yurtdisinda yasiyoruz ve kardesim sizofreni
ben evliyim kardesim esinden ayrildi tek yasiyor 5senedir.bu arada kardesim esrarda iciyor. ingiltere ye ilk geldigimizde (2002)hayati normaldi ve esiyle normal yasiyordu ayni zamanda esrarinida iciyordu(ara sira dengesiz soylemleri olurdu).ama 3yeya4 sene sonra esini terk etti,yalniz yasamaya basladi ne olduysa ondan sonar basladi.polisle basi derde girdi hulusyon gormeye basladi (yani radyoda ondan bahsedildigine sanirdi,kahvesinin icine zehir kondugunu veya tv'lerin ondan bahsettigine inanirdi) 3kez cok korunakli hastahaneye yatirdilar her cikisinda duzelir gelir bir sure sonar (4veya5sonra) tekrar kotulesmeye baslar gene yatirirlardi hastaneye .bu son yatisinda artik doktorlar sizofreni tanisi koydular ve ayda bir ignesi yapiliyor ve bir senedir hayatini devam ediyor esrarini ictigi halde onu bir turlu birakamiyor 40yasina gelmesine ragmen.burada aylik engelli maasida baglandi ve biraz bende veriyorum haftalik gecinip gidiyor. bu sekilde burada tekbasima hayatla mucadele etmekten biktim artik,zaten ailemde yaslandi ,turkiyeye kesin donus yapmak istiyorum kardesimle beraber. sorumsa su.....kardesimin turkiyede bir hastalik gecmisi yok , eger donersek hemen aylik igne tedavisi devam etmesi gerekiyor,onun icin bu konuda bilgisi olan bana yazsin lutfen.40 yasinada geldi malulen emekli olma sansi varmi? vede burden(ingiltere'den) doktorundan hastadir diye belge getirmeme gerek varmi nasil bir yol izlemem gerek? bana yardimci olan arkadaslara simdiden tesekur ederim.