Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruh sağlığı sebebiyle hastanede kalan arkadaşlar deneyimlerini anlatabilir mi?

Berbat bi yerdi yani bi cezaevi gibi ama aynı değil orda hasta olduğun için ordaydın suçlu olduğun için değil, bi sürü hayat hikaye hastalık... Tanık oldukça ve zamanla şükrettim halime ve orda kendimi güvende hissettiğimi hatırlıyorum yani dışarı çıkmaya cesaretim yoktu ve orda hep benim gibiler olduğundan kendimi orda güvende hissediyordum... Yani öyle aslında hatırlamak iyi bişey değil ama sen unutmak için ne kadar çabalasan da unutamazsın elektroşok tedavisi bile yaşadıklarını tam anlamıyla unutturmaz ne yazıkki beyin hatırlıyor böyle bi acı gerçek de var.

Rumeysa-_-

Bende hastanede yatarken dışarıya çıkmaya cesaretim yoktu. Çünkü "taburcu olmaktan" dışardan korkuyordum. Bende hastanede yatarken kendimi güvende ve huzurlu hissediyordum.

2017-2019 yılları arasında iki kez yatisim oldu üniversite hastanesine aitti. İlk kalisimda Burçin diye bı stajjer öğrenciyle flört etmeye başlamıştım Instagramdan konuşurduk sürekli bana geçeceğini düzeleceğini söylüyordu içine kapalı bı insan değilim bana ilgi gösteren insanlarla açık şekilde istediğim cümlelerle konuşabilen biriyim lafımı saygısızlık etmeden söylerdim kim olursa 1 yil falan aralıklarla konuşup sohbetimiz olmustu ama konuşacak fazla birşey bulamıyorum bunalımlara girmiştim üniversiteyi falan bıraktığında ailevide bir sürü problem olduğundan çok yipranmistim. Olan her problem üzerine dahada içime kapaniyodum kullandığın ilaçlardan bazen konuşacak yazacak kelimelerinde secemiyordum. Sanırım şimdi Burçin şimdi İstanbul'da özel bı hastanede işe başladı uzun zamandır haber alamıyorum Karadenizli tatlı bı kızdı ama nasip işte olmayınca olmuyor. ikinci hastaneye yarısından sonra üniversiteden tamamiyle koptum bıraktım şimdilerde ise ufak tefek işlere girmeyi çalışıyorum ideallerim hayat ile ilgili düşüncelerim hepsi suya düştü ve kayboldu hevesimde kalmadı hayata dair. Kaldığım hastane bay bayan karışıktı orda güzel insanlar tanıdım bazılarıyla takiplesiyorum kimsiyle ise telefonla arada bir konuşuyoz. Bendeki bu hastalık üniversitede yıllarımda başladı önceleri çok baş ağrım oluyodu sık sık sonralarda ise dönem dönem kendimi eve kapatıp soyutlanmalar insanlardan uzaklasmalar falan derken sinsice ilerliyor lanet olası şey kullanmadığım ilaç kalmadı şuan rexapin lamictal paxera kullanıyorum antidepresan değişimi yapıyorum su aralar bı oturtamadim birini hayata tekrar sıkıca bağlanıp düzene sokmak istiyorum ve tabiki olurmu bilmiyorum hastalığı benimkine yakın anlasabilxegim biri olursa da yuvamı kurmak istiyorum inş halden anlayan biri çıkarda hayatıma girer zor ama bu hayat tek kişi yaşanmıyor arkadaşlar insaniz sonuçta illaki birine ihtiyaç duyuyoruz özellikle rahatsızlığı olan kişilerin bence yakınlarıyla daha sıkı fıkı olması lazım o yüzden bile seyleri düşünüp kendime telkin ediyorum Allah'ın izniyle daha güzel günler göreceğiz.

Breh81 neyiniz var diye sorsam ayıp etmiş olurmuyum?
ben bipolarım aynı şeyleri yaşıyoruz diyebilirim benimde üniversitede başladı ve atılacağım sanırım.

Estağfurullah kardeşim. Şizoaffektifim bipolarin bı tık üstü oluyomuş aynı semtomlara sahip ekstrasi var bide okula devam et bence hasta bile olsan çünkü şunu bil bak ben o hatayı yaptım sen yapma hayat hastada olsan devam edicek ne yazikki değişen bişey olmuyor eğer maddi durumunda el veriyorsa okuluna devam et bırakınca iş hayatına giriyorsun bı halt değişmiyor senaryo gene aynı ÇALİŞMAK hayatlarımızın 3 de 1 ini nerdeyse çalışarak geçiriyoruz ne bölümü okuyodun?? benim okuduğum bölümde zor olduğu için çok stres gerektiriyordu katlanamadim hastalanınca arkadaşlarımı aramaz hayırsız bı adama dönmüştüm katlanamadim bırakmak zorunda kaldım ailevi bı kaç şeyde üst üste gelince cinlerin tepeme geldi sen bence okuluna gidip dekan dekan yardımcısı ile konuş durumundan bahset onlar kayıt dondrr bisiler yaparlar yol gösterirler sana benim düştüğüm duruma düşmesi istemem seninle biraz konuşalım sana fikirlerini aşılayim yoksa ben gibi daha kötüye gidersin seni tanimasamda bu duruma sakın düşme yazık edersin kendine
dreamfail

Breh81 çok sağol. ben elektrik elektronik mühendisliği okuyorum. Son senem yani 7. senem. Sağolsunlar ailem hep destekçi fakat hem anksiyete hem bipolar çok zorluyor. 1. sınıftayken bölümde derecem varken şimdi bu durumdayım. çok koyuyor. ama elimden geleni yapacağım

dreamfail
Bende mühendislik okuyodum bence dekana git durumu anlat 7sene sonunda mezun olamama durumunda kayıt silme durumu vardı biliyosundur vakit kaybetme bence hocalarına konus insanlık hali hastalabiliyoruz eğer okulundan vazgeçersen dışarda vasıfsız olarak devam etmen gerekecek zaten az kalmış 1 sene inek ol ömür boyu eşşek olacağına kritik bı donemdesin çok dikkatli olman gerekiyor bence bugün ara öğrenci işlerini telefonla anlat durumunu en azından bilgi al hemen bankada haber ver güzel haberlerini bekliyorum..

ben bakırköy ve manisa ruh hastanesinde yattım tedavi altında yavaş ölüm veriliyo çok kötüydü beton iğnesi denen bi iğne vuruyolar çok kötü oluyo insan

zaten bu tür hastaneler çok berbat insan tedaviye gidiyor saglam giden zır deli olur çıkar ordan burası türkiye

Yatmayı düşünüyordum dedikleriniz iyi oldu.
Adana başkent psikiyatr koğuşu nasıl?
Özel hastanede yada ünide yatılır mı? Devlet berbat haklısınız.

Breh81 bende ünide yakalandım. İlk sene bölümde ilk 3teydim. İkinci senesi yurttan okula gitmedim. Evdekilerde anladı notlara bakıyodu amcam gitmemişin 2. sene dediler döndüm. Ama para hiç umrumda bile değil napıcam ki parayı. Evlilikte olamaz bende okb den. Ama takmıyorum . Çünkü ihtimaller dahilinde olmadığı için koymuyo. Tek başımada ben aynı hayatı yaşayabilirim. Bunu beyinde yapabiliriz istersek . O evlilik moduna yakın yaşayabiliriz. Hem bana evlenmemek havalı bişey gibide geliyo. Ama normal bi hayatım olsaydı bende evlenmek isterdim tabi :) İş konusunuda hiç takmıyom haliyle. Para çokçok fazla gelir bana çalışırsam.

Limooon
Üniversitede olması çok üzücü bı durum emekler falan boşa gidiyor herşey. Para konusuna gelince şuan ailenle yaşadığın için pek farkında değilsin. Bı asgari ücretle çalışan insan evini zor çeviriyor. Aslında para hicbirsey ama herşey parayla oluyo. En basitinden bı dişinde sorun oluştu para olmadan su dönemde halledilmiyor devlet ile varlığı dert yokluğu yara demişler öyle bişi işte bende ailemle yaşıyorum fazla bı eksikliğini hissetmiyorum ama ailem olmayınca eğer gene hastalanırsam süreç daha sıkıntılı geçer o yüzden şükrediyorum. Evlilik konusuna gelirsekte bence herkesin iyi bir eşe ihtiyacı var şuan genciz hastalıkta sağlıkta diye boşuna demiyorlar. İlerleyen dönemlerde daha fazla ihtiyacin oluyo sıcak bı yatak bile durumu değiştirir o yüzden ben hastada olsam eğer hayatımı birlestirebilcegim ve şartlarında uygun olmasıyla yuvamı kurmayı düşünüyorum hep yürütebilir miyim bilemiyorum ama böyle birşeyi de denemeden anlaşılmaz o yüzden karşı tarafında ufakta olsa bı rahatsızlığının olmasını isterim ki oda beni anlasın ve süreç öyle devam etsin istiyorum. Umarım sende bigun böyle düşünür hayatına birini alabilirsin mutlu olursun.

Breh81 para konusunda çok yanılgıya düşüyoruz. Harcamayı bilmiyoruz biz. Sıcak banyon var. Çorban istediğin çeşit var. Bide arada etli yemek yersin. Bunları bulamayanlar var gerçekten. Fakirlik sağlıklı beslenmektir. Fakirlik bazen ben fakir olayım ama çocuğumu okutayım diyebilmektir. Gerçekten fakirlik başka yönlerden bakıldığında çok güzel bişey. Asgari ücret candır. Memur koca gün masada oturur. Sen gidersin fabrikada koca gün müzikle beraber aynı hareketleri yaparsın. Spor yapmış olursun. He vücudu zorlayan işler vardır onlardan uzak durucan tabi. Ama işte bu şeyler insanda kolay oluşmuyo bende çalışırdım ve çok harcardım bekar halimle anca bana yeterdi. Ama şuan düşüncelerim çok deişti. Yani herkesin değişebilir. fakirlik gerçekten güzeldir. türkiyede fakirlik güzeldir öyle söyliyim.

eğerki zengın bır aileniz yoksa şizofrende olsanız calısmak zorundasınız yoksa hayat dönmez.Aileniz zengin olsa bile çalışın bence kendı paranı kendı alın terıyle karsılamak en ıyısı hayat mucadele hem bızım gıbı hastaların boslukda olmaması lazım kı hastalık ılerlemesın. Sıkıntı cekmeden bırseyler elde edılmıyor.Yarın bırgun Allah gecınden versın anne babanız öldugunuzde eşinizde yoksa koca dunyaya karsı tek basınasınız o yuzden guclu olmak zorundayız.Her ısımızı kendımız gormeye alısmalıyız.

Limooon
Ah ne kardeşim sen bide parası olmayanlara sor bakayım onlarda senin gibimi düşünüyor. Türkiye'de insanlar kendilerine araba vs almak için ömrünü veriyor. Şuan farkında değilsin ama hicbirsey düşündüğün gibi olmuyo şuan bu şekilde bakıyorsun olaylara ama öyle olmuyo maalesef.

Üniversite hastahanesinde yatmış olan var mı? Deneyimleri neler?

Ben de yatmayı düşünüyorum, üni nasıl? bilgileri olan lütfen yazsın.

Breh81

Ben baktım market fiyatlarına. Güzel ev yemekleri yersen olgun bir kişinin mutfak masrafı 350 tl. 4 kişilik bi ailenin 1400tl. geriye kalıyo 1400tl. 700 tl kira ver kenar mahallede otur. 700 tl kalır. bununlada fatura kıyafet çay parasını okul masrafı vs çıkarırsın. üstede zor günler için az bi para kalır biriktirebilirsin. Ben bide en yükseğinden hesapladım mutfak masrafı az daha düşebilir yani biraz daha para kalır.
He para biriktirip sıfır bi araba alman zor olur evet. Ama onlarıda evlenirken takıdan falan gelirse alırsın yani .
Yani hiçbişeyin olmasın yine geçinebiliyosun sadece harcamayı bilmek lazım.

dreamfail

Rahattır genel olarak daha önceden yatışım oldu.

RUH ve SİNİR deyince ilk aklıma üniversitelerin "PSİKİYATRİ" servisleri geliyor aklıma. Güzel güzel💯💯😁👍

ayyy ben de timarhane de yasiyim diyorum bazen toplum komple qafayi yemiş çünkü...tımarhaneler daha saqlikli olur diye dusunuyorum...en azindan quvenlik falan olur dimi timarhanelerde...

Son düzenleme:
Aynen ne gariptir ki bende de öyleydi

Hatay'ı bilmem ama bursa uludağ üniversitesi hastanesi iyidi bence

tımarhanelerı ailenizin sıcak yuvası gıbı sanmayın orda adamı dovuyorlar bıle ayrıca okey oynamayı bılen yok ben bıttım dıyen bıtıyor :Dd

Akıl hastanesi deneyimleriniz

Akıl hastanesinde yatan tedavi gören dahada kötü oluyor şartlar çok kötü tedaviye giden zir deli olur çikar:cool:

Akıl hastanesi, delilik vs deyince ne güzel makara yapılıyor yazık birde "hasta" olacaksınız cik cik.. Kimse tatil yeri demiyor fakat adam rahatsız kendine sahip çıkamıyor, hastane şartları belli fakat durumu kötüyse bence gidip kalınmalı.
Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi şartları Sabah gün doğmadan kaldırırlar sonra kahvaltımsı birşeyler yersin, yatakhaneler kilitlenmiştir, ilacını alır zombi yürüyüşüyle başlarsın akşama kadar saatlerce koridoru arşınlamaya..

dreamfail

Ben üniversite hastanesinde yattım zaten şimdiye kadar bir yatışım oldu ben diğer hastanelerde yatmadım ama yatanların söylediğine göre üniversite hastanesi daha iyiymiş görüşme odası vardı iki günde bir görüşme yapılıyordu ortak alan vardı doktorları iyiydi yemekleri kötü değildi kitaplar vardı en sevdiğim yanı oydu zaten yani bu şekilde orda yatan hastalar diğer hastanelerin çok kötü olduğunu söylüyordular

Dışarıdan gözlemlerimi anlatayım.
Hastanelerde 2 tip bölüm oluyor; kapalı ve açık. Kapalıda kalanların durumu ciddi olmalı ki dışarı dahi salınmıyormuş.
Açıktakiler için durum daha güzel, benim gördüklerim her seferinde benden sigara isteyip türkü söylüyorlardı, hatta daha iyileriyle basketbol oynadığım bile olmuştu.

"Tek sıkıntı bilinç yerinde değilken hastaları yıkamakmış, hastanede çalışan bi tanıdık araba yıkama fırçasıyla yıkandıklarını söylemişti."

Akıl hastanesine yatmaktan korkuyorum.

ben bipolar bozukluk hastasıyım. 10 gündür hipomani yaşıyorum. Doktorum aşama aşama tüm ilaçları dozajı arttırdı ama halen kötüyüm. 450mg cedrina almama rağmen 2 gündür uyuyamıyorum. Doktorum dha da geçmezse hastane yatışını yapabileceğini söyledi ama ben oradan çok korkuyorum. Nasıl bir yer bilmiyorum. Hiç yatmadım. Nasıl içimi sakinleştirebilirim? Yatış yapılan arkadaşlar deneyimlerinizi yazarmısınız?

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum fakat
İstanbul Bakırköy Ruh Sinir Hastanesinde mesela
Düzenli ilaç verecekler saatinde.
Düzenli yatış, yemek saati olacak.
Aktiviteler de olabiliyor resim yapmak gibi ya da buna benzer.

Can sıkacak bir durum yok, ziyaretçilerin de gelebilecek.

Çıktığında daha iyi hissedersiniz kendinizi.

Üst Alt