Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal veya şizofreni hastası olan kim var?

Bende şizofreni hastasıyım arkadaşlar.10 yıldan beri bu rahatsızlığı çekiyorum.Risperdal,lustral,invega,xeplion,misol,seraquel gibi ilaçlar kullandım.Tüm arkadaşlara geçmiş olsun aranızda devlet memuru var mı diyen arkadaş.Evet var.

Şizofreninin artık çeşidi kalmadı kardeşim.Dünya sağlık örgütü katatonik,ayrışmamış şeklindeki ayrıma son verip şizofreniyi tek tip olarak nitelendirdi.

deep_blue85

ben duymadım olurmu öyle şizofrenin çeşitleri var dünyayı o yönde algılarsın bi paranoidle bir dezorganize aynı olmaz benim bitanıdık var dezorganize çok kötü durumu ben paranoidim onu gördügüm zaman halime şükrediyorum dezorganize çok kötü

puanlamada aynı biliyorum fakat yaşam tarzında diyorum

İlla kategorize etmek gerekirse paranoid şizofreni kategorisine yerleştirebilirim kendimi.Ama dediğim gibi şizofreni artık tek tip olarak inceleniyor çoğu doktor tarafından.

Arkadaşlar , öncelikle rabbim hepinize şifa versin... Benim bir rahatsızlığım yok ama şizofren hastası olan yakın bir akrabam var ... Zaman zaman aynı evde kaldığımız ve istediği zaman bize gelebilen... Aslında yazacaklarım isyan değil sitem değil sadece bizlerin neler hissettiği...

Tanıdığımız kamu kurumunda çalışıyor, aslında işe girdikten sonra 3-4 yıl hiç rahatsızlanmadı... Sosyal hayatını sürdürdü , bir sorunu olmadığı taki okuldaki müdür değişene kadar. Okula başka müdür tayin olduktan sonra yılda en az 3 kere rahatsızlandı. Ve şuan da rahatsız, oysa ki o bizlerin onu sevmediğini bazen onu öldürmek istediğimizi düşünüyormuş. Bırakın bizim onu sevmememiz onun atak dönemlerinde hepimiz panik olup çok üzülüyoruz. Kendinden geçince başka tanrı var sanıyor ve kitabını bile yazıyor. Oysa ki hastalanmadan önce şen şakrak birini o halde görmek bizim ömrümüzdedn yıl alıyor. Ve en kötüsü o halde görüp te hiç yardım edememiz. Şimdi ilaçları değişti , inşallah düzelecek diye bir umut bekliyoruz. Her sabah uyandığımızda acaba buguün nasıl diye bir umutla kalkıp aynı hüsranla yatıyoruz yaklaşık 1 aydır. Oysa ki hastalığı sadece onu etkilemiyor , yakınlarındaki olarak bizleri de çok etkiliyor. O hasta olunca evde ki neşe gidiyor. Bilin ki , biz akraba olarak sizlerden kurtulmak değil, sizlerin iyi olmanızı mutlu olmanızı ve daha çok mutlu olmanızdan başka birşey istemiyoruz. Lütfen etrafınızdakileri üzmeyin, onlar sizlerin gözlerinin içine bakıp ta mutlu olmak isteyen insanlan. Allaha emanet olun

17 yaşımdan beri paranoid kişilik bozukluğu,duygu durum bozukluğu ve yaygın anksiyete ile mücadele ediyorum..

Askb.madde bagimliligi.a tipik psikoz.yok yok yani bana yakin birileri varmi? Saygilar

Rivotril bu lanet ilaci isim plarak secen zannetmemki duzelsin

10 senelik paranoid şizofreni geçmişim var.
şuan iyiyim
sadece xeplion iğne yaptırıyorum 100 mg olarak.
tüm sorunlu arkadaşlara geçmiş olsun

askerde başladı benim askerde kafama vurdukları icin düşünce merkezinde zedelenme var sonradan farkındalık olarak etmedim kendimi cift kişilik gibi görmeye başladım şuan elhamdüğllillah iyiyim

Ben doktora gittim ama bir doktora en fazla 3 gitmişimdir çünkü içime sinmedi
doktor beni teşhis ederken bende doktoru teşhis ediyorum bu nasıl bir doktor
ilgisini alakasını umursayan bir kişilikmi bu işi neden yapıyor
benimki sol bacaktaki sinirsel denilen ağrı sızı nedeniyle gitmem
genel olarak özel hastanelere gittim malum o test bu test ticarethane benim gözlemim
devlet hastanesinin bir doktoru 2 defa gittim ağrının nedenini araştırıyordu
ben önceden gittim depresan verdi vs.hemen yönleniyorlar bir başka bakıyorlar
birde kendim bir bakayım demiyor, bana hiç bir şey demedi kireç var bu yapıyor dedi
çekim vs.çıkardı, gittiğim doktorların arasında içime en sinen doktordu bakıyordu
lakin işyerindeki işler öyle bir yoğunlaştıki ona gidemedim öyle kaldı
sonra sistemde gördüm bana tanı kısmında depresyon vs.bişeyler belirtmiş bana demedi
diğer özel bir hastanenin çok bilmiş ukala doktoru oda bana demedi sonra gördümyaygın anksiyete
3 defa gittim onu bıraktım çünkü hoşlanmadım ne halinden ne kişiliğinden ne karakterinden
yanılmayan bir Allah'tır lakin benimde yanıldığım şeyler var ama insanlar konusunda çok yanılmam
bana vereceği hiç bir şey yoktu en çok ona gittiğim zaman fena oldum verdiği ilaçlar beni çok kötü yaptı
üstelik verdikleri düşük dozlar yani benim ilaçlara karşı hassaslığım var bana iyi gelmiyor.ben içtikçe bacağım inledi benle
oraya tanı olarak belirtmiş ne olduğunu banada söyle
Tıp 10/1 insanın derdine yetiyor çünkü teşhis koymak çok zor bir şey işte bunu doğru koyabilseler maalesef buda işin vahim tablosu

benim çocukluk arkadaşım okul arkadaşım doktora gitti göğsümde ağrı var acaba kalpmi var ne var
sıkışıyorum bazen nefes alamıyorum baktılat buna bişey çıkmadı yani bişey çıkmasın daha iyi tabide sinirsel demişler
psikiyatriste göndermişler depresyon demiş ilaçları vermiş banada dedi ben depresyona girmişim
ben biliyorum öyle bir hali yok nasıl dedim ne alaka
3 yıl sonra bir grip oldu geçmiyor doktora gitti bir doktorla karşılaşıyor o şüpheleniyor
akciğer kanseri ve haklı çıkıyor doktor işini hakkıyla yapanda var ve bir doktor demiş ki şimdiye kadar senin aklın nerdeydi
sen gidicisin demiş o anda ağzım kilitlendi bişey diyemedim dedi bana tabi o doktora gidicisin lafına çok kızmıştı
ben gittim bana depresyon dediler aslında bu buymuş dedi teşhisten 2.5 yıl sonra vefat etti.

etrafıma bakınca birilerini yaşadıkları en önemlisi benim gördüklerim kısaca ben doktorlara inanmıyorum

Canan Karatay ve onun gibi bir kaç doktor var ben böyle doktorlara inanıyorum
söylediği her şey doğru lakin birilerinin işine gelmiyor ticarethaneker kadına saldırıyor

ne diyelim Allah yardımcımız olsun

şizofreni hastaları geçmişi hatırlamaz derler bu laf ne kadar doğru acaba

paranoid şizofreni hastasıyım kendimi bildim bileli hastayım doğuştan sanırsam

ruh hastalanmaz ki onun adına öyle demişler

Ahmet T

Son dönemde akıl hastalığı, ruh hastalığı, asabiye gibi sözcükler "psiko-sosyal engellilik hali" şekline evrildi.

basari

Yanlış bir değerlendirme hastalığın beyindeki birkaç maddenin eksikliğinden kaynaklandığı söylenir nitekim kullandığımız ilaçlarda o maddeleri temin amacıyla verilir.

Birçok şizofreni hastası beynini daha iyi toparlayabilmek maksadıyla bu ilaçları alır. Nitekim daha sağlıklı karar vermeyi istemek de çok normaldir.Şizofreni bazı kişilere göre erken bunama olarak nitelendirilse bile esasen konuyla uzaktan yakından alakası yoktur.

çıldıracam beynim ağrıyor nefes alamıyorum yemek yapanım yok karnım aç

Bende sizofren ve depresyon hastasi olarak tedavi goruyorum yasim 30 evliligim hastalik yuzunden bitti yuzde kirkbes engelli raporum var ssk.bitti ilaclarimi alamiyorum calisamiyorumda tedavim devam etmezse doktor daha kotu olabilecegimi soyluyor halüsinasyonlar gormuyorum f20.8 tanim tum hastalara sifa diliyorum

Yalcinkeles

Kardeşim ilk önce ilaçlarını karşılamak için çalışman gerekiyor. Çalışırsan tüm sıkıntıları nın hafiflediğini göreceksin. Geçmiş olsun

Şizofreni hastasiyim xeplion igne kullaniyorum her ay hareketlerim yavas hemen yoruluyorum eskiden dha zeki oldugumu dusunuyorum simdi sessiz konusmayan icine kapanik biri oldum insanlarla diyalog fazla kuramiyorum

Şizofrenim ama hayatımdan keyif alıyorum. 13 senedir kamuda memurum. Gücüm yettiği kadar çalışacağım.

Ben sadece clonex kullanıyorum.Yan etkisi tükürük bezleri aşırı salgılanıyor.

Members

Bence leponex'ten şaşma Muailler, aynı etken madde olsa da normali kadar etkili olmuyor. Bunu doktorum söyledi.

perseküsyon

Leponex kullandım.Maddi sıkıntılarımız oldu 10 yıl önceden bahsediyorum.Bende clonex 400 kullanmak zorunda kaldım. Mutluyum.

Üst Alt