Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal veya şizofreni hastası olan kim var?

10 haziran 2007 bu tarihten sonra 2 gün hiç uyuyamadım.Aklıma devamlı iş arkadaşlarım ve ailemle ilgili gerçek dışı düşünceler geliyordu ve bunları düşünmekten kendimi alamıyordum. uyuyamadığım 2. günün sabahı yine işime gittim kimseye birşeyler söylemiyordum fakat ne olduysa bir anda içimdeki herşeyi herkesle paylaşmaya başladım. İşyerindeki herkesi MİT ajanı olduğunu ve benim hayatımı kontrol etmek için takip ettiklerini , beni canlı bomba olarak yetiştirmeye çalıştıklarını bir bir herkese söyledim. Şirket beni arabayla eve gönderdi eve girdiğimde şaşıran anneme de aynı şeyleri söylüyor bir taraftan da evde dinleme cihazı arıyordum. Evde birşey yiyip içmemeye başladım herşeyin zehirli olduğunu düşünüyordum.
3. gün artık ailem benim hasta olduğumu düşünerek özel bir sağlık kuruluşuna götürmeye ikna etti. Yolda yürürken benim gibi giyinmiş tıpatıp bana benzeyen , benim gibi yürüyen insanlar önümden geçip gidiyordu. Hatta 3 yıl boyunca msn de arkadaşlık ettiğim yabancı kız arkadaşımı yolda bana gülümserken görüyordum.
Sonuç olarak özel sağlık kuruluşu Atipik Psikoz teşhisi koydu. Devlet hastanesinde başvurduk orada da birkaç kez muayene oldum hastanye yatırmak istediler kabul etmedim. Daha sonra tıp fakültesinde benim dilimden anlayan bir doktorla tanıştım. O beni dinliyor ve anlıyordu. Devlet hastanesinin verdiği Risperdal ilacı çok uyuşturdupu için Solian ve Akineton ilaçları ile hastalığımı kontrol altına almayı başardı. Fakat ilaçlar 20 kilo almama neden oldu 1 yıl boyunca ben de bıraktım
2-3 ay sonra tekrar atak geçirdim , tekrar aynı olaylar ve gelişmeler. Tıp fakültesi daha sonra şizofreni teşhisi koydu hastalığıma ve sürekli rapor verdi.
Şuan hala Solian ve Akineton ilaçları ile hayata tutunmaya çalışıyorum ve ömrümün geri kalanıda böyle olmak zorunda imiş. Bazen 1 hafta boyunca ilaç içmeyerek kendi kendimi test ediyorum fakat belirtiler başlayınca tekrar ilaç alıyorum.
O zamanlarda ise neler düşündüğümü söyleyeyim. Recep Tayyip Erdoğan fikirlerimi çalışıyor. Çevremdekiler beynime düşünce sokmaya çalışıyorlar. Ben peygamberim ve Dünya'yı kurtarmak için geldim. Ben Dünya'nın merkezindeyim insanlar benim etrafımda dolaşıyor tarzı şeyler düşünüyorum ve bunlara cidden inanıyorum. 1 yıldır asal sayıların genel formülü bulmak için incelemediğim yabancı kaynak kalmadı. Asal sayılara takmış durumdayım şuan. Garip bir hastalık ama bununla yaşamayı öğrenmeliyiz.

KGOKBAK Yazınısı okuyunca aklıma Rusel Crowe'nin rol aldığı A Beautiful Mind (Akıl Oyunları) geldi. O Filmi izleyince Şizofreni hastalığın nasıl bir hastalık olduğunu öğrendim...
Akil-Oyunlari-A-Beautiful-Mind-film-izle.jpg

Şizofreni akıl oyunlarıyla öğrenemezsiniz. Akıl oyunlarında şizofrenin sadece % 1 i var desem yeridir. Ve şizofrenin düzelmesi hiçte zor bişey değil.

kgokbak a ve diger ruhsal sıkıntıları olan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum, 1999 yılında şu peygamber olma hissi dışında %70 oranında kgokbak la rahatsızlıgın oluş yeri ve gelişmesi benzerlik taşıyor. 11 yıl oldu ama her şeyi anımsıyorum. uzun bir tedavi süreci gerektiriyor, tam olarak iyileşmek mümkünmü? iyileştimmi bilmiyorum, neticede 3 ögün yemek yiyoruz su içiyoruz v.s v.s. küçücük bir ilacıda kafaya takmadan içmelisin içmeliyiz.

F20şizofreni

Slm arkadaşlar bende şizofren hastasıyim yaklaşık1 yıl önce öğrendim.14yaşından beri kendime zarar veriyorum kollarım bileklerim bacaklarim göğsüm kesikler içinde en çok şırnakta askerde zorluk çektim kendime zarar verdim.babam ve amcamda aynı rahatsızlik yaşıyorlar.madde bağımlısıydim tedavi gördüm evde yabancı kişiler görüyorum eşimin şiddetli bir şekilde sürekli beni aldattıgini söyleyen ve radyoda ve tv haberlerinde beni öldüreceklerini söyleyen sesler duyuyorum.aynada kırmızı gözlü bana benzemeyen kişiler görüyorum sürekli takip edildigimi ve hayatımin tehlikede olduğunu düşünüyorum eşimin beni zehirleyeceğini hatta gece boğacagıni düşünüyorum.daha önce yaşadığım bi tartışmayi düşünmeye başladığımda oan o saniye taştısmis gibi çok ince düşünüp aynı şekilde sinirleniyorum aşırı bir şekilde kafama takıyor inceliyor ve çok büyütüyorum olaylari.ünitersite ve ilçedeki doktorlar şizofreni teşhisi koydu bende serogal akineton risperdal tablet ve14günde bir risperdal consta iğne kullanıyorum ben hala bunun gibi lanet bir hastalıkla yaşamaya alışamadım:-(

Arkadaşlar bir vadiğım şizofren hastası bir bayan. Hastanede falan da tedavi görmüş. Raporları falan var. Çalışıyor. Makulen emeklilik hakkında bilgi almak istiyor. Ben normal engellilerin sahip olduğu tüm haklara sahip olduklarını biliyorum. Yanlış yada eksik mi bu bilgi acaba.bana yardımcı olabilecek birileri varmı:)

sızofrenım 10 yıldır hastayım.3 yıl once kokteyl dıye bır ıgne vurdular.o zamandan berı halusunasyon gormuyorum.paranoyam da yok denecek kadar az.tum sızo arkadaslara acıl sıfalar dılerım.

pardon kokteyl dediğiniz iğne ne oluyor ben ayda 2sefer risperdal consta iğne vuruluyorum kokteyl dediğinizle aynımi acaba

başar kardeş şizofreni deil ise nedir ozamn rahatsızlıgınız ve raporunuz varmı varsa yüzde kac?

bipolar hastaları var mı?

....................

Sakin_piskopat;

Benim bi tanidim var sizofreni hastasi bildim kadar bu hastaliki alisilimak degilde kabulenip düzenli haplari kulaninca cok olaylar olmuyormus diye biliyorum umarim suan iyisinizdir.

bende şizofreni hastasıyım.oferta,cedrin ve risperdal consta iğne 15 günde bir

Merhaba arkadaslar.

Ben ve erkek arkadasim Londra'da yasiyoruz, 5 yil once burada tanistik ve hala beraberiz. Tanistigimiz zamanlarda bazi garip tavirlari, degisken tavirlari vardi, ancak daha sonradan beni cok sevdigini soyleyip, kendini affettirirdi. Alkol kullandigi icin genelde ona baglardim.
Gecen sene evlenmeye karar verdik, kendisi Iranli. Evlenme oncesi Iran'a gitti, beni de ailesi davet etti gittim, 3 hafta sonra dondum o daha uzun kaldi. Ancak ben dondukten kisa bir sure sonra, onu telle ardigimda bana herseyin bittigini soyleyip, bagirip duruyordu. Once ailesi yuzunden sandim, sonra buraya geri donunce onun cok vahim bir halde oldugunu gordum. Delirmis gibiydi, benden, kendinden herseyden nefret ediyor, benimle konusmak, gorusmek bile istemiyordu. Tam bir kabustu, 3 ay duzenli tedfaviye geri donup, biraz duzelme gosterdi. Ancak ne yapacagimi bilemiyorum. 3 yil once eve onu surekli gormeye gelen sosyal calisma gorevlisi soylemisti bana sizofren oldugunu. Ben tam inanmamistim, ta ki bunlar yasanana kadar. O'nu cok seviyorum ancak o kadar yoruldum ki, bambaska birine dondu o agir nobetten sonra. Cunku, devamli kullanmasi gereken ilaclari oradayken bitmisti ve bu da onda alevlenme donemini yaratmisti. Cevremdeki herkes, ondan ayrilmami oneriyor, ancak O'nu gercekten sevdigim icin yaninda olmak istiyorum.

Allah, bu hastaligi olan herkese yardim etsin, hem cevresi, hem de kendisi icin cok zor. Bilip, tanidigini sandiginiz icinin gunden gune bambaska bir insana donusmesini izlemek, ve bir sey yapamamak gercekten cok zor..

Merhaba,

Benim erkek arkadasim da sizofren. O'nun da kollari, gogsu, elleri kesikler icinde. Ayrica ilacla intihari da denemis daha once. Biz 5 yildir beraberiz, ve O agir sizofreni hastasi, en son 7-8 ay once cok agir alevlenme donemindeydi, daha sonra yeniden tedaviye baslamasiyla biraz duzeldi. Ancak su aralar, ilaclara ara vermis ve sanirim yeniden alevlenme doneminde. Benden ayrilmak istiyor, surekli herseyden beni sucluyor. O kadar donuk ki, hic beni sevmemis gibi. Benim aglamam, guzel sozler soylemem bile onu sinirlendiriyor. Ki, yakinda evlenecektik, simdi benim O'nun bu halde olmasinda, hastaligini ilerletmesinde etken neden olarak gorup sucluyor. Ben O'nu hic sevmemisim, cunku O'ndan tek beklentim, O'nunla evlenmek ve bebek yapmakmis!! Sevinmesi lazim oysa ki, ama lagilamasi tamamen bozuldu. Napmaliyim bilemiyorum, hasta oldugunu, yaninda olmam gerektigini biliyorum ancak ben de O'nun hastaligi yuzunden hasta oldum artik..! Karar vermesi, ileri ile ilgili plan yapabilmesi, duzelmesi imkansiz gibi..Tam biraz duzelirken, geri basa donuyoruz, kendi icine kapanip, beni ve herkesi uzaklastirmaya basladi:(

londoner;
keşke gedi düşüncelerini yazsaydın.....

ama NECARE.....

(hemipleji),felç,bipolarlılar sorunları beraber çözelim

(mert.)'e ziyaretçi mesajı yollayın herkes birikimlerini paylaşşın.benim bu yıl çok basit bir şeyden ağır özürlü raporumu iptal ettiler. eşimin bakım maaşı kesildi.itiraz edip başka hastanede tekrar heyete girdim.konuyu öğrendim ama uzak bir hastaneye kaç kez gittim geldim.
"hemipleji, koah, bipolar bozukluk"konularında yazışabiliriz

Merhaba...
8 Senedir şizofreni hastasıyım, bu hastalığa askerde yakalandım.
Acemi birliğinde çok zorluk çektim, ortama ayak uydura madım, birden içime kapandım, vede herkesten uzaklaşmaya başladım. Sonrasında hastaneye yattım. 10gün kadar hastanede tedavi altına alındım, çeşitli ilaç ve iğnelerle tabii:(
2ay hava değişim alıp sonrasında memleketime döndüm. (Beni hasta halimle tek başıma malatya'dan Bursa'ya gönderen bölük komutanıma hakkımı hiç bi suretle helal etmiyorum!) Bir çok çeşit antipsikotik ilaç kullandım adeta deneme tahtasına döndüm.
Sonrasında İstanbul Gata'da 2gün yatıp Ustabirliğim olan Sarıkamış/Kars'a terhis edildim. 2Ay kadar orda görev yaptım(ambulans bölüğü sıhhiye eri olarak). Bölük komutanım olsun, assubaylarım olsun, uzman çavuş olsun beni çok sevdiler, anlayış gösterdiler rahatsızlığımdan dolayı (Allah hepsinden razı olsun.)
Bölük komutanıma yalvarmama rağmen (Komutanım yalvarırım beni ankara gataya göndermeyin diye ısrar etmeme rağmen)
Oğlum sen git, sağlığına kavuş, senin askerliğin sağlığın dedi
Ankara gatada 20 günlük tedavi sonucu
F:20.2 KRONİK NİTELİK KAZANMIŞ PSİKOTİK BOZUKLUK
TANI: KALINTI ŞİZOFRENİ
ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR
kararı ile taburcu...
Şimdiyse hastalığıma kullandığım ilaçlarla devam ediyorum, SEROQUEL 300MG. 1*1
SOLIAN 400MG 2*1
AKINETON 2*1
İlaçlarla ayakta duruyorum vede bağımlı olduğumun kanaatindeyim
Allah bütün hastalarımıza acil şifalar versin diyorum vede iyi geceler diyorum
MUSTAFA ZAHİR...

bende 10yıldır paranoid şizofrenim risperdal tablet seroqal xr risperdal consta iğne akineton tablet ve rexapin tablet kullanıyom

ben de 5 yıldır şizofreni hastasıyım bu kokteyl iğne dediğiniz nasıl bir ilaç yazarsanız sevinirim

benzer soruyu bir doktorda sormuştu. 'bize öğretildiği ve okuduğumuz kadar biliyoruz, tanıyoruz bize tarif yaparmısın' demişti.

şizofrenide içgörü denen kavram yoktur. Kanımca Remisyon dönemini epey bi aşmak lazım içgörü olması için. 2. Atakizi dönemim 2008 Haziranında başladı 9 ay sürdü. Halen kafamı toplamış değilim...

Şizofreni aklın normalden hızlı çalışmasıyla karakterize bir akıl hastalığıdır. Bu hal bir avantaj sağlamayıp rahatsızlığın kendisini oluşturur.

Eski ismiyle Paranoid buzukluk da tedavi yöntemleri itibariyle Şizofreniye yakındır.

Psikiyatrik rahatsızlıkların tamamı hem teşhis aşamasında hemde tedavide belli kategorilerde değerlendirilir. Buna göre Depresyonu olan hastaya farklı tanı koymak gibi hatalar ortadan kaldırılmıştır.

Bazı başka forumlarda da rastladım Şizotipal rahatsızlık Şizofreniyle alakası olmayan bir rahatsızlık. birbirine dönüşürmü diye soran insanlarımızın içi rahat olsun :)

bende 10 yıldır tedavi görmekteyim askerliğe elverişli değildir verildi ünv terkim aklın hızlı çalışması fikrine katılıyorum sonra o beyin duruyor ve o kadar fikri kıyaslamaya başlıyorki amaca ulaşmakta güçlük çekiyor ve hasta geriye gidiyor burada kimsenin moraliniz bozmak istemem ama genelde hastayla beraber ömür boyu sürüyor daha kötüye gidenler, kısmi uyumu sağlayabilenler , iyileşebilenler şeklinde yüzdesi var bana göre bu durumda tamamen iyileşmek sonda yer alıyor malesef şimdi süper politika yapacak kadar gelişen bir ingilizce düşünün 3 yada 5 yıl sonra kendinizi toplmak için gayret göstermiş olsanız bile merhaba nasılsın adınız ne hangisi ne ekmek çatal kaşık gibi basit cümleleri muhafaza edebiliyorsunuz ancak bende akineton risperdal sormodren serdolect invega risperdal consta iğne toframil gibi ilaçlar kullandım ve kullanmaktayım ama benim diğer bir sorunumda şu an bir fabrikada çalışıyorum ve 12saat buda rahatsızlığımı tetikliyor bana göre ve insanlar size tembel işten kaçıyor gibi düşünüp vs o gözle bakabiliyorlar ama hastalığı tanısalar emin olun kimse bunları düşünmezdi çünkü düşmanıma dilemem çok uzun süreler araştırma yaptım bende o ilk zamanlarımdaki beyin düşünce muhakeme güçlerime ulaşmak için çok çaba sarfettim ama malesef çok az başarılı olabildim biliyorum o beyin düşünce karar mekanızmasını yakalasam bile artık geride kalacağım 10senede teknoloji ilerledi bir çok yöntem değişti bende biraz daha yaşlandım vs vs ama insan anlayabiliyor hastalıktan önceki ve sonraki halini genelde içe kapanma sosyal uyum güçlüğü hezeyanlar sanrılar olabiliyor fakat sanrılar derken bu sanrı oolmuyor o sanrı o hasta için tam bir gerçek şeklinde dönüşüyor ve hasta kendine etrafına çevresine zarar verebiliyor malesef ama bu küçük bir kısım zira araştırmalar şizofrenlerin de diğer insanlar kadar hatta zaman zaman daha az suç işlediklerini ortaya koymuş sonuçta ilaç yada iğne tedavisine devam edilmeli aksatılmalı ve şizofrenlerin çalışması için gerekli koşullar sağlanmalı ki ürettikçe hafızalarını tazeleyecekle4rdir ama bu benimki gibi ağır koşullarda olmamlıki ters tepmesin şimdilik bu kadar

sena_6;

Katatonik tipler kilitlenir, ileri evrelerde robotlaşır..

Çoğu atlatamıyor malesef. Özellikle Katatoni çok dirençliyse atlatamıyorlar.

şizofreni yıllar süren tedavi uygulamalrı ile tamamen iyileşmesede kontrol altında tutulabiliyor çalışabilir durumda olanlar%45 çalışamayacak durumda ağır kronik hastanın tammiyle çevreye uyumu bozuksa %80 çalışamaz gibi ibare veriliyor erken emeklilik ve malulen emeklilik haklarını devlet vermiştir ama dileğim kimsenin %80 lik grupta olması çünkü ehliyet alamıyorsunuz başka biri sizin yerinize karar alıyor vasi tayini gibi imza yetkiniz bile olmuyorki buda kolay bi durum olmasa gerek onun için doktor kontrollerine ve tedavileri mümküğn olduğunca dikkat etmek gerek

Üst Alt