Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruh sağlığı sebebiyle hastanede kalan arkadaşlar deneyimlerini anlatabilir mi?

Erenköy ruh ve sinir hastalıklarında yattım 21 gün banyo yapamadım ilaçlar dolayısıyla 2 defa akatizi yaşadım hemşireler iyi ama sabah 6da uyandırılıyorsun bütün gün ayaktasın bahçesi var allahtan çıkıp gezebiliyorsun bu iyi içeri hapsolmaktan iyi
Ama oradada ilaç ve iğne var bunu sana doktor da verebilir oradada cedrina türevi ilaç verirler uyuman için
Hastanede bişey yok anca özgürlüğün kısıtlanır hastane seçeneği hasta olduğu için ilaç kullanmayanlar için etkili bir seçenek(polis zoruyla yatırıldım) bir kerede özelde yattım ama 2019 da 20bin liraya patladı değmezmiş

Arkadaşlar Lütfen "Özellikle psikiyatri hastaları" "Hastaneye yatmaktan korkmayın" ?

Arkadaşlar Lütfen "Özellikle psikiyatri hastaları" "Hastaneye yatmaktan korkmayın" ?

hastane ye yatmak çözüm değil diye düşünüyorum ben benim daha da psikolojim bozuldu

Hastaneye yatınca farklı bir tedavisi uygulanıyor. Hastanın içtiği ilaçları sabah akşam hasta bakıcı eşliğinde veriliyor.Domtor gözetiminde oluyor bildiğim kadarı ile

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi de yattım personel iyi di faydası oldu.içerideki bende dahil kimse normal değildi 😀

Şamil67

Bence şöyle baktığım zaman hastanede yatmak iyi geliyor hasta kişilere.

Ben yalan söylemiyeceğim kimseye. Ben 10 yıl önce falan önce BAKIRKÖY RSHH de 35 gün,
sonra TOKAT DEVLET HASTANESİNDE de 35 gün yatmıştım.
(BU YATIŞLAR BELKİDE HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASIYDI İYİ YÖNDE)

Son düzenleme:
ayDÜNYAvazo

Ilaclar beni düzeltilmesi lakin içimde bi korku kaldı tekrar kontrolü kaybeder miyim diye çok kötü oluyor toplaması hele gerçekle gerçek olmayanı ayırt etmek ve sonrada utanma duygusu oluyor şuanda bunları astım yenileme korkusu yaşıyorum değişik bi hastalık is beyinde bitiyor ilaçları bırakmamak lazım tekrar yeniliyor belki yenilemesi yıllar alır ama aynı duruma düşmeye değmez ilaçla yaşamayı öğrenmek lazım.

Hastalığını bilen insanlar için olumlu olmuyor bu durum

Hastaneye yatmak istiyorum

Ben psikoz atakları geçiriyorum . Hastanede tedavi olmayı düşünüyorum,hastanede yatan arkadaş lar deneyim lerinizi paylaşır mısınız .evden dışarı çıkınca atak geçiriyorum insanlar dan korkuyorum ...

ben 4 kez yattım daha çok rahatsızlandım tabiki de size sakın yatmayın diyemem

dışkapı ve hacettepe de yattım hacettepede telefon bilgisayar gibi şeyleri almıyorlar içeri girdiğinde kapıyı kilitliyorlar uğraşı odası var televizyon salonu var

o kapalı kalmaya ,dışarı cıkıp gezememeye dayanabilirseniz ilaçlara rağmen atak gelip başkalarına saldırmazsanız ilacı alır boş gün zaman geçirirsiniz hastalıgınız düzelir/düzelmez

tabiki farklı hastalık tipleri var doktorlar görüşüp kalış süresi vs ona göre yatılı tedaviyi deniyebilirsiniz

Durumunuz çok ağır değilse telefon yok. Düzenli ilaç saatleri ve yatış saatleri ve sizden çok daha ağır hastaları ve yıllardır o durumda olan hastaları görünce halinize şükretmenizi sağlar.

Her sabah günlük vizite yaparlar.

Çok ünlü kişilerle karşılaşmanızda normal.

İntihar vakaları ile karşılaşmanız normal.

Alkol yada kumar bağımlısı ile karşılaşmanız normal.

Psikozunuz yada buna benzer atağınız varsa doktorlar gözlemleyip size uygun ilacı verip çıkarıyorlar.

Kalan tedavinizi evinizde devam ediyorsunuz.

Üstüne birde raporunuz oluyor.

Bu rapora göre vasi tayin edilebilir?

Durumunuz göre bölümler var. Ağır olanlar normal olanlar

Bu hastaneye göre değişir.

Genel olarak gözlem yapmak için içeri alıyorlar

Verilen iğneler ve ilaçlar nedeniyle 1-2 ay kendinize gelemiyorsunuz.

Degerlendirmeleri neye göre yaptıklarını bilmiyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar bende psikatri rahatsızlığı icimdeyim.ayrica 51 yaşındayım bekarım yalnız yaşıyorum.fakat emekli olmama rağmen çalışıyorum.ihtiyac için değil sadece yalnızlığımı hastalığını işe verip oyalanmak için.psikatri arkadaşlar lütfen benimle iletişime geçiniz

Bende biblolar tanısı var bazen üzüntülü bazen çoşkulu bir hal.ayrica sizoaffik bozukluğu da dediler.evet bende Manisa ve Balıkesir ruh ve sinir hastalıklarında yattım.fakat hiç bir zaman kendimi kaybetmedim.tek zayıf noktam karsimdakilerine güven duymak oldu ama bu benim suçum değil.cunku kendimi kalabalık içinde hep yalnız hissediyorum.karsi cinsten kimseye acilamadim hatta arkadaş bile olamadım kaç yıldır 2008 yılından bu yana

Bakırköy K2 'de farklı tarihlerde ve toplamda 7 defa yatışım oldu. Allah kimseyi oraya düşürmesin. Şartları çok ağır.

Orası nasıl bilemiyorum. Korkacak birşey yok yani.
Hastane yattığınızdan itibaren ayakkabı bağcıklarınıza kadar metal eşyalarınızda dahil alıyorlar. Sigaranız çakmağınızda dahil. Tek tek dolaplarınız var. Ordan veriyorlar. Vakit geçirecek bir oda var.

Dediğim gibi hastanenin kötü gelmesi sadece o anki hastalar ve o hastaların ne yaptığı.

Olay çıkaracak hastaları çok nadir görürsünüz. Zaten oda psikoz dan yada ataktadır. Girerken size belirli iğneler yaptıkları için sakinleşiyorsunuz.

Bu iğneler atak durumunda tedavi olmak istemiyor ve durumunuz ağır ise 1-2 saate sakinleşiyorsunuz.

Benim gördüğüm çoğu insana bu iğneleri yapıyorlar

İçerikleri nedir? Bilmiyorum.

Genel olarak volta atıyorsunuz.

Doktorlar düzenli gözlemliyor.

Sıkılıyorsunuz. Girmeden tedavi olma şansız varsa girmeyin.

Genellikle atak geçirdiğinizde psikoz durumunda olduğunuz için hasta olduğunuzu düşünmüyorsunuz. Çevrenizdekiler hasta olduğunuzu düşünürse zorunlu yatış yapıyorlar. Mahkeme kararı ile kimse durduk yere hastanede yatmak istemez.

Ben çok ilginç kişiler gördüm. Doktor bile vardı. İlaç yan etki etmiş kendine zarar vermişti.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt