Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde zorla tutuyorlar, nasıl çıkartabiliriz?

Fark etmez. Zaten burada olsanız da ilk etapta ziyaret şansınız yok. Ailesi destek olsun. Geçmiş olsun.

Mahkeme karari varmi bilmiyorum

6 ay cok uzun 6 ay ulasamamak bu süre kisalabilirmi? Kisalmasi neye bakar?

manisa rhsh sanırım .. ya ulaşmak bence imkansız değil. hastalarla iletişim kurulabilecek bir telefon mutlaka olur kaldığı bloku vs öğrenin ulaşırsınız kendisinede ..

ben bakırköyde yattım telefon vardı (cep değil ) normal telefon..

ya onu geçtim böyle bir durumda bir bayanın bir erkeği merak etmesi ne kadar romantik , valla çok takdir ettim
buraya yazın devamını merakla okuyacağım bence kısa sürede ulaşırsınız ona

Mahkeme karari varmi bilmiyorum

6 ay cok uzun 6 ay ulasamamak bu süre kisalabilirmi? Kisalmasi neye bakar?

dediğim gibi ortalama süre (adli vaka hariç) 15 gündür. ama doktor kararıyla da değişebilir. panik yapmayın bence hastanede kaldığı yeri öğrenin ulaşırsınız (kndisine mutlaka ulaşacağınızı düşünüyorum)

siz hangi hastanede kalmistiniz sorabilirmiyim? oda istanbul bakirköydd galiba

2 haftayi gecti

Yatali bgn tam 2 hafta 4 gün oldu

bende Bakırköy k2-k4 te kaldım . bence mutlaka ulaşırsınız ve hergün saat 2 ile üç arasında ziyaret saati olur (bu saat kaldığı kliniğe göre değişebilir) telefonda vardır mutlaka ulaşırsınız bence

Ulasmiyorum aramamam söylendi birsey yapamiyorm yapabilsem yapcam ama olmuyo elimden birsey gelmiyo ziyaretler hergün degil

Her ziyarette 5 dkk bile görüstürmüyolar cep telefonu tamamen yasakmis

adli vaka galiba. bi sakin olun , yapmanız gerekenler

1) hastanenin hangi bölümünde kaldığını öğrenin
2)ailesiyle iletişime geçin
3) hastanede kaldığı bloku öğrendikten sonra iletişim numarasını öğrenin ve arayın

pank yapmayın ama 2 hafta 4 gün , şu anda gitseniz çıkarmaları gerekiyor siz nerdesiniz ailesiyle iletişime geçtiniz mi?

Hastaneyi de arama dendi

Ben ailesiyle hergün iletisimdeyim ztn haberleri ondan aliyorum oda olmasa dha kötü olurdum ya dedigim gbi ilk klinige yatti kendi istegiyle orda raporla oynanmis yani yatis süresini dha uzun göstermisler denetmen yakalamis ve zorla akil hastanesine yatirilmis

nasıl ya kim bunu diyen ...öyle bişey olamaz siz devam edin nedenini sormadınız mı?
ailesiyle görüştünüz mü? haberi var mı ailenin?

Aramayin dediler ara deselerdi ben tek tek arar yine bulurdum ama arama dendi

hımm cep telefonu yasak olur ama normal telefonla ulaşabilmeniz lazım ... tabi sıra felan yoksa

Ailesi dha kötü olabilir yönetime gidebilir kavga olabilir dediler ailesini aramaya calisiyo ztn orda yaptigi tek sey spor varmis o

Birince derece yakini olmadiğiniz icin söylenmis olabilir. Sakin olun. Panik size yardimci olmayacaktir. Anne-baba-kardesine bilgi verirler onlar araciği ile irtibata geçmeyi deneyin

Ailesinden haberleri aliyorm ztn aradikca ama yinede icim rahat etmiyo orda nasil odlugunu bilmiyorm ve elimden birsey gelmiyo

Birince derece yakini olmadiğiniz icin söylenmis olabilir. Sakin olun. Panik size yardimci olmayacaktir. Anne-baba-kardesine bilgi verirler onlar araciği ile irtibata geçmeyi deneyin

evet. ve ailesine (adli vaka olmadığından eminseniz) taburcu etmeleri ricasında bulunun

Ailesi de istemiyo ama öncede cok kavgasi olmus imza fln atmis bu durumda etkiliyo olabilir bilmiyorm oranin sistemini

Peki birsey soeabilirmiyim bu 6 ay demisler ya o süre kisalabilir degilmi

Selin0182919

evet tabiiki. bana kalırsa ailesi ne zaman taburcu olacağını biliyordur. ama nasıl istemezler taburcu olmasını. yinede karar merkezi onu muayene eden doktorundur

Yanlis anlattim galiba iste bi sorunda bu türkcem yetmiyo bazen ailesi onun cikmasini istiyo ugrasiolar arastiriolar ma birsey bulamislar

Bende arastirmaya calisiyorm ama birsey bulamadim bulamiyorm en son care burayi gördüm

Online avukata danistim ama cvp alamadim ailesi de illaki sormusdur

Selin0182919

anladım sorun yapmayın. siz bu girişimci ruhunuzla bence ona ulaşırsınız. ayrıca adli vaka değilse şu anda taburcu olabilmesi gerekiyor.

Son düzenleme:
Ailesine fazla soru da sormak istemiyorm ztn üzgünler bıde ben üzmim sıkmım diye

Adli vakami bilmiyorm olabilirde sonucta raporlarla oynandi öyle zorla yatirildi bi fikrim yok

Beklemek sorun degil illaki beklenir ama ordaki durumlari bilmiyorum ona soramiyoeum orasi nasil kötümü odasi nasil zarar gelirmi yemekler nasil en önemliside zarar verirlermi bilmiyorm ondan korkuyorum

Tek bildigim zorunlu spor varmis bide calisanlara fln yardim etmis yemek yapmis fln diye duydum

Selin0182919

yoo bence sevinirler ... bi arayın bak telaş yapmadan yapmanız gerekenler

1) ailesini arayın ve nerde kaldığını (hangi blokta ) ve dahili telefon numarasını öğrenin ailesinden

2) taburcu etmeleri ricasında bulunun

basit asında siz çok panik yapıyorsunuz ama tabi 4 hafta geçmiş.. ailesi sizi tanımıyorsa kendinizi tanıtın onun kız arkadaşıyım evlilik planlarınız (belki) olmuşsa bunu söyleyin uygun dille yada uzun zamandan beri arkadaşı olduğunuzu ve ondan haber alamadığınızı söyleyin evet bunu söyleyin

bence sevinirler ama yüz-gözde olmayın tabi. size bişey söylediler mi ki, rahatsız olduklarını felan?

ve erkek arkadasınız sizi çok seviyor muydu? öyleyse aileyi de sollayın geçin yani rahatsız olduklarını hiç düşünmenize gerek yoktur bol bol arayın aileyi evetse cevabınız

Bütün ailesi bilio babaannesini dayisi teyzesi babasi annesiyle aramiz ztn cok iyi o yüzden ona soruyorum konusuyoduz ztn hergün ciddi bie iliski olmasa bukadar ugrasmam hayaller elbetteki vardi 3 hafta olcak 7/24 yazistigim kisiyle smdi 5 dkkika yazisamiyorum

Seviyomu belki yasimiz okadar büyük degil ama o beni benden dha cok seviyo bunu cok iyi biliyorum

Tek istegim onu ordan cikartmak onun moreli benden dha kötüdür

Selin0182919

tamam çok sevindim. tamamdır hiç çekinmeden ailesini arayın. eğer ikiniz birbirinizi sevmişseniz hiçbir sorun yoktur hatta ...

hastaneyi aradığınızda telefondakine arkadaşıyım demeyin. personele "sevgilisiyim" diyin yada ciddi bir birlikteliğiniz olmuşsa ki olmuş, telefondaki personele onun eşi olduğunuzu belki söyleyebilirsiniz bence ulaşırsınız

ya ben uzun ağdalı cümleler kullanıyorum. benim yazışmalarımda anlamadığınız biryer olursa söyleyin orayı size daha basitçe anlatayım olur mu yabancı olduğunuz için. isterseniz İngilizcede anlatabilirim ama Türkçeniz iyi bence

Yok türkceyi tabiki anliyorum türküm yani bi zahmet anliyim ama yazim hatalari fln oluyo yanlis anlasilabilirim diye dedim.

Cikisi neye bakar yani doktorlar neye bakar ve galiba sizde orda kalmissiniz cokmü körü yerdi internette cok kötü seyler yaziyo

Selin0182919

yok yok o kadar kötü değildi kesinlikle. duş vardı herkes ayrı ayrı duş alabilmekteydi.(ama ben almadım tabi zaten her 5 dakkada bir normal abdesti alırdım :) ) bir odada tek yatak vardı ben ilk bir iki gün orada kaldım, sonra 4 kşilik odalara geçtik. temizdi diyebilirim ama çıplak dolaşan biri vardı ve altına yapıyordu bu bir ara benim yatağıma yaptı çünkü ben sabahları yatmazdım ziyaret saatini beklerdim neyse hastane personeline bunu söyledim oda gidip çarşaı değiştirdi ama ben bu şekilde oraya yatamayacağımı söyleyince bana bağırdı ben aldırmadım çünkü bana bağıran kişi Rizeliydi (Rizeliler zaten agresiftir bana özel yapmadı yani)

odalar 4 kişilikt (genel)i. sigara içenler vardı ve ben onları sevmiyordum çünkü sigara içmiyorum. yeekler düzenli gelirdi. ama benden söylemesi erkek arkadasınız kilo alacak tahminimce bu yüksek ihtimaldir bu durmda ondan uzaklaşırmısınız söylemediniz (??)

merak ettikleriniz varsa sorun yardımcı olurum

valla çıkışı doktorun iki dudağ arasında ama bana kalırsa ailesi de çok etkili. ailesi isterse bence bu saatte çıkarır

Kilo aldi diye ayrilinir mi ozman ne anlami kalir? Kilo yüzünden yada görünüs yüzünden seviliosa ztn o kisi hic sevmesi isterse 100 kilo olsn ki kilo almasi beni memnun bile eder demekki durumu iyi diki aldi sevinirim bile. Bir doktorla arasi iyi mis ama orda bi olay yasanmis. Ya 6 ay olmasin. Yarim sene cok fazla ikimiz icinde. Hani 3 ay fln olsaydi beklenirdi ama yarim sene cok fazla bi an önce cözüm yolu bulunmasini ve cikmasini istiyorum tek istegim.

Sizdede zorunlu sporvarmiydi tek duydugum yatiomus yada spor yapiomus öyle demis

ben iki defa kaldım bakırköyde biri daha ben 15 yaşındayken oldu 10 gün kaldım. diğeri geçen yıl aralık ayıydı ondada 15 gün kaldım. spor falan yoktu , canım sıkılıyordu ama yapacak bişey yok . bence iletişimi sıkı tutarsanız bu süre baya kısalır dedim ya 15 gün ortalama süredir. ha ama bi ara Trabzon Ataköy ruh ve sinirde kaldım birdefa onda 27 gün olmuştu ama bir farkı vardı orda enjeksiyon , elektroşok vs hiçbişey yoktu. sadece hap ilaçlar vardı ..

yani bence bikaç güne taburcu olduğunu duyarsanız şaşmayın :) ayrıca telefonda eşi olduğunu söylerseniz daha rahat uaşırsınız kendisine

Nasil yani burda elektrosok fln veriolarmi hastalara? Iyi olmasina ragmen akli dengesi fln iyise?

Üst Alt