Ablacım, (ablacım diyorum, çünkü senden çok büyüğüm)
Mesajlarının çoğunu okudum. Öncelikle, erkek arkadaşına geçmiş olsun. Lütfen telaş yapma, sakin ol, arkadaşını ruh ve sinir hastalıkları kliniğine yatırdıklarına göre mutlaka geçerli bir sebebi vardır.
Hiçbir doktor hastayı yatırırken "Sen burada 6 ay kalacaksın" demez, baştan süre vermez yani.
Ben de 2 kere yattığım için biliyorum. İlkinde 2 hafta, ikincisinde 3 hafta yattım. Doktor hastanın gidişatına bakar, iyileştiğine inanmışsa ona göre çıkartır. 6 ay yatacak diye söylenmesinde bir gariplik olduğu kesin.
Ayrıca hiçbir hastane raporlarla falan da oynamaz. Büyük ihtimalle arkadaşının ailesi bu konuda çevreye yalan söylüyor olmalı. 6 ay orada zorla tutulması mümkün değil, bu durumda bir mahkeme kararı var demektir. Arkadaşın (üzülerek söylüyorum) bir suç işlemiş olabilir ve psikolojisi normal olmadığı için hapse göndermek yerine mahkeme hastaneye yatmasına karar vermiş olabilir.
İkinci ihtimal, aile 6 ay konusunda yalan ya da yanlış söylüyor.
Üçüncü ve düşük ihtimal: Doktor 6 ay lafını öylesine, abartıyla söylemiş olabilir. "İyileşmeye bak, yoksa burda 6 ay bile kalabilirsin" gibilerinden gözünü korkutmak için söylemiş olabilir. Ama dediğim gibi bu düşük bir ihtimal.
Lütfen telaş etme, sen bir süre geçtikten sonra hastaneyi arayıp konuşmak istediğini söyle, belki bir ihtimal konuştururlar. Ulaşamazsan, bir süre sonra, yani iyileşmeye başlayınca belki onun aramasına izin verirler. Vermezlerse de eninde sonunda çıkacak, dert etmemeye çalış. Orada yatması onun iyiliği için önemli. Dediğim gibi kimse raporlarla falan oynamaz, maalesef aile ya da arkadaşları bu konuda yalan söylemiş gibi görünüyor.
Ve son olarak hastaneye hediye kabul etmezler, gönderme, çıkınca gönderirsin.
Sevgiler.