Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal veya şizofreni hastası olan kim var?

rapor dr.yazdıktan sonra eczane sisteminde görünüyor.ama sen yinede doktorun sekreterinden ilaç raporunun bir örneğini al..şizofreni olduğuna dair raporun heryerde görünüyormu onu bilmiyorum bende..ama şunu söyleyebilirim..benim bağlı olduğum sağlık ocağına her ay düzenli olarak benim hakkımda tutulmuş tutanak geliyordu..ben o tutanağı imzalıyordum..sonra aile hekimin görüş yazıp imzalıyordu..çok uzun zamandır gelmiyor o tutanak..fişlendik..takip ediliyorda olabilirim.bilmiyorum..yinede tetikte olmakta fayda var..

Şizofreni

13 yaşından beri paranoid şizofreni hastasıyım bir sürü ilaç ve 2 tanede iğne vuruluyorum çok sinirliyim kullandığım ilaçlar hiç bir işe yaramıyor moralin çok bozuk 3 kez intihar ettim günlerce hastanede yattım sonuç degişmiyor

Kullandığım ilaçlar xeplion 150 mg/1.5 iğne
Solian 400 mg
Norodol 50 mg iğne
Ativan 2,5 mg
Akineton 2mg
Aripa 10mg

Son düzenleme:
fulsac50 mg günde 2 tane kullanan var mı ? veya psikopatik belirtisiz agır deprsif nobet olan varmı_ belirtisiz ağır depresif nobet majörmü oluyor ?

selamlar.sizoaffektif bozuklugum var.5 yildir ilacla tedavi goruyorum.7 aydan beri xeplion ilacini kullaniyorum.goruntu veya ses duyma gibi halusinasyonlarim yok.hastalanmadan ve ilaclara baslamadan once daha zeki oldugumu soyleyebilirim.dokuz eylul universitesi guzel sanatlar fakultesi fotograf bolumunu kazanmistim.daha sonra almanya ya dil egitimine gittim.orada 7 ay kaldiktan sonra avustralya ya gittim.1 yil ingilizce egitimi aldiktan sonra ascilik ve turizm otelcilik bolumlerini okudum.orada kalici oturma izni aldiktan sonra rahatsizlandim.turkiye ye dondum.turkiye de devlet hastanesinde temizlikci olarak calisiyorum.academic duzeyde ingilizcem ve orta derecede almancam var.xeplion ilacini kullanan arkadaslarla konusmak isterim.

merhaba. ben psikoloji öğrencisi olmaya adayım. allah izin verirse sizlere ve sizin gibilere yardımcı olmak için çalışacağım. deneyimlerinizi ve sıkıntılarınızı benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum... allah şifa versin.

arkadaşlar,

bana ilk olarak depresyon tanısı konuldu..sonrasında majör depresyon tanısı konuldu..sonra toplam 2 ay hastanede yattım..ilk olarak tedavi ile düzelmeyen okb tanısı konuldu,askerlikten muaf tutuldum.En son devlet hastanesi sağlık kurulu paronoid şizofreni tanısı koydu.
sıkıntılarım oldu,olmadı değil..ama ben hiç bir zaman şizofreni olduğumu düşünmedim..çok ilaç kullandım..ama şuan hiçbirşey kullanmıyorum..bu hastalığı bazen kabul ediyorum..bazen etmiyorum..şuan kabul etmiyorum mesela..ve hiç bir ilaç kullanmıyorum..

şuan sadece çok sinirliyim.herşeye hemen sinirleniyorum.
çok hayal kuruyorum.
dengesiz bir ruh halim var.

bir sorun var tamam kabul,ama şizofreni değilim dir değil mi? sonuç olarak..depresyon falandır..zaten ilk olarak majör depresyon ve okb demişlerdi..sonradan heyet kararı şizofreni oldu..
aslında beni günaha soktular..şimdi düşününce pişmanlık duyuyorum..evet kabul ediyorum..sizin hakkınıza girdim..o sağlık kurulu raporu sayesinde engelli kadrosunda işe başladım,ekpss ye de girdim..belki atanırım..o zaman gerçek engellilerin hakkına da tecavüz etmiş oldum..ama raporu ben istemedim onlar verdi..devlet bir süre takip bile etti beni..hakkımda tutanak geliyordu her ay sağlık ocağına,artık gelmiyor galiba..doktora bu raporu iptal edin..ben şizofreni değilim dedim..ama inanmadı..sen bunları düşünme dedi..şimdi bütün suç ben demi sizce..ben sadece çok hayal kuruyorum..birde belki inanmayacaksınız ama astral seyahata çıkabiliyorum..bir kaç kez de diğer boyutlardan varlıklarla,isimlerini söylemek istemiyorum iletişim kurdum..

fringe

kurduğun son iki cümle sende şizofrenik belirtiler olduğunu gösteriyor gibi. yine de doktor olmadığım için net konuşamam.

mona_lisa

yok..şizofreniyle alakalı değil ki bu durum..bunu yapan bir sürü insan var..hepsi şizofreni mi..benim şuan ki tek sorunum doktorun bana bir türlü inanmaması..zaten kimse inanmıyor..bende kimseyle konuşmuyorum bunları..burası sanal ortam..her şeyi rahatlıkla konuşuyorum,paylaşıyorum..

Seroquel,Risperdal,Zyprexa vs. bir sürü antipsikotikten sonra leponexe geçtim Daha hızlı iyileşmeye başladım.

fringe

Fringe şizofreni hastaları olarak biz herkesten daha fazla engelli hakkına sahip olmalıyız çünkü bizim yaşamımız engellilere göre çok daha zor.ben ekpss den bu hasta ilaçlı halimle 35 yaşında olmama rağmen 82.7 aldım ve atanmak benim en doğal hakkım.ben hayatta çok mücadele verdim.2 dil biliyorum 2 diplomam var bir eşim ve işim var.eğer hasta olmasaydım 7.le girdiğim güzel sanatlar fakültesini de bitirirdim fakat çok hastaydım ve dikkat eksikliğim çok vardı.söylemek istediğim şey dünyadaki en kötü hastalık sıralamasında 11. Olan hastalığıma rağmen bu kadar şey başardım ve engellilerin sahip olduğu haklar benim en doğal hakkım

Major depresyon sizofrene cevrirmi. Eger size gelen hediyelerde kamera varmis hissine kapiliyorsaniz oldugunuz yerde ses kaydi varmidir korkusu yasiryorsaniz bunlar sizofrene cevirir mi

negerekvar arkadaşım,yazdığın belirtiler,major depresyon belirtisi diil zaten.bildiğim kadarıyla paranoid şizofreni belirtisi yazdığın belirtiler.doktoruna aynen anlattın mı bu düşündüklerini.

negerekvar arkadaşım,yazdığın belirtiler,major depresyon belirtisi diil zaten.bildiğim kadarıyla paranoid şizofreni belirtisi yazdığın belirtiler.doktoruna aynen anlattın mı bu düşündüklerini.

Bu yazdiklarimi doktorla paylasmayi unuttum. Bidahaki gidisimde anlaticam. Ama bu durum bende bir seneden fazla var ver asiri paronayak degilim evde kameralar aramiyorum. Sadece dusunuyorum suphelendigim esyalar oluyor uzerini ortuyorum. doktor risperdal ve prozac ilaclarini verdi ve hicbir etkisinide gormuyorum

en doğrusunu doktor bilir tabi ki arkadaşım.risperdal in prospektüsünü okudum şimdi.düşünce bozuklukları,akut ya da kronik şizofreni gibi durumlarda kullanılıyormuş.ne kadar süredir ve hangi dozlarda kullanıyorsun bilmiyorum.kullandığın doz az geliyor olabilir ya da belki daha uzun bi süre kullanman gerekiyor olabilir ilacın faydasını görebilmen için.yazdıklarımın tahmini şeyler olduğunu belirtmek isterim.aklındakileri dosdoğru şekilde doktoruna anlat.belki de başka tip bi ilaç yazar ve faydasını görörsün.geçmişolsun arkadaşım.

Merhaba asuman hanım şizofreni rahatsızlığı nasıl oluyor yani rahatsızlanınca neler yaşıyorsunuz bana anlatabilir misiniz biraz sakıncası yoksa?

benim kafam karışık; milleti anlamak zor, herşey olacağına varır (bazen tansiyon bazen şizofren vb şey oluo kafaya takıom) bu sebepden otopsi yaptrasım geliooo .....

Bu forumda şizofreni olanlar kimlerdir ?

Bendenize 17 yaşında şizofren tanısı koyuldu. 9 defa akıl hastanesinde yattım. Seroquel, zyprexa,lithuril,largactil, depakin, leponex vs. bir sürü ilaç kullandım. Sağlığıma en iyi geleni leponex oldu. EKT (elektroşok) tedavisi de yaklaşık 17 seans yapıldı. Çoğu kimse EKT aptallaştırıyor falan diyor ama bende tam tersine çok iyi geldi :) snickers reklamı gibi oldu. Evet şizofren arkadaşlar, sizleri de tanımak isterim. :DMerak ettiğiniz bir şey olursa da cevaplarım. Görüşmek üzere, sevgiler..
perseküsyon

Bende şizofreni hastasıyım 16-17 yaşlarımda başladı şuan 31 yaşımdayım kendimi hz. Mehdi sanıyorum evliyaların bana yardım ettiğini düşünüyorum vs. Vs.

Rahat ol aynı şeyleri bende düşünüyorum ama doktordan daha iyi bilemeyiz değil mi?

bende paranoid şizofreniyim lisperdal konsta 15 günde bir igne akineton solian kullanıyorum bu hastalıktan çok çektim bu şizofreni kendiliginden olan bişey degil bu bazı şerefsiz insanlardan arkadaş çevresinden yaşadıgın çevreden geliyor beni bu insanlar delirtti isviçreye gidip ötenazi hakkımı kullanmak istiyorum 8 bin avroya ötenazi yapıyorlarmış isviçrede:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

bana adı konulmamış psikoz teşhisi konuldu raporumda var ama düzenli olarak doktor kontrolüne gitmeye devam ediyorum, bir ara doktorum bana şizofreni dedi sonra başka bir şey dedi, ne dediğini de bilmiyor :)
zyprexa,largactil, Nervium vs bir sürü ilaç vermiş
şimdi benim anlamadığım ben neyim :)

ben on yıldır cin görüyorum onlarla konuşuyorum canlı bizim gibiler bazen değişik suretteler ama benden başkası göremiyor
kadın olanda var erkek olanda var küçük çocuk olan da var
bir ara onların köyüne gittim ama korktum ne yalan söyleyeyim

bunların hepsine doktor halüsyünasyon diyor ama bunların hepsi gerçek, insan gözünün gördüğü birşeye nasıl yalan der

Skolyoz23

kendi kendine koyabilirsin doktorlara pek güvenme sende olan biteni düşün sonra goguldan şizofreniye bakıp ögrenebilirsin çok basit pisikoz 2 sayfalık bişey zaten hemen teşşşizini koyabilirsin

Paranoya,
(Isviçreye gidip ötenazi hakkımı kullanmak istiyorum 8 bin avroya ötenazi yapıyorlarmış isviçrede) dedin.
Nasil bir tedavi yapiyorlar orda?

Aynen banada bipolar(pskoz ve şizofreni) vb değişik birşeyler sölendi, herkes kendisinin doktorudur, Nefis başa bela bazen çok kafaya taktığım için depresyon şizofektif(alev yanması) aklıma geliyor...(Herşey olacağına varır)Para-siyaset dostluk bitirir, Para gelip geçicidir.Bu dünyada neyi çok istersen onunla imtahan olursun...
3 şeyde çok bilmişlik yaparlar.
-Din -Tıp -Tarih

paranoya,
(ısviçreye gidip ötenazi hakkımı kullanmak istiyorum 8 bin avroya ötenazi yapıyorlarmış isviçrede) dedin.
Nasil bir tedavi yapiyorlar orda?
tedavi degil erdal ölmek için isviçrede doktorlara belli kılinikler var
ölmek için 8 bin avro üstüne paraveriyon yani sana ilaç veriyorlar ölüyorsun kendi ölümünü isteme hakkın:cool::cool::cool::cool:

bende psikotik bozukluk . psikoz hastasıyım şizofrenim yani

Üst Alt