Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal veya şizofreni hastası olan kim var?

bende yüzde 45 şizofreni hastasıyım 18 yaşımda hastalandım Alalh herkeze yardım etsin

merhaba arkadaslar bende %80 şizofrenı hastasıyım ben unıversıtede okurken rahatsızlandım okulumu yarım bırakmak zorunda kaldım. bende hastalandıgımda dınleme cıhazıyla dınlendıgımı ve kameralarla herkesın benı ızledıgıne ınanıyordum ınvega6 mg. cıpralex ve diderol kullanıyorum. herkese geçmıs olsun.

%80 şizofreni arkdaşlarla tanışmak istıyorum.

selam arkadslar benım gıbı %80 şizofrenı olan arkadslar varmı aranızda tanısamk ıstıyoruum.

ben şizofreni hastasıyım kenki kendine gülmem geliyor.kendi kendine moralim bozuluyor.ve kimsenın duymadıgı sesler duyuyorum
şuan psikiyatrı kliniğinde yatıyorum izne gelmişim.
sizce kaç senede ileşirim

ilaçları kullanmana baglı ben %80 şizofrenı hastalıgını attlattım sayılıyır :) yanı senın elınde hıc bır seye uzulme takma ılaclarını sakın bırakma duzenlı kullan allahın ıznıyle ıylesırsın gecmıs olsun.

Merhabalar.Ben de OKB hastasıyım kendimi bildim bileli.10 senedir kullanmadığım ilaç gitmediğim doktor kalmadı.Geçtiğimiz şubat ayında % 62 oranında rapor aldım.

Merhaba.Çok geçmiş olsun.Beni de Obsesif Kompulsif Bozukluk teşhisiyle askere almadılar.Geçtiğimiz Şubat ayında da %62 engelli raporu aldım.OKB'nin yanı sıra Psikotik Bozukluk teşhisi de konuldu.

Merhaba arkadaslar

ben Ayhan almanyada yasiyorum. 2001 yilbasi türkiyeye kafami toplamak icin gittim cok hüzünlüydüm ve olan oldu gerceklerden yavas yavas uzaklasmaya basladim. öyle seyler düsündüm ki insanin bes his duygusu bende birbirne karisti. almanyadan annem gelmek zorunda kaldi. türkiyedeki aile dedigim insanlardan birisi beni hastaneye yatirmadigi icin annem özel bir klinik buldu ve bir bucuk ay yattim. cikdigimda ruh gibiyidim. baya ilac kullaniyordum ilac adlarini hatirlamiyorum almanyaya geri döndügümde tedaviye devam ettim
2003 yillinda anneme artik hap kullanmak istemedigimi söyledim beni cok yorgun ediyordu haplar cünkü ve 2004 yillinda yazin yine türkiyede kafa yine gitti. annem beni bir klinige yattirdi iki hafta kaldim klinikte elektro sok da yaptilar alti sefer sonra yine almanyaya geldigimde doktoru degisdirdim ve zyprexa kullanmaya basladim. sonra risperdal consta cikti igne olarak her iki haftada bir koluma igne oluyorum ve allaha sükür 2004 yillindan beri kafayi üsütmüyorum.
almancada psychose denliyor türkcesini bilmiyorum almanyada psikolojik hastalar icin cok yardimlar var mesela iki yardimcim var almancada betreuer deniliyor birisi her hangi islemlerde hükümet islemleri olsun baska yazili islemler olsun veya malülen emklilik mühracati olsun hepsini yapiyor. benim sadece imza atmam gerekiyor öteki yardimcimda ev isleriyle ilgileniyor seninle alis verise gidiyor veya gezi yapiyor
günlük piskolojik hastalar icinde burda dernek gibi bir yer var orda bulusuluyor yigiliyor iciliyor konsuluyor böyle birsey türkiyedede varmi veya piskolojik hastlar icin fabrika ben 2007 den beri bir piskolojik hastlar icin fabrikada calisiyorum 2009 da malülen emekli oldum emeklilik ve fabrikdan aldigim maas iyi olmasada yetiyor yasamak icin
hastlaigim ilk tehisisi manik depresiv(bipolar affetktiv bozukluk) ikinci tehisisde 2004 yilinda srizo affektiv bozukluk her ikisindede raporum var türkyiede zamninda almancaya ceviri yaptridim arkadaslar sizlere sorum türkiyede piskolojik hastalar icin neler yapiliyor yazarsaniz sevinirim

yurtdisinda yasiyoruz ve kardesim sizofreni

ben evliyim kardesim esinden ayrildi tek yasiyor 5senedir.bu arada kardesim esrarda iciyor. ingiltere ye ilk geldigimizde (2002)hayati normaldi ve esiyle normal yasiyordu ayni zamanda esrarinida iciyordu(ara sira dengesiz soylemleri olurdu).ama 3yeya4 sene sonra esini terk etti,yalniz yasamaya basladi ne olduysa ondan sonar basladi.polisle basi derde girdi hulusyon gormeye basladi (yani radyoda ondan bahsedildigine sanirdi,kahvesinin icine zehir kondugunu veya tv'lerin ondan bahsettigine inanirdi) 3kez cok korunakli hastahaneye yatirdilar her cikisinda duzelir gelir bir sure sonar (4veya5sonra) tekrar kotulesmeye baslar gene yatirirlardi hastaneye .bu son yatisinda artik doktorlar sizofreni tanisi koydular ve ayda bir ignesi yapiliyor ve bir senedir hayatini devam ediyor esrarini ictigi halde onu bir turlu birakamiyor 40yasina gelmesine ragmen.burada aylik engelli maasida baglandi ve biraz bende veriyorum haftalik gecinip gidiyor. bu sekilde burada tekbasima hayatla mucadele etmekten biktim artik,zaten ailemde yaslandi ,turkiyeye kesin donus yapmak istiyorum kardesimle beraber. sorumsa su.....kardesimin turkiyede bir hastalik gecmisi yok , eger donersek hemen aylik igne tedavisi devam etmesi gerekiyor,onun icin bu konuda bilgisi olan bana yazsin lutfen.40 yasinada geldi malulen emekli olma sansi varmi? vede burden(ingiltere'den) doktorundan hastadir diye belge getirmeme gerek varmi nasil bir yol izlemem gerek? bana yardimci olan arkadaslara simdiden tesekur ederim.

şizotipal bozukluk

merhaba arkadaslar aranızda veya yakınınızda rahatsızlığı şizotipal bozukluk olan var mı?

rivotril;

Senin yaşadığın şeylerin bir kısmınıda ben yaşadım gerçekten çok zor yani bazı kısımlar hariç tamamen uyuyor bende ilaç kullandım aynı ilaçları yıllarca ama bazen iyi bazende kötü hissetiyordum kendimi önemli olan tedavine sürekli devam etmek zor ama pes etmemek ilaçları düzenli kullanmak zaten sen anladığım kadarıyla bunların hepsini yapıyorsundur 13-14 yıl gerçektn uzun bir zaman ben 3 senedir hastayım ve ilaç tedavisi hastanede yatarak tedavi bunları yaşadım çevre aile bunlar çok önemli ben şöyle düşünüyorum tam iyileşemem belkide ama en azından daha iyi olabilirim diye inşallah sende kendini iyi hissedersin en kısa zamanda.
aşağıda senin yazdıklarını bende yaşadım

merhabalar bende aranıza yeni katıldım benim rahatsızlığım nasıl desem anksiyete var anlam veremeyeceğim şekilde bir sıkıntı
OKB var en ufak şeyleri kafamda istemeden büyütüyorum çok detaylara giriyorum.Zihnimi sürekli saçma sapan akla mantığa uymayan şeyler meşgul ediyor ve bunlara mani olamıyorum.İstemesemde beni rahatsız ediyor
bazen de şöyle durumlar oluyor dini olan şeylere sanki ben küfür ediyormuşum gibi ama ben etmiyorum aslında sanki ben etmişim dedirten bi ses var içimde bazen gerçekte varolmayan sesler duyuyorum konuşma sesleri şarkı sesleri gibi sosyal fobide var çok çekingenim ortamlarda genelde suskuumdur soru sorduklarında konuşurum sadece bunun dışında hiç sohbetim olmaz
sanki içimde birisi var beni yönlendirmeye çalıştırıyor

OKB hastası bir yakınım geçenlerde Fitoterapi Uzmanı bir doktora gitti doktor onu muayene ettikten sonra probiyotik tedavisi ile bu hastalığı yenebileceğini söylemiş ne kadar inandırıcı bilmiyorum ama yakınım bu tedaviye evet demiş ve başlamışlar. Göreceğiz bakalım ne olacak tedavi sonunda. inşallah başarılı olurlar.

bende şizofrenı rahatsızlık var raporumda oyle zaten

Ben devletin actigi kurslara katiliyorum senin ilindede boyle kurs vardir derslere girmek mecburi degil ben 11 yildir hastayim

ben bisey sormak istiyorum benim abim 15 yldır sizofren ve 15 sene ondan çok şey götürdü asosyallesti çogu seyi unuttu manisada sabah gidip aksam dönülen rehabilitasyon merkezi varmş. orda hastları sanatla v.s. seylerle ugrastryolarmş. bu tarz yerlere gdip gelen varmı. memnun kalan bi faydasıolurmu cvplarsanz sevnrimszofren olup evli olan varmı. abim evli ve 2 cocucgu var. vesuan kendni ve ailesni tek basna idare etck durumda degil. gelecgi için korkyrz. evli ve cocklu olan varsa aranzda cvplarsanz sevnrm,

bende organik olmayan psikoz hastasıyım

bu kurslar nasıl braz anlatrmsn. abm sizofren bu tarz bi yer varms. faydlı olurmu anlatrsnz sevnrm

birçok yurtdışı işlem için evrakların yeminli tercüme bürolarından yapılan tercümelerin ilgili birimlere bir dilekçe ile başvurulması ile kabul gördüğünü biliyorum. bence alınan yurtdışı raporları konsolosluklarda onaylanarak yada yeminli tercüme bürolarının (tabi gidilen ülkenin tercüme bürosu ki; burada türkiye deki tercüme büroları oluyor)tercüme edilerek il sağlık müdürlüklerine bir dilekçe ile başvurulması halinde rapor burada da geçerli hale gelebilir. Yada yurtdışı rapor burada da yeniden çıkarttırılabilinir.

ben bipolar obsisif hastasıyım.nedir bu kokteyl iğnesi benim de hastalıklarıma iyi gelirmi acaba acil cevap....

Merhaba arkadaşlar.Ben de şizoafektif bozukluk var.Şizofreni teşhisi de koydular ama en son şizoafektif dediler.kimi de bipolar diyor.İlaçları aksatmadığım sürece iyiyim.17 yaşımda yakalandım.Tüm ruhsal ,zihinsel hastalara şifalar dilerim Allahtan.Zor bir hastalık.

Mehabalar,banada sizofren tanisi kondu,benim basim ve vücudum yani kendim sallaniyorum,abilify ve lustral kullaniyorum.Gecmis olsun

ege üniversitesi toplum ruh saglıgı merkezı dıye bır yer var ben 4 yıldır burda tedavu goruyorum her turlu etkınlık var halak oyunu ebru resım. şizofrenı hastalıgımı burda atlattım tavsıye ederım arkdaslar

atipk psikoz

ben atipikpsikozum.benim gibi bu rahatsızlığı yaşayan arkadaşlarla tanışmak istiyorum.facebooktaki adım metin kurtuluş turan.tanışmak dileğiyle.

arkadaşlar arasında nadirende olsa alkol veya esrar kullananlar varsa tedaviye ilk adım olarak bu ikisini tamamen bırakabilirler doçentimin tavsiyesiydi

GypsyKing;

motor alma derım benımde vardı sattım satın alan arkadas trafıge bıkldırmedıgı ıcın plakada bende gözuktugu ıcın cezalar bana geldı 4 yıldır bu cezalardan kurtulamadaım bende şizofrenı hastasıyım 10 yıldır tedavı göruyorum benım şizofrenı olma nedenım özeldır arkadaslar herneyse uzerımde dunyanın ne kadar abuk subuk kılo yapan sısmanlatan sersem yapan ılaclar varsa verıldı ben artık kullanmıyorum cunku kullanmadıgım zaman beynımın sol lobundakı salgı buyuyor ve sag lobla sol lob bırlesıyor buda beyın zekamın cok hızlı olmasına neden oluyor ayrıca 6 7 tane özel gucum var bunu beynımle yapıyorum ılacları kullanırsam yapamıyorum kullanmassam yapamacagım sey yoktur

*** Psikiyatrik engelliler var mı

selam arkadaşlar Ben 17 yaşından beri şizofrenim ve tedavi görüyorum Benim gibi psikiyatrik engelli depresyon vs.de olur arkadaşlar varsa tanışmak isterim.

Slm.a benimde kardesimde 14 yilik şizofren hep değişiyor son kullandigi hap rexsapin gülme donukluk geç algılama yapmadan biseyi yaptin deme sizin hadtaniz nasip tavsiye varmı

14 yillik sizofren hastamiz var allah sifamizi versin zor olyo lütfen tavsiyede bulunurmusunuz

Üst Alt