Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruh sağlığı sebebiyle hastanede kalan arkadaşlar deneyimlerini anlatabilir mi?

Hacettepede yattim. Yil 2000 yili daha 17 yasindaydim. Psikotik deprasyon tanisi ile tedavi oldum. 15 gun yattim. Duzeldim ciktim. Ve iki yil ilac kullandim. Ve iyilesince ilaclarimi biraktim. Ama doktorum ilaci kesme demisti. Ben kestim dinlememistim. Ve aradan 10 yil gecti 2010 yilinda feci rahatsizlandim. Tani paranoid sizofreni oldu. Dayadilar ilaci bir kac ataktan sinra 2 yil ilac degistim. Ve 8 yildir ayni ilaca devam. Ilaca bir ara verirsen yersin norodol yersin dogmatil yersin larzaktil. Aman kendine mukayet ol...

Hocam doktor paranoya deyip abilfy verdi. Ben hapı afyondan ibaret gördüğüm için kullanmıyorum. Yatış dendi fakat daha aranmadı hastaneden.

Benim annem 30 yoldir kronik sizofreni defalarca hastanede yattı. Son 10-12 yıldır çok şükür ilaç ve iğne sayesinde stabil durumda. Hastanede yapmanız gerekirse mutlaka yatın ve de verdiği ilaçları aksatmadan kulanin..

bakırköy ruh sinir'de yattım bir ay kadar, 90'lı yıllarda narkoz vermeden hastaya elektroşok veriyorlardı ama durum düzelmiş artık, hastayı uyutarak şokluyorlar.

adana kurttepede yattım bazı arkadaşları fırçayla yıkıyorlardı benden söylemesi

toplu olarak banyoya sokuyorlardı herkez birbirinin mahrem yerini görüyordu sanki çıplaklar kampı gibiydi karşı gelirsen şoka yatırıyorlardı veya beton ignesi yiyiyordun

Butunuyle farkindayim o dedigini benim arkadasimda soylemisti simdi hala var mi oyle sey

Hepinize deneyimleri için teşekkür ederim. 5 şubatta yatıp 15 gün kalıp çıktım. Şartlar iyiydi. Bir faydası yok bunun yanında.

7 defa Bakırköy K2 de yattım. Rezalet bir hastane Koşulları çok ağır.

vakanüvis_faruk

Sabahın 6 sında kaldırırlar. Yatak odalarını kilitlerler. Akşam 9 a kadar yatamazsın. Zorla norodol&akineton iğnesini dayarlar. L şeklinde bir koridor. 2 tane çekyat var. Oturacak yer yok. Bütün gün kapalı odada mal gibi dolaşıp durursun..

K2 k4 te bende kaldım perseküsyon öyle değil di ya

1 defa kaldım

Hastaneye yatış yapmalı mıyım?

Son zamanlarımda yine intihar düşüncelerim var. Önceden terapi, tedavi ve hastaneye yatış tecrübem oldu. Pandemi süreciyle terapim kesildi ve memleketime döndüm. Bu daha da kötü etkiledi beni. Artık bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum hastaneye yatışı düşünüyorum fakat bir sürü sınav yerine geçecek ödevim ve aileme yük olacağımı suçlanacağımı düşünüyorum. Sizlerin bu konuda tavsiyelerini öğrenmek isterim.

Son düzenleme:
Ruhsal hastane şartları "genel" olarak çok zordur bunu herkes biliyor zaten. Özellikle tırnak içerisinde yazıyorum "Hele hele" bu aylarda olan "korona virüs belası" varken hastanelerin şuanki durumu çokda farklı olabilir, biz bu hastanelerin durumunu oturduğumuz yerden beri hiçmi hiç "bilemeyiz". Bu konuya hakim kimseler mutlaka vardır. (Not:Bu virüs belası varken hastane şartları farklı olabilir).

Son düzenleme:
Tecrübem var, üniversite hastanesinde kalmıştım şartların beni pek zorlayacağını düşünmüyorum.

vakanüvis_faruk

Böyle düşünmen senin açından sevindirici, bir seçim yapmak, en son kararı sen vereceksin.

"Bugün"e bakmak lazım "dün"e değil. Hastanelerin durumu dünden çok farklıdır diye düşünüyorum ben. İyide olabilir kötü de olma ihtimali yok değil.

Pekala TÜRKİYE'nin enzor hastanelerinde yatışın oldumu. Sanırım o da olmadı.

Bir kere yatış yaptım ve o da üniversite hastanesiydi. İstanbul'da ve Doğu bölgesindeki hastanelerde zorlu yerler olduğunu duydum fakat kaldığım yer hiç öyle değildi. Pek bir şey değişmeyeceğini düşünüyorum zaten benim meselem hastane koşulları değil hastaneye yatmak için zaman pek uygun değil ama intihar düşüncemin olması da yatsam belki düzelir diye düşündürüyor.

Sigara kullanmıyorum ya sıkıntı değil hocam

Bende 2013 yılında Bakırköyde yattım beton iğnesi denen bi iğne vurdular sonrasını hatırlamadım hiç

Ben en son yattığımda sigara için ateşi saat başı veriyorlardı.Haftada 2 gün banyo günüydü sürekli sigara isteyen hastalar vardı.Ben açıktaydım.

Alterna
Ilaç ve yoğun terapi açısından bende faydalı olacağını düşünüyorum. Tabi sınav yerine geçecek ödevlerim ile aileme yük olacağım düşüncesi beni bundan alıkoyuyor.
basari
Geçmiş olsun ilk olarak. böyle bir deneyim yaşamadım görmedim en fazla yatağa bağlayıp sakinleştirici veriyorlardı gördüğüm kadarıyla.
Vtecll
Benim kaldığım hastanede günde iki kez sigara için izin vardı. Banyolar oda da olduğu için gün sınırı yoktu.

ben uludağ ünversitesinde 10 gün kaldım yineleyen depresif bozukluk ağır şiddetli tanısı ile 5 yıldızlı otelden farkı yok

manisada yattım ıkı uc hafta ılkgun benı baglamıslardı acaıp susamıstım gece ölüyodum az daha susuzluktan o gun bugundur suya düşkünüm resmen su dıye aglamıstım son anda adam yetıstı sabaha kadar paso su ıstım benı cozduklerınde dedım abı neden baglıyonuz carmıhamı gerıyonuz :D

altunizade16
Bende orada kalmıştık ve kesinlikle katılıyorum.
Sizosalgun

Sorumsuzluk yapmışlar çok dikkatsizler. Bu dikkatsizlik yüzünden zamanında ameliyat sonrasında hemşire bacağımı yakmıştı. Geçmiş olsun

Berbat bişey hele ki daha beter vakalar varsa klinikte o zaman daha berbat... Alışmaya çalışıyorsun ama bi süre sonra alışıyorsun hatta gariptir ki ben kendimi oraya ait hissettiğimi bile hatırlıyorum dışarda sanki farklı insanlar varmış gibi kendimi hastanede daha güvende hissettiğim zamanlar... Nasıl anlatayım bi garip işte anlatılmaz ancak yaşanması lazım ki anlayabilesin

Elazığ Bakırköy Manisa ruh hastanelerinde cok yattım. Daha neler neler bipolar ve okb

Ben askerden önce hafif bipolardım. Askerde akıl sağlığımı tam kaybettim. Yerimde duramamalar vesvese takıntı krizler kendine zarar vermeler. Askerlikten 45 gün hava değişimi aldım. Zar zor askerliği tamamladım. Ailemde sahip cıkmadı dahada çıkmıyor. . Sonra askerliği bitirdim. Ev benden cok sey bekliyordu. Ama yerimde durmakta imkansızdı. Ağrı hastanesinde yattım. 3 defa dayanamıyordum.İğneyle uyutuyorlardı.ölüden farkım yoktu. Manisa ruh sinirde 2 defa elazığda 3 defa Bakırköy de 2 defa kendime zarar verdim. Bağladılar. Beni. Yatağa sahipsizdim. Dayanamıyordum. Hastanede yatan en ağır hastaydım doktorlar birsey yapamıyordu. Kac defa ekt yaptılar. Gene olmuyordu. Kullanmadığım ilac kalmadı. Nafile.Ailemde üzerime geliyordu. Sürekli cok olay cıktı. Hep zarar eden bendim. Ama simdi fazla takmıyorum. Ne yazsam kelimeler yetmezdi. Ne yazarsam az kalır. Gitmediğim hoca kalmadı. En sonunda bir arkadaş Allah ondan razı olsun beni Adıyaman Menzile götürdü. Orda Peygamberimiz sav sonuyından Gavsı sani Abdulbaki hz vardı. Bende ilk basta mucize bekliyordum Menzilden. Ama oraya inandım sabrettim. Namazımı kılmaya basladım. Yavas yavas sabrediyordum.artık doktor ve hastanelerden kurtulmustum. Oraya gönlümü verdim. Bos dönmedim. Doktorlara gönül verdimki o kadar bir sey yapamıyorlardır. Menzilde Adıyaman daki zat Peygamberimiz sav soyu da dır. Gercek evlıyadır. Diğer hocalar gibi parada pulda istemezler. Dünyanın dört bir yanından madde bağımlısı kumarcı her türlü pisliği yapan oraya geliyordu. Ve orada Allah ı. İzniyle bırakıyorlar.dı.Ama sabretmek lazım. İnanmak ve Allah İn rızasını kazanmak için gitmek lazım. Sükür su an biraz iyiyim. Acık öğretim 4 yıllık imam hatibi bitirdim su an besyo antrenörlük 3. Sınıfım ilahiyat ön lisansta okuyorum. Bunlar tesadüf olamaz. Sevmek ve sadık olmak lazım. İnanmak sabretmek lazım. İnanmıyorsanız engelli raporlarım hastanede yattığım raporlar ilac raporları elimde isteyen merak edene gösterebilirim. Ailem hiç sahip cıkmadı su an da gene öyleler. Ama ilaçlarımı da kullanıyorum. Gece yatmam için. Birazda artık avuntu mu psıkolojık bagımlılık mı siz karar verin zaten beni bitire.n İlaclardı. Sevgiler saygılar.

besyo0419

Sizi azminiz için tebrik ediyorum. inanmak başarmanın yarısıdır. Böyle devam edin. Herşey gönlünüzce olsun inşallah.

sevgili bile edindim hatta öpüştüm onunla hastaneden taburcu olunca bende o da aramadık birbirimizi

Üst Alt