler4) Zihinsel engelliler***Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engelliler, YaygınGelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB), Asberger, RETT Sendromu,Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül/Özel Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği,Hiperaktivite, disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar, CP hastası olanlar.** Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSALBOZUKLUKLAR” alanında, Özür Oranları Cetveli’ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlevbozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ:20-34), Çok ağır (IQ: 20’nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engel grubualanında “Zihinsel engelliler” yazılmalıdır. Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL,RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında yukarıda belirtilen zekâ işlevbozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında“Genel engelliler” yazılacak, engel durumu bilgisi alanında ise “Ruhsal ve Duygusal”yazılacaktır.Engel bilgisinde yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklarbulunan adayların yanlış, yanıltıcı bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir. Bilgilerinde gerçeğeuymayan hususlar tespit edilen adaylar, sınav/yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecekler ve budurumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir
BEN MEBTE ÇALIŞIYORUM ŞU AN MEMURUM BAZI AÇIGA ALINMALAR OLUYOR
ADAMIN DİPLAMASI SAHTE MESALA ADAM EMEKLİ OLMUŞ SONRADAN ORTAYA ÇIKMIŞ
ADAMIN EMEKLİLİGİ İPTAL EDİLDİ VE İŞE GİRDİGİ ZAMANDAN BU YANA ALDIGI PARALAR GERİ İSTENDİ CEZA EVİNE DÜŞMEZSE İYİ SAHTEKARLIKTAN
ÇOGU ZATEN ZİHİNSEL OLMAYIP ZİHİNSELDEN GİREN ÇOK EPİLEPSİ HASTASI BİLE ZİHNSELDEN GİRDİ ÇOK YANLIŞLIKLAR OLUYOR BUNLAR BİR ORTAYA ÇIKARSA YANDILAR

ZENDARK DEVE KUŞUSUN SEN DEVE KUŞUNA UÇ DEMİŞLER BEN DEVEYİM DEMİŞ KOŞ DEMİŞLER BEN KUŞUM DEMİŞ
HERKEZ İŞİNE GELDİGİ GİBİ

BUYRUN KULAVUZ SAHTEKARLAR 12 Cİ SAYFAYI OKUYUN
http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/EKPSS/2016EKPSSKILAVUZ20160513.pdf

BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Dogru söylersin.
Bilmezdim bu durumu.
Sahtekarlar cogaldikça is zorlasiyor.
Heskes hakkiyla kazanmali.

Son düzenleme:
:mad::mad:
Devlet neden agir engelilere bu sinavda avantaj saglamiyor sadece zihinsel isitme ve gorme engelliler soru ve zaman avantaji sagliyor biz neyiz arkadas bize neden avantaj yok?

herkes uyanik olsun bunlari ihbar edin aldiklari tum maasida faiziyle geri alirlar.yaniltici belge vermek suctur.

zendark

ben genelden girdim 85 aldım bende ruhsal engelliyim kulavuza uyarak işlemlerimi yaptım kulavuzu okumuyorsun kulavuzda yazıyor kimlerin zihinselden girecegi sen daha yok şöyle yok böyle diyorsun anlamak istemiyorsun özellikle belirtmiş kimlerin zihinselden girecegi daha neyin peşindesin

eger mental retardasyon varsa amenna zihinselden gir
ben sana birşey demiyorum beni eleştirmişsin de yazında sanki yalan yanlış yazıyorum
tekrar söylüyorum ben sana lafım yok sen beni ignelemişsin yazında ondan kızdım sana
şimdi sen söyle epilepsi bile zihinselden girdi bazıları bu hakmı bu revamı
zihinselden girecekler mental retardasyon olanlardır sadece geri kalanlar genelden girecek

Burda tekrar söylüyorum zihinselden girecekler mental retardasyon olanlardır sadece
bide avatarım jokey kulübü falan degil bilgisizligin burdan geliyor
o resim komandante markostur bir liderdir meksikada şu an yaşıyor sosyalizmi savunuyor sosyalizim savaşcısı bir liderdir tıpkı che gibi bunlardan sen anlamazsın o başka

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Yukarıda yaptığım yorumlar için senden özür dilerim.Zihinselden sınava girip insanlara müdahale ettiğini zanettim, önyargılı davrandım.

Üst Alt