Merhaba arkadaslar.
Ben ve erkek arkadasim Londra'da yasiyoruz, 5 yil once burada tanistik ve hala beraberiz. Tanistigimiz zamanlarda bazi garip tavirlari, degisken tavirlari vardi, ancak daha sonradan beni cok sevdigini soyleyip, kendini affettirirdi. Alkol kullandigi icin genelde ona baglardim.
Gecen sene evlenmeye karar verdik, kendisi Iranli. Evlenme oncesi Iran'a gitti, beni de ailesi davet etti gittim, 3 hafta sonra dondum o daha uzun kaldi. Ancak ben dondukten kisa bir sure sonra, onu telle ardigimda bana herseyin bittigini soyleyip, bagirip duruyordu. Once ailesi yuzunden sandim, sonra buraya geri donunce onun cok vahim bir halde oldugunu gordum. Delirmis gibiydi, benden, kendinden herseyden nefret ediyor, benimle konusmak, gorusmek bile istemiyordu. Tam bir kabustu, 3 ay duzenli tedfaviye geri donup, biraz duzelme gosterdi. Ancak ne yapacagimi bilemiyorum. 3 yil once eve onu surekli gormeye gelen sosyal calisma gorevlisi soylemisti bana sizofren oldugunu. Ben tam inanmamistim, ta ki bunlar yasanana kadar. O'nu cok seviyorum ancak o kadar yoruldum ki, bambaska birine dondu o agir nobetten sonra. Cunku, devamli kullanmasi gereken ilaclari oradayken bitmisti ve bu da onda alevlenme donemini yaratmisti. Cevremdeki herkes, ondan ayrilmami oneriyor, ancak O'nu gercekten sevdigim icin yaninda olmak istiyorum.
Allah, bu hastaligi olan herkese yardim etsin, hem cevresi, hem de kendisi icin cok zor. Bilip, tanidigini sandiginiz icinin gunden gune bambaska bir insana donusmesini izlemek, ve bir sey yapamamak gercekten cok zor..
Merhaba,
Benim erkek arkadasim da sizofren. O'nun da kollari, gogsu, elleri kesikler icinde. Ayrica ilacla intihari da denemis daha once. Biz 5 yildir beraberiz, ve O agir sizofreni hastasi, en son 7-8 ay once cok agir alevlenme donemindeydi, daha sonra yeniden tedaviye baslamasiyla biraz duzeldi. Ancak su aralar, ilaclara ara vermis ve sanirim yeniden alevlenme doneminde. Benden ayrilmak istiyor, surekli herseyden beni sucluyor. O kadar donuk ki, hic beni sevmemis gibi. Benim aglamam, guzel sozler soylemem bile onu sinirlendiriyor. Ki, yakinda evlenecektik, simdi benim O'nun bu halde olmasinda, hastaligini ilerletmesinde etken neden olarak gorup sucluyor. Ben O'nu hic sevmemisim, cunku O'ndan tek beklentim, O'nunla evlenmek ve bebek yapmakmis!! Sevinmesi lazim oysa ki, ama lagilamasi tamamen bozuldu. Napmaliyim bilemiyorum, hasta oldugunu, yaninda olmam gerektigini biliyorum ancak ben de O'nun hastaligi yuzunden hasta oldum artik..! Karar vermesi, ileri ile ilgili plan yapabilmesi, duzelmesi imkansiz gibi..Tam biraz duzelirken, geri basa donuyoruz, kendi icine kapanip, beni ve herkesi uzaklastirmaya basladi