Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde zorla tutuyorlar, nasıl çıkartabiliriz?

ruhsal hastalığı bulunan kimselere ailesinin de onayı alınarak elektroşok (ekt) verllebilir.ama korkmayın herkese vermiyorlar yalnız iletişimi güçlü tutmanız lazım ailesiyle onay aldılarsa ekt uygulanır

Eger sorabilirsem siz neden kalmistinizki

Ailesinin izin verdigini sanmiyorum bir skntisi yok sadece sinirliydi ve bazi anlarda moreli düsük oluodu

Selin0182919

beni ailem zorla yatırmıştı ): ilk yattığımda ekt vardı ama 2. yattığımda ekt yoktu çünkü ailem onay vermemiş

ya türkiyeye gelemezmisiniz onun için?

Malasef gelemiyorum gelebilsem ztn gelirim aileme ne derim? Eger dersemde ilerde bu bize sorun olur. Birsey yapamiyorm bende gelmek istiyorum ama elimde degil 6 ay a taktim 6 ay cidden cok uzun gecmek bilmezki

Ama sizin durumunuz farkli sizi aileniz yatirmis onayiyla geri cikabilmissiniz onda öyle degil iste

yani öyle ama ailem her seferinde "doktor ne zaman iyi olduğuna kanaat getirirse" derdi. nerdesiniz ki. biraz zorlasa geebilirsiniz gibime geliyor ama tabi iş güç vardır belki bilmiyorum bende haftanın 5 günü laboratuarda oluyorum ve yarım gün zor izin alabiliyorum

Ya ben 39 kere intahar ettim polis eşliginde ruhsaligina goturuldum yinede yatmadim kimse zorla yatiramaz ki orda doktor bile soruyor yatacan mi diye ben yok dedim yani

Bakin biz dha 19 yasindayiz biz desek böyle böyle oldu Allah askina kim inanirki herkes cocuksunuz diyip gecistirir ben yurt disindayim burdaki sistem farkli okulum var ki suan ztn hic birsey umurmda degil sadece cikmasini istiorm heezaman destek olurdu hersey konusunda 10 saat konusmuslumuzu bilirim bir günde smdi hic konusamiyoruz bu durum yokusa süeüo beni hic birsey düsünemiyorum ne yapsam nasil yapsam diye düaünmekten kafami hic birseye dogru dürüst veremiorm ama hala bir gelisme yok sadece cikmasini istiyorm nasil cikacak bilmiyorum

Ya ben 39 kere intahar ettim polis eşliginde ruhsaligina goturuldum yinede yatmadim kimse zorla yatiramaz ki orda doktor bile soruyor yatacan mi diye ben yok dedim yani

Ya belki kavgadan sebeb dir cnk önceden yani gecen seneye kadar kavga gln olayi olmustu ondandie belki bilmiyorm

En körüsüde hic birsey yapamamak sadece beklemek

Selin0182919

dediğim yolları kullanırsanız onada ulaşırsınız ama adli vaka olmadığına emin olmuşsanız tabi. neyse bu benim bugunluk son yorumum olsun hayırlı geceler uzun zamandır etkilendiğim en iyi başlıklardan biri bu. çünkü bu zamanlarda insan genellikle yalnız kalıyor. ama siz onu tercih etmişsiniz o yüzden çok takdir ettiğimi birkez daha belirtmek isterim.

umarım sevgilinize en kısa sürede ulaşırsınız ve onu ben burdan okurum :)

Adli vakami bilmiyorum iste cnk dedigim gbi rapoela oynandigi icin girdi zorla hayirli geceler buraya yazmak yorumlari almak benide mutlu etti tsk ederim insAllah cikar da bende burdan yazarim biliyorum bunu tanimadigim birine demek sacma olcak ama dua edebilirmisiniz hayirli geceler yorumlariniz icin tak ederim rahatlatti yine beklerim

Baska bilgisi olan varsa yazabilirmi smdiden tsk ederim

Tedaviyi Reddetme ve Durdurma

Madde 25- Kanunen zorunlu olan haller dışında ve doğabilecek olumsuz sonuçların sorumluluğu
hastaya ait olmak ¸zere; hasta kendisine uygulanması planlanan veya uygulanmakta olan tedaviyi
reddetmek veya durdurulmasını istemek hakkına sahiptir. Bu halde, tedavinin uygulanmamasından
doğacak sonuÁların hastaya veya kanuni temsilcilerine veyahut yakınlarına anlatılması ve bunu
gösteren yazılı belge alınması gerekir.

Bu hakkın kullanılması, hastanın sağlık kuruluşuna tekrar müracaatında hasta aleyhine
kullanılamaz

kimse zorla tedavi edilemez yönetmelik açıktır kanuni zaruri hal dışında istediği zaman çıkabilir

emogumo

Cok tsk ederim arastircam bunu

Bunu arastirmislar ama önceden ettigi kavgalar ve rapoelarla oynanmasi yüzünden ise yaramiyo

istediği zaman çıkamaz. kendi isteğiyle hastaneye yatmış olsa bile, tek başına tedaviyi reddediyorum diyerek, oradan çıkabilmesi mümkün değil. tedavisi bitmiş hastaları bile tek başına çıkarmıyorlar. çok özel durumlarda, doktorlar onay verirse çıkabilir. bunun dışında tedaviyi reddederek çıkabilmesi için, ailesinden birilerinin başvurup, gerekli belgeleri imzalayıp, sorumluluğu üzerine alarak, doktor onayıyla tedaviyi sonlandırabilir. tabi bir mahkeme kararı yoksa.
söz konusu akıl sağlığı olunca özgür iradeye, yaşına bakılmıyor. iyileşip iyileşmediğine bakılıyor. 6 aylık bir süre mahkeme kararı yoksa önemsizdir, bu süre bir aydan az olabileceği gibi 6 aydan fazlada olabilir. doktorlar böyle bir karar almışsa, bunun önemli sebepleri vardır. orada tedavi görüp iyileşmesi, kendine veya çevresine zarar vermesinden iyidir. tedavisi için onu ikna edip, kalmasını sağlamak, onun için yapabileceğiniz en iyi şey olur.

ya onun birseyi yokki olsa ztn hem ailesi hem ben kalsin deriz bi anlik sinir krizinde ne yaptigini bilmemis bende de cok oldu ayni durum akil sagliyi yerinde.

Bu durum okulunu nekadar etkiler? Uni gidiyodu devam edebilirmi ciktiktan sonra oranin sistemi nasil

Arkadaşınız intihara kalkışmış ve bu hiç basit mesele değil.Bence tedavi görmeli.

Oranin iyi yapcagini mi saniyosumuz?

Bakin testlerde iyi cikiyo hani testler fln körü ciksa yine birsey demeyiz

Hiç kimsenin zorla hile bir yerde tutulamayacağını biliyoruz. Doktor gerekli görmüş ki yatırmış. Gözünüzde görmediğiniz duyduğunuz şeylerle hareket etmeyiniz.
Siz yurt disindasiniz ve sanırım iletişiminin telefonla oldu.
Bu işin uzagindasiniz. Size anlatılana göre hareket etmeyin.
Bekleyin görün

@Selin0182919 1-2 ay geçsin biraz sabredin. Sağlıklı bir insanın bile raporu iyi çıkmaz illaki bir şeyler vardır ve doktorlarında bildiği şeyler olabilir. Eğer bir şeyi yoksa Ailesi gitsin mahkemeye başvursun.

Mahkeme haricinde çözüm yolunuz yok. Okudum zaten bir kaç arkadaşta belirtmiş size. Mahkemede ne zaman sonuçlanır Allah bilir o süreye kadar da tedavisi zaten bitmiş olur.

Peki tsk ederim

Bu akil hastanesine hediye fln kabul ediyolarmi bilgisi olan varm? Varsa yardimci olabilirmi

Ablacım, (ablacım diyorum, çünkü senden çok büyüğüm)

Mesajlarının çoğunu okudum. Öncelikle, erkek arkadaşına geçmiş olsun. Lütfen telaş yapma, sakin ol, arkadaşını ruh ve sinir hastalıkları kliniğine yatırdıklarına göre mutlaka geçerli bir sebebi vardır.

Hiçbir doktor hastayı yatırırken "Sen burada 6 ay kalacaksın" demez, baştan süre vermez yani.

Ben de 2 kere yattığım için biliyorum. İlkinde 2 hafta, ikincisinde 3 hafta yattım. Doktor hastanın gidişatına bakar, iyileştiğine inanmışsa ona göre çıkartır. 6 ay yatacak diye söylenmesinde bir gariplik olduğu kesin.

Ayrıca hiçbir hastane raporlarla falan da oynamaz. Büyük ihtimalle arkadaşının ailesi bu konuda çevreye yalan söylüyor olmalı. 6 ay orada zorla tutulması mümkün değil, bu durumda bir mahkeme kararı var demektir. Arkadaşın (üzülerek söylüyorum) bir suç işlemiş olabilir ve psikolojisi normal olmadığı için hapse göndermek yerine mahkeme hastaneye yatmasına karar vermiş olabilir.

İkinci ihtimal, aile 6 ay konusunda yalan ya da yanlış söylüyor.

Üçüncü ve düşük ihtimal: Doktor 6 ay lafını öylesine, abartıyla söylemiş olabilir. "İyileşmeye bak, yoksa burda 6 ay bile kalabilirsin" gibilerinden gözünü korkutmak için söylemiş olabilir. Ama dediğim gibi bu düşük bir ihtimal.

Lütfen telaş etme, sen bir süre geçtikten sonra hastaneyi arayıp konuşmak istediğini söyle, belki bir ihtimal konuştururlar. Ulaşamazsan, bir süre sonra, yani iyileşmeye başlayınca belki onun aramasına izin verirler. Vermezlerse de eninde sonunda çıkacak, dert etmemeye çalış. Orada yatması onun iyiliği için önemli. Dediğim gibi kimse raporlarla falan oynamaz, maalesef aile ya da arkadaşları bu konuda yalan söylemiş gibi görünüyor.

Ve son olarak hastaneye hediye kabul etmezler, gönderme, çıkınca gönderirsin.

Sevgiler.

Söyle bi durum oldu smdi ilk normal klinige yatmisti orda tanidik vardi bunu önceden biliyorduk yani sunu biliyorduk 2 gün yatcak ama raporda baska birsey yazcak raporlari yazarken denetmen yakalamis doktor hapse oda akil hastanesine istemiyerek yatirilmis. Mahkeme karari varmi bilmiyorum. Olay bu bunu önceden biliyoduk ztn ama 6 ay cok uzun hic bir sekilde ulasamiyorum hersey yasak moreli düsük olmasindan korkuyorum düsük olursa ordan cikmasi zorlasmasindan yada ona orda zarar gelmesinden o yüzden aradim birsey bulamadim. :( hala bekliyorum

Girmeden önce bana „saka“ yapmisti öldü fln yazdirmiszi annesine sirf beklemiyim üzülmiyim diye tabi ben inanmadim zorladim. Son majlasmamizda doktorun 6 ay dedigini söyledi

Daha erken cikma ihtimali var degilmi

Hala bir haber yok :( smdi hic ulasim yok nasil olduguna dair hic bir haber yok ailesi de ulasamiyo

Üst Alt