Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal veya şizofreni hastası olan kim var?

Bende ses görüntü koku yok clonex 350 kullanıyorum.Şizofreninin hangi gurubuna giriyorum.Benim rahatsızlığımın adı nedir.?

Şüphe ve takıntının nedenleri önemli olan, bu şüphe ve takıntılar bir gerçekliğe mi dayanıyor yoksa tamamen hayal ürünü mü, önemli olan bu bence, eğer tamamen hayal ürünü bir şüphe veya takıntı söz konusu ise o zaman şizofreni den sözedebiliriz.

Şüphe tedaviye başladıktan 8 ay sonra kayboldu.Takıntı ve kendi kendine konuşmalar oluyor.3-6 sn ye sürüyor.Son olarak da ben yoruldum cümlesini kuruyorum.Ama ben söylemiyorum

Members

Büyük ihtimalle şizofreni hastasısın ama senin problemin bence bir şeylerle uğraşmaman o yüzden kendi kendine konuşuyorsun, sürekli kendini meşgul tutmanı öneririm, örneğin bir okul oku üzerine yüksek doktora yap memurluk sınavlarına hazırlan kendine sürekli hedefler koy böylece boş kalmaz ve kendi kendine konuşmazsın diye düşünüyorum.

arkadaslar merhaba. bende yaklasik 1.5 sene once sesler ve halusunasyonlarla basladi. sonra etrafimdaki insanlari suclamalarla. sonra halusunasyon ve emredici ses duydum. suan 4 ay risperdal 4 mg 1.5 aydir da risperdal 3 mg kullaniyorum halen ama basimda ignelenmeler var sanki beynim eriyormus sıkıyorlarmış gibi. cok aci cekiyotum hafizami toplayamiyorum bazen ignelenmeler oldugunda gozlerimde yanmaya basliyor bulanik goruyorum. sizde de boyle bir sikayet oldumu ? doktorum bu ara organik olmayan psikoz teshisi koydu bana. gozlerim sisti. bu cok sorun degil ama ignelenmeler ve yanma hisleri dayanilcak gibi degil.lütfen cevap verin.

Bende aynı rahatsızlık var 05445521792 haberleşelim mi

aslında görünüşte sosyal biri gibi duruyosunuz ama insan içi çok farklı umarım düzelirsiniz halk sağlığında terapiler ücretsiz toplum sağlığı şimdi adıyla

benim en çok kızdığım nokta sen hasta değilsin sadece psikolojin bozuk demeleri

Ben atipik psikoz f28 f29 tanımlanmamış hastasıyım.2014 te polisliği bırakmak zorunda kaldım elimden geldiğince sorularınızı yanıtlamaya çalışırım.

Bende 13 senedir şizofreni tedavisi görüyorum
Şizofreni teşhisi koyulması için
Belirtilerin en az 6 ay devam etmesi gerekiyor

merhaba. 7-8 doktora gittim, İstanbul'da ünlü bir psikiyatra 8 yıl kadar gittim, teshis koyamadılar bu kadar yılda. bazı doktorlar bipolar olailirsin dediler, yıllardır hastalıgımı bilmeden yasıyorum, 37 gün hastanede yattım, çok defa ciddi, ataklar gecirdim, intihar denemelerim oldu, mühendisim, kendimi belediyede çalışıyor sanıyordum atak döneminde, tv lerde ben oynuyorum, olmayan şeyleri oluyormuş sanıyordum. yıllarca abilify içtim, buna ragmen ataklar gecirdim ve sonunda doktorumu degiştim, depakin ve clonex içiyorum, kilo aldım, herkese acıl sifalar...

24 yaşındayken çok sosyal biriydim sonralarda kendimi eve kapattım uzun bı sure evden çıkmamaya başladım baktım böyle olmucak beyin cerrahi iç hastalıklar nörolojigitmediğim bölüm kalmadı ters giden bisiy vardı çünkü farkındaydım sanki ergenlik donemindeymisim gibi farklı huylar edinmeye başladım
ilgi alanların da depresyondan mıdır nedir değişmişti en son psikiyatri ye gitmeye karar verdim. Senin birşeyin yok falan demeye başladılar sanırım kiyamadilar o zamanlar filinta gibiydim dış gorunusum çok iyiydi kiyamadilar sanırım ilaç veripte en son gide gele bunları işlerin ters gitmeye basladigina ikna ettim
türlü türlü ilaçlar kullandım farklı farklı hastalıklara bakıp bende şu mu var bu mu var diye diye işin içinden çıkamadım sonra herşeyi boswerdim ama evden çıkamıyorum halen okula gitmemeye basladim evden çıkamıyorum çünkü öyle ataklar geçirdim ki 25 yaşıma geldiğimde aklıma gelen şeyler hep gerçek gibi geliyordu. mehdilik kanatlarımın çıkması başbakan olmalar falan o kadar uzun listeki kelimelere sigdiramam ayaklarımın ikisi de uzun ve tehlikeliydi o yüzden kliniğe yatmami istedi ailem ben de üzgün bı sekilde kabul etmek zorunda kaldım

ilkinde paranoid sizo ikincisinde sizoaffektif teşhisi koyuldu ilaçlarımı kullandıkça sanrilarim geçmeye başladı ve iyilesiyordum ve sonrasında düşünce bozukluğu kalmıştı ilaclarima daha sıkı sarıldım ve kalan düşünce bozukluğu da geçti
şuan iyiyim ve yaptıklarım komik ironi korkutucu tehlikeli şeyler atlattım diye kendime gülüyorum ve çok saçma geliyor nedense nasıl kendimi bu duruma soktum diye
siz siz olun ilaçlarınızı bırakmayın çünkü düzenli kullandıkça 3 4ay içinde düzelmeye başlıyorsunuz o yüzden sakin olun ve tedavinizi bırakmayın

şuan okulumu bıraktım ve hayatıma bı şekilde tutunmaya çalışıyorum zor da olsa hastalanınca etrafımda olan arkadaşlarımda birer birer azaldı ve herşeyin yalan olduğunu insanın ailesinden başka kimsesi olmadığını anladım iyi günde herkez dost ve yanindalar o yuzden hasta bile olsanız ailenizi üzmeyin elinizden geldikçe çünkü onlar sizi karşılıksız sevecek tek varlıklar..
suanlarda ise sadece iş hayatında neler yapabilirim diye düşünüyorum çünkü iyileştim yapabilirim demeye başladım siz siz olun kendinize güvenin sağlığıniza dikkat edin herşey bigun düzelecek.saglicakla kalın.(Aynı hastalığa müzdarip)

Organik olmayan psikoz hastasıyım.İlk bipolar tanısı konuldu daha sonra psikoz.Sanrısal düşünceler yok denecek kadar az şuanda sadece depresifim.

mrb 2005 ten beri bende panik atakla ile başlayan ve bitmeyen bir serüvenle tanıştım. 10yıldır mücadele ediyorum askere gidemedim psikotik bozukluk tanısıyla askerlikten men edildim şuanda bakırköy ruh hastanesinde aylık kontrolllere giidyprum lustral 50 ve 100 mg venegis 75 mg ve stilizan 2 mg kullanıyorum 31 ocakta heyete gireceğim doktorum şimdide düzelmeyen akseyete tanısı ile heyete sokacak aranızda heyete giren oldumu orda ne soruyorlar birde yüzde kaç oran alırım.

selam 2016 yılında geçirdiğim trafik kazası sonrası tanıştım bu hastalık ile sürekli konuştuğum bir erkek hayalim ve ara sıra seslenen bayan bir hayal ile yaşıyorum emirler ve korku veriyorlar bazı şeyleri biliyorlar önceden uyarıyorlar 200 mg ketiapin 180 mg duxet ve 5 mg rixper kullanıyorum

Ben 2 kere girdim hiç birşey sormuyorlar
Girmemle çıkmam bir oldu

Şizoaferini

Ben bipolar la başladım şimdi şizoafeni teşhisi konuldu sesler ve görüntüler var benim bundan önceki hayatımda herkese tecavüz ve işkence yaptığımı ve bu dünyaya şans verilmek için gönderildiğimi kendi canımı acıtırsam sonsuzluğu elime alacağımı söylüyorlar gerçekle ayırt edemiyorum sorunum bu largactil ve norodol kullanıyorum kendime gelemedim sizlerde gerçekle ayırt etme sorunu yaşıyor musunuz

Gerçeği nasıl ayırt edeceğim

Aylinaylin
Çocukluğumdan beri şizofreni hastasıyım.Küçük yaşlarımda halüsünasyon görmeye başladım.Hatırladığım ilk halüsünasyonu 6 yaşındayken görmüştüm.O anda annem yanımdaydı.Ona gördüğümü o da görüyor mu diye sordum.Gördüğüm halüsünasyon çok saçma ve mantık dışı bir durumdu.Zaten bi terslik olduğunu anlamıştım.Annem de ne saçmalıyorsun gibi bir tepki göstermişti.O günden beri uzun yıllar boyunca mantık dışı olduğunu düşündüğüm görüntü ve düşüncelere itibar etmedim.

Liseyi bitirdikten sonra durumum ağırlaşmaya başladı.Doktora gittik ve şizofreni tanısı kondu.İlaç kullanmaya başladım ama uzunca bir süre ilaçlar pek işe yaramadı.Artık halüsünasyonları ayırt edemiyordum.Mantıksız düşüncelere inanır olmuştum.

2005 yılında bana kokteyl adı verilen bir iğne vurdular.O iğneden sonra ilaçlar işe yaramaya başladı.Paranoyam ve halüsünasyonlarım tamamen kesildi.

Benim hastalık ve hastalıkla başa çıkma öyküm kısaca bu.Sana acil şifalar diliyorum.Geçmişolsun.

Geçmiş olsun ama ben tüm canlılara bundan önceki hayatımda tecavüz ve işkence yaptığımı söylüyorlar bende bunlara inanıyorum canımı acıtmamı istiyorlar kendini yak kendini kes diyorlar ne yapacağımı bilemiyorum onlara göre sonsuzluğum elimden gitti güçlere gitti son şansım kaldı o da günlük dinlenme sürem ne yapacağımı bilemiyorum

Fringe hoşgeldin

Aylinaylin

her canlı dünyaya bir kez gelir şu andan önce başka hayat olmadığı gibi öldükten sonrada başka hayat yok reenkarnasyon gerçek değil bir hayal şehir efsanesi size geçmiş olsun diliyor ilaçlarınızı aksatmamanızı rica ediyorum bende atipik psikoz tanımlanmamış ve depresyon var hiç hayal görmedim veya ses duymadım umarım da bundan sonra böyle bir durum başıma gelmez sevgiler.

Merhabalar ben f28 tanısı aldım 3 yıl önce hiç birşey duyup görmedim ama yaşadığım olayları çok farklı değerlendirip çok farklı sonuçlar çıkardım kafamdan. Bir sene üniversite kaydımı dondurdum ama üniversiteyi bitirebilecek gibi değilim. Şu an iyiyim ama üniversiteden mezun olabilecek kadar iyi değilim sanırım.

Nasıl yani ne çıkıyor büyük abdest verince, hastalığın mide bağırsak sorunlarından mı kaynaklandığını iddia ediyorsun ?

Üst Alt