Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Roman olmuşum, vaybee... [O an]

gulenyuz

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Selam sevgili okuyucular.. adım gülen, ama adımın anlamını yaşayamasam da korumaya çalışıyorum :) ben 32 yaşında, evli, modelist (eski), çok neşeli güzel, ama biraz engelli bir hatunum..
ben de aynı bir çoğunuz gibi trafık kazası geçirdim, 3 yıl oldu. 29 yaşındaydım. sağ kalçam, leğen kemiğim ve sağ kolum 4 yerinden kırıldı.
ilk olarak okmeydanı ssk hastanesinde gözümü açtım. korkunç bi andıı :eek: bakımsız bir adamın elinde bir matkap bana bişeyler yapıyordu. ailemin seslerini duyurdum dışarda.n bağırdım babacımm kurtar benii diyee!! içeri giremediler ama dışardan bana dayan diyordu. tüm ailem bişeyin yok kırıkların var dayannn, ama dayanacak gücüm yoktu. çok acı çekiyor ve çok korkuyordum. yine bağırdım babammm ne olur gir içeri al beni burdann. birden babam heybetli bir bakışla kapıyı itti ve içeri girdi. matkaplı adam kızmıştı ama babamın acısını anlayıp itiraz edemedi... babam sıkıca ellerimi tuttu korkma kızım geçicek dedi:ahh babam geçmedii.o gece dizimi matkapla deldiler ve su bidonları taktılar ucuna. hatırlamak bile istemiyorum, iğrençti...
sonra acilde müşadeydeymişim meğer yanıma bir çok dr. hoca, asistan, hemşire vardı. aileme bişeyler diyordular. meğer o hastanede benim tedavim imkansızmış? ve beni apar topar ambulansla cerrahpaşa tıp fktesine sevk ettiler..
ilk beni dr ilker karşıladı. canım kardeşim onu çok seviyorumm :) çok şakacıydı benim de öyle olduğumu anlayınca acıyı unuttuk. alçı odasında birden acı yerini kahkahalara bıraktı.. ailemde dışarda gülüyordu zorda olsaa çünkü onlar başıma gelicekleri biliyordu. ben bilmiyordumm :mad: ve beni kolumu alçıya aldıktan sonra servise çıkardılar. çok güzel bir odaydı, ama ben sadece yattığım yeri görebiliyordum. hiç dönemiyordum. kafamı bile sağa sola döndüremiyordum. içeri ilk eren hemşire girdi üstümdekileri yırtıp çıkardı ve bana yüzümü gösterdi cebindeki küçük aynayla. off tanınmıycak haldeydim..
çok üzülmüştüm ama geçicek dedi hemşire bunlar sadece sıyrık ve yara üzülme dedi.. uyudum öylece sabah olduğunda yanıma bir çok dr geldi ama biri vardıki o geldiğinde diğer drlar asker gibi esas duruşa geçtiler. profosör dr nejat hocaydı gelen bana geçmiş olsun kızım iyi olcaksın üzülme dedi ve yüzümü okşadı :) sonra bana biraz konuşalıımı dedi? konuşacağımız konuya bağlı dedim güldüüseni ameliyat edicez dedi.. birden tepki verdim ne ameliyatı yaaaa :mad: dedi kalçan kırılmış. hem de hiç istemediğimiz bir yerden, önünde çok uzun bir tedavi süreci başlıyor. hazır olman gerek falan.
işte benim anım o (andı) ilk kez ameliyat hatta hastande yatıcaktım işim, evim, eşim, annem, babam birden gözümden geldi geçti çok üzülmüştüm.. velhasıl ameliyat oldum hem de 4 kez. önümde daha da var...
ameliyatlarım çok sorunlu geçti ilk olarak kankaybının önüne geçemediler ameliyatta ve sonrasında 9 gün yoğun bakımda cebelleştim azraille.. ikinci ameliyatta ise damarlardan birini kestiler eminim istemeden teknik hataydı :) şimdi 3 yıl oldu halen his yok ayak parmaklarımda ve bileğimde?? dönecek diyor sayın hocam :) ben onu beklemiyorum açıkcası ister dönsün ister dönmesin alıştım ayağımı elimle yönetmeye :) tıbben adı düşük ayak bilirsiniz? neyse son ameliyattda enfeksiyon kaptım bi o eksikti sankii :)

yaa kısaca diycem ama uzun oldu biliyorum :) çok acılar çektim çokk tarifi yok çekenler bilir.. herşey bi tarafa arkadaşlarım ben o hastanede yatarken babannem öldü, eve çıktım 3 buçuk ay sonra babam öldüü :( ama hepsini unutturdu bana bu bacağımın halii inanın dünyada tek desteğim arkamdaki gücüm dayanağım sığınağım herşeyim canım babamın ölümünü bile unutturdu..
sonra eşimden boşandım işimi unuttum, yaa arkadaşlar zorr zorr, gerçekten zor rabbim düşmanlarımıza dahi vermesin böyle sıkıntıları. ben aştım herşeyi unuttum bügünlerde mutluluğun sadece ağrısız bir yaşam olduğuna inandım. çok mücadele verdim hiç bir zaman moralimi bozmadım bütün yaşadıklarıma inat hatta yeniden (evlendim) :)
şimdi çok mutluyum önümde sıkıntıların var olduğunu bildiğim halde kalçamın yerinde olmadığını bildiğim halde çoçuk yapmayı bile düşünüyorum :) sizlere de tek tavsiyem asla ama asla moralınızı bozmayın ancak böyle üstesinden gelirsiniz..
tüm okuyanlara şimdiden çok tşkrler sağlıklı bir yaşam dileklerimle.. (gülen)

tşkr ederim nüklerr::) tüm insanlar gülsün bir benim gülmem neyi halleder dimi cnm çok öpüyorum..

Çok geçmişler olsun Gülencim inşallah bundan sonraki günlerinle ve eşinle bir ömür boyu mutluluklar dilerim....:)

Böyle olumsuzluklar yaşayıpta,mücadelenizi bırakmamınız takdire şayandır.Sizin gibi örnekler çoğaldıkça engelli arkadaşlarımıza motivasyon kaynağı olacaksınız. Paylaşımınız için teşekkür ederim,Allah tan acil şifalar dilerim.

Kolay olmayan şeyler yaşamışınız ve yılmadan yorulmadan devam etmişiniz...Tüm arkadaşlarımıza örnek olacak bir hayatınız var gerçekten...hayat zor ama biz mücadele edersek aşamıycağımız engel yok diye düşünüyorum... Yarınlara ümitle bakmak dileğiyle

çok teşkr ederim arkadaşlar güzel dilekleriniz için....

Geçmiş olsun arkadaşım.

İşte örnek alınacak bir insan.. Çok geçmiş olsun.. Bunca acı ve üzüntüye rağmen, hala umut ve moral gönderebiliyorsanız çevrenizdekilere, hayatın anlamını çözmüşsünüz demektir. Dilerim yolunuz sevgi ve umutla aydınlanır.. Bundan sonra uğrayacağınız duraklar hep mutluluk olur..

Azim ve yaşama sevinci insana en büyük destek oluyor.

çok geçmiş olsun hayata hep sıkı sıkı tutunmalıyız bizi savurmasına izin vermemeliyiz.........

gülen her kelimesini tek tek okudum... senin kaderin çığlık çığlığa ağlarken sen adın gibi gülüyorsun ... helal olsun.... allah bi daha göstermesin o acıları... gerçekten helal olsun... hep ard arda gelir acılar zaten...

ama sende azraili dalgaya alan arkadaşlarımızdan birisin... ilerki hayatında başarılar dilerim... saygılar..

çok geçmiş olsun büyük acılar yaşamışsınz ama yenmşssinz aşmışsınız allah başka başka acılar yaşatmasın güler yüzünüz solmasın yaşamınızda mutluluklar...

Bu kadar olumsuzluklar yaşamanıza rağmen sımsıkı hayata bağlanmışsınız yaa sizi canı gönülden tebrik ediyorum.

Çok çok geçmiş olsun..

Yeni hayatınızda da mutluluklar dilerim...

Hikayeni okudum ve etkilendim ve ben bu kadar güçlümüyüm diye düşündüm maalesef ki hayırrrrr.

Geçmiş olsun direnci mutluluğu öğreten kaleminiz daim olsun ki bizde kendi payımıza düşeni alalım...

Ne demişler her insan okunmamış bir kitaptır ve açıldıkça neler var neler görün işte:)...herşey gönlünce olsun

harıkasınız vallahi tebrik ediyorum yaşama azmetmek bu olsa gerek:)her engelli bunu okumalı ve savaşmalı butun olumsuzluklara kafa tutmalı :)paylaşım için teşekkürler

arkadaşlar inanın cevaplarınız bana dahada bir güç verdi..okuyan herkeze sonsuz teşkkür ederim..allah hiç bir kula kaldıramayacağı dert vermezmiş.bütün hastalık çekenlere sabırlar dilerim..burda beni şanslı gören arkadaşlar vardır aldanmasınlar ben tekerlekli sandalyeye mahkümda olsaydım yine sarılırdım yaşama sıkı sıkı,rabbim bizlere bir çok organ vermiş elim,kolum olmasa,ayağım bacağım olmasa,dilim,kulağım olmasa,yattıım yerden gözümde olmasa,hislerimle mimiklerimle mutlu olmaya devam ederdim,bunu bütün samimiyetimle söylüyorum.çünkü aldığım nefesin nekadar önemli olduğunu biliyorum.allah aklımıza sahip çıksın..sağlıklı günler sizinle olsun çok değerli insanlarr...

gülenkız gerçekten geçmiş olsun.arkadaşların söyledği gibi bende diyordum benim derdimden başka derdi olan varmı dayanamıyorum diye,yazını okuyunca herkese rabbim ayrı veriyor bizede şükretmek ama bir yapabilsek.eşin artık özürlü olduğun içinmi ayrıldınız.yazık bu insanlara hiç kendilerini düşünmüyorlar acaba onlar olsaydı nasıl davranırlardı.allahım bundan sonra güldürsün artık mutlu olmayı hak etmişssiniz.

Gülenyüz arkadasım hayat hikayeni okurken once yuregımı kanattın sonralarda mutlu oldugunu anlattın ınan cok mutlu oldum .yuzunden gulumseme hıc eksık olmasın .kalbın huzurla dolsun.allahım acıl sıfalar versın.

sudenur cnm yok eşim engelli olduğum için bırakmadı kendi düşünceleri engelli olmuştu artık o yuzden ayrıldık:)hiç aklıma bile gelmiyor o eskidendii yeni ufuklara yelken açtım ilerliyorum hamd olsun mutlu bir şekilde..herkezede nasip etsin yaradan..tşkr ediyorum

guzel anlatımın sayesınde olayı yanında yaşatıyosun resmen hayran kaldım yınede ınadına gulmek lazım hep gul gulen yuz

Geçmis Olsun.!

Selamlar. Geçmis Olsun Kardesim.. Sabret... ALLAH Ailelerimizden Razı onlar degil mi bize en zor anımızda destek olan.. Ama hersey bizler için. seni bu sabrından dolayı tebrik ediyorum. ALLAH Hep Yanında olsun. iyi günler...

gulenyuz arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun. yaşama hep böyle güzel bakmanı dilerim. nejat hoca benim de doktorum. kendisine gelen hastaları kandırmadan dosdoğru uygun bir dille konuşuyor. doktorum olduğu için mutluyum.hepimize acil şifalar dilerim.

gerçekten bu kadar yıkımdan sonra bu derece hayata bağlanman büyük bir başarı ve irade meselesi seni kutlamak gerek.bizlerin yaşantısındaki zorluklar bizler için ne kadarda zor olsa bizler onu kolaylaştırmak için elimizden gelen bütün güçümüzü sarf etmekteyız.
sizdeki bu yaşama azmı olduğu müddetce inşallah bundan sonraki yaşantınızda tekrar böyle büyük yıkımlar görmezsınız kolaylıklar diliyorum.

benim neden anlatacak hikayem yok. :(:(:(

Yaf hemen hemen hepimizin bir derdi var ne bilim ben bi başkasinin derdini okuyunca kendikimi unutuyorum. niye biz diye basliorum düsünmeye Benim derdim derti bile değil umursamıyorum bana tek koyan askerlik yapamadim gerisi fasa fiso ilgilenmiyorum hiç bisiyle hayati ciddiye almadim almicamda alırsam terbiyesizim :D neyse yeter bu kadar edebiyat allahtan acil sifalar dilerim senin için geçmişler olsun kendine iyi bak yeni evliliğindede mutluluklar diliyorum. bebelerinde seinni kadar güler yüzlü neşeli olurlar inş. ama en önemlisi kaderleri güzel olur inş. offfff off bi sigara yakayım efkar bastı :D:D

Üst Alt