Merhaba açık ve net bilgi için teşekkürler. 24 yıllık bipolarım ancak sosyal ve hukuki haklarım hakkındaki bilgilere yeni yeni bu sayfa hakkında erişebiliyorum.
Bunca senedir benim devlet hastahanelerine gitmem sakıncalı görüldü ve devlet kayıtlarında emare olabilecek birkaç şey dışında ilaç raporu dahil hiç bir şey yok. En son 2010'da çalışmayı denemiş ve hastalanmıştım, hatta hastalığımın seyri baya değişti/ağırlaştı. Çalışamıyorum. SSK primlerimi dışarıdan ödüyorum. Malulen emekli maaşı isteyecek durumda mıyım bilmemekle birlikte, engelli kotası ile iş hayatına geri dönmeyi deneyebilirim en azından.
Her halükarda psikososyal engelli kimliği ve raporuna ihtiyacım var. Psikososyal engelli kimliği ve raporu için ne tür adımlar izlemem gerektiğine dair bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi? Aktif kriz döneminde değilken devletin gerekli gördüğü kanıtları nasıl biriktirebilirim, x devlet hastahanesine gidip 1 sene boyunca ilaç raporu yazdırmak yeterli olacak mıdır? Rapor için devlet hastahanesine başvurduğumda özel doktorumun sağlayacağı bir belge yardımcı olur mu? %40 engelli raporuna ulaşmayı denemek için 1-2 sene hakikaten hasta olduğuma dair belge toplamakla geçecek sanırım ve bunu İstanbul dışında da sürdürebilmem gerekiyor.
Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim...