Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Remisyonda yenileyen depresif bozukluğu olan kişilere yeni cetvelde verilen oran?

Arkadaşlar bu yeni yönetmelik 20.02.2019 tarihinden itibaren geçerli ve önceki verilen rapor önceki hali ile değerlendirilmek zorunda, 20.02. 2019 tarihinden itibaren hastaneler yeni yönetmeliğe göre hareket eder. Raporu çıkmış Ankaraya gitsin gitmemiş olsun gelsin gelmemiş olsun eski verilen hali hakkınuzdır.

bu saaten sonra rapor alacaklar için ciddi sıkıntı çıkaracaklar ülke olarak kimsede piskoloji kalmadıgından hastalık vakası yükseldiginden buna önlem alıyolar

Not olarak yazılan madde
1.bu hastalığın bir yılda düz|enlebildiğini,
2.vergi indirimi için önemli olan %40 raporun onaylanması,
3.Raporda bu rahatsızlığı bulunanların Emeklilik ve engelliliğin ancak bu rahatsızlığı iyileşmeyenlerin hak elde edeceğine,
4.işe alınma konusunda ayrı bir rapor istenebileceğini, işe alan kurum kuruluş işyerinin sonradan iyileşip iyileşmediğini tekrar isteyebikeceğine atıfta bulunuyor. Bu rapor örneğin EKPSS için geçerli değil diyor.
Anlatılmak istenen bunlar

İşlevsel: kişiye göre değişen ve süre ile değişebilen anlamı taşıyor.
Bu rahatsızlıklarda bana öyle geliyor ki bundan sonra bulgu ve ilaç kullanımı, tedavi ve ayrıntılı gün saat bile ayrıntısı ile kosültasyonları istenecektir. Hatta hangi ilacı kullanıp iyileştiğini, hangi ilacı kullanıp iyileşmediğini kadar arsştıracaklardır.

Kederli303 abi valla durum cok karışık gene siz iyi yorum yapmışsınız vergi indiriminde bu derecelendirme esas alınmaz falan yazıyor 1yıl kontrol falan cok karmaşık Bi durum asıl konu şu bu hastalıklardan %40rapor alan biri vergi indirimi alamıyormu bu önemli

2000 yılından belli tedavi görüyorum 2013 te iş için vergi indirimi aldım sürekli raporum ankaradan onaylı hala ayaktan tedavim devam ediyor gidip geliyorum hastaneye bir düzelme yok aynı ilaçları yazıyolar beni etkilemez herhalde sene sonuna emeklilik için başvuracaktım gidince bir süprizle karşılaşmam işallah

Alır kardeş diyor ki ben bu vatandaşın 1 yıl tedavisini şart kılıyorum. Tedaviye gider iyileşmezse raporunda vergi indirimi de alır. 1 yıl tedavisi gerekir. Verdiğim rapor kontrol şartludır Tedaviye gitmezse sürekli rapor vermem veren doktor varsa iptal olur, verdiğim raporu yeni Rapor ile iptal ederim. tedavi sonucu iyikeşirse o hastalıktan engelli olması kalkıyor. O hastalık iyileşmiyorsa sürekli olmuş olacak yada başka hastalıklardan %40 varsa vergi indirimi alır diyor. Anlatılmak istenen.

serchar inşallah abi nota şöyle detaylı yazsalar aklımız karışmaya ak bu hastalıklar 1yıl sonra kontrolu gerektirir aynı hastalıklar devam ederse vergi indirimi alır deseler Bi sorun yok bu kadar zormu bu ya yok derecelendirme ye alınmaz Vs kafa karışıklığı a sebebi oluyor haksızmıyım

durumu tam anlamadım geçici fonksiyon kaybına olan hastalıklar nasıl olacak iş başvurusu vergi indirimi

NOT: İş başvuruları ve vergi indiriminde bu derecelendirme dikkate alınmaz
ne demek istiyor burda

Yaşa @bütünüyle farkındayım derecelendirme dikkate alınmaz ne demek ilerde alınacak diye bir şeyde yazmıyor

Yukarıda yorumladım. İş başvurusunda ayrı bir rapor istenir. Bu raporda verdiğim engelli oranı ile iş başvurusu yapamazsın diyor.

karman çorman anlayamıyoruz ruh hastalarına bu yapılırmı zaten takıntılıyız birde bu çıktı iki gündür yatamıyorum

tb2nhf
1 yıl süreli aldığın rapor sonrası tedavide iyileşmezsen hastalığını kalıcı olduğunu kanıtlamış olur vergi indirimine dahil edilir diyor.

Örnek vereyim adam işyerinde bir şeyler olmuş psikolojisi oan bozulmuş normalde olmadık tavırlar yapmış çalıştığı yer demişki ben bu adamı çalıştırmam. Devlet yook diyor önce belgelemek için adam tedavi olacak sonra rapor veririm. Hani vergi indirimi içn işyerinde yazı alıyoruz ya ona atıfta bulunuyor

serchar abi cetveli yazanlar adam gibi acıklama yazmamışlarki bir de üstüne takıntılıyım psikolojik hastalıklar basitmiş gibi birde zoru koşuyorlar ama bunun nedeni Bi şeyi olmayıpta psikiyatriden oran almaya kalkan adiler yüzünden kafamızda bir sürü soru oluşuyor bu işi iyicene yokuşa sürdüler piskiyatrik hastalığı basit degildir adamın ailesini ve iş yaşamını yıkıyor özellikle bunu şizofrenler psikoz olanlar ve bipolar olanlar iyi bilirler yanlışmıyım
Kederli303 abi haklısın Bi adam hasta ise hasta saglamsa saglamdır bu kadar detay niye psikiyatri Bi şeyi olmayıp oran almaya calışanların yüzünden oluyor adam sen aklanacan diye 1sene kesin sonucu beklermi

Hem öyle hem de suç işlenmesi konusunda cezai ehliyet psikolojik rahatsızlığı bahane edenler değil gerçekten hastalığı olanlar faydalansın diyede olabilir.

Arkadaşlar 20.02.2019 Dan itibaren rapor alacakları bağlayıcıdır. Gerçekten hastalığı olanlar zaten sıkıntı edilecek bir durum olmaz.
Şöyle bir düşünün bir oyun neymiş adını TV den duydum. Mavi balina neymiş. Çocuklar bu oyunun yüzünden suç işliyor ve kendini intihar ediyor

Göç gide gide düzelir hep böyle olur bir kanun yönetmelik çıkar bir bakmışsın yetmez olur yama yapılarak yada olmuyorsa değiştirilerek yeni bir yaşam standartı entegre olur. Bu Yönetmelik değişince bir çok kanuna ek madde getirilecektir.

zamanla anlaşılır sıkıntımı belli olur

bu aydan sonra vergi indirimi yada emeklilik için giden olursa yazsın

Arkadaşlar raporum 5 yıllık süreğen kronik bipolar süreli. 2. Rapor süreklimi olur

Son düzenleme:
raporda süreki yazar evet diye ibare vardır yoksa sürelidir ama 5yıl süreli rapor görmedim

Evet rapor 5 yıl süreli vergi indirimi süresiz 5yıl sonra komtrol serhi varemekli oldum

Var 5 yıllık süreliler ama 5 yıllık süreli olan birisinden şimdi 1-2-3 yıllık alanları duydum.

anlamadım kederli 303 rapor sürekliye çevrilmezmi

anlamadım benim rahatsızlığım süreğen kronik bipolar

Yeni yönetmeliğe göre sürekli ye çevrilir dediğim kişiler eskiye göre

teşekkür ederim raporum 3 yıl sonra yenilenecek hastalık iyileşmiyor .çoğu zaman kötüye gidiyor.bahar ayları dahada kötü oluyor yeni yönetmelik aklımı karıştırdı daha çok sıkılmaya başladım hiç bir şey anlamadım vergi indiriminden bahsediyor. vergi indirimim süresiz

benim sürekli 3.dereceden vergi indirimi aldım yazıyor süreklidir diye ama emeklilik için gittigimde ne çıkar bilmiyorum aynı rapor geçermi şüpeli biz bunu tanımıyoruz diye bilir 2013 aldım en son bakırköyden onaylı

serchar İcin rahat olsun aldıgın hastanede bir yolsuzluk olmazsa bir şey olmaz emeklilikte sgk ya gidip vergi indirimi varmı yokmu diye bakıyorlar

Arkadaşlar
Bende diabetüs mellitus tip 2 , hipotiroidi , hiperlipidemi , myasteni gravis (organ hasarlı gözyuvarı felci var.) ayrıca depresif bozukluktan raporum var 4 yıldır tedavi görüyorum.Engelli raporuna perşembe günü başvurdum.Psikiyatri 1 yıl süre ile takip tedavi sonrası tekrardan sağlık kuruluna girmesi uygundur yazmış.Bu ne demek bu konuda fikri olan var mı ? oran verilecek mi verilmeyecek mi?Anlamadım.Tecrübeli olan arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim.

vergi indirimim ankaradan onaylandı 2013 yılında süresiz olarak işallah öyle olur sene sonuna günüm doluyor baş vuracam bakalım ne çıkacak yolsuzluk olmayacak tek devlet hastanesi bu branşta en iddalı devlet hastanesinden aldım allahın izniyle işallah herşey iyi olur kafamızdan bu sıkıntılar nasıl gidecek orası muamma daha erken biri çıkarsa yazsın emekliik için paylaşsın son durumu

Merhaba ben piskoz hastasiyim yüzde 80 raporum var ve sürekli 10 yildir tedavi görüyorum 2018 de aldım acaba benim tekrar rapor isterler mi emekliligimde

Merhaba ben psikoz hastasiyim 10 yildir tedavi goruyom yüzde 80 raporum var 2018 de verdiler sürekli ben vergi indirimi emekliliğinden yararlanamiyormuyum

Üst Alt